Dodaj do ulubionych

Miasto kości - ekranizacja ?

24.05.10, 12:49
Wie ktoś może czy będzie film na podstawie tej książki ? Jeśli tak to bardzo proszę o informację (;
Jak dla mnie idealnym Jace'm byłby Alex Pettyfer a zwłaszcza w tym 'zwiastunie'. Znaczy , to jest tzw fanmade , ale teraz nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli . Mam nadzieję że nie zaśmiecam big_grin

www.youtube.com/watch?v=8QGTMIp9ykg&feature=related
Obserwuj wątek
    • sleepy_ obsada ? 24.05.10, 12:52
      Clary Fray; Alexz Johnson
      Jace Wayland; Alex Pettyfer
      Simon; Kristopher Turner
      Alec Lightwood; Nicholas Hoult
      Isabelle Lightwood; Kaya Scodelario

jak dla mnie wszyscy idealni big_grin
    • sophie_annabet Re: Miasto kości - ekranizacja ? 24.05.10, 13:10
      był wątek. no ale mniejsza.
      moim zdaniem alex także świetnie pasowałby do roli jace'a c:
      co zaś się tyczy Clary... chyba wolałabym jakąś mniej znaną aktorkę. ostatecznie
      może bonnie wright? ale lepiej wypadłoby, gdyby grali tam mniej znani ludzie,
      byłoby fajniej : D
      • ashley24 Re: Miasto kości - ekranizacja ? 24.05.10, 13:45
        Kiedyś na filmweb znalazłam że mają to nakręcać. nie pisali kiedy ale podobno
        reżyserem będzie ten kto nakręcił władce pierścieni (tak czytałam) A Jace'a
        powinien grać Alex Pettyfer kisskiss
        • nikki... Re: Miasto kości - ekranizacja ? 24.05.10, 13:50
          Nie jestem pewna ale moja koleżanka czytała na internecie że ekranizacja ma być dopiero w
          2012 sciana
          Alex nadaję sie do tej roliserce
          Tak samo Alexz moim zdaniem pasuje do Clary suspicious
          serceserce
        • sophie_annabet @ashley24 - Coooooooooooooo?! 24.05.10, 13:51
          PETER JACKSON REŻYSEREM MIASTA KOŚCI?! o matko, gdzieś ty to wyczytała? nie,
          błagam nieee, niech on tego nie robi! owszem, miasto kości lubię, ale nie uważam
          tego za szczególnie ambitne dzieło. władca pierścieni to dla mnie najlepszy film
          fantasy i tak głupio będzie oglądać historyjkę o upadłych aniołach i myśleć, że
          to tego samego reżysera... chociaż, howard shore w muzyce do zmierzchu, niewiele
          mnie już zdziwi.
          mogłabyś przesłać link do tego, gdzie o tym czytałaś? c:
          • sleepy_ Re: @ashley24 - Coooooooooooooo?! 24.05.10, 13:54
            a mi się wydaję , że to mogłoby być całkiem spoko jeśli film miałby być jego reżyserii. Może własnie dzięki niemu jakimś cudem film będzie mógł dorównać książce , co nie często się zdarza (:
      • sleepy_ ;D 24.05.10, 13:50
        uu , no bonnie też byłaby świetna ;D no zobaczymy , mam nadzieję że wgl nakręcą film.
        • ashley24 Re: ;D 24.05.10, 14:23
          poszukam jak znajdę to napisze kiss
          • ashley24 sophie_annabet 24.05.10, 14:35
            Na www.filmweb.pl tak pisało ale ulepszyli tą strone świnie głupie i nie mogę
            tego znaleźć. Ale serio tak tam pisało że on to ma kręcić kiss
    • antay Re: Miasto kości - ekranizacja ? 24.05.10, 14:50
      Wiem ze autorka zgodziła sie na ekranizacje ale wiecej nic nie wiadomo. A Alex Pettyfer
      doskonale sie nadaje na Jace'a <3
      • marlena356 Re: Miasto kości - ekranizacja ? 25.05.10, 16:15
        w rolę Jace'a nadaje się Alex Pettyfer ,ale Johnosn do roli Clary nie za bardzo
        . nie lubię jej xd a Bonnie Wright by się na pewno lepiej nadawała ;]
        • alicesz Re: Miasto kości - ekranizacja ? 25.05.10, 22:56
          Nie... tylko nie ekranizacja!!! Ona zniszczy całą trylogię przez durne i puste
          fanki, które będą na każdym krokiem zachwycać się bohaterami, szczególnie
          Jacem;/ To filmy na podstawie książek psują ich prawdziwą magię i przyjemność
          czytania! To one ograniczają naszą wyobraźnię podczas czytania! Już reżyserzy
          zdążyli zniszczyć "Zmierzch" i "Harrego Pottera"! Niech nie odbierają nam
          przyjemności i oryginalności bycia fanką "Darów Anioła"!

Albo wiecie co? Niech zrobią ekranizację i niech ją sknocą. Tak jak zepsuli
          "Eragona";D Dzięki temu książki nadal nie są tak popularne jak mogłyby być, bo
          film wyszedł fatalnie i nie zachęcił do czytania.
    • laseczka54 Re: Miasto kości - ekranizacja ? 26.05.10, 14:27
      z tego co wiem to nie będzie !!!
    • razorlina Re: Miasto kości - ekranizacja ? 29.05.10, 14:54
      TAK!! Alex Pettyfer byłby idealny na Jace'a!! Jest prawie identyczny jak z
      okładki Polskiej książki!! i z resztą tak sobie też go wyobrażałam(jestem w
      trakcie czytania miasta kości)
      • twilight_bells Re: Miasto kości - ekranizacja ? 04.07.10, 23:44
        czy ktoś wie może z jakich filmów wzięły się urywki do zwiastunu? smile pomóżcie ;d bo to nie jest prawdziwy zwiastun, a chciałabym zobaczyc filmy w ktorych grali ci aktorzy big_grin
        • smile. Re: Miasto kości - ekranizacja ? 08.07.10, 08:26
          Do powyższej osoby. : DD

Alexz Johnson (Clary ) - "Instant Star"/ "Gwiazda od zaraz" [serial na ZigZap]
          Alex Pettyfer (Jace ) - "Wild Child"oraz premierowo w tym roku "Beastly". wink
          Kristopher Turner (Simon) - " Instant Star"/ "Gwiazda od zaraz" [serial na ZigZap]
          Nicholas Hoult (Alec ) - "Samotny mężczyzna" ( jako Kenny Potter )
          Kaya Scodelario ( Izabelle ) - " Kumple" ( jako Effy )

Oby naprawdę wyszło coś "Dobrego" z tego filmu. ; ))
    • coldprincess Re: Miasto kości - ekranizacja ? 08.07.10, 08:32
      Ja nie do końca chcę ekranizację bo książkę zniszczą tak jak to było ze Zmierzchem ; (
      Ale wiem, że ma być...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka