Dodaj do ulubionych

telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze wejść!

• malinka.. TU>! xd 07.05.10, 17:00
      Kup pani bombonierkę czy coś i przeproś, a mamie nie mów narazie+przeproś panią i powiedz że to się więcej nie powtórzy..
    • kiwi Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:00
      to w końcu nie ja się nie przyznałam, ale ty.
    • kasix_14 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:04
      haha o kurde, baba robi problem z niczego ! Masakra w jakiej ty szkole jestes xD

• daphnus Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:08
      weź tak nie histeryzuj, -,-
    • nataliagorka Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:09
      WoW ja bym o tym mamie nie powiedziala!!!
      Żeby dostać pochwałę musi zrobić coś dobrego... np. jeśli są u was takie opcje:
      - Gazetka albo cos innego to na pewno dostaniesz uwagę pozytywnąwink to moja rada
      pisała karolinawink

zapytaj się wychowawczyni czy możesz przygotować na lekcje wychowawczą.
      np.zrobić lekcje , prezentacje multimedialną , plakat o patronie szkoły itd.
      spróbuj może to coś pomoże

napisała Nataliawink
    • kitty Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:13
      masz głupio. u mnie nauczyciele udają, że nie słyszą.
    • marcinka Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:13
      .. współczuję .. ale spróbuję ci pomóc

.. na początku idż do nauczycielki a potem do wychowawczyni i powiedz że źle ci z tym i że
      przepraszasz. na lekcjach nie zgłaszaj się zbyt często, bo nauczycielki mogą pomyśleć że
      jak narozrabiałaś to teraz sie podlizujesz. więc zgłaszaj się ale nie za często. po drugie :
      musisz mieć cały czas miną skruchy. musisz zachowywać się tak żeby inni widzieli że czujesz
      się winna. bądź zatroskana i cicha.

po jakimś czasie bądź już normalna. taka jak zwykle. smile
      a telefonu nie zabieraj już do szkoły a przynajmniej nie trzymaj w kieszeni na lekcji.

jeśli chodzi o mame to powiedz jej odrazu bo ona i tak kiedyś sie dowie. a jak się dowie
      później to bedzie jeszcze barfdziej wściekla niż teraz. wink

MAM NADZIEJĘ ŻE CI POOMOGŁAM . :p
    • dajsiezgwalcic Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:13
      O matko! do jakiej ty szkoły chodzisz?!
      u nas tylko padają takie słowa 'czyj to telefon', 'to proszę go wyłączyć'
      a nie od razu uwaga 3 stopnia i nieodpowiednie zachowanie.
      Matko! i po dyra chcieli iść ? hahaaa. to macie super.
      mamie powiedz prawde tylko pomiń szczegóły . ; )
    • nearlaify Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:17
      Ja proponuję Ci po prostu iść do wychowawczyni i zapytać w jaki sposób możesz to
      odrobić. Takie podawanie przykładów nic nie da, bo nikt z nas nie wiem jakie
      zapotrzebowanie ma Twoja szkoła. Natomiast ja na Twoim miejscu mamie nie
      mówiłabym nic - po co ma się teraz denerwować? Powiesz jej po fakcie, kiedy już
      wszytko naprawisz. Powodzenia smile
    • king4 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:18
      jak masz w szkole sklepik to zglos sie do sprzedawania zgłaszaj sie na lekcjach itp. a mamie powiedz po prostu prawde!
      • agu_14 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:23
        Ojej .. współczuję ! uncertainuncertain
        A pochwały to .. hm... zgłaszaj się na lekcjach, rób gazetki klasowe...hm..nie wiem . tongue_out
        Nie przejmuj sie i powiedz o tym mamie . Tak normalnie, nie bój się . Będzie dobrze . kiss
    • rockville. Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:28
      po prostu jej to powiedz, wyluzuj.
    • dark_candy_ telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:36
      telefon na lekcji wyłącza się całkowicie... a jeśli masz go na dotyk to nie chowaj go do
      kieszeni tylko do torby. proste.
      a i jeszcze jedno. nie miałaś go zablokowanego ? -.-
      • olgx Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 21:46
        nie no miałam, ale z dotykowymi tak czasem jest że się odblokują.... juz nie raz
        tak miałam że go trzymałam w kieszeni i do kogoś dzwon9iłamsciana

dzięki dziewczyny za rady ;** jesteście wieeeelkie!!! ;D
    • selenka89 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 17:43
      Ja mam lekcje z Dyra i Vice Dyra zadzwonił na lekcji matmy pani mi zabrała fona
      ale nie wpisała uwagi

Przynieść coś do szkoły to będzie pozytywna uwaga big_grinbig_grin
    • milus Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 18:13
      Hmm.. cóż pochwały..
      No różnie.. np. uwagi pozytywne za robienie gazetki klasowej, rożne kółka
      zainteresowań.
      smile
    • iheartjustinb można było się od razu przyznać? TAK. 07.05.10, 18:14
      • oluusx mogłaś nie dawać koleżance telefonu, 07.05.10, 18:38
        a sprawa może inaczej by się zakończyła, po za tym ja bym się od razu przyznała.

btw. miałam podobną sprawę, chodziło o to, że mój fon na lekcji zadyndał, dość
        dźwięcznym dzwonkiem. Katechetka od razu skapła się, że to mój fon, kazała mi go
        wyłączyć i oddać. Finał był taki, że telefon trafił do wychowawczyni gdzie musiała się po
        niego zgłosić moja mama bądź tata, a ja mam teraz zakaz używania telefonu na terenie
        szkoły. By najmniej tak mi powiedziała wychowawczyni, jednak ja i tak noszę go dalej , a
        dzwonie w toalecie ;D

hm, upiekło Ci się, że nikt Ci telefonu nie zabrał, w sumie to pani od fizyki mogła sobie
        pomyśleć, że ktoś sobie z niej bimba i dlatego tak się wkurzyła, wychowawczyni też to
        może tak odebrała ? mam nadzięje, że powiedziałaś całą prawdę wychowawczyni i
        przeprosiłaś ją za aferę, bo jeśli nie to nie dziwię się, że wpisała Ci uwagę, ale jeśli
        powiedziałaś wszystko co zaszło ( chodzi mi głównie o koleżankę, że zmieniła Ci na tryb
        zupełnie przypadkowo i wgl ) to według mnie nie powinna być aż tak regorystyczna.

wszystko zależy jeszcze od szkoły i nauczycieli, bo u mnie jest naprawdę strasznie, jeśli
        chodzi o telefony i inne sprzęty.
        trzymaj się : *
        • anahi1 Re: mogłaś nie dawać koleżance telefonu, 07.05.10, 18:43
          o współczuje mi raz na religi zadzwonił tylko u nas tak nie ma że nauczyciele
          krzyczą tylko przemilczają całą sprawe i kontynłują lekcje...;/
    • marsjanka115 o jeza ! 07.05.10, 18:46
      powiedz normalnie i juz Xf co zy problem . a pochwaly zdobedziesz np. robiac
      gazetki.
    • szatan94 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 18:50
      U mnie też jest zakaz uzywania telefonów,ale nikt go nie przestrzega.Nawet
      nauczyciele rozmawiają na lekcji,a koledzy i kloeżanki słuchają muzyki na głos i
      na słuchawkach.U nas jeszcze nikt nie miał przechlapane z powodu telefonu.A
      mamie to ja bym powiedziała prosto z mostu bez owijania w bawełnę.
    • agucha98 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 18:59
      Wow...wspołczuje...Mojej koleżance też na lekcji zadzwonił telefon. Pani kazala go odebrać i powiedziec jej że teraz nie może rozmawiać i po wszystkim...upomniała ją żeby na przyszłaośc wyciszała telefon...
      Ale niestety nie zabardzo wiem jak ci pomóc...;/
    • suprise_ jeju. 07.05.10, 18:59
      to u mnie spoczi, można gadać przez telefon na lekcji. powiec, mamie, że Ci przykro, bo nie
      wyłączyłaś telefonu i dostałaś uwagę. trudno.
    • lorelei_ Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... 07.05.10, 21:43
      trzeba było się przyznać od razu, że twój telefon zadzwonił. miałabyś mniejszy problem.
      tak jak napisała to light, powiedz o tym mamie normalnie, po polsku.

poza tym, ja sobie na lekcjach czasami rozmawiam przez telefon i kończy się to najwyżej na tym, że jakaś nauczycielka zwróci mi uwagę.

tak więc uspokój się, bo z powodu jednej uwagi świat się nie zawali.
    • drama_queen Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 21:49
      bądź aktywna na lekcjach, rób prace dodatkowe, zajmuj się waszą klasą (zrób
      gazetkę klasową, podlej kwiatki etc.) a mamie powiedz, że kolega chciał zrobić
      Ci żart i napisał sms-a, a Ty zapomniałaś wyciszyć telefonu.

+ masz zjebaną szkołę, że za takie byle gówno możesz mieć nieodpowiednie
      zachowanie. u nas nauczyciele powiedzieliby, żeby wyłączyć tel. lub po prostu by
      to zignorowali.
    • xnamex Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 21:52
      Ale dziwne i jakie srogie! U nas to najwyżej zabierają telefon do sekretariatu i rodzice muszą
      odebrać. No nie wiem. Może bądź całorocznym dyżurnym, zmywaj tablicę, podlewaj
      kwiaty itp. Pogadaj z mamą. Ja zaczynam takie rozmowy na "niewinniaka". Mówisz, że się
      na ciebie uwzięli, że to pierwszy raz i od razu taka kara. A potem delikatnie mówisz, że grozi
      ci jakieś tak zachowanie.
      • amaikama Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 21:53
        o kurcze współczuje..
        My tak w sql nie mamy ostro...
        I nam uwai wychowawczyni wpisuje do zeszytu do korespondencji(czyli ze pisze tam cos a
        my mamy dac mamie czy tak tacie do podpisu)
        ale ona ma skleroze i zapomina o tym wiec luzz.
        a musisz o tym mowic?
    • satini Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 21:56
      Omg, jak można za takie coś wstawić uwagę? Przecież to nie Twoja wina, że
      dostałaś od kogoś sms. Ja na fizyce siedzę z głową pod biurkiem i cały czas
      robię coś na komórce.
      Nie pomogę ci, bo u nas nie ma żadnych "rang" czy punktów dodatkowych oraz
      ujemnych, myślę jednak że nauczycielka Ci z tym pomoże. Powinna.

A co do powiedzenia mamie, to nie widzę problemu. Wytłumacz jej sytuację tak jak
      tutaj na forum, najlepiej jak najszybciej. Nie wiem jaka jest Twoja mama, ale
      mojej bez skrupułów mogę powiedzieć o ew. uwagach czy upomnieniach.
    • andz_98 . 07.05.10, 21:58
      Eee tamm nie mow mamie a z tymi pochwałami to bierz udziały w konkursach i apelach
    • yennefer66 Re: telefon zadzwonił na lekcji i.... ;/ prosze w 07.05.10, 22:00
      Moim zdaniem postąpiłaś bardzo odważnie przyznając się i nie pozwalając na ukaranie całej
      klasy, mama moim zdaniem powinna zrozumieć, chociaż nie wiem jaka jest Twoja , ale
      moja prawdopodobnie by zrozumiała...swoją drogą w tej szkole panuje jakiś terror...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka