Dodaj do ulubionych

Chora :(( Poszę wejdź!

24.05.10, 23:33
Podejrzewam że mam raka piersi. Ostatnio trochę o tym czytałam, a objawy są zgodne z
opisem choroby. Proszę pomóżcie, jak mam o tym powiedzieć mamie ? sad
Obserwuj wątek
    • kiwi Re: Chora :(( Poszę wejdź! 24.05.10, 23:40
      normalnie masz powiedzieć. Później pewnie pójdziecie do takiego lekarza, który
      zajmuję się takimi `dolegliwościami`.
      • taylor_love Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 15:27
        ja w doradzaniu nie jestem dobra, ale może jak masz to zwróć sie pierwsze do
        super kumpeli..uncertain
        • cyrusmiley O Boże... 25.05.10, 18:59
          Rak piersi to jest dla mnie najgorsza choroba jaka może być...
          Moja mamusia na nią zmarła [*] sad
          Dziewczyno czemu ty kurwa odrazu do matki nie leciałaś powiedzieć .?!
          Chyba masz coś nie halo na bani ,że tego odrazu nie zrobiłaś .!!!!sciana
    • reigai Re: Chora :(( Poszę wejdź! 24.05.10, 23:41
      o mamo. Rak piersi jest rzadko diagnozowany u osób po dwudziestym roku życia, a
      co dopiero u dzieci. Jeżeli jednak upierasz się przy swoim to powiedz o swoich
      podejrzeniach mamie i niech ona oceni to bądź, co bądź bardziej wprawnym okiem
      • olianna Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 15:36
        Nie martw się tym ! W ogóle o tym nie myśl ! Przez takie myślenie możesz popaść w jakąś
        depresje ! Powiedź o tym mamie , ona na pewno Cię zrozumie ! , *
    • werka197 Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 00:55
      ehh . No jak ? NORMALNIE .. popros mame aby zapisala Cie na jakies badania i opowiedz o
      tych obiawach .. WYDAJE MI SIE ZE JESZCZE ZA WCZESNIE NA RAKA PIERSI ALE OK tongue_out
      • zgredek_x3 ;* 25.05.10, 14:36
        Właśnie że nie. Na raka jakiegokolwiek nigdy nie jest za późno, on po prostu
        atakuje. Skąd rak ma wiedzieć, ile ty masz lat? Pomyślcie.
        Jeśli bardzo się tym przejmujesz to powiedz mamie o swoich przypuszczeniach.
        Objawy to nie wszystko. Zrób sobie sama badanie, poszukaj w necie te okrężne
        ruchy itp. Wyobraźnia człowieka jest tak bujna, że nie raz gdy czytamy coś o
        chorobach później "urajamy" sobie te dolegliwości... Nie powinnaś się tak
        bardzo przejmować. Ale lepiej powiedz mamie może ona Ci pomoże.
        kiss
        • bloondi Re: ;* 25.05.10, 15:13
          zgredek_x3 napisał(a):

> Właśnie że nie. Na raka jakiegokolwiek nigdy nie jest za późno, on po prostu
          > atakuje. Skąd rak ma wiedzieć, ile ty masz lat? Pomyślcie.
          > Jeśli bardzo się tym przejmujesz to powiedz mamie o swoich przypuszczeniach.
          > Objawy to nie wszystko. Zrób sobie sama badanie, poszukaj w necie te okrężne
          > ruchy itp. Wyobraźnia człowieka jest tak bujna, że nie raz gdy czytamy coś o
          > chorobach później "urajamy" sobie te dolegliwości... Nie powinnaś się tak
          > bardzo przejmować. Ale lepiej powiedz mamie może ona Ci pomoże.
          > kiss

Zgadzam się z tobą
        • scarletrose Re: ;* 25.05.10, 19:24
          "Skąd rak ma wiedzieć, ile ty masz lat?" Ożeeeż *facepalm*. Ja tego nawet nie
          skomentuję, ale, gdy nie macie zielonego pojęcia o medycznych zagadnieniach, to
          lepiej się nie odzywajcie, bo potem taka scarletrose nie może przestać się
          śmiać, no.
          Pewnie się mylisz, w tym wieku to niesamowita rzadkość - w każdym bądź razie,
          powiedz mamie i ona zadecyduje, co dalej.
    • emilyofan Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 14:47
      O tak :
      [b]Mamo, nie wiem co się stało, ale podejrzewam u siebie raka piersi. Objawy są
      zgodne z tymi w internecie.[b]
      pozdro i w razie czego życia
      emilyofansmile

https://tmp2.glitery.pl/text/144/62/2-EmilyOFan--1087.gif
    • elo_elo_3_2_0 O nie!!! (chyba) ;\ 25.05.10, 14:50
      raka piersi mozna mieć powyżej 18 lat a ty masz mniej (chyba)!
      nie martw się ale na wszelki wypadek idż do lekarza!!!!
    • coloredcrayon Tutaj 25.05.10, 14:51
      To,że pewnie bolą cię piersi i wyczuwasz coś dotykając nie oznacza to raka piersi.Jak jedna
      z dziewczyn napisała rzadko wykrywa się raka piersi nawet u kobiet po 20.Zaś kolejna z
      dziewczyn napisała,że niby skąd rak ma wiedzieć ile ty masz lat?Powiem więcej na ten
      temat ponieważ sama dopiero co wyleczyłam się z choroby nowotworowej.Jest tysiące
      odmian raka,niektóre guzy tworzą się tylko u dorosłych,a niektóre u dzieci,a jeszcze inne
      wyst. i u tych i u tych.
      Powinnaś powiedzieć mamie co ci dolega i tyle.Pójdziecie do lekarza,a on da skierowanie na
      USG.Może się okazać,że masz poprostu torbiele?Ostatnio kiedy miałam USG lekarka,aż
      zdziwiła się że mam ich tyle w tym wieku,ale to nic,same znikły i już ich nie mam.
      Nie masz co się przejmować,tylko idź do lekarza.
    • aileen Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 14:52
      powiedz, że obawiasz się, że możesz być chora. że objawy się zgadzają. później
      pójdźcie do lekarza. nigdy nie można mieć stuprocentowej pewności. trzeba zrobić
      badania.

i jeszcze coś. nie nastawiaj się, ze jesteś chora. że to koniec. to najgorsze co
      można zrobić.
      • naturally Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 14:58
        jezuuu współczue Cii <33

powiedz mamie normalnie, ona zrozumie ;p
    • nearlaify Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 14:57
      Na razie nie panikuj. Jeśli wyczułaś jakiś guzek mogą się to okazać węzły
      chłonne. Wiem z doświadczenia, moja siostra tak właśnie miała. Czy w Twojej
      rodzinie ktokolwiek chorował na raka piersi? Mama, siostra, babcia, ciocia? Nie
      bój się powiedzieć o tym mamie - przecież Cię kocha i na pewno pomoże. 3maj się.

Co do dziewczyn wyżej - rak piersi jest diagnozowany u dziewczyn poniżej 18 roku
      życia coraz częściej. Poczytajcie czasem coś innego niż Bravo.
    • oliiviia Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 15:00
      jeśli czyta się objawy tej choroby wydaje się, że masz je, więc to może być
      tylko twoja wyobraźnia.
      jeśli przeczytasz np. że jakiejś chorobie dokuczają boleści stopy, a ty jesteś
      przewrażliwiona na punkcie zdrowia to odczuwasz te boleści. xd
      nie wiem czy skumasz.
    • pluviale_ normalnie powiedzieć. 25.05.10, 15:20
      Czy wy nie macie innych problemów? Idź do mamy, powiedz jej o swoich podejrzeniach
      i idź do lekarza. Chociaż wątpię, bo rak piersi jest diagnozowany u starszych osób.
      • karolcia741 Do pluviale_ 25.05.10, 15:51
        Rak piersi występuję u każdego i w różnym wieku, więc nic nie gadaj jak nie
        jesteś doinformowana !
        • pluviale_ @karolcia. 25.05.10, 17:24
          Cytuję z książki:
          Ryzyko wystąpienia raka piersi wzrasta z wiekiem począwszy od 30 roku życia. Po
          klimakterium utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie.

Jak dla mnie dziewczyna pisząca ten post jest śmieszna - skoro ma takie objawy, to czemu
          nie jest już u lekarza? Pff. Owszem, rak może występować bardzo wcześnie, ale rak piersi?
          Uhm, wiesz, doinformowana raczej jestem - moja mama jest lekarzem. Bardzo, bardzo
          mało jest przypadków, że dziewczyny w wieku nastoletnim na to chorują. Ta choroba
          występują głównie po 30 roku życia, jak wiele książek mówi.
          • karolcia741 Re: @karolcia. 25.05.10, 19:02
            No cóż może i twoja mama jest lekarzem ale co z tego. Występują przypadki teraz
            nawet bardzo często. Sory nie chcę straszyć, ale ja straciłam koleżankę która
            umarła na raka kilka lat temu. Więc mi nie gadaj że nie występują takie
            przypadki ! Ale masz rację w pewnym sensie że ryzyko wzrasta wraz z wiekiem.
    • karolcia741 nie panikuj Tuu! 25.05.10, 15:50
      Najpierw to musisz iść do lekarza aby to potwierdził, na własną rękę to żadne
      leczenie. Może to być tylko guz nie groźny, może on być usunięty bez amputacji
      piersi. Więc powiedz mamie że coś wyczułaś i jak najszybciej zgłoście się do
      lekarza najlepiej onkologa.
    • schab_na_goraco Ej.. 25.05.10, 15:56
      to jest bardzo poważna choroba i nie powinnaś z tym zwlekać.
      co prawda, wątpię żebyś ją miała, ale badania są niezbędne.
      nie zastanawiaj się jak - zrób to jak najszybciej.
      powiedz jej o swoich objawach, np. że boli Cię pierś [ nie wiem, jakie masz
      objawy ] powiedz, że dużo czytałaś o tym, objawy są zgodne i obawiasz się
      najgorszego. i czy pójdzie z Tb do lekarza.
      jeżeli mama uzna, że to nic poważnego, bo czasem tak jest, że może sobie
      pomyśleć, że po prostu Tb się tak wydaje, ale powie że Ci piersi rosną - powiedz
      o tym tacie.
      nie zwlekaj! bo w przyszłości możesz zostać bez piersi, albo co
      najgorsza bez życia...

Trzymam kciuki. ; *
      • marti672 Re: Ej.. 25.05.10, 18:50
        nie zwlekaj z tym powiedz już teraz bo im bardziej bedziesz opóźniać tym będzie
        gorzej
    • los.angeles Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 17:36
      pamiętaj, nigdy nie bądź swoim lekarzem !!! po prostu pójdź z mamą do lekarza i tam powiedz
      co podejrzewasz, na pewno weźmie wtedy pod uwagę ta kwestie, choć możesz wcześniej
      mamie wspomnieć o tym co podejrzewasz, wyśmieje przedstaw argumenty (tylko uważaj na
      ton głosu, po sobie wiem, że lepiej się nie denerwować) na pewno idź do lekarza, ja
      zrobiłabym dokładnie tak ;D oczywiście mam nadzieje, że się mylisz . wink
    • pauluu Re: Dziękuję za... 25.05.10, 18:48
      Dziękuję za to że niektóre kotkowiczki potraktowały moje pytanie serio, ponieważ ja się
      naprawdę martwię, i nie jestem na tylko głupia żeby bezpodstawnie stwierdzać u siebie
      nowotwór : (
      Pierwsze koty za płoty, mama ma mnie umówić do lekarza, ciekawe co będzie dalej ...
      • yourbadream Re: Dziękuję za... 25.05.10, 18:59
        Mam pytanie: jakie masz objawy?
    • aniaaax3 Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 19:07
      powiedz mamie, że ostatnio zauważyłaś zmiany które są podobne do objawów raka
      piersi. na pewno twoja mama od razu uda się z Tobą do lekarza : )

3maj się ;*
    • idiotka_ Re: Chora :( Poszę wejdź! 25.05.10, 19:14
      powiedz jej to co tutaj napisałaś. według mnie to powinno być proste. tylko nie
      wpadaj w panikę.
      znając moją mamę to najpierw wyśmiałaby mnie a dopiero później przeczytałaby o
      tym w internecie, ale rodzice są różni.

jeżeli bardzo się boisz reakcji mamy to powiedz o tym komuś kto na pewno nie
      potraktuje tego jak jakiś żart.
    • trufla Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 19:29
      Powiedz jej jak się czujesz, porównaj to z objawami na internecie, udaj się do lekarza.
      Najważniejsze to to abyś się nie bała - po prostu to zrób.
      Trzymaj się kwiat
    • katsuumi_17 Re: Chora :(( Poszę wejdź! 25.05.10, 19:38
      Normalnie. To nie jest powód do wstydu. Mama pomoże ci w trudnych momentach, a ty
      zatroszcz się o to, żeby zrobić USG piersi i mammografię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka