losers 21.04.10, 10:30 możecie tu wrzucać cytaty z ulubionych książek, fragmenty tekstu ulubionej piosenki, swoje motto etc. mi obecnie podoba się tekst : z perspektywy czasu zmieniłam tok myślenia, tusz do rzęs i światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lovememanytimes Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 21.04.10, 10:47 `- Chętna zakończyć swoje życie, nie zaznawszy dorosłości.(...)Chętna uczynić z młodości zmierzch swojego życia. Gotowa wyrzec się wszystkiego.` - 'Zmierzch' `Rodzimy Się By Żyć, Żyjemy By Umierać `- i w ogóle cały tekst piosenki piosenki "na szczycie" Odpowiedz Link Zgłoś
pajlov4 Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 21.04.10, 11:08 - umrzeć za kogoś, kogo się kocha, wydaje się być dobrą śmiercią . <3 Odpowiedz Link Zgłoś
lastrebel Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 21.04.10, 11:14 nie znam żadnych fajnych cytatów, więc jak większość zaszpanuję czymś ze zmierzchu, jednym z niewielu sensownych zdań: "Zycie to gówno, a potem się umiera. Ta, chciało by się"- Jacob Black; Stephenie Meyer. Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 21.04.10, 16:24 Krytykować może jedynie ten, kto posiada serce gotowe do niesienia pomocy. Marzenia to odpoczynek od słów. Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń. Tak kochamy marzenia, że boimy się je realizować. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Każdy chce mieć przyjaciela, a nikt nie myśli, co robić, aby nim być. Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. Aby osiągnąć szczęście, trzeba znać cierpienie. Noo i wiele innych Fajne są cytaty w Książce Mały Książę np. 'dobrze widzi się tylko sercem, najważniejsze jest nie widoczne dla oczu' 'idąc prosto przed siebie nie można zajść daleko' 'mowa jest źródłem nieporozumień' 'nawet w obliczu śmierci, przyjemna jest świadomość posiadania przyjaciela'.... i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
edd Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 22.04.10, 16:25 Za mało Cię znam, by Ci mówić kocham. Za bardzo Cię kocham, aby Ci tego nie mówić. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
outcast Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.06.10, 19:17 "umrzeć za kogoś, kogo się kocha, wydaje się być dobrą śmiercią" - zmierzch "Udawanie kogoś kim się nie jest, to marnowanie osoby którą się jest" Odpowiedz Link Zgłoś
chemically Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 22.04.10, 16:28 "Wiele ludzi traktuje Cię jak dziecko, więc musisz zachowywać się jak ono i wyrzucić telewizor przez hotelowe okno"- Gerard Way;d Odpowiedz Link Zgłoś
zajc. Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.04.10, 12:52 @ chemically: ten cytat jest genialny ; D - Gdybyś był w połowie tak zabawny, za jakiego się uważasz, mój chłopcze, był byś dwa razy bardziej zabawny, niż jesteś. ~ z książki 'Miasto Kości' <3 Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 22.04.10, 16:31 Wiem, że wszyscy szpanują tutaj Zmierzchem, ale ja ostatnio w Ani z Avonlea natknęłam się na taki cytat, który utknął mi w pamięci: - Na tym swiecie trzeba spodziewać się dobra, być przygotowanym na zło, a przyjmować, co Pan Bóg da. Odpowiedz Link Zgłoś
sandika001 Re: Warszawa.... 22.04.10, 16:31 Jeśli miłość coś znaczy To musi dać znak Kiedyś tesco zobaczysz Powiesz mi tak: Zniknie Warszawa Tak jawa, jak sen Życie to nie zabawa Dobrze to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
nikki... :] 22.04.10, 16:34 Moje ulubione: "Kochać to niszczyć, a być kochanym to znaczy zostać zniszczonym" Odpowiedz Link Zgłoś
goha121 Re: :] 25.04.10, 12:24 Moj ulubiony na razie.: "Miłość niesie ze sobą wielkie szczęście, o wiele większe od bólu, który przynosi tęsknota" Odpowiedz Link Zgłoś
irrepleacable Re: :] 25.04.10, 12:50 "Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową." Bob Dylan. Odpowiedz Link Zgłoś
pokochaj_mnie Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.04.10, 12:45 Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał, to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego.-Wichrowe wzgórza Zaopiekuj się moim sercem-zostawiłem je przy tobie.-Zacmienie Niech smutek będzie dla nas kiedyś miłym wspomnieniem-Romeo i Julia Jak cudowna jest miłość skoro cień miłości tyle bogactwa niesie i tyle radości-Romeo i Julia Gwałtownych uciech i koniec gwałtowny, Są one na kształt prochu zatlonego, Co wystrzeliwszy gaśnie.-Romeo i Julia Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.04.10, 12:48 to może to ; Z rozmazanym tuszem , czerwonymi oczami , drżącymi wargami krzyczała : życie jest piękne !! i to ; ` i jest taka rzeczywistość, gdzie oddajesz część siebie, nie oczekując nic w zamian... ' Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja04053 Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.04.10, 12:50 Wzięła garść tabletek, bo to nic nie boli.. Połykając je wszystkie zasnęła powoli. ----------- Nie wiem, skąd to pamiętam, ale to uwielbiam <333 Odpowiedz Link Zgłoś
pauluu Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 23:16 'Mówią że do życia potrzebna jest miłość.. Osobiście uważam że ważniejszy jest tlen...' i 'Dopóki walczysz, jesteś zwyciężcą..' Odpowiedz Link Zgłoś
ruddy. wiem, skąd pamiętasz. xd. 25.06.10, 14:12 Łzy. xd. Ania W. śpiewała tą piosenkę. `ubierała się na czarno i lubiła śpiewać, kochała się w kwiatach, motylach i drzewach...` Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.04.10, 12:56 życie piachem nieraz sypnęło mi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 22:28 'Nie widziałam Cię już od miesiąca I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca. Lecz widać można żyć bez powietrza.' 'Gdy się miało szczęście, które się nie trafia: czyjeś ciało i ziemię całą, a zostanie tylko fotografia, to - to jest bardzo mało..... ' Odpowiedz Link Zgłoś
madziullaa Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 22:36 Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
rooshgirl Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 22:39 Nie jest z książki ale podoba mi się ; "Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest..." — Kurt Cobain Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 22:45 W życiu wszystko ma swój zmierzch, tylko noc kończy się świtem... Jedno z krainy królów dawno zapomnianych. Jedno z paleniska, gdzie się iskra tli. Jedno ze świata dnia, wciąż obserwowane. Jedno ze zmierzchu, gdzie czas nocy nagli... Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.04.10, 22:42 on ne reste jamais ensemble pour toujours i je ne regrette rien Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepista Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.06.10, 14:19 Im prędzej sobie to uświadomisz, tym lepiej. Lepiej stać twardo na ziemi i nie mieć złudzeń. Nikt Ci nie pomoże, nikt Ci nie poda ręki, a jeśli tak, to będzie to tylkoi wyłącznie szczęśliwy traf. Jesteś zdany tylko i wyłącznie na siebie. { chociasz to nie jest motywacja tylko dobra rada } A TERAZ KROTRZETROSZKE .. Chcialabym znac tytul ostatniej ksiazki na swiecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pofu Re: Re: kum, kum! kliknij! 25.06.10, 14:21 Pospolity przyjaciel gdy cię odwiedzi zachowuje się jak gość...prawdziwy przyjaciel otwiera sam lodówkę i czuje się jak u siebie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
delicious Ooo... 25.06.10, 14:26 Aktualnie pasują mi: "Bądźmy wdzięczni idiotom. Gdyby nie oni reszta nigdy nie osiągnęłaby sukcesu" Mark Twain oraz: "Może zamiast przygotowywać się do życia warto trochę pożyć?" Katarzyna Grochola Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 25.06.10, 15:42 "Są dwa sposoby odczuwania samotności: gdy czujesz się sam na świecie i gdy odczuwasz osamotnienie świata. " "Nabrała zwyczaju do płaczu; odtąd wszystko się jej udawało. Łatwo osiągnąć swój cel, jeśli ma się właściwą metodę." emil cioran^ "Kochać i tracić, pragnąć i żałować, Padać boleśnie i znów się podnosić, Krzyczeć tęsknocie - precz! i błagać - prowadź! Oto jest życie - nic a jakże dosyć" l.staff Odpowiedz Link Zgłoś
pluviale_ czas nie kutas - nie stoi lecz pędzi. :D :D 25.06.10, 15:48 oryginalny, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
caughtupinyou Re: czas nie kutas - nie stoi lecz pędzi. :D :D 29.06.10, 19:04 "Musisz wiedzieć, że nic nie powtórzy się już. Otwórz oczy i patrz - każdy dzień jest jak cud." ostatnio to mi chodzi po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: oryginalne cytaty i motywacje : > 29.06.10, 19:12 'Where words fail, music speaks' po polsku 'Gdzie słowa zawodzą, przemawia muzyka' Odpowiedz Link Zgłoś
k.a.s.i.a. Wszystkie bajki są prawdziwe - Dary Anioła 29.06.10, 19:18 "Skromność to cecha ludzie brzydkich" - Dary Anioła "Karma to wredna suka" - W szponach mrozu "Miłość czyni z ludzi kłamców" - Dary Anioła Odpowiedz Link Zgłoś
danusia Haruki Murakami 29.06.10, 20:10 "Lepiej być dobrej jakości pudełkiem, ni poślednią zapałką". "Rozglądam się dookoła, wszyscy zdają się mieć jakieś odchylenia." "jestem taki jak ty. Oboje myślimy wyłącznie o sobie" i najlepszy - o ludziach ze skłonnością do tycia: "Mamy szczęście, że doskonale dostrzegamy czerwone światło". i wiele wiele innych, facet naprawdę umie pisać, a tłumacze świetnie to przekładają. Praktycznie każde jego zdanie ma potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudi073 ;D 29.06.10, 20:20 Moje ulubione: "(...)Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, (...)" Odpowiedz Link Zgłoś