Ja osobiście bardzo chciałabym zostać aktorką...

Interesuje się tym odkąd skończyłam
4 lata, a mam już 14! 10 lat minęło, a mnie ciągle to kręci... Mój brat mówi, że nie
mogłabym zostać aktorką, ponieważ boję się grać przed ludźmi, ale gdy jestem sama
wychodzi mi to całkiem ok. ;D Myślę, że najważniejsze to przełamać się, nauczyć się ładnie
recytować każdy wiersz i.... wczuć się. Co prawda wczucie się przed tyloma osobami nie
jest łatwe ;/ Ale wierze, że szanse na bycie dobrym nie mają tylko utalentowani, ale i
przeciętni, którzy dużo nad sobą pracują
I kilka porad jednej dziewczyny z pewnego forum....xD
Czesc.Sama chce zostac aktorka i tym sie interesuje...
Ty piszesz ze w przyszlosci chcesz grac w filmach to tak jak ja...wiec radze ci...
Idz zapisz sie do teatru bo tam morzna nabrac doswiadczenia...albo znajdz jakies klasy
aktorskie...
Polecam zebys przeczytala ksiazke w ktorej dowiez sie duzo ciekawych rzeczy...
Podrecznik dla aktorow -STEPHEN BOOK
Polecam zebys poszla do agencji aktorskiej na casting i jak cie przyjma to bedziesz
dostawala informacje o castingach itp. nie wiem gdzie mieszkasz ale w Warszawie jest
agencja aktorska np. AndyMax...poszukaj w internecie...
A jako cwiczenia w domu to mozesz nagrywac sie kamera np. stworzyc postac i napisac
scenarjusz albo najlepiej improwizuj i nagraj to i potem zobaczys jak wyszlo..
Ale musze ci powiedziec ze aktorstwo wcale nie jest takie proste...jak zdecydujesz sie na
aktorstwo to sie nie dziw ze spotkasz sie z odmowa...bo trudno zebys wygrala casting do
filmu za pierwszym razem....ale w tym zawodzie nie mozna sie poddawac...powodzenia
(nie mam Polskich liter)
Andy Max - już nie raz słyszałam o tej agencji. Jest ona dla dzieci i nastolatków choć
najchętniej biorą małe dzieci do reklam kaszek nastle, danonków itp
13, 14... też tam są, ale pojawiają się dużo rzadziej...
www.andymax.pl/