pinky33 06.05.10, 15:29 Je gdybyście miały wybierać chciałybyście się uczyć Niemieckiego czy Francuskiego??? Który lepszy>???? tz.łatwiejszy~ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marsjanka115 Re: Języki 06.05.10, 15:31 ja wolałabym francuski bo niemiecki to dla mnie katusze! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_martycia Re: Języki 06.05.10, 16:23 niemiecki jest banalny. a francuski trudny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra_xxx Re: Języki 08.05.10, 14:07 J sie ucze niemieckiego i dla mnie jest latwy ,ale nienawidze tego jezyka jak i kraju .. Jak bym mogla wybrac to bym Francuski chyba wybrala, ale tez za nim nie przepadam bo jets trudny. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwwx33 Re: Języki 06.05.10, 15:36 uczyłam się francuskiego w podstawówce i szczerze nienawidziłam tego języka , dlatego teraz mam niemiecki i jestem zadowolona. nie wiem który łatwiejszy , dla mnie niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka97 Re: Języki 06.05.10, 15:45 nie wiem jakbym miała wybierać to wybrałabym chyba francuski jakoś bardziej podoba mi się ten język ale nie wiem który z nich jest łatwiejszy bo żadnego się nie uczyłam w gimnazjum do którego idę jest tylko niemiecki (oczywiście pomijam angielski) więc nie mam problemu z wyborem Odpowiedz Link Zgłoś
realistic zdecydowanie... 06.05.10, 15:49 niemiecki łatwiejszy ale wybrałabym francuski Odpowiedz Link Zgłoś
delicious .......... 06.05.10, 15:50 Niemiecki to dla mnie tortura. Więc francuski;p sama od niedawna zaczęłam się uczyć i mnie się podoba Oba są trudne ale francuski jest ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_23 Re: .......... 06.05.10, 15:59 jak dla mnie wiecie co ? francuski , francuski ! Odpowiedz Link Zgłoś
honeybunnyx333 Re: Języki 06.05.10, 15:52 wydaje mi się że lepszy niemiecki, bo w dalszych tokach nauczania tzn. liceum, studia, itd. będzie kontynuowany właśnie ten język. francuzki poza tym, wydaje mi się że jest trudniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb Re: Języki 06.05.10, 16:03 niemiecki łatwiejszy. ale francuski jest cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: Języki 06.05.10, 16:11 ja mam język różowy ^.^ niemiecki, a najbardziej to hiszpański. Odpowiedz Link Zgłoś
4 Re: Języki 06.05.10, 16:14 Oba języki są nam bardzo potrzebne. Nie wiem który wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor_pantofel Łatwość CLICK 06.05.10, 16:22 jesli patrzysz pod tym względem to uwierz mi, że niemiecki Ale myślę, że znajomość obu się przydaje, chociaż stawialabym na hiszpański. Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa < klik > 06.05.10, 16:39 ja osobiście uczę się francuza i jest dość ciężki jak dla mnie .szczególnie gramatyk itp. ale wybrałam go z chęcią bo niemiecki jest dość oklepany .poza tym francuski jest bardziej popularny na świecie . Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchoomania Re: francuski wymiata. niemiecki DO D! 06.05.10, 16:22 hiszpańskiego <33 ale jak bym miała już z tych wybierać, to nie wiem. ciężka sprawa... bo niemiecki bardziej się przyda i nie jest aż taki trudny, choć powiem, że bardzo, bardzo go nie lubię xd a francuski, no śliczny itp:. ale chyba trudny. Ale no może i Ci się przyda, bo i niemcy mają go jako drugiego i oczywiście Francja i chyba Kanda, także powodzenia ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Ja też będę wybierać :p 06.05.10, 16:25 Do liceum idę na geo-ang i mam do wyboru jeszcze jeden język: niemca, francuski i ruski. I nawet nie ma innej opcji tylko francuski Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Języki 06.05.10, 16:29 niemieckiego troche umiem więc wybrałabym francuski Odpowiedz Link Zgłoś
akka Re: Języki 06.05.10, 16:31 Podoba mi się język francuski, ale niemiecki chyba jest prostszy Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: Języki 06.05.10, 16:32 Oba są na tym samym poziomie trudności, tzn: I Francuski i Niemiecki mają odmiany do osoby, czasy itp (Jak w Polsce) To zalezy z którym jesteś kaoś bardziej związana emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_modnisia_ Re: Języki 06.05.10, 16:35 moja kolezanka uczy się niemca a ja francuza , jak porównać to francuzki o niebo łatwiejszy Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Niemiecki lub angielski!!! 06.05.10, 16:43 Niemiecki bo jest łatwiejszy, a poza tym jak słucham koleżanek które chodza do innego gim to francuzki jest trudny. A ja niemieckiego uczę się ponad pół roku(angielskiego też oczywiście) i nie mam z nim problemu. Ale najbardziej lubię Angielski bo jest prosty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Języki 07.05.10, 20:36 wolałabym niemeckiego..jednak w LO do ktorego idę będe miała francuski Odpowiedz Link Zgłoś
dulce_ Re: Języki 07.05.10, 20:49 francuski! zdecydowanie! tzn. nie uczę się żadnego, ale francuski to piękny język i muszę się go kiedyś nauczyć ;D a niemieckiego nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hera.xd Re: Języki 07.05.10, 20:55 p ff , niemieckiego chyba ja uczę się ang. i mom prywatne lekcje .. Odpowiedz Link Zgłoś