Dodaj do ulubionych

` bezczelna wychowawczyni .

29.05.10, 13:16
Dziewczynyy ! Mam problem z tą starą jędzą !
Dzisiaj przyszła do mojej mamy i nagadała jej jakichś niestworzonych rzeczy o mnie ! Np .
powiedziała jej że nie skupiam się na lekcjach ( mam z nią dodatkowo historię i plastykę ) i
że wertuję książkę w poszukiwaniu nie wiadomo czego ( naprawdę szukałam kartki z
usprawiedliwieniem nieobecności ) , że mam z matematyki 2 ( a naprawdę mam 4 ! ) , że
w ogóle nie odrabiam prac domowych ( bo ostatnio zapodział mi się gdzieś zeszyt ) .
Przez nią mogę być uziemiona na całe wakacje ! Kiedyś jej powiedziałam : - Jak nie ma
co pani robić na lekcji to niech sobie pani muzyki posłucha !
, ale chyba tego nie
usłyszała . - , - A szkoda . ; 3

Uups , trochę się rozpisałam , ale mam nadzieję że pomrzecie .
jeśli gdzieś są niepoprawne formy albo źle złożone zdania to przepraszam ale jestem tak
zdenerwowana że nad tym nie panuję !
Obserwuj wątek
    • atate_ hej ej ! 29.05.10, 13:22
      oddychacie ?
      • kama.xd Re : bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 13:33
        Rzeczywiście masz problem. Nieraz wychowawczyni wypatrzy sobie jakiegoś pupilka,
        a innych traktuje byle jak. Wiem, jak byłam w młodszych klasach przechodziłam
        to. Musisz z mamą poważnie porozmawiać, że masz taki problem, niestety jak widzę
        jesteś bodajże w I gim. lub w 6 pod. : > No niestety tak bywa, a co do Twoich
        ocen to przecież na wywiadówkach, wychowawczyni rozdaje kartki z ocenami, a więc
        można łatwo zobaczyć czy Ci wychodzi 2 czy 4. A zapomnieć zeszytu ? To się
        każdemu zdarza. : ) Życzę powodzenia.
    • patka_ Re: ` bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 13:28
      też mam taka wychowawczynie bezczelną .
      Ale nasza jest dużo gorsza .
      Raz na trzymaj formę były 4 miejsca , my zajęliśmy 2 miejsce i 1 miejsce jak
      zwykle wspaniała 6a . No i zaczęli krzyczeć że bez ich wychowawczyni nie zaszli
      by tak daleko i nie zdobyliby 1 miejsca. Ich wychowawczyni się zawstydziła a
      nasza od razu zaczęła coś gadać że dzięki niej zajęliśmy to miejsce i ogólnie że
      wszystko co ona zrobiła było dobre a to co my { plakat } to zwaliliśmy uncertain

Wiem , że parę osób nie musiało jej wkurzać , ale ona zawsze do całej klasy tak .
      Wymyślaliśmy na ta trzymaj formę hasło co mogłaby powiedzieć 3 klasistka .No i
      ja wymyśliłam że mogło by być : piję mleko, bo darmowe . miało być
      zabawnie a to był zwyczajny tekst , po prostu zwykły żart a ona od razu że my
      jesteśmy tacy i tacy .

Koleżanka zapytała się co zrobimy ze świecami . { bo pani kupiła a ona pytała
      się o klasę . Czy to może gdzieś w klasie postawimy czy co . o to jej chodziło }
      a ona zaraz że my zawsze musimy mieć wszystko. Że jesteśmy najgorszą klasą w
      szkole itp.

Ciągle mówi że 4a i 6a są super tongue_out
    • karolciaaa_x3 taa , mam tak samo 29.05.10, 13:34
      moja wychowawczyni zadzwoniła do mojej mamy , żeby powiedzieć o zebraniu , a
      zaczęła gadać o tym jaka to jestem "zła" , pyskuje , nie ucze się , nie odrabiam
      lekcji , nie uważam na lekcjach , a i jeszcze jakie mam złe oceny . Taa napewno
      sciana .

Nie wiem co możesz zrobić , u mnie to było łatwo bo moja mama sama w to nie
      uwierzyła i nie musiałam jej tłumaczyć , ze ta baba jest pojebana ;d Może z nią
      pogadaj ?
      • avrile Re: taa , mam tak samo 29.05.10, 13:52
        Taaa Takie baby to rzeczywiście pojeby. !
    • moxx Re: ` bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 13:39
      Wytłumacz wszystko mamie i pójdzi do dyrekrora szkoły. Naskarrz a może on pomoże!big_grin
    • avrile Wejdź tu! - Wiem co z tym zrobić. 29.05.10, 13:51
      Taką sytuację miałam w Kielcach. Facetkamoja była taka sama, ale rodzicom
      pokazałam dowód Na To Że Ona Kłamała I Że Ta Mądralińska Jest Skończona
      Ale potem była przeprowadzka do Częstochowy co mi ulżyło.
      Oto lista rozwiązań:

1. Rzucić jej "Co pani jest?! A! Histeria panią dorwała! Nienawidzi mnie pani!
      Pani mnie próbuje zniszczyć." A teraz powiedz klasie "Tak. Zaczęła ode mnie a
      skończy na (imię)" I do wszystkich: "Nie no sorki za te wygłoszenia! Może
      wygłoszę to dyrektorowi?!?!" Idziesz dziarskim krokiem i mówisz co myśli o (imię
      i nazwisko starej jędzy)do dyra. Coś zdziałasz!
      2. Rozmowa z rodzicami wprost
      3. Przeprowadzka
      4. Przeniesienie do innej szkoły/klasy
      5. Przekazanie sprawy policji.
      • justynamatula Re: Wejdź tu! - Wiem co z tym zrobić. 29.05.10, 15:18
        współczuję ci
    • kotek.bieberka Re: ` bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 15:07
      ja mam identyczną od histori!
    • lady_cat ` bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 15:12
      jaka głupia ta facetka. ; //
    • werka197 Re: ` bezczelna wychowawczyni . 29.05.10, 15:20
      Taaa ;/ mnie matematyk straszyl ostatnio ze nie zdam bo mam duzo nieobecosci .. (nie
      moje wina ze choruje) . I tez dlatego ze nie mialam zeszytu , ale juz mi sie skonczylo
      miejsce do pisania a na 6 lekcji matematyki nie chce mi sie kupowac nowego zeszytu x)
      Ale z matematyki nie jestem zla .. Wiec nie wiem o co mu chodzi . Tylko wiem jedno "on
      mnie nie znosi## x)
    • katsuumi_17 Re: ` bezczelna wychowawczyni . 30.05.10, 17:27
      Współczuję. Idźcie z tym do dyrektorki wink
    • truskawkooowaa. Re: ` bezczelna wychowawczyni . 30.05.10, 18:34
      o masakraa . ;/

niewiem porozmawiaj z mamą a jeśli to nie pomoże, jeśli ci nie uwierzy może poradź się
      pani pedagog . . .

a co do 2 to chyba zobaczy na świadectwie 4, tego nie może podrobić ta 'nauczycielka'. ;
      D
    • bombshell Hm 30.05.10, 18:47
      Wytłumacz mamie, powiedz, że wychowawczyni wymyśla.

..
      Nie mówię,że podziała, ale spróbować można.
    • dusia980 Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 06:50
      Moja wychowawczyni uczy mnie matmy . Wychodzi mi piątka , a ona wstawia mi 4/5 .
      A to tylko , dlatego , że nie jadę na wycieczkę klasową . Zrezygnowałam z niej
      dwa tygodnie wcześniej , bo wyjeżdżam z rodzicami . I jeszcze z matmy muszę
      napisać jeden test ( zadania z testu kompetencji ) . <lol>
    • blocked Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 06:59
      Idź do wychowawcy, albo do dyrektorki i pogadajcie.
    • klama_kcmil Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 13:34
      Mnie by też zdenerwowała, ale pokaż jej i zrób na zlośc, że stać Cię na więcej.! big_grin
      Ocokolwiek by nie chodziło, pokaż, że jesteś kupiona, dobra z matmy i cały czas rób prace
      domowe.
    • julka_18 taa, skąd ja to znam? - . - 01.06.10, 15:14
      witaj w moim świecie. baba wgl nie zwraca
      na nas (klasę) uwagi. inne wychowawczyni
      się normalnie zachowują, a ta nawet `dzień
      dobry` nie odpowie. mówimy jej, że baba
      od francuskiego jest niesprawiedliwa. ona
      mówi, że się zgadza, i że z nią pogada. to
      nic nie daje. przychodzi wywiadówka. rodzice
      się skarżą, a ona znowu obiecuje, że pomoże.
      a tak na prawdę to nic nie robi tylko siedzi
      w pokoju nauczycielskim i popija kawkę. uncertain
    • rockville. Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 15:20
      zgłoś sprawę do dyrektora.
    • ironic_ Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 15:22
      rodzice + dyrektor. innego rozwiązania nie widzę.
    • gwiazdka_14 ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 15:24
      Mi by w to mama nie uwierzyła. Jeżeli masz przyjaciółkę to ona przecież może wszystko
      potwierdzić żebyś nie miała zrypanych wakacji ..
    • myslicielka123 Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 18:53
      olej ją w końcu niedługo wakacjebig_grin
      a tak na poważnie też mam taką nauczycielkę co mnie się cały czas czepia i to
      olewamsmile
      wyklne ją po cichu albo na przerwie i się uspokajamsmile(raz usłyszałam moją
      wiązankę to na miesiąc dała mi spokój)tongue_out
    • weleka Re: ` bezczelna wychowawczyni . 01.06.10, 19:02
      Ja w drugiej klasie miałam problem z matematyczką (potem ją nam zmienili) i wiem, że
      najprawdopodobniej to jak ona się zachowuje jest adekwatne do tego jak się zachowujesz ty
      lub twoja klasa. jeśli pyskujesz, olewaszz to co ona do Ciebie mówi to ,wybacz, ale nie masz się
      co dziwić że jest dla ciebie hamska. Ja sama nic nie robilam na lekcjach, w mirę pisałam
      notatkę i wgl, ale wystarczyło że raz stanęłam po stronie koleżanki która dostala banie bo jej
      nie było przez tydzień i nie umiała i miałam przerąbane go końca roku. A tobie radzę w mirę
      możliwości siedzieć cicho, nie dyskutować i robić co karze i może będzie lepiejsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka