10.05.10, 14:49
hej! ciekawa jestem czy stosujecie na codzień jakieś 'sztuczki ' żeby lepiej
wyglądać. Mam na myśli czy znacie jakieś sposoby na ładniejsze włosy? na
ukrycie 'niedoskonałości ' na bielszy uśmiech, gładsza skórę? wink Jak macie to
podzielcie sie!

Nie wiem czy był już taki wątek, to był impuls ;DD hah
Obserwuj wątek
    • esy_folresy Re: triki ;D 10.05.10, 14:59
      halo? wink
    • mjegi W moim przypadku: 10.05.10, 15:16
      1. Kiedy rano wstanę i moje loki są trochę rozkołtunione, to nakładam lekko przyciskając/rozczesując palcami na włosy odżywkę bez spłukiwania z Pantene, i wtedy wszystko ładnie się układa. Dla tych co mają proste włosy , ale się np. elektryzują, tez jest taka odrobina odżywki bardzo pomocna, tyle że wtedy odżywka musi być oczywiście do włosów prostych a nie kręconych xd

2. Jest jeszcze coś takiego: Gdy ktoś ma spuchnięte/podkrążone oczy to najlepiej użyć kolektora pod oczy (polecam essence) a w wewnętrznych kącikach oczu rozjaśnić jakimś cieniem, np. srebrno różowym, jasnym pomarańczowym z perłowymi, świecącymi drobinkami. (w razie co to ja nie mam podkrążonych oczu xd)

3. W przypadku dużych nosów to trzeba mieć jeden jaśniejszy i drugi ciemniejszy korektor. Ciemniejszym przesuwa się wzdłuż na górze po bokach nosa, lekko się rościera, a potem jaśniejszym tak samo, tylko że na samym środku. Jeśli jest dodatkowo za długie to nosisko to się jeszcze ciemnym traktuje czubek i na to puder. (ja na szczęście nie muszę tak się cackać xD)

Pozdro
      • majson .... 10.05.10, 15:30
        Ja żeby mieć takie mięciutkie, gładziutkie włosy używam szczotki 100% z
        naturalnego włosia big_grin
        Hm... Na zęby żeby były bielsze jest tylko kilka sposobów ale wszystkie niszczą
        szkliwo: soda, cytryna, węgiel. uncertain nie stosuję bo nie chcę mieć zdartego szkliwa big_grin
        Jak mam jakąś widoczną niedoskonałość to po prostu korektor nakładam ^^
        A na głatszą skórę raz na jakiś czas stosuję maseczki np. z ogórka, miodu...
        No i na trądzik podobno jest dobre mleko, kiedyś próbowałam ale jakoś nie pomaga big_grin
        Jak chcesz wiedzieć więcej to zajrzyj do Googli big_grin
      • aileen Re: W moim przypadku: 10.05.10, 17:21
        @ mjegi,
        jeśli chodzi o spuchnięte/podkrążone oczy, radziłabym użyć żelu pod oczy ze
        świetlikiem (np. Flos - Lek).
        jesli ma się wrażliwą skórę, a chce się zrobić efekt tzw. mokrego oka, zamiast
        glossu, dobrze jest nałożyć warstwę żelu ze świetlikiem.
        efekt jest niemal identyczny.

btw. wcalne nie głupi temat.
        • aileen Re: W moim przypadku: 10.05.10, 17:21
          pfu,
          * wcale i żel - nie żelu.
    • katsuumi_17 Re: triki ;D 10.05.10, 16:33
      Zazwyczaj nic nie robię z włosami, mam ładne loki, więc nawet ich nie rozczesuję rano,
      dopiero po powrocie ze szkoły.
    • esy_folresy Re: triki ;D 10.05.10, 18:33
      oo dzięki.
      a znacie jakieś domowe maseczki na twarz? bo mnie moja cera denerwuje ;/ nie mam
      trądziku ale jest jakas ja ne wiem xD no i znacie sposobyna piegi? nie cierpnię
      ich! sad
    • stella_15 triki 10.05.10, 18:49
      hmm ja usłyszałam, że przez codzienne szczotkowanie szczotką po ok 100 razy
      włosy robią się gładsze i ładniejsze. Na gładsze usta : zrób piling wieczorem
      a potem nalóż krem na usta. Rano powinno dać efekt ;DD. hmm co tam jeszcze
      było..podobno jak sie umyje włosy wodą deszczowa to są gładsze, ale nie wiem
      dokładnie. Na piegi to chyba sie kładzie ogórek zieolny albo cytryne. no i
      wiecje nie pamietam xDD Na pewno odżywianie wpływa na nas wygląd i na naszą cerę
    • ehe_ Re: triki ;D 10.05.10, 20:34
      osobiście, używam rad tego '' wspaniałego '' bravo, chodzi tutaj o plasterki ziemniaków na cienie. Do tego sól kuchenna przed myciem zębów, gładsza i pachnąca skóra - kakaowe masło do ciała z ziaji <3
      • ciastek11227 Re: triki ;D 10.05.10, 20:42
        mam to kakaowe masło^^
        a o co chodzi z tymi ziemniakami? to działa?
        • ehe_ ciastek ;> 10.05.10, 21:05
          Wieczorem obierasz ziemniaka, najlepiej jakiegoś mniejszego. Wsadzasz go do lodówki, a rankiem tniesz na grubsze plasterki. gdzieś takie ; ___ albo trochę mniejsze. Trzymasz go na zamkniętych oczach przez około dwie minuty, później plasterki które zostały wetrzyj w cienie. Mi pomaga, choć efekt nie jest aż tak bardzo zadowalający. Myślę, iż pomogłam ;d
    • lizzunia Re: triki ;D 10.05.10, 20:43
      na skóre to bierz tran , jest wtedy o wiele gładsza a o włosy to myj je 2 raz
      pod rzad wtedy bedą lepiej sie układac, wiem bo ja tak robiesmirk

powodzeniakiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka