coco. 06.04.10, 17:52 Mam do napisania fraszkę, na czwartek. Nie proszę Was żebyście mi napisały gotowca, tylko jak macie jakieś pomysły, pomogły albo napisały na jaki temat w ogóle to napisać. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manchester_mu Fraszka 06.04.10, 18:22 Fraszka z tego co pamiętam jest krótka, satyryczna i zawiera morał. Możesz napisać coś satyrycznego np. o jakimś królu co rządził całym krajem i wszyscy myślą, że jest wspaniały, a tak naprawdę. jest bardzo żarłoczny i leniwy np. takie coś wymyślone na szybko Król nasz złoty, król nasz wielki Już nie mieści się w swe szelki Ciągle tylko chce jedzenia Nie sposób powstrzymać jego burczenia. Ani on dzielny ani odważny Jednak dla wszystkich arcyważny Odpowiedz Link Zgłoś
eheehe Re: Fraszka, pomocy c(; 06.04.10, 18:09 też miałam napisać coś o szkole . to postanowiliśmy z kolegami że zrobimy se jaja z baby od polaka i wymyśliliśmy takie coś " Mówił, że szkołę bardzo lubi, więc w tej samej klasie zostanie rok drugi ! " Odpowiedz Link Zgłoś
coco. Re: Fraszka, pomocy c(; 06.04.10, 18:12 hahaha niezłe xd i jaką ocenę wam za to dała ? ;d Odpowiedz Link Zgłoś
manchester_mu Re: Fraszka, pomocy c(; 06.04.10, 18:36 >Król nasz złoty, król nasz wielki >Już nie mieści się w swe szelki >Ciągle tylko chce jedzenia >Nie sposób powstrzymać jego burczenia. >Ani on dzielny ani odważny >Jednak dla wszystkich arcyważny Nie wiem czy to jest fraszka, bo już dawno żadnej nie omawiałam, ale jeśli jest dobrze to możesz się nią zasugerować. Odpowiedz Link Zgłoś