Dodaj do ulubionych

Wokaliści beztalencia

11.02.10, 20:34
Teraz zauważyłam ,że powstają nowe gwiazdy ,co np za grosz nie mają talentu do
śpiewu.
Na przykład taka KESCHA,,zrobiła karierę na piosence Tik-Tok,chodź zobaczyć w
tekst to maskaa . Mandarna ,dalej próbuje pokazać ,że umie śpiewać chodź jej
to wcale nie wychodzi .
Wychodzi na to ,że każdy potrafi śpiewać .Tylko po prostu musi mieć szczęście .
Emo-Martynka to dopiero ma talent wink
Ramona Rey ,tylko w teledyskach stanik pokazuję .Ale atrakcja .Śpiewa cały
czas to samo ,chodź czy teń śpiew czy to ogóle śpiew
Co myślicie o wokalistach ,którzy talentu za grosz ni mają ? nie chcę przez to
wyrazić ,żeja mam talent
Obserwuj wątek
    • reden [...] 11.02.10, 20:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • duuumi Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 20:54
        Kesharzeczywiście nie ma wspaniałego głodu, ale trzeba przyznać, że ta piosenka na jakies
        takie 'party' jest doskonaała. : x
        Ale rzeczywiście, kESHA, doda, marina łuczenko, paris hilton, mandaryna, ewa farna.
        Talentu za grosz, wyglad jeszcze gorszy u poniektórych.
        • twilight_6 Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 14:21
          no tak niektóre "gwiazdki" mają tragiczny głos xdd
          • irreplaceable Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 23:13
            yyy . no właśnie , są takie gwiazdy . ale najbardziej denerwuje mnie to , że
            mają ładny głos i talent to tacy jak niektórzy tutaj potrafią je zjechać i
            powiedzieć " za grosz talentu" no sorry, ale naprawdę nikt tutaj się nie zna?
            skoro ktoś ma ładny głos, jak np. Doda to nie można o niej źle powiedzieć . może
            i jest głupia z charakteru , kontrowersyjna itd. ale śpiewa ładnie, trzeba
            przyznać. tak samo Farna, nie trawie jej, ale wiem, że ma ładny głos i nie ma co
            zaprzeczać faktom ;] Marina tak samo . polskich beztalenci jest sporo , np. taka
            Mandaryna . ona dopiero nie umie śpiewać, Doda ma śliczny głos, więc nie
            rozumiem po co niektórzy się je czepiają , żałosne po prostu . wielcy spece się
            znaleźli ; /
        • asia27 Re: Wokaliści beztalencia 14.02.10, 15:00
          mi się nie podoba jak śpiewa Selena Gomez. Fakt umie grać i całkiem fajnie jej
          to wychodzi ale śpiewać to za grosz nie umie! bez obrazy dla jej fanek. każdy ma
          inne zdanie tongue_out
      • independent_ @reden 11.02.10, 21:00
        poplułam monitor kiedy przeczytałam twoją wypowiedź no i... zgadzam się z nią
        w zupełności. c;

kesha, bieber, cyrus, gomez, jonasi, dodzia + 90% polskich wykonawców którzy
        mają zajebiste tagi na last.fm... więcej nie potrafię teraz wymienic. ;x
        • michelle_ @reden @indie 11.02.10, 21:04
          ja się również z wami zgadzam. c:
          taka prawda, większość to pozery które zarabiają kase nie mając talentu.
          • stokroteczka11 Re: @reden @indie 11.02.10, 21:06
            też się z wami zgadzam. ;3

a szczególnie ten Bieber.
          • lexi55 Re: @reden @indie 11.02.10, 21:08
            michelle_ napisał(a):

> ja się również z wami zgadzam. c:
            > taka prawda, większość to pozery które zarabiają kase nie mając talentu.

ja tyż.
            • ashley179 Re: @reden @indie 12.02.10, 23:05
              zgodzę się z wami, wielkie beztalencie a szczególnie ten biber gidzie nie spojrzę jego pełno!!!!
              • alex23 Re: @reden @indie 13.02.10, 17:51
                ashley179 napisał(a):

> zgodzę się z wami, wielkie beztalencie a szczególnie ten biber gidzie nie spojr
                > zę jego pełno!!!!

popieram ashley179/Justin-dawno nie widziałam takiego betalęcia
          • zapamietaj_mnie . 12.02.10, 15:25
            zgadzam się z wami jednak nie co do wszystkich osob
            ewa farna ma swietny mocny glos
            a doda
            no coz moze i wkazdym teledysku prezentuje swoja bielizne
            ale glos tez ma niezly
            za to kesha,
            no moze glos to nie do konca ale piosenka wpada w ucho .. wink
        • reden Re: @reden 11.02.10, 21:07
          Haha, no bo jak ona "śpiewa" to naprawdę słychać jakby coś ją w dupę uwierało.
          Nie wiem, może ją rodzice bili odkurzaczem po twarzy i jej się głos zmutował.
          • stokroteczka11 Re: @reden 11.02.10, 21:15
            reden, lepiej bym tego nie powiedziała. ;3
          • fabienne Re: @reden 12.02.10, 22:55
            reden napisał(a):

> Haha, no bo jak ona "śpiewa" to naprawdę słychać jakby coś ją w dupę uwierało.
            > Nie wiem, może ją rodzice bili odkurzaczem po twarzy i jej się głos zmutował.
            Ty to masz niezłe pociśnięcie. Ha ha!!!!!!
        • virginkaa Re: @reden 12.02.10, 14:51
          No tak zgadzam się: Mandaryna, ich troje, feel, doda, bimber, kesha ( czy jak ona tam ) a teraz były blog 27- ( na początku go lubiłam, bo urodziły się wtedy co ja x) ) . Ale z nie którymi się nie zgadzam . Ewa Farna - ma mocny ładny głos i wcale nie jestem jej fanką, bo nawet mnie denerwuje że teraz ciągle o niej gadają...
    • xxwariatkowoxx Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:05
      Ja myśle że Kesha ma talent ;d
      • lovebug Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:10
        ta bieber i kesha obaj siebie warci ;*
        • heyyeah Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:15
          A ja tam sądzę, że Jonasi (przynajmniej Nick) są utalnetowani.
          Wy nie wiecie jak oni zaczynali. Nie, nie od Disneya.
          Z resztą "wykonawców", których independent_ wymieniła się zgadzam.
        • xxx.kiki.xxx Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 08:45
          o.d.p.i.e.r.d.o.l.c.i.e. sie od Bieberaaa. on ma talent. jakby nie miał to niby czemu usher by
          go odkrył. i justin timberlakee. teez chcial z nim współpracowac. więc jaksciana.?
      • mweezy Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:20
        kesza ma talent? gdzie, ja się pytam? słyszałam ją na żywo, ja tam talentu nie
        widzę, a raczej nie słyszę. co do tych zuych gwiazdeczek disneja, cóż. wystarczy
        posłuchać ich na żywo c: nie sądzę że wszystkie mają talent do śpiewania, ale
        niektóre tak, min. Jonasi. wiem, dziecko disneja ze mnie że ho ho ho -,-''
    • czekoladka Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:10
      Mnie głos keshy też się nie podoba. wink
      • zapamietaj_mnie Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 23:27
        biebier ma talent przepraszam bardzo?
        ciekawe czemu śpiewa 'przyciszonym' glosem i kiedy go uslyszalam nie wiedzialam
        czy to baba czy facet . ;/
        no, ale zapomnialam.
        o gustach sie nie dysktuje
    • boring Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:11
      nie można powiedzieć że nie mają w ogóle talentu bo cos tam w sobie pewnie
      mają... tylko że to głęboko, bardzo głęboko ukryte jest ;]
    • pati323 Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:16
      no zgadzam się, Mandaryna to jedna wielka pomyłka xD
      • heyyeah Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:25
        Kesza śpiewa jak moja babcia o poranku XDD
    • reigai Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:28
      zejdź kotku z Ramony Rey. Jej teledysków nie oglądam, ale to jedna z
      fajniejszych polskich wokalistek. Kesza to zbuntowane dziewczę, które
      myśli, że jak będzie śpiewać jakim to ona jest hardkorem i ile to ona imprezuje,
      to wszyscy jej będą słuchać. Doda potrafi śpiewać, tylko jej teksty są o niczym,
      a sama sobą gó... reprezentuje.
      Nie będę wjeżdżała na Jonas Brothers, bo jak dla mnie śpiewają normalnie, ale
      ani tekstów ambitnych nie mają, ani nie wyglądają, ale mówimy tutaj o
      beztalenciach, a akurat oni w sferze wokalnej się do nich nie zaliczają. Za to
      możemy do tej uroczej grupki włączyć resztę gwiazdeczek Disneya, którym karzą
      śpiewać, grać i Bóg wie co jeszcze. Justin Bieber też śpiewać musi umieć, bo
      inaczej nikt normalny mu kontraktu nie załatwił, a to, że brzmi jak
      dziesięciolatka to już inny temat.
    • dream_ zgadzam się w zupełności ! 11.02.10, 21:29
      Zgadzam się z Tobą Hellołkiti, z Reden, Indie, Miszel i resztą mądrych
      ludzi,których nicków nie zapamiętałam ; **

Ale niestety teraz światem zawładnęły takie beztalencia, które
      praktycznie wszyscy nazywają "gwiazdami".
      Tylko może najpierw wypadałoby się zastanowić czy taką Keszę można
      wrzucić do jednego worka o nazwie "GWIAZDY" np. razem z Celine
      Dion
      czy śp. Michaelem Jacksonem itepe... ; //
    • joe19 Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:32
      Bieber wyje jak suka podczas szczenienia!

Dziaa za zbesztanie!
    • alice087 Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:37
      mam takie samo zdanie jak ty smile

keSha, Selenka, Demi
      oni wgl nie mają talentu!
    • jane_ Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:41
      ramona jest akurat fajna, oceniaj po obrazku, to daleko zajdziesz.

nie lubię, jak ktoś z kogoś się tak w sumie bezpodstawnie wyśmiewa. ot co.
      • demusz independent_ 12.02.10, 17:35
        do końca się z tobą nie zgadzam. doda może i jest głupia, ale śpiewać potrafi. a co do
        reszty, to masz rację. ;d
    • eventide Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 21:47
      nie cierpię tych wszystkich pseudogwiazdek : Miley , Britney , Dodzinki , Bimbera , Demi ...
      • zabax3 Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 22:02
        wszyscy zaśpiewajmy na yt a będziemy gwiazdkami jak Justin Bieber.

em , na serio : cyrus,gomez,bieber, kesha,dada, blog27? i inne NIEKTÓRE polskie
        i disnejowskie gwiazdki nie mają talentu nie wiem jak im się udało zyskać sławę.
    • zwariowany_xd a Luntek to co ? 11.02.10, 22:01
      to dopiero beztalencie xd nie no spox jest xdd
    • dream_ Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 22:15
      I na dodatek,teraz,to im głupszy jest tekst piosenki,to tym większym jest hitem
      ten utwór..

Ale Jonasów,to akurat lubię ; xx
      • sonialovemiley5 Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 17:57
        albo tacy Jonasi rzygam na nich!!! Śpiewają jak stare rozbabrane śmierdzace
        ŻULE!!!!big_grinbig_grinbig_grin
    • katsuumi_17 Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 23:38
      Ramona ma specyficzny głos i robi dość oryginalną muzykę, a ludzie wolą to, co pospolite,
      dlatego uważają, ze fałszuje. Ja powiedziałabym, że beztalenciem jest np. Doda- drze się
      do mikrofonu, nieumie wyciągnąć i strasznie zaciaga koncówki. I myśli, że ma
      superrockowy głos, a tak naprawdę śpiewa okropnie.
      Miley Cyrus (okropnie skrzeczy) i cały Disney- wiadomo, każda dziecięca gwiazdka serialu
      Disneya musi być też piosenkarką, wszystko naraz. Niekoniecznie im to wychodzi, ale
      przecież są komputery, które przerabiają głosy. Gorzej z wystepami na żywo. Głosiki
      dziecięce i pospolite, ale dzieciom się podobają.
      Rihanna- może i umie spiewać, ale robi to wkurzająco, aż się odechciewa słuchać jej
      piosenek, które momentami mają nawet bardzo ładną linię melodyczną. I nie jest to nic
      specjalnego- nie wyciąga wyższych dźwięków, głos pospolity.
      • drama_queen Re: Wokaliści beztalencia 11.02.10, 23:46
        słyszę "Kesha" i wydaje mi się, że mój pączek podchodzi mi do gardła wink
    • gumissy Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 07:38
      Tak naprawdę mało jest wokalistów, co owy talent posiadają.
      Ale spójrz na to z innej perspektywy...
      Żyjemy w XXI wieku. Teraz, jeśli chcesz zaistnieć, musisz być skandalistom.
      Wyjść nago na ulicę, lub śpiewać o Jezusie na krzyżu, w otoczeniu krzyżów
      neurona(czy jakoś tak).
      • montanacyrus Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 12:22
        Kesha, Biebier, Jonas Brothers, Doda, Mandaryna, Wiśniewski, Farna, Pitbul, to są debile,
        którzy nie mają talentu ani nawet wyglądu!
    • blondzia Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 12:32
      Zgadzam się z tobą smile
      Ramona Rey - ona jest okropna nienawidzę jej , jej piosenek ani teledysków blee big_grin
      A Justin Bieber może ma talent ale on ma głos jak dziewczyna !

Zrobiłam taki test i włączyłam jakoś piosenkę Justina i zapytałam się mojej
      młodszej siostry czy to śpiewa chłopak czy dziewczyna a ona odpowiedziała :
      zdecydowanie dziewczyna i ja jej powiedziałam że to chłopak to była w szoku że
      taki sławny a głos ma jak dziewczyna lalka może jest ładny i słodki ale głos ma
      dziewczęcy uncertain
      • leanne Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 12:57
        Wiecie, co mnie śmieszy? Większośc was bluźni, wyzywa i pisze, jaki to ktoś jest
        głupi, jaki to ma głos. Prawie nikt tego nie uzasadnia. No sory Winetu,
        ale taka prawda. Taka "krytyka" to w góle nie krytyka, też mogę sobie na kogoś
        nawytykac (łojezu, nie miało się rymowac 'O,o). Hm. Powodzenia życzę i do widzenia.
      • ro_sie Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 13:58
        Jak dla mnie Ramona Rey -
        jest okropna !!sciana
    • violet_ Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 13:01
      przepraszam bardzo, co napisała @reden? wiadomość została skasowana ze względu na
      złamanie regulaminu, nie mogę wyświetlić. :c

jak dla mnie ramona rey nie umie śpiewać, wychodzi jej to fatalnie. jest straszna. i nie
      mówię tu o teledyskach, bo nawet nie oglądam, ale o głosie. tragedia. kesha będzie
      jednostrzałowcem, tak mi się wydaje, o ile nędzne tik tok on de klok można uznać za
      przebój.

do tego miley cyrus, demi lovato, selena gomez, mariah carey - straszna pod każdym
      względem, nie zapominając o fenomenalnym bogusławie lindzie i jego piosenki ajm
      jour men
      z lat dziewięćdziesiątych. c:
      • violet_ Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 13:25
        uroczej twórczości pana lindy chyba nie muszę komentować, prawda? c:

zainteresowanych jego głosem skierowuję tu, abyście mogli zrozumieć w pewnym stopniu moją krytykę. c:
      • messalina Komus slon nadepnal na ucho :) 12.02.10, 15:18
        Gwiazdki Disneya i Mariah Carey wrzucac do jednego worka pod wzgledem talentu
        wokalnego? Mysle, ze nikt nie porownuje "HSM" i "Przeminelo z wiatrem" chociazby.

Nie mnie oceniac zachowanie Carey, bo sadze, ze obwod klatki piersiowej ma dwa razy
        wiekszy od ilorazu inteligencji. Ale glos ma fenomenalny. 5 pktaw i dwa poltony (wg
        wikipedii) - ale co to tam dla Ciebie. Nie jestem jakas jej wielka czy zagorzala fanka, ale
        glowa boli od Twojego "oskarzenia" co do niej. dowod

Uwazam, ze prawie zadnego talentu wokalnego nie ma Katy Perry. Przynajmniej ja go nie
        dostrzegam. Przyznam, ze nie podejrzewalam, iz GaGa spiewa tak dobrze na zywo.
        Madonna - gwiazda, ktora dorobila sie tytulu "krolowej popu" na samych skandalach. Bo
        wokalistka to z niej marna.

Ave.
        • violet_ . 12.02.10, 22:21
          nie wrzuciłam mariah i gwiazdek disneja do jednego worka, nie napisałam też, że są na tym
          samym poziomie wokalnym. to, że wymieniłam je obok siebie nie oznacza, iż je porównuję.
          chciałam też zauważyć, że krytycy często mają odmienne zdanie, nie zawsze zbieżne z
          moim. można określić wokal mariah jako najlepszy głos stulecia,

dla mnie zawsze będzie to tragikomedia. nie umie śpiewać, nie wychodzi jej to. widocznie
          preferuję inny typ wokalistek. :d
          • messalina Re: . 13.02.10, 23:34
            Jesli wymieniasz cos obok siebie, stawiasz na tym samym poziomie.
            W tym wypadku - cos jest czarne, cos jest biale.
            Mariah nie umie spiewac, gwiazdki disneya tez nie - nie mozna pisac, jak bardzo nie umieja
            spiewac, bo to by bylo troche nielogiczne;]
            Nie sadze, bysmy preferowaly inny typ wokalistek, ale to, ze TY tak uwazasz, nie oznacza,
            ze ona nie ma talentu.
            Po prostu nie cierpie, kiedy ktos opiniuje cos, o czym nie ma pojecia zielonego..

Ave.
    • julkowa Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 13:43
      emo Martynka .... o masakraa ;x aż grzech o niej myśleć .sciana
      • violet_ @julkowa. 12.02.10, 13:46
        @julkowa, czy emo-martynka jest wokalistką? w takim razie do tej pory żyłam w stanie
        błogiej nieświadomości. c:
    • truuu Re: Wokaliści beztalencia . 12.02.10, 13:52
      Wiesz no, są gwiazdy, gwiazdeczki i prawdziwi wokaliści.Np. Ke$ha to gwiazdka, a
      prawdziwa wokalistka to Tina Turner.
      Tak samo z aktorami, Miley Cyrus jest tylko gwiazdą, a prawdziwą aktorka na
      przykład Jane Fonda.
      A te gwiazdki bez talentu chcą być po prostu na topie .
    • girl_x33 Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 13:56
      ke$ha to total porażka . jeszcze ten dolar [$] w jej imieniu. confused

coraz więcej takich jak ona czy mandaryna.
    • razzo -,- 12.02.10, 13:57
      teraz bardziej liczy się wygląd.`
      • aisa_ Re: -,- 12.02.10, 14:10
        zgadzam sie...teraz bardziej chodzi o wygląd...a głos mogą przerobić w studiu tylko to potem
        źle wygląda na występie na żywoo wink
      • nano_ Re: -,- 12.02.10, 14:11
        ta keska z dziwnym znaczkiem w pseudonimie xD i ten bieber, co mutacji nie miał jeszcze,
        ogólnie większosc gwiazdek disneya. sciana
        • miaumiau Talent a ładna buzia i kasa.. 12.02.10, 14:41
          Uważam że te wszystkie wyżej wymienione przez Was gwiazdeczki są mocno nadziane
          kasą teraz, mają ładne buźki - to sie sprzedają! wYSTRARCZy mieć fajne ciało, troche kasy
          i przynajmniej mieć 1% czystego głosu to cię przyjmą ci producenci. A no i muszisz gadać
          po ENGLISH , być z USA czy Anglii. Twoi starzy muszą mieć kasę żeby cie sprzedać. Musisz
          mieć opracowaną historie swojego cieżkiego , smutnego życia , którą opowiesz w
          wywiadach. No to tyle!

Tak to pewnie wygląda z naszego punktu widzenia. Tak, tak. Ale nie uważam że np. taka
          Miley Cyrus nie ma talentu bo wszyscy wiemy i słyszymy że ma. Tylko woli śpiewać pop i
          raczej tego nie zmieni bo już tak zaczeła. To tak jakby nagle Taylor Swift z country
          przestawiła sie na heavy metal. Ja nie lubie Miley, Lady gagi, Seleny Gomez, Biebera(oh ten
          to miał dużo do nauczenia z tą historią o życiu) i innych "młodych zdolnych" ale dajmy im
          szanse, kto wie może sobie rpzypomnimy jacy my jesteśmy i jacy byliśmy- nikt z nas
          zapewnie nie słuchał od 10 roku życia Linkin Park czy Green Day. Moze są wyjątki, ale
          wiekszość zaczynała od PussycatDolls czy Rihanny(ona ma wielki talent, mówie serio
          chociaż jej nie słucham) Jonasów itp. Ja na początku słuchałam popu, teraz kiedy mam
          14 lat słucham rocka. Gwiazdom też dajmy żyć!
    • softy_girl Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 14:46
      a zwróciłaś uwagę na ich teksty piosenek ? kompletna porachaa ja chcę lata 80
      lub 90 wtedy muzyka to było coś , nie promowało się słodziutkich dzieciaczków
      które nie mają za grosz talentu i maarzy im się być sławnym ale heelooł przydał
      by się jakiś talent a tu on się nie ubjawia , przykro mii...
      • miaumiau Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 14:51
        no tak teksty piosenek są porażające, ale moze to nie te gwaizdy to piszą? przecież to
        zazwyczaj ktoś inny dla nich pisze piosenki. Wiem niektorzy robią to sami, ale wiecie mnie
        to nie obchodzi za bardzo. Nie interesuje się tym co dla mnie głupie i idotyczne. W końcu
        wy tez ich nie lubicie to po co o nich piszecie czy zadręczacie sei tym co was NIE
        interesuje. Zajmijmy się tym co nas INTERESUJE a nie na odwrót.
        • andzelunia7 Re: Wokaliści beztalencia 14.02.10, 15:22
          no nie którzy naprawde talentu nie mają!!!!
          ale cóż na przykład w polsce osoby które potrafią naprawde śpiewać nie wiedzą
          jak zabłysnąc gdzie pójść czy coś w tym stylu i są zwykłymi ludźmi z ładnym głosem
          a beztalencia śpiewają i zarabiają kupe forsy $$$$$$$sad
    • g_o_s_i_a Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 14:59
      Te przez ciebie wymienione to faktycznie beztalencia, no i jeszcze Bieber..
      • yellow_celica Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 15:31
        oj tak, ke$ha jest do bani, śpiewa jakby się narąbała. rzadko która małoletnia
        "gwiazda" potrafi śpiewać. a Bieber ma strasznie babski głos jak dla mnie
    • aguskaa_ Re: Wokaliści beztalencia 12.02.10, 15:36
      nom, są takie gwiazdy.
      talentu nie mają, ale mają znajomości. no i sobie śpiewają ;|
      • kolor_pantofel Witaj Polsko.... 12.02.10, 15:45
        No tak, to jest właśnie nasza polska zazdrość. Jeśli się samemu czegoś nie
        osiągnęło, to trzeba zjechać tyh wszystkich którzy mają na swoim koncie sukcesy.
        Powiem tak, większość z wymienionych zostało docenionych przez rynek muzyczny i
        profesjonalistów i większość swoją ciężką pracą zasłużyło na sukces.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka