17.05.10, 20:31
sadJakiś rok temu przy goleniu w miejscu intymnym zacięłam się i kawałek mi odstaje teraz
zauważyłam że sie zrobił czarny (chodzi mi o ścienkę od wewnątrz- nie wiem jakto inaczej
nazwać). mam 17 lat wiem że nie powinnam się za to brać ale już się stało boję się mamie
powiedzieć. chciałabym się dowiedzieć czy to może być coś poważnego czy jednak nie
powinnam się martwić dodam że czasem mnie szczypie... proszę bardzo po odpowiedź,sad
Obserwuj wątek
    • plastic_ Re: pliska!!! 17.05.10, 20:33
      to nie dobrze, mogłaś to zrobić kremem. lepiej powiedz to mamie, chociaż wiem, że mojej
      nie mówie o moich problemach intymnych ; c
      • majson Re: pliska!!! 17.05.10, 20:38
        Ale masakra. Aż się boję sięgać po maszynkę na szczęście właśnie wyszłam z
        kąpieli i się ogoliłam uf... No więc mnie się wydaje że ten kawałek skóry gdzie
        się zacięłaś(ja tam nie obczajam gdzie ale miesza z tym) po prostu 'umarł'
        'zdechł'... Na pewno powinnaś to powiedzieć mamie choć wiem jakie to będzie
        trudne :x Po prostu postaraj się podejść do mamusi i powiedzieć: mamo bo jest
        taka sprawa...No bo.... no i tam odrazu przejdź do konkretów i mniej to już za
        sobą, może wolała byś iść do ginekologa to powiedz to mamie ona zrozumie w końcu
        masz już 17 lat big_grin
    • katsuumi_17 Re: pliska!!! 17.05.10, 20:55
      Oj, kiepściuchno uncertain
      • mweezy . 18.05.10, 12:16
        radziłabym udać się do ginekologa o.o
    • crystal__ Re: pliska!!! 18.05.10, 12:22
      Musisz iść do ginekologa. Może uda Ci się nie mówić o tym mamie, choć myślę, że
      masz na to nie duże szanse.
      • princess7 Re: pliska!!! 18.05.10, 12:30
        rok temu?! rok?! lepiej pokazac to mamie czy wypisywac na forum i pokazać to obcej
        osobie (ginekologowi)? nie przesadzajmy masz juz 17 lat więc chyba powinnaś ogarniać z
        czym to się wiąże... może jakieś zakażenie sobie wprowadziłaś więc nie ma z tym żartów...
    • kurczak569 klick! 18.05.10, 12:40
      to co ci tam "odstaje" to obumarły kawałek ciała. jak jakaś część ciała umiera
      robi się czarna, wdaje się zakażenie itp i trzeba coś takiego wyciąć! masz farta
      bo na ogół coś takiego po tak długim czasie rozprzestrzenia się. POWIEDZ O TYM
      MAMIE!!!!!!!!! a i na przyszłość jak gdzieś się zatniesz zdezynfekuj to!!!!
      • fantabuu ppowiedz mamie ! 18.05.10, 21:37
        i idz do lekarza. racja przeczytalam u kolezanki chyba powyżej .. skóra obumiera i wda sie
        zakarzeniesad
    • tanatalka Ginekolog 18.05.10, 13:03
      Masz już 17 lat więc idź do ginekologa!!! Co innego byłoby gdybyś miała lat 13. W tym
      wypadku mama ci nie pomoże, ale i tak będziiesz musiała jej to powiedzieć bo jak nie
      odciebie to powie jej twój lekarz (do 18 taki obowiązek)
      Idź z tym jak najszybciej bo to może być coś poważnego!
      Nie chcesz chyba ograniczać się do pytania na jakimś głupim forum (sorry ale jak na takie
      sprawy to ono jest głupie) grupy nastolatek, które wiedzą tyle samo co ty!!!
      A jak już nie chcesz od razu iść do ginekologa to poszperaj w necie!
    • valhalla Re: pliska!!! 19.05.10, 01:32
      do lekarza wink możesz iść sama i nie mówić nic mamie, więc... szerokiej drogi :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka