Dodaj do ulubionych

Stereotypy ;/

29.05.10, 21:01
Was też one wkurzają ?
Pod tym względem , że np.
Jeśli powiem jakiemuś znajomemu że uwielbiam Justina Biebiera to odrazu
uważa mnie za jakiegoś pokemona co słucha ,, małych dzieci '' !!!
( jeszcze odrazu dopowiem że Justin nie wygląda na 16 lat ale mi sie jego muzyka podoba i
to jest najważniejsze )

Wracając do tamtego skąd taka osoba może wiedzieć co tak naprawdę czuję słuchając
jego muzykę .. oczywiście zgodzę się są takie przypadki hot 10-tek co lubią go tylko za
wygląd , ale bez przesady zeby odrazu oceniać .

Powiem jeszcze ze jestem blondynką ... ostatnio na zawodach byłam sędzią i trochę
pomyliłam sie w zapisywaniu danych ... a odrazu nauczyciel od WF-u - powiedział : ,, Takie
bezmyślne zachowanie ... wiadomo .... blondynka ! '' - to nie dorzeczne .... i znowu pojawia
się STEREOTYP. angry

Czy wy też miałyście jakieś doświadczenia ze stereotypami i czy was wkurzają ?
Obserwuj wątek
    • ooonutellaooo Re: Stereotypy ;/ 29.05.10, 21:07
      wkurzają mnie dość stereotypy o blondynkach. Znam dużo dziewczyn które są
      blondynkami i wyróżniają się pracowitością i mądrością xDD Oceny też mają dobre.
      Ale to tylko stereotyp.
      • toffika Re: Stereotypy ;/ 29.05.10, 21:16
        No mnie też wkurza !!!np. Jak jesteś blondynka to powinni ci się podobać
        ciemno-włosi chłopcy , a ja nie!! Jestem ciemną blondynka i mi się podobają
        blondyni (a niektórzy mi się dziwią)big_grin W ogóle stereotypy są idiotyczne
        • toffika Re: Stereotypy ;/ 29.05.10, 21:17
          toffika napisał(a):

> No mnie też wkurza !!!np. Jak jesteś blondynka to powinni ci się podobać
          > ciemno-włosi chłopcy , a ja nie!! Jestem ciemną blondynka i mi się podobają
          > blondyni (a niektórzy mi się dziwią)big_grin W ogóle stereotypy są idiotycznesciana

I pozdro dla autorki też lubie Justinakiss
      • dulab. Re: Stereotypy ;/ 29.05.10, 21:17
        Także jestem blondynką i mam dobre wyniki w nauce. Nie przejmuj się, kiedy ktoś
        Ci to wypomni i nawiąże do głupoty. Ja tak robię i pewnie dlatego nie mam
        przezwiska Blondi.
        Poprawka: tylko Tata mnie tak nazywa, ale oczywiście żartobliwie : )

Po co się przez to denerwować? Pokaż, że tak nie jest, a wszystko będzie git.
    • happymoron_xdd Re: Stereotypy ;/ 30.05.10, 12:14
      Ja nie mam takich przeżyć , ale trochę mnie wkurzają. Np. Jak ktoś jest emo to od razu się
      tnie , jak ktoś słucha metalu to od razu wyznaje Satana , jak słuchasz reagge to od razu
      jesteś rasta i ćpasz... ; xx
      • fantabuu Stereotypy . 30.05.10, 12:19
        niemam takiego czegoś .
        tez lubie Justina ;D
        • waniliowa - . - ' 30.05.10, 13:47
          nie wiem kto tak bardzo ' inteligenty ' wymyślił stereotypy . przecież
          każdy jest zupełnie inny !
      • szila Re: Stereotypy ;/ 30.05.10, 13:42
        happymoron_xdd napisał(a):

> Ja nie mam takich przeżyć , ale trochę mnie wkurzają. Np. Jak ktoś jest emo to
        > od razu się
        > tnie , jak ktoś słucha metalu to od razu wyznaje Satana , jak słuchasz reagge t
        > o od razu
        > jesteś rasta i ćpasz... ; xx
        Zgadzam się tongue_out
    • zuuzaa12 Klik 30.05.10, 13:49
      Najlepiej nie słuchaj, i się na nich nie wkurzaj. Ja tak robię i od pewnego
      czasu mam spokój.
    • koaal ... 30.05.10, 13:49
      nie . xd

wypowiesz
      się?
      • mweezy . 30.05.10, 14:00
        stereotypy są dla pustych niemyślących ludzi, którzy są na tyle leniwi, żeby
        oceniać innych po pozorach, a nie po tym jacy są na prawdę. nie chce im się ich
        poznawać, a mimo to czują się bezkarnie i uważają, że mają prawo oceniać innych
        (zazwyczaj błędnie, ale ich to nie interesuje...) tak, ja również spotkałam się
        z tym, że oceniano mnie na podstawie pozorów przez pryzmat stereotypów.
    • honeybunnyx333 Re: Stereotypy ;/ 30.05.10, 13:54
      denerwują mnie stereotypy o blondynkach że są głupie, i o rudych, że są niby
      fałszywe. ; /
    • szalona_fanka46 Re: Stereotypy ;/ 30.05.10, 13:55
      Ale masz problem. Blondynki zazwyczaj są głupie (1/2 dziewczyn w mojej sql to blondynki
      i żadna nie jest jakaś nadzwyczaj inteligentna), a Biebera nieznoszę i nie wiem jak można
      go słuchać wgle ; //
    • pluviale_ Stereotypy są do D. 30.05.10, 13:55
      I tu nie chodzi tylko o samo bycie blondynką. Lubisz kolor różowy, chodzisz raz na jakiś
      czas do solarium, masz platynowe włosy, nosisz szpilki - jesteś pustakiem etc. Nie
      każdy "plastik" jest głupią osobą. Wiem to z doświadczenia, poznałam już kilka takich
      dziewczyn, które może i lubią kolor różowy i białe kozaczki, a mają średnią 5.2 na przykład.
      Piękne, naturalne dziewczyny nie zawsze są mądre.
      To samo z licealistkami, które od czasu do czasu się napiją czy zapalą papierosa. I co? Od
      razu muszą pochodzić z patologicznych rodzin, mieć problemy z nauką etc. To co,
      osiemnastoletnia dziewczyna nie ma prawa od czasu do czasu pójść na imprezę do
      znajomych i wypić puszkę piwa?

Staram się nie oceniać ludzi po okładce. Niestety, ludzie to tylko ludzie i nie ma chyba
      takiego człowieka, który nie spojrzał choć raz na czyiś wygląd.
    • klaudynaxx Re: Stereotypy ;/ 30.05.10, 14:26
      I to strasznie m ie to wkurza. ! Ja tez jestem bląndynką i wiem co to znaczy. ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka