nati97 14.02.10, 12:34 zabawwa polega na tym, ze ktos pisze zagadke a inni zgaduja. kiedy padnie poprawna odpowiedz, ktos daje nastepna ja zacznę: Ojciec Marysi ma 5 córek: Nana, Nene, Nini, Nono. JAK MA NA IMIE PIĄTA CÓRKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackberry_ Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:36 ale żadna zagadka mi nie przychodzi na myśl Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. TRUDNA! 14.02.10, 12:36 Nunu. ;d ja mam taką długą zagadkę. na pustyni, leży naga kobieta, nie żyje, ale nie ma na ciele żadnych obrażen po gwałcie itp. w ręku trzyma krótką zapałkę. pytanie: jak zginęła? możecie mi zadawac pytania, ja mogę odpowiedziec tylko Tak, lub Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 ... 14.02.10, 12:41 poprawna odp. to marysia czy ktos byl z ta kobieta na pustyni? Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: TRUDNA 14.02.10, 12:49 Zjadła kawałek zapałki i się nim zadławiła? xd Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: TRUDNA 14.02.10, 12:51 karoline napisał(a): > Zjadła kawałek zapałki i się nim zadławiła? xd Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja04053 Nie wiem ;P 14.02.10, 12:47 Wejdę później... Zostawiam ślad, żeby nie zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
diunka Re: TRUDNA! 14.02.10, 12:48 zjadła góre zapałki lub przestraszyła się ognia z zapałki i dostała zawału Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: TRUDNA! 14.02.10, 12:51 karoline napisał(a): > Zjadła kawałek zapałki i się nim zadławiła? xd Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:50 Yy .. tej zapałki było kawałek . Ona jest niezywa .. Wieć ; Zjadła kawałek zapałki zatruła sie i zmarła ! ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Rozwiązanie (ale nie wiem czy dobre ;p) 14.02.10, 12:53 Było jej tak gorąco, że się rozebrała a potem zjadła kawałek zapałki i zadławiła się nim. ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: Rozwiązanie (ale nie wiem czy dobre ;p) 14.02.10, 12:54 karoline niestety nie. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:52 Sileny . - Ktoś dobrze odpowiedział ? xd Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:53 Ja mam zagadkee ; dd . Rozbity ale cały ; d Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Podpowiedz! 14.02.10, 12:55 nie zadławiła się zapałką, nie była chora, nie dostała zawału. podpowiem, że chodzi o podróż balonem. coś z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: Podpowiedz! 14.02.10, 12:59 chciała zapalic balon, zeby lecial, i przez przypadek spadła? Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:57 Rozbity ale cały Namiot? Biwak? Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:57 jechał ojciec z synem samochodem. mieli wypadek. ojciec umarł. syn trafil w ciezkim stanie do szpitala. trafil na blok operacyjny. kiedy przyszedł chirurg, oznajmił: -Nie będę operowac. to moj syn! KM JEST CHIRURG DLA MŁODZIEŃCA? Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:04 nati97 napisał(a): > jechał ojciec z synem samochodem. mieli wypadek. ojciec umarł. syn trafil w cie > zkim > stanie do szpitala. trafil na blok operacyjny. kiedy przyszedł chirurg, oznajmi > ł: > -Nie będę operowac. to moj syn! > > KM JEST CHIRURG DLA MŁODZIEŃCA? Chirurg jest dla młodzieńca matką : ) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:05 Chrurg . To tego młodzieńca mama ; ) ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:08 > KM JEST CHIRURG DLA MŁODZIEŃCA? POPRAWNA ODP> MATKĄ niezli jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:59 Y . Leciała balonemm nad pustynią ; d . .... Miała w reku zapałke . Wyleciała z balona i bum na piasek , i zmarła .. Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: co to za zagadka... 14.02.10, 12:59 Rozbity, ale cały Biwak albo namiot ;p Albo rozbitek. Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:02 jesteście coraz bliżej, tylko, że nikt od tak sobie nie wylatuje nagi z balonu i z uciętą zapałką! myślcie. jak się poddajecie to piszcie, to podam rozwiązanie. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:07 niechcący podpalajac balon zapalily jej sie ciuch. przerazila sie i wyskoczyla Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:01 jechał ojciec z synem samochodem. mieli wypadek. ojciec umarł. syn trafil w ciezkim stanie do szpitala. trafil na blok operacyjny. kiedy przyszedł chirurg, oznajmił: -Nie będę operowac. to moj syn! KM JEST CHIRURG DLA MŁODZIEŃCA? Matką ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:04 karoline napisał(a): > jechał ojciec z synem samochodem. mieli wypadek. ojciec umarł. syn trafil w > ciezkim > stanie do szpitala. trafil na blok operacyjny. kiedy przyszedł chirurg, oznajmi > ł: > -Nie będę operowac. to moj syn! > > KM JEST CHIRURG DLA MŁODZIEŃCA? > > Matką ;p Prawdziwym ojcem.? A tamten był zastępsczy xD Albo matką Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:02 Karoline - dobrze odpowiedziałaś ; dd Namiot ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Nowa zagadka 14.02.10, 13:07 Piotrek poszedł na spacer bez parasola, nie włożył czapki nigdzie się nie schronił. Mimo to żaden włos na jego głowienie był mokry. jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka.. Re: Nowa zagadka 14.02.10, 13:51 karoline napisał(a): > Piotrek poszedł na spacer bez parasola, nie włożył czapki nigdzie się nie > schronił. Mimo to żaden włos na jego głowienie był mokry. jak to możliwe? nie padał deszcz..??xD Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ co to za zagadka... 14.02.10, 13:07 @nati97, chirurg był matką, @sileny., podawaj rozwiązanie. c: Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:06 W windzie są trzy osoby świety mikolaj ,mądra blondynka i mężczyzna. Leży na podlodze w windzie banknot 10 złotowy. Kto go podniesie z tych wymienionych osób? : D Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:07 truu dobre pytanie, nie była sama. Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:13 więc pytam : KTO Z NIĄ BYŁ? chłopak, znajoma.... Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Zagadka sileny. 14.02.10, 13:18 no to tak. była z kimś w balonie, szarpali się, aż do naga, potem ten ktoś wyrzucił ją z balonu, potem zobaczyła, że ma zapałkę i ją zjadła i umarła. haha, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiczek Re: Zagadka sileny. 14.02.10, 18:12 Jakie było rozwiązanie zagadki Sileny ? Nie chce mi się szukać? Może zmarła na pustyni z odwodnienia? xD Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:08 kikunia napisał(a): > W windzie są trzy osoby świety mikolaj ,mądra blondynka i mężczyzna. Leży na po > dlodze > w windzie banknot 10 złotowy. Kto go podniesie z tych wymienionych osób? > : D mężczyzna, reszta jest fikcyjna xD Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_bella kikunia 14.02.10, 13:09 Mężczyzna, bo mądra blądynka i św. Mikołaj to zmyślone postacie. Znam to skądś ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:11 Męszczyzna ; dd .. Reszta to postacie fikcyjne ;pp . . Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:11 podniesie bladynka zeby wydac na tipsy zielone, łyse i skacze? Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ @sileny. 14.02.10, 13:13 @pepu, żaba. @sileny., dobra, ja już chcę rozwiązanie, nurtuje mnie to. :d Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:13 żabaaa .. xd nie mam pojęcia . x3 Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:17 sileny : leciała nad pustynią .. na pustyni gorąco więc się rozebrała .. była głodna, zjadła zapałkę, udławiła się i jak się krztusiła to wyleciała z balona . xd a jak nie to mam pytanie : 1. miała jakieś siniaki ? 2. miała na początku ubranie i potem się rozebrała ? 3. wyskoczyła z balonu ? 4. jeśli odpowiedź na pytanie 3 brzmi tak to wyskoczyła z dużej wysokości ? 5. zapałka była spalona ? no i to tyle .. xd Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: Zielone łyse i skacze -odp 14.02.10, 13:37 niee to żołnierz na dyskotece Odpowiedz Link Zgłoś
cocomaroko sileny . : D 14.02.10, 13:18 ja wiem . : D Dwie kobiety leciały balonem przez pustynię. Nagle balon zaczął spadać. Wtedy rozebrały się i zrzuciły swoje ubrania. Kiedy balon nadal opadał, losowały przy pomocy zapałki, która z nich ma wyskoczyć. Ta, którą znaleziono przegrała. : D Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:20 Żołnierz na dyskotece ; D A wcześniej to nie było deszczu ; D Dlatego nie była mokra ; D Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:22 Z tym balonem...: Leciała grupka osób balonem, ale ten zaczął spadać. Więc postanowili, że wyrzucą swoje ubrania, jednak to też nie pomogło. Więc losowali zapałki. Ta kobieta wylosowała najkrótszą, więc musiała wyskoczyć. No i wtedy balon stał się lżejszy i reszta ludzi była uratowana.. To moja wersja, ale nie wiem czy o taką chodziło ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:26 cullen_bella no więc... ona była na wycieczce balonem. więc nic nie podpowiem. jak się poddajecie, to piszcie, to dam rozwiązanie. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
pepu Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:14 a ta w ogóle to mysle ze zagadka włascicielki watku jest prosta :5 ma naimie Nznz Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:18 pepu: hmm... nie wiem czy taka prosta, bo poprawna odpowiedz to Marysia. Ok, a jaką ty podasz zagadke? Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: prostaa . 14.02.10, 13:23 taka prosta zagadka : jesteś kierowcą autobusu. w twojej miejscowości wsiada 5 osób. jedziesz dalej i w warszawie wsiada 6 osób i wysiadają 3. jedziesz dalej i w krakowie wysiadają 2 osoby a wsiada 8. jedziesz dalej i ww wrocławiu wysiada 7 osób a wsiada 9. i pytanie : kto jest kierowcą autobusu ? xd omg. jaka prosta. xd ale prostrza jak napisana a jak wypowiedziana to trudniej ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: prostaa . 14.02.10, 13:29 cocomaroko blisko, ale nie do końca. chcecie rozwiązanie. ;d? Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: prostaa . 14.02.10, 13:30 sileny: RAZWIĄZANIE. NIE TRZYMAJ NAS W NIEPEWNOŚCI HEH... Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: prostaa . 14.02.10, 13:29 zouza : JA ale rzeczywiscie, jak sie wypowiada zagadki, to jest trudniej niz jak sie je pisze Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: prostaa . 14.02.10, 13:32 noo .. xd mi jak siostra to opowiadała to liczyłam ile osób będzie w autobusie na końcu bo myślałam że będzie takie pytanie .. xd i przez tyo zapomniałam o pierwszej, najważniejszej informacji ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: x33 14.02.10, 13:35 Do hotelu przyjechało trzech gości razem wzięli pokój za 45zł. Bagażowy odprowadził ich do apartamentu. W tym czasie portier przypomniał sobie, że ten pokój kosztuje 40zł. Poprosił więc pokojówkę, żeby oddała im te 5zł. Ale pokojówka przemyślała sprawę, że jak niby się podzielą pięcioma złotymi na trzech? Zatem oddała im 3zł, a dla siebie potrąciła napiwek w wysokości 2zł. Ok, gdzie jest haczyk? No właśnie. Na początku zapłacili za pokój 45zł, czyli każdy po 15zł, od pokojówki dostali 3zł, czyli po 1zł każdy, więc każdy zapłacił 15zł-1zł=14zł, a w sumie 14zł * 3 =42zł, pokojówka wzięła 2zł, więc 42zł+2zł = 44zł. Zgadza się? No tak tylko, że na początku zapłacili 45 zł, a nie 44zł ! haha, to też mi siostra opowiedziała . xd Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Rozwiązanie!!!! 14.02.10, 13:33 byliście blisko, więc daje rozwiązanie. oni wszyscy lecieli balonem, w pewnym momencie okazało się, że nie ma czym palicw piecu, więc zaczęto palic ubraniami. okazało się też, że za duży ciężar jest w balonie. wyrzucono wszystkie niepotrzebne rzeczy, ale to nic nie dało. więc zaczęto losowanie. kto wylosuje któtszą zapałkę ten wyskakuje z balonu. wylosowało tę dziewczynę. gratuluję tym, co byli blisko. my też na koloni długo się nad tym zastanawialiśmy. ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: jeszcze jedna .. 14.02.10, 13:39 na rusztowaniu na budowie pracowało 5 budowniczych, po jakimś czasie kierownik powiedział, że połowa ma krótką przerwę. Jak to sie moze stać? Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: jeszcze jedna .. 14.02.10, 13:42 2 ma przerwe, a 2 dalej pracuje. 5 to szef, a sam sobie nie bedzie mowil ze ma isc na przerwe lub zostac. zgadlam? Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: .... 14.02.10, 13:54 duuuużo . xd a tak naprawdę nie mam pojęcia . x3 Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: tamto źle !! xd 14.02.10, 13:57 chodzi o to, że to była arka Noego a nie Mojżesza tak ? xd gupia ja ! x3 no chyba że wam chodzi o Arkę Przymierza to wtedy nie było ani jednego zwierzęcia .. xd Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia Re: .... 14.02.10, 13:58 hejka_auc napisał(a): > Ile zwierząt znajdowało się na arce Mojżesza? Zero ponieważ Noe zbudował arkę a nie Mojżesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:44 2 poszlo na przerwe, 2 zostalo. 5 jest szef, a on sam sobie nie bedzie kazal pracowac lub zostac. zgadlam? Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:46 zouza: tez to gdzies czytalam, ale nie znam rozwiazania. wgl to ma rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:53 ja wiem .. xd chyba ma ;p jak to czytałam gdzieś to były dwa i nie wiem które prawdziwe : 1. Kierownik rónież jest budowniczym. Zwracał się więc do czterech osób z których dwie mają przerwę. 2 ( takie śmieszne ) jeden z budowniczych ma na nazwisko Połowa . xd ale to pierwsze jest raczej prawdziwe . xd Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd Re: co to za zagadka... 14.02.10, 13:55 A i B siedzialo na trąbie A spadlo B przepadło co zostało ? Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: kurczę, znowu źle . xd 14.02.10, 14:00 mam wolne myślenie i musze źle napisać żeby zrozumieć . xd więc to było tak : było : A i B cośtam z A się stało i cośtam z B , więc zostało : i xd Odpowiedz Link Zgłoś
zouza_ Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:04 Jak nazywała się Mama Muminka przed urodzeniem Muminka? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki_xdd Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:11 zouza_ napisał(a): > Jak nazywała się Mama Muminka przed urodzeniem Muminka? Mama? ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
zmayslona13 Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:17 Kiedyś to słyszałam, ale teraz nie kojarzę. Mam inne. Na pogrzebie matki były diwe siostry. Jedna z nich zakochała isę w chłopaku, którego widziała pierwszy raz w życiu. Po paru dniach ta zakochana zabiął własną siostrę. Pytanie: Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
aitii Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:32 Żeby znowu ujrzeć tego chłopaka. Przyznaję się, już słyszałam ją ;D Pewien facet jest ubraby na czarno. Ma czarne spodnie, skarpetki, kurtkę, rękawiczki i czapkę. Idzie tak ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia, niebo jest zachmurzone, w oknach domów też nie widać żadnych świateł. Z naprzeciwka jedzie czarny samochód z dużą prędkością, z wyłączonymi światłami. Mimo to kierowca zauważył pieszego i zatrzymał się przed nim. Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_bella Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:40 yyyy. ma noktowizor ? wiem wiem. głupia ja Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 14:43 Bo jest biały a ma czarne ubranie więc widać mu twarz. Zgadłam? xd Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 15:14 był dzień. nie chce mi się szukac zagadek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
jana Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 15:19 Kierowca fiata ma brata, ale brat kierowcy fiata nie ma brata. Kim jest kierowca fiata dla brata kierowcy fiata?? Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedrzewo Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 15:32 Kierowca Fiata jest kobietą.... Dwaj ojcowie podarowali synom pieniądze. Jeden dał swemu synowi 150 zł, drugi zaś dał swojemu - 100 zł. Okazuje się jednak, że obaj synowie razem powiększyli swoje kapitały tylko o 150 zł. Taaka łatwaa Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 15:36 ojciec dostal od swojego ojca 150 i dal swojemu synowi 100 Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: nowa zagadka .. x3 14.02.10, 15:39 przez pustynie idą gęsiego(czyli po kolei) 3 żółwie. pierwszy mowi: -przed sobą widze piasek, a za sobą widze żółwia. drugi mówi: -przed soba widze zolwia, za soba widze zolwia trzeci mowi - za soba widze zolwia, przed soba widze zolwia. JAK TO MOZLIWE? Odpowiedz Link Zgłoś
livv. Re: nowa zagadka .. x3 15.02.10, 13:00 @zmayslona13 haha. kiedyś ktos mi to opowiedział, no nie wiedziałam bo podobna tylko ludzie chorzy psychicznie, mordercy itp. odpowiadają. ja odpowiem bo kiedyś to słyszałam, ale jak mówię lepiej żebyście w dużym gronie nie mówili 'jakie to proste' bo ludzie będą was omijać szerokim łukiem hahaha. odp : zabiła siostrę ponieważ pomyślała ze ten przystojny mężczyzna pojawi się na następnym pogrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkaaaa Re: nowa zagadka .. x3 20.02.10, 18:33 No bo chciała zobaczyc tamtego chłopaka xd Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: co to za zagadka... 14.02.10, 16:28 PISZCIE!!!!! Wybierz liczbe od 1 do 5 pomnóż ją przez 9 jezeli wyjdzie liczba dwucyfrowa dodaj cyfry do siebie, np. 25 to 2+5=7 odejmij5 przydziel swojej cyfrze litere: A=1 , B=2 , C=3 , D=4 , E=5 , F=6 itd. wybierz panstwo na te litere na trzecia litere panstwa wybierz kolor na druga litere koloru wybierz kwiat pomysl nad swoim wynikiem i ..... zapamiętaj, że W DANII NIE MA NIEBIESKCH IRYSÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up . 14.02.10, 17:04 nie wiem.:q Co to jest : - mały ptaszek, duża klatka? :3 Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: Nowa :D 14.02.10, 20:44 nie, bo go krew zalewa jak słyszy, że to ON przynosi dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_bella .... 25.02.10, 19:04 To..... ktoś zna jeszcze coś ?? Jakąś zagadkę ?? Odpowiedz Link Zgłoś