Dodaj do ulubionych

Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek...

04.05.10, 19:59
Ja osobiście bardzo chciałabym zostać aktorką... wink Interesuje się tym odkąd skończyłam
4 lata, a mam już 14! 10 lat minęło, a mnie ciągle to kręci... Mój brat mówi, że nie
mogłabym zostać aktorką, ponieważ boję się grać przed ludźmi, ale gdy jestem sama
wychodzi mi to całkiem ok. ;D Myślę, że najważniejsze to przełamać się, nauczyć się ładnie
recytować każdy wiersz i.... wczuć się. Co prawda wczucie się przed tyloma osobami nie
jest łatwe ;/ Ale wierze, że szanse na bycie dobrym nie mają tylko utalentowani, ale i
przeciętni, którzy dużo nad sobą pracują smile

I kilka porad jednej dziewczyny z pewnego forum....xD
Czesc.Sama chce zostac aktorka i tym sie interesuje...
Ty piszesz ze w przyszlosci chcesz grac w filmach to tak jak ja...wiec radze ci...
Idz zapisz sie do teatru bo tam morzna nabrac doswiadczenia...albo znajdz jakies klasy
aktorskie...
Polecam zebys przeczytala ksiazke w ktorej dowiez sie duzo ciekawych rzeczy...
Podrecznik dla aktorow -STEPHEN BOOK

Polecam zebys poszla do agencji aktorskiej na casting i jak cie przyjma to bedziesz
dostawala informacje o castingach itp. nie wiem gdzie mieszkasz ale w Warszawie jest
agencja aktorska np. AndyMax...poszukaj w internecie...

A jako cwiczenia w domu to mozesz nagrywac sie kamera np. stworzyc postac i napisac
scenarjusz albo najlepiej improwizuj i nagraj to i potem zobaczys jak wyszlo..
Ale musze ci powiedziec ze aktorstwo wcale nie jest takie proste...jak zdecydujesz sie na
aktorstwo to sie nie dziw ze spotkasz sie z odmowa...bo trudno zebys wygrala casting do
filmu za pierwszym razem....ale w tym zawodzie nie mozna sie poddawac...powodzenia
(nie mam Polskich liter)

Andy Max - już nie raz słyszałam o tej agencji. Jest ona dla dzieci i nastolatków choć
najchętniej biorą małe dzieci do reklam kaszek nastle, danonków itp
13, 14... też tam są, ale pojawiają się dużo rzadziej...
www.andymax.pl/
Obserwuj wątek
    • diana96 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:02
      Ohh i wybaczmy słowo morzna przez "rz" smile Ta forumowiczka trochę się spieszyła ;D
      • virginkaa #... 04.05.10, 20:16
        Tak, ciekawe jest granie w filmach w robieniu różnych min jestem dobra, ale najgorsza jest
        dokładna wymowa. Wczucie się nie sprawia mi trudności, łatwo mnie rozśmieszyć lub
        wzruszyć, pisze różne opowiadania i żeby wiedzieć co bym powiedziała na miejscu postaci,
        płacze jak ona płacze śmieje się jak ona śmieje. : ) Chodziłam na kółtko tetralne brałam
        udział w wielu przedstawieniach teatralnych, ale pani które prowadziła zajęcia skończyła w
        psychiatryku, coś jej odbiło... W gim. wstydzę się brać udział w przedstawieniach bo
        jestem kotem.
    • sandrolaxd Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:08
      spoko.spoko.xD ja nie chce raczej być aktorką.to zawód nie dla mnie.jestem za
      bardzo nieśmiała no i wstydliwa .sciana
      A tobie życzę powodzenia.Może twoje marzenie się spełni.;D
      • diana96 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:12
        Marze o tym by się spełniły! Dziękuje... wink
      • duuumi Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:14
        Ja bym chciała ! Bardzo często na przedstawieniach grywam głowne role,
        nauczyciele twierrddza, ze nawet mi to wychodzi (tzn. mowia, ze powinnam
        ksztalcic sie w tym kierunku) naprawde, bardzo to kocham.
        • kasandra_xxx Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 08.05.10, 14:16
          Tez bym chciala !
          I fajna strona -dzieki ;>
          Ja raz bylam na jakims castingu[tylko wtedy mialam chyba 5 lat], i nawet przeszlam dalej
          ale trzeba bylo robic tam jakies zdjecia i wgl co mialao kosztowac chyba 200zl.
          I jakos tak pozniej wszycy o tym zapomnieli .. ;/
          • justynamatula Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 17.05.10, 07:37
            Też bym chciałabig_grin
      • majusia011 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:27
        przepraszam bardzo..
        to nie jest moje marzenie !!

a Tobie życzę powodzenia w przełamaniu lodów wink
    • messalina Lustro zlym doradca jest. 04.05.10, 20:12
      Jesli wiesz, co mam na mysli, powinnas czuc sie urazona.

Ave.
      • diana96 Re: Lustro zlym doradca jest. - Messalina 04.05.10, 20:25
        messalina: eee... nie nie wiem ;D Ale na kamerke tez sie czasem nagrywam xD Mozesz mi
        powiedziec nie bd sie czula urazona... ;D
      • diana96 Re: Lustro zlym doradca jest. 04.05.10, 20:33
        Yy... nie. Wytłumaczysz mi? xD Nie obrażę się ;D
        • messalina Re: Lustro zlym doradca jest. 08.05.10, 14:04
          Dopiero teraz zauwazylam odzew.

Czy moglabys zostac piekarzem, gdybys bala sie maki?
          Przeciez w tym zawodzie nieunikniona jest publicznosc.

A jesli mowisz, ze niezle ci to wychodzi, to opinia ta jest zbyt subiektywna, a jezeli
          naprawde tak ci na tym zalezy, powinnas spytac kogos, kto sie na tym zna, nie polegac na
          opinii szklanej tafli.

Ave.
    • katsuumi_17 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 20:37
      Z koleżankami nagrałyśmy niedawno baaaaaardzo amatorski film, który nie nadaje się do
      publikacji. Jednak na wakacje planujemy zabrać się za zdjęcia do następnego, trochę
      bardziej "ogarniętego", mamy już nawet scenariusz ;D ;D
      • diana96 Katsuumi a może ty wiesz o co chodzi z tym lustrem 04.05.10, 20:42
        • katsuumi_17 Re: Katsuumi a może ty wiesz o co chodzi z tym lu 04.05.10, 21:14
          Może chodzi o to, że jesteś zbyt mało samokrytyczna? Nie wiem, to tylko taka moja
          metaforyczna interpretacja :- )
        • slodki_piernik Lustro 17.05.10, 00:38
          Chodzi o to, ze jezeli boisz sie grac przed publicznoscią to nie masz szans na
          zostanie aktorka.
          I sama twoja opinia rowniez sie nie liczy. Jezeli ty mowisz, ze jestes w czyms
          dobra niekoneicznie musi tak byc.
          I w sumie to zapytaj kogos o subiektywną opinię na temat twojej gry aktorskiej i
          postaraj sie przelamac strach bo inaczej nie bedziesz miala zadnych szans.
          Gra aktorska to przede wszystkim wystepy przed duza publicznoscia.

Ps. sorki za jakiekolwiek bledy ale jest ciemno i nie widze klawiatury ;]
    • caterina97 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 04.05.10, 22:37
      Ja też chciałabym być aktorką .
      ale nie wiem czy mnie trema nie pokona : - pp
      jednak wiem że jestem perfekcjonistką w udawaniu - potrafię udawać że płaczę , cieszyć
      się na zawołanie , żartować i ogólnie udawać . Koleżanki uwielbiają jak to robię xD zawsze
      wszystkich nabieram : - pp
      powodzenia < . 3
    • alice087 taa, mogłabym nawet w tym roku zagrać jakąś... 05.05.10, 10:10
      rolę xd

mam znajomości ; p
      no i mam nadzieje, że talent... wink
      • klaudik Re: taa, mogłabym nawet w tym roku zagrać jakąś.. 05.05.10, 12:19
        tez mam takie mazania
    • bouche2 ... 05.05.10, 11:34
      chyba troszku wiem o co chodzi Messalinie, ale chyba nie potrafię wyjaśnić (;
      ja Ci powiem, że nie wystarczy ładnie wyrecytować wiersza, masz zryte pojęcie
      'aktorstwa'. albo masz talent, albo forsę.
      mam koleżankę, która 3 razy "podchodziła" do szkoły teatralnej. jest zawalista,
      nie recytuje tylko wierszy, nie boi się publiki, jest piękna, gra niesamowicie,
      nawet śpiewa [a to też potrzebne] i gów.
      i nie jestem wcale subiektywna. tu nie ma Ameryki, że każde badziewie może
      zostać aktorem. i nie mówię o Tobie [bo mogłabyś czuć się urażona, ale nie!],
      ale o doskonale wszystkim znanych 'aktorów' DC, chociażby. sorry, że się tak ich
      czepiam, no ale nie mogę patrzeć na hanne montane, bo mi się coś w środku dzieje.

jasne, jeśli Cię to interesuje to rób coś w tym kierunku, ale skoro się boisz i
      uważasz, że wystarczy ładnie wyrecytować wiersz i się wczuć to się mylisz i masz
      błędne pojęcie, a co za tym idzie: gów.no zrobisz

i zastanów się czy chodzi Ci rzeczywiście o aktorstwo, czy o samo 'bycie
      aktorem'. bo aktor z powołania jest jeden na dziesięciu.
      • diana96 Re: ... 05.05.10, 18:21
        Mówiąc, że mi to całkiem wychodzi mówiłam o mimice twarzy. I tu nie tylko ja, ale nikt nie
        zaprzecza. Wszystkim się podoba smile Recytować... to idzie mi ok. Chce być aktorką
        utalentowaną, a nie z forsą. Najbardziej podziwiam Julie Roberts ta posiada i jedno i drugie xD
    • trufla Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 05.05.10, 13:51
      Niegdy nie chciałam być aktorką. Życie w biegu i zainteresowanie mediów to nie to co
      mi odpowiada. Razem z koleżankami postanowiłyśmy nagrać swój własny film. Jestem
      ciekawa jak nam to wyjdzie...
      • czykitaxd Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 05.05.10, 14:05
        nie chce byc aktorką. nie umiem grac. jak ktos sie na mnie patrzy to mi sie chce smia.
        nie umiem. po prostu.
    • selenka89 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 08.05.10, 14:10
      Mnie od 6 roku życia interesuje aktorstwo ale mam troche tremy czasami da się ja
      przełamać coolcool
    • kontrastowa Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 08.05.10, 14:34
      noo tak . Ja bym chciała . Chodzę na kółka i wgl ..
    • cheergirlz Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 13.05.10, 20:24
      Ja od trzech lat gram w kole teatralnym. Masz rację, że najważniejszą rzeczą
      jest się przełamać, nabrać dużego dystansu do samego siebie. Trzeba być
      przygotowanym na to, że nie zawsze wszystkim ludziom wszystko się podoba. Ludzie
      śmiali się ze mnie kiedy grałam małpę, baletnicę, kota. Nabrali za to do mnie
      szacunku, kiedy zagrałam anioła na jasełkach, oraz Klarę z komedii Aleksandra
      Fredro. W tym roku na zakończenie gimnazjum na gali talentów organizowanej w
      naszej szkole dostałam talent teatralny smile
    • iheartjustinb moje nie. 13.05.10, 20:45
    • sylwek11 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 14.05.10, 10:50
      Ja byn nie chciała. Mam ważniejsze sprawy ;p
    • patoo_x3 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 14.05.10, 23:34
      big_grin taak też bardzo bym chciała . zasze bylo to moim marzeniem..ostatnio przedstawialismy w szkole sztuke na ocene i pani mi powiedziala ze mam predyspozycje..ze dobrze recytuje..oczywiscie musze jeszcze pocwiczyc...smile no i sobie obiecalam ze sie zapisze do teatru..x )
    • vivisis Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 15.05.10, 18:23
      Odradzam Andy Max.
      To dla maluszków.

Polecam Stars Immpressariat.
      /////////////////////////////
      Ja jestem zadowolona
    • music11 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 15.05.10, 18:55
      Ja miałam wystąpić w filmie który miał być grany w kinach ale wzieli inną dziewke...żal
      Chodzena zajęcia aktorskie itp. nudy.też chce zostać aktorką
      • musicxstar Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 15.05.10, 22:29
        Mi też się to marzy, ale nigdy nie mogę trafić na casting.. crying(
    • ewafarna Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 16.05.10, 07:50
      Mnie aktorstwo niezbyt kręci . Boję się ,że na scenie bym się zacięła albo cos
      takiego . Szczerze mówiąc to nie chcę zostać aktorką .tongue_out
    • slodkiporanek Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 16.05.10, 14:35
      Mówisz, że trzeba nauczyć sie recytować i po prostu "wczuć".
      Otóż sprawa jest poważniejsza, z tym całym aktorstwem. Aby dobrze przedstawić
      postać, trzeba podzielić jej emocje, pomyśleć, co ty byś czuł w takiej sytuacji.
      Trzeba wykreować prawdziwą, wiarygodną osobę, której reakcje pokrywają się z
      reakcjami osoby realnej.
      Przykład ładnego recytowania wierszy masz np. w serialu M jak Miłość. Tam
      wszystko jest tak bardzo sztuczne i pozbawione uczuć, że aż szkoda tracić czas
      na oglądanie.
    • kcjb Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 17.05.10, 00:15
      tak oczywicie ze bym chciała zostac aktorka alenie tu w polsce tylko w usa
      poniewaz tam sie wiecej zarabia sa fajniejsi aktorzy z ktorymi mozna grac .. i
      wgl aktor jest badziej sławny
    • werka197 Re: Aktorstwo- czyli marzenie wielu nastolatek... 17.05.10, 03:40
      Ja tez chce zostac smile i szczerze to nie jest trudne . Tylko ze mi sie nie chce ..
      1) Trzeba chodzic po castingach
      2) Przyjmowac wszystkie role
      3) Kiedy juz sie juz wmiarde 'slawnym' to trzeba zrobic cos glupiego
      4) Przeprosic i udawac aniolka
      5) nadal grac (...)
      6) zrobic cos glupiego (ale bez przesady!!)
      I TAK WKOKO wink
      • mweezy . 17.05.10, 16:30
        trzeba szlifować swój talent, po prostu. poza tym trzeba łapać każdą okazję,
        jaka ci się trafi, a która pomoże ci w spełnieniu marzeń c:
        ja byłam w kole teatralnym, jeździliśmy na festiwale, wygrywaliśmy. jednak te
        wszystkie godziny morderczych prób to było na prawdę coś okropnego. teraz nie
        należę do żadnego koła teatralnego, ponieważ za często choruję, żebym mogła
        sobie na to pozwolić. poza tym jak raz oglądałam to koło teatralne w akcji...
        żałosne. zero emocji. zero ruchu. nuda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka