Dodaj do ulubionych

Legendy rocka - inne spojrzenie.

• paarker Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 09:57
      całkowicie się z tobą zgadzam! ; )
      sama słucham właśnie takich zespołów, ale
      po prostu bawią mnie osoby na kotku, które
      za wszelką cenę chcą to podkreślić .. jakie to one
      hardcorowe nie są .. i jakich to zespołów nie słuchają ..
      a jest to po prostu śmieszne.
      Gdyby ktoś naprawdę lubił takie zespoły jak Gunsi,
      Iron Maiden czy chociaż Queen to by się tak z tym nie nosił, bo
      byłaby to dla niego rzecz oczywista, że załóżmy 'Gunsi są lepsi od Green Daya"
      i nie miałbym potrzeby tego ogłaszania .. no cóź. smile
      • shut_up Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 15:21
        zgadzam się z mweezy.c:
      • replaceable Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 15:27
        ja się nie obnoszę z moimi gustami.
        chociaż jak taki ciul mi wyskoczy i powie : Słuchasz disco polo, bo ja mu
        powiem, że jego Firma to marny zespół, to mam ochotę go zabić, bo nie ma bladego
        pojęcia o tym, czego ja słucham.

Śmieszy mnie coraz częstsze szpanowanie, tym, że słucha się przykładowo Nirvany,
        tylko że taka osóbka nie wie nawet, że Kurt Cobain nie żyje i że ich perkusista
        założył nowy zespół. I świeci bo zna 'Smells like teen spirit' i myśli ' Cholera
        jaki to ja jestem hardkorowy bo słucham Nirvany.

To taki przykład. Dodam, że na faktach.
        • cocomaroko Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 15:31
          replaceable napisał(a):

> ja się nie obnoszę z moimi gustami.
          > chociaż jak taki ciul mi wyskoczy i powie : Słuchasz disco polo, bo ja m
          > u
          > powiem, że jego Firma to marny zespół, to mam ochotę go zabić, bo nie ma bladeg
          > o
          > pojęcia o tym, czego ja słucham.
          >
          > Śmieszy mnie coraz częstsze szpanowanie, tym, że słucha się przykładowo Nirvany
          > ,
          > tylko że taka osóbka nie wie nawet, że Kurt Cobain nie żyje i że ich perkusista
          > założył nowy zespół. I świeci bo zna 'Smells like teen spirit' i myśli ' Choler
          > a
          > jaki to ja jestem hardkorowy bo słucham Nirvany.
          >
          > To taki przykład. Dodam, że na faktach.

Oo, popieram całkowicie.
        • bad_alex Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 17:04
          ja właśnie [ już pomijając różne rozgrywające się na tym wątku sprawy ; 3 ]
          zauważyłam , że jak jest wątek o najpopularniejszy zespół , to ludzie nawet jak
          nie znają , albo myślą , że znają głosują na nirvane .
          i zawsze są komentarze : NIRVANNAAA serce serce serce serce
          a słyszał tylko jedną piosenkę , albo zagłosował bo tylko ten zespół zna .
        • mweezy @ replaceable 05.04.10, 22:00
          w stu procentach się zgadzam. bo lepiej udawać że nie lubi się Miley, tylko
          'prawdziwą muzykę' żeby zyskać... no właśnie nie wiem co. c: może nie wiem
          dlatego że nie rozumiem takich ludzi? c:
    • amatorka_ Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 15:38
      Bo w naszych czasach są dwa rodzaje osób słuchających rocka - prawdziwi fani i
      osoby, które szczycą się słuchaniem rockowych legend, żeby nie wyjść na kolejną
      fankę Bieberka albo Milejki. Krótko mówiąc - chcą zapewne się komuś podlizać.
      Albo robią to dla powodu, który wymieniłam wyżej.
    • roxanne ja to tak 05.04.10, 21:52
      ja słucham bo po prostu lubię !

nikt nie wie kto to B.B. King i niech żałują bo to jest klasyk jeżeli chodzi o bluesa smile

jak mi się coś nie podoba to mówię że jest shit tongue_out

a jak mi się coś podoba to słucham choćby takie nieistniejące Cinema Bizarre wink

Albo naprawdę niskolotne ale sympatyczne do bólu Killerpilze big_grin

Ja słucham bo lubię, a to że w mam dobry gust ( oprócz tych małych dwóch szitów tongue_out) to
      już jest my business, that's all I can tell u smile
    • patrycja04053 Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 22:03
      Nom, na tym się już nie znam. Ale niektórzy piszą "Co to za gówno Ci Jonasi, oni w ogóle
      nie znają się na muzyce.. Nirvana to jest coś!!" Weźcie, jak wgl można Nirvanę do
      Jonasów porównywać.. Nie chodzi mi o to, co jest lepsze a co gorsze, tylko o to, że to są
      2 różne gatunki muzyki..
      Aha, i nie wiem, czy Nirvana napisałam dobrze, po prostu nie wiem jak się pisze...
    • irreplaceable Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 05.04.10, 22:59
      masz racje. piszą tak i mnie też to irytuje. niby, że "uwielbiają" te stare
      zespoły rockowe i myślą, że są tacy "najfajni". haha XD
    • eadgyh.t szcunek. 05.04.10, 23:07
      Uważam, ze "legondy" są niezastąpione, świetna i zajebiste, ale trzeba żyć do przodu. Teraz też są dobre zespoły. Nie są oni pionierami, ale Linkin Park na przykład jest wspaniały! Zwłaszcza starsze' utwory.
      A lans jak był, tak bedzie. Oby mi tylko nie nazywali rockiem MajliSrajli i Dżonaskóff, bo to normalnie krew zalewa....
    • ne.gra Legendy rocka. 05.04.10, 23:23
      Jak dla mnie, to po prostu cecha "naszego" pokolenia - szpan i lans. Przecież są i ludzie, którzy słuchają alternatywy i szpanią. Electro - i szpanią. Popu - i szpanią. Punku - i szpanią.
      Denerwuje mnie to cholernie cholernie cholernie. Jak dla mnie każdy kur..de gatunek muzyki jest dobry. Wkurwia mnie jak ludzie jadą po zespołach nie znając ich muzyki dokładnie. Sama zanim się wypowiem o jakimś zespole staram się chociaż raz przesłuchać dyskografii i poczytać jakieś teksty, info o zespole. Wkurwia mnie, kiedy pozerzy słuchający Franza (uwielbiam ich) i Arktycznych (to samo uczucie co do pierwszego zespołu) jadą po Green Dayu/Mansonie/Metallice czy czymkolwiek znając albo najnowszą płytę albo jakiś cover przez dany zespół wykonywany albo jedną góra dwie piosenki. Wkurwia mnie jak "alternatywni" się szczycą jak bardzo alternatywni są. Wkurwia mnie jak metale są tak przechuj metalowi, że jadą po każdym, kto nie wyśpiewuje po kątach Slayera. Wkurwia mnie jak puste fanki Dżoł Dżonasa jadą po każdym, kto powie "lepiej mu w krótkich włosach", nie skupiając się na twórczości, a wykazując wielką inteligencje i lecąc tylko na jego twarz. Wkurwia mnie jak ludzie jadą po ludziach za GUSTA. Wkurwia mnie słuchanie muzyki tylko dlatego, że ktoś jej słucha; że się chce komuś zaimponować; dla lansu; bo tak jest modnie; bo wydaje się, że można powiedzieć "moja muzyka jest lepsza od twojej" i "nawracać" ludzi; bo wydaje się, że to słuchanie muzyki czyni kogoś lepszym od innych; bo to legendy rocka/alternatywa/indie/new age/mainstream.

De gustibus et coloribus non est disputandum.
    • kammi Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 00:03
      nie będę się wpieprzać w żadną rozmowę. wyrażę tylko co o tym myślę, bo i tak
      napisałam tu wbrew swojej woli, lecz mam coś do powiedzenia i tyle.

otóż, ja na przykład zauważam, że jak jakiejś, jakiejkolwiek piosenki nikt
      jeszcze nie zna, nikt czyli tylko najwięksi fani, to piosenka jest przez
      `znawców, czyli tych co słuchają dobrej muzyki` uznawana za dobrą, jeśli się
      podoba oczywiście. a potem piosenka staje się singlem, ma teledysk, zna ja coraz
      więcej ludzi... i Ci, którzy tak ja lubili nagle zaczynają się jej wypierać. a
      podobno są tacy niezależni. i nie pytajcie o przykłady, wolę nie mówić, bo nie
      chcę tu nikogo obrażać. ale zastanówcie się. czasem na serio tak jest.

czasem jest jeszcze gorzej. ulubiony zespół. nikt go nie zna. kochasz go. nagle
      wydają świetna płytę jest puszczana w najpopularniejszych radiach bo nagle
      zespół zaczyna być uznawany za pop. co byś zrobił? cóż. jeśli nie obchodzi Cie
      opinia innych o twej oryginalności pewnie byś przy nim został. jest jednak wiele
      ludzi, których zżerają myśli innych. w najgorszych przypadkach ludzi mogliby
      nawet zostawić swoja ukochana muzykę. czy to nie straszne?

santa
      • heyyeah @mweezy 06.04.10, 00:52
        A jak ja mam koszulkę z AC/DC to mnie nie lubisz?
        Nie ma w tym żadnego sarkazmu, serio się pytam xDD

A propos zuego Disneja, ja lubię zuego Nika Dżonasa i to jest takie zue mhroczne.
        A moje koleżanki nie wiedzą co to "Flight Of Icarus" i są wielkimi fankami Iron Maiden …
        Heh, chyba 140n Ma103n uncertain
      • jane_ Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 09:50
        kammi, ja tak zostawiłam kings of leon. i się tego nie wstydzę, i mówię to otwarcie. nie zrobiłam tego dla szpanu, że nie słucham znanych rzeczy, bo słucham, i jestem tego świadoma. po prostu zaczeła mnie ich wszechobecność wkurzać. to, że kupicha ich fałszuje, że wszędzie leci to najgorsze use sombody w 89752309875094 wersjach innych artystów, że stali się 'wielkim zespołem'. może, ale kosztem swoich piosenek.
        czasem tak bywa.
        • kammi Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 08.04.10, 13:20
          ja wiem. ale ja mam do zielonych za duży sentyment. poza tym niestety nie kręcę
          się w towarzystwie gdzie są wszechobecni. większość, na szczęście nie najlepsze,
          ale i tak większość moich koleżanek po 21 guns wróciła do bimbra. -.-. i dobrze
          dla mnie. c:
    • reverse Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 09:32
      Ja słucham i tych legend rocka i współczesnych zespołów. Muzyka się zmienia
      razem z czasem. Wszystko się na świecie zmienia, ludzie, kultura itp. Co by to
      było gdyby ludzie mieli te same poglądy co w średniowieczu?
    • papson_ave Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 09:56
      Ja wychowałam się na legendach typu Metallica, U2, Queen, AC/DC, Nirvana czy Depeche
      Mode. Ale nie wywyższam się z tego powodu. Nie szpanuje,że słucham tego i tego bo nikt
      z mojego otoczenia i tak nie ma zielonego pojęcia,że coś takiego istnieje. Staram się
      słuchać też tych współczesnych zespołów. Gdy leci Muse, Green Day lub Paramore to nie
      przełączam. Mogę tego posłuchać,wpada w ucho ale bez wielkiego 'loffe'.
    • lamma Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 10:45
      cóż, dziwny jest ten świat C:
    • softy_girl Zabawne . 06.04.10, 10:53
      A co jeśli ktoś nie może przekonać się do współczesnego rocka ? ;/

Sorry , ale jak dla mnie to nawet nie rock . indifferent
      Jeśli rock to tylko klasyka jak dla mnie .
      • scarletrose Re: Zabawne . 07.04.10, 17:51
        Troszkę mnie rozbawiłaś, że współczesny rock to nie rock, bo wiele zespołów
        wykonuje porządnego rocka, ale mniejsza z tym... chyba nie do końca zrozumiałaś,
        o co mi dokładnie chodzi - ja też b. lubię kilka starych zespołów, ale
        tworząc ten wątek myślałam o osobach, które non stop się tym lansują.
    • euforia_ Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 12:57
      racja, ale ja i tak mało wiem bo nie słucham Nirvany itd. tych najbardziej
      legendarnych zespołów więc moje zdanie się tu w tym momencie nie liczy
    • avrilkaskate Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 13:05
      A ja podam inny przykład jeżeli chodzi o styl ubierania się. Teraz w mojej szkole same
      punki z pieszczochami,a o punkowej muzyce nic nie wiedzą.Szpan,szpan i jeszcze raz
      szpan! A ja lubię i Miley i Nirvanę i nie robię z siebie jakiejś wielkiej punkówysmile
    • kararock Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 06.04.10, 18:06
      niestety zdarzają sie takie przypadki na szczescie rzadko
    • ania4474 Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 07.04.10, 17:20
      napisałaś że teraz ciężko jest stworzyć nowy podgatunek otóż ja uważam, że tak
      jeżeli ktoś naprawdę ma talent myślisz że za czasów Led Zeppelin Pink Floyd i
      innych zespołów które wprowadziły coś nowego do muzyki było łatwiej może i tak
      ale tylko trochę gdyby Jimmy Page, Robert Plant lub Roger Waters nie mieli tak
      wielkiego talentu i pasji też by im się nie udało stać legenda tylko teraz jest
      taka sprawa że ludzie nie chcą już klasycznego rocka oni nie chcą nowych
      Zeppelinów lub drugich AC/DC teraz na topie jest Muse, Paramore i Green Day
      trzeba się z tym pogodzić i słuchać tego czego się chce.
    • chmurka_ rozumiem. muszę zacząć słuchać Bieberka... - TU. 07.04.10, 17:29
      żeby nie zostać pozerką?
      LUDZIE! Nie każdy fan Dody czy też Avril Lavigne jest skończonym idiotą, plastikiem, ale
      fani PRAWDZIWYCH zespołów to nie osoby, które akurat muszą się tym lansować!
      Pomyślcie trochę!
      Za to wkur*iają mnie takie osoby, co myślą, że jak znają 2 kawałki Nirvany, Iron Maiden
      czy The Beatles, to od razu są tró fanami roka. To samo z rockowymi ciuchami. Jak
      ubierzecie koszuleczkę z AC/DC czy glany, to nie zostaniecie metalowcami ;***
      • scarletrose Re: rozumiem. muszę zacząć słuchać Bieberka... - 07.04.10, 17:49
        Nie chodzi o słuchanie zespołów, rany, nie! Miałam na myśli jedynie podkreślanie
        tego na każdym kroku... i to, co umieściłaś w drugiej części swojej wypowiedzi wink
    • trufla Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 07.04.10, 17:35
      Słuchasz to co lubisz, a nie to co jest akurat modne. Słuchanie rocka ostatnio jest
      bardzo na topie i w mojej szkole nie ma osoby, która nie miałaby jakiegoś rockowego
      zespołu na Mp3. Ale czy naprawdę chodzi o to aby podążać za modą i tym co fajne
      ?
    • malina_miodowa Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 07.04.10, 17:44
      powiem tak.
      moje spojrzenie na muzykę, owszem, jest wygórowane. ale niestety jeśli jakiś
      zespół, piosenka czy cokolwiek innego, nie podoba to mówię o tym wprost. : )
      aktualnie słucham Scorpionsów, Metaliki, polskiego Myslovitz, 30stm, u2,
      Jimmiego Eat Worlda, hm.. nawet niektóre piosenki Metro Station są bardzo ciekawe.
      cóż.. na chęć zabłyśnięcia nic nie poradzisz. : D
    • owad Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 08.04.10, 13:36
      no to jest wkurzające:]
      moja przyjaciółka tak robi.
      słucham tych starych(jak to napisałaś legendarnych zespołów)jak i tych nowoczesnych.
      chociaż wolę te starsze.mieli świetną muzykę.
      prawie wszystkie wątki o muzyce są o tym,jaką muzykę lubimy.nie widzę
      powodu,dlaczego mielibyśmy się tych chwalić,skoro musimy co
      lubimy.fakt,niektórzy się tym chwalą,ale nie wszyscy.
    • messalina Oryginal jest zawsze lepszy od kopii. 02.06.10, 21:53
      A artyzm od komercji.
      NIE mozna stawiac na rownym poziomie tak roznych, pod wzgledem piekna muzyki i
      stopnia zaawansowania w tworzenie, zespolow.
      Czy to, ze grasz na pianinie czyni z ciebie osobe porownywalna do, dajmy na to, Chopina?
      Nie, nawet jesli to sie sprzeda. Tacy wirtuozowie w tych czasachrodza sie zbyt rzadko,
      gdyz dominuja geniusze pieniadza.

Jesli zas milosc do tejze muzyki jest nieklamana, to jak najabrdziej mamy powod, by sie
      tym chwalic.

Ave.
    • anne05 Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 03.06.10, 11:32
      Szczerze? Spiepszaj dziadu. Miałam fazę na Muse, ale to dno. Wiesz skąd moja opinia? Bo
      tzw. "legendarne zespoły" jak ty to ujęłaś, nigdy się nie nudzą. Mogę słuchać ich piosenek
      wkółko. A Muse miałam dosyć już po tygodniu. I jeszcze jedno. Nie wywyższam się, że
      tego słucham. Każdy ma prawo do własnego zdania i co, przeszkadza ci, że prawdziwą
      muzykę widzę np. w utworach Mettalicy czy Guns N' Roses? Hę? Piosenka oprócz
      brzmienia musi mieć tekst, szkoda, że tacy jak ty tego nie rozumieją. Pozdro.
      • scarletrose Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 03.06.10, 18:02
        Rany, powtórzę to już chyba po raz dziesiąty - okay, fajnie, że tego słuchasz i
        się nie wywyższasz, ja pisałam jedynie do osób, które znają co najwyżej
        po pięć utworów np. AC/DC, noszą koszulki z ich logo i myślą, że są takie cool.
    • ciapek Ej bosze... 03.06.10, 11:44
      Z tego właśnie moim zdaniem wychodzi że ty wcale lepsza nie jesteś !
      Sory taka prawda bo ja się swoim gatunkiem muzyki nie chwale sciana
      • scarletrose Yyym? Co masz na myśli? 03.06.10, 18:03
    • burza789 Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 03.06.10, 11:49
      Ja słucham Nirvany ale nie odrzucam ludzi z innymi gustami muzycznymi ;D
      Mogą słuchać nawet gwazd disneya ale ważny jest człowiek a nie muzyka jakiej słucha ;]
      To takie....hhmmm..głębokie XD
    • light Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 03.06.10, 12:05
      A ja nie mam nic do zarzucania ludziom, którzy wychwalają te zespoły, kochają je
      i piszą o nich. To dzięki nim to forum jeszcze nie upadło.
      • nevermind_ light 03.06.10, 16:21
        Właśnie to nie jest kwestia chwalenia, tylko pozerstwa. Coś w stylu:
        "Słucham ad/cd jestem fajna, dorosła, słucham prawdziwej muzyki, a wy nie"
        Dla mnie to też jest dziwne i samolubne. Lub komunikaty na profilach; "Nie
        przyjmuję
        osób słuchających disneja, ja słucham prawdziwego rocka, oh, eh"
        A wydaje mi się, że w niektórych przypadkach, jest to tylko dla szpanu. Jestem pewna
        że 60% tych pozerów nie potrafiłaby wymienić więcej, niż piętnaście zespołów
        które tworzą taką muzykę, jaką oni deklarują słuchać.
      • scarletrose Re: Legendy rocka - inne spojrzenie. 03.06.10, 18:03
        Gwoli ścisłości, znowu to napiszę - miałam na myśli pseudo fanów xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka