02.06.10, 19:56
Te wszystkie symbole, amulety, przecież one nie wzięły się " od tak " . Na
przykład wierzycie w czarną lub białą magię ? Jest to może dziwne, ale dość
pomysłowe. Ostatnio chciałam sobie kupić pentagram. Jak myślicie, czy on
zniesie na mnie nieszczęście, jeśli dwoma wierzchołkami odwrócę go do góry, i
będzie on przypominał głowę kozła ?
Gdzie można kupić taki pentagram ?
Obserwuj wątek
    • pepu Re: MAGIA 02.06.10, 20:03
      Wierzę w duchy i magie , to jest zwiazane praktycznie wszystkim ze sobą.
      Kiedyś załozylam podobny wątek , ale jak zwykle wszystko co napisze to jest
      usunięte .. więc .. ;/
      nie wiem gdzie dostaniesz takie cos.
    • aivelen allegro ;) 02.06.10, 20:03
      kocham magię w wyobraźni, ale nie wierzę w nią, ( majac na mysłi promienie swiatła stzrelajace z óżdzęk itp.) magia jest na kazdym kroku i ma ją w sobie każdy człowiek, któy zechce ja wpuscić do swojego wnętrza.
      • kasienkaxp Re: allegro ;) 02.06.10, 20:27
        W sumie masz rację, ale np,. zła magia ? Kiedyś chciałam wywoływać duchy, ale
        stwierdziłam, że to jest zły pomysł. Przez tydzień śniły mi się duchy. Przypadek ?
    • nicely Re: MAGIA 02.06.10, 20:35
      Można kupić w sklepych z różnymi pamiątkami i starociami - sama mam ze trzy, ale z nimi
      to trzeba uważać. Nie zawsze się kupi dobry. I nie radzę kupować na allegro.
      • kasienkaxp Re: MAGIA 02.06.10, 20:35
        A źle ?
        Co może sie stać ?
    • delicious Ee... skarbie po co Ci to? 02.06.10, 20:39
      Nie wierzę w bajki wymyślone w średniowieczu przez jakichś rąbniętych duchownych...
      • kasienkaxp Re: Ee... skarbie po co Ci to? 02.06.10, 20:46
        do noszenia. Myślałam go poświęcić i nosić xD
        ciekave co by się stalo ; D
    • yzz. Re: MAGIA 02.06.10, 20:56
      Po pierwsze: Nie żartuj sobie z jakiegokolwiek rodzaju magii. Po drugie: nie
      kupuj pentagramu dla zabawy, albo z innego płytkiego jak sadzawka w parku
      powodu. Nie piszę tego od tak, bo jestem przewrażliwiona czy coś. Po prostu
      magią interesuję się od dawna i pentagram mam, nawet kilka. Różne książki na ten
      temat i amulety, tablicę spirytystyczną, ale nie o to chodzi. Jeśli nie masz
      pojęcia o magii, i praktycznie zainteresowałaś się nią od tak, a w stu
      procentach nawet w nią nie wierzysz, to nawet nie próbuj jej używać. Wielu
      osobom wydaje się, że to są żarty i nic takiego jak magia nie istnieje, ale są w
      dużym błędzie. Daj spokój temu tematowi i nie próbuj robić niczego na własną
      rękę co mogłoby ci przynieść nieszczęście. Naprawdę, możesz tego później żałować
      - i wiem, że brzmi to trochę jak z książki fantasy, ale taka prawda. Z
      magią i innymi rzeczami 'nie z tego świata' należy uważać. Bardzo.
      • kasienkaxp Do Yzz 02.06.10, 21:09
        Może i nie mam pojęcia o magii itdee. Ale ja chciałam ten pentagram poświęcić do
        księdza i w nim chodzić. Jeśli założę go jednym wierzchołkiem do góry, to nic
        się nie stanie. Trochę wczoraj czytałam na necie.
        • yzz. Re: yzz. 02.06.10, 21:30
          Jestem niewierząca, więc nie będę poruszać kwestii samego święcenia, ale z
          drugiej strony: po co? To nie ma większego sensu. Jeśli należysz do kościoła
          katolickiego i jesteś wierząca, a powszechnie według tej religii pentagram to
          znak szatana, więc święcenie go nie ma większego sensu, a później noszenie tym
          bardziej... Takie postępowanie naprawdę nie ma większego sensu, ani celu. Daj
          sobie spokój.
    • karoola.006 kochanie, po jakiego .. Ci to .? 02.06.10, 21:13
    • jonas_lover Nie. To grzech. 02.06.10, 21:16
      Magia istnieje, ale jest to powiązane z szatanem. To grzech śmiertelny, kupować
      jakieś pentagramy, czy amulety itp. Nie chcę go popełniać, wplątując się w coś
      takiego. To może mieć straszne skutki. Nie wierzysz? Są na ten temat artykuły
      świadectwa, którzy wyzwolili się spod tego grzechu. I wierz mi, lepiej to
      zostaw, póki jeszcze masz czas.
      • kingella24 Re: Nie ma magii 02.06.10, 21:22
        jeśli już to cudy big_grin ale to jest powiązane z Bogiem, jak wierzysz
    • little Re: MAGIA 02.06.10, 21:28
      Pentagram? Mam, noszę. Traktuje go jako zwyczajny symbol zła. Miałam okres,
      kiedy zagłębiałam się w nauki szatana (Biblia LaVey'a itp), a naszyjnik dostałam
      od brata, który znalazł go w swoich starych gratach.
      • olka973 Re: MAGIA 02.06.10, 21:40
        Nie nie wierze w magie big_grin
    • lovelena Re: MAGIA 02.06.10, 21:44
      ja nie wierze w takie brednie
    • marcelinkaa Re: MAGIA 02.06.10, 21:47
      pentagram i cała ta magia to zuo.
      tak przynajmniej wpaja nam ksiądz
      tongue_out
      • mweezy . 02.06.10, 21:57
        tak na prawdę nikt nie może w pełni być pewnym czy magia istnieje czy nie. a co
        do pentagramu, to dopiero bodajże w średniowieczu (no, w każdym razie
        kilka/kilkanaście wieków po symbolicznym narodzeniu Jezusa) został on uznany za
        znak szatana.

@marcelinkaa, więc powinnaś wyrobić sobie swoje zdanie na te tematy, a nie
        kierować się tym co mówi ksiądz. oczywiście możesz się z tym zgadzać.
      • kotek.bieberka Re: MAGIA 02.06.10, 22:00
        ja w magię nie wierzę i nie zamierzam wierzyć bo dal mnei są to BZDURY!

i jak napisała tutaj jedna z użytkowniczek, że magia to nie zabawa, zaczniesz
        sie bawić pentagramem i możesz przez przypadek cos zrobić i nad tobą i całą
        twoja rodziną może czuwać klątwa ; /

Sama jak byłam mała, tak z 6, 7 lat to sama wierzyłam w magię ale dla mnie to są
        już po prostu BZDURY!

Ja jestem osobą wierzącą i wiem że magia jest powiązana z szatanem a nie z Bogiem,
        • antay Re: MAGIA 04.06.10, 18:59
          kotek.bieberka napisał(a):

> ja w magię nie wierzę i nie zamierzam wierzyć bo dal mnei są to BZDURY!
          >
          > i jak napisała tutaj jedna z użytkowniczek, że magia to nie zabawa, zaczniesz
          > sie bawić pentagramem i możesz przez przypadek cos zrobić i nad tobą i całą
          > twoja rodziną może czuwać klątwa ; /
          >
          > Sama jak byłam mała, tak z 6, 7 lat to sama wierzyłam w magię ale dla mnie to s
          > ą
          > już po prostu BZDURY!
          >
          > Ja jestem osobą wierzącą i wiem że magia jest powiązana z szatanem a nie z Bogi
          > em,

A przepraszam bardzo skąd możesz to wiedzieć ? Możesz tylko przypuszczać bo
          tak naprawde nigdy w 100% nie będziesz pewna, że magia nie istnieje. Skądś to
          musiało sie wziąć. To napewno nie są rzeczy wyssane z palca. Ja osobiście mam
          nadzieję, że gdzieś w zakamarkach tego nudnego świata kryje sie cos takiego jak
          magia ;]
    • cukiereczek. Re: MAGIA 02.06.10, 22:01
      nie.nie wierze w takie, że tak powiem gówna . -.-
      na rekolekcjach dopiero ksiądz mnie uświadomił, że w takie rzeczy nie należy
      wierzyć,bo tylko się pogrążamy.
    • gwiazdka_14 Re: MAGIA 02.06.10, 22:07
      Nie wiem ale ja w takie nie wieże.. Chociaż ostatnio w rozmowach w toku były cyganki i
      mówiły, że jeśli się w lecie da stos kasztanów pod łózko to będziemy mieć szczęście, będziemy
      sczęśliwi itd.. Ja może spróbuje!big_grin
    • klama_kcmil Re: MAGIA 02.06.10, 22:08
      No więc tak: Nie ierze w magie, ale ogólnie nie potrafię wbić sobie do głowy opcji, że na
      świecie nie ma czegoś paranormalnego, wiec wiesz... A co do tych rzeczy na szczęście, czy
      nieszczeście, to być może nie uwierzysz, ale [do cholery.!] ZAWSZE , gdy kupiłam sobie
      jakiś amulet na szczęście[chociaż w to nie wierzyłam] to gdy tylko dotykałam, to miałam
      pechowy dzień[serio mówię shock ] A pentagram, jak moje poprzedniczki powiedziały-
      allegro big_grin
    • andz_98 Tiiiiiuuuuuu.!!!!! 02.06.10, 22:13
      Em... nie wiem gdzie ale...

images2.layoutsparks.com/1/132438/pentagram-satan-evil-hate.gif
    • scarletrose Nie ma magii, nie ma cudów. 03.06.10, 13:31
      Jest tylko przeznaczenie, ale też zależne od nas.
    • obsessed1610 Re: MAGIA 03.06.10, 13:36
      dla mnie to głupota. nie powinno się wierzyć w takie bzdury.
    • kasienkaxp Odpowiadam Wszystkim 04.06.10, 16:22
      Ja tam w to nie wierzę ? Po co chcę nosić ? Bo mi spodobał się ten amulet.
      chciałam go poświecić, aby przynosił szczęście.
      Jedynym wierzchołkiem do góry jest pravidłowo.
      Dwoma to symbol szatana, bo przypomina łeb kozła, czy czegoś tam devil x D
      Chciałam kupić na allegro, ale pomyslałam sobie, że przeciez może on być "
      PRZEKLĘTY".
      Ale ja w magię nie wierzę .
      TO GDZIE WRESZCIE GO KUPIĆ ?
      Przydałby się jakiś " ekspert" od magii.
    • strawberry__ Re: MAGIA 04.06.10, 16:30
      MAGIA? czary- mary? idź do czarnoksiężnika. nie no tak na serio kup se na allegro.
      • sysiek4444 MAGIA 04.06.10, 16:55
        Magia istnieje. , prznajmniej tak mówią. x DD
        Byłam na takim spotkaniu gdzie siostry sercanki mówiły na ten temat. są amulety które
        nie są związane ze złem. ale i ją też z tym związane.
        strzec sie...
    • idiotka_ Re: MAGIA 04.06.10, 18:32
      też się kiedyś nad tym zastanawiałam, ale stwierdziłam że jestem tylko człowiekiem i nie
      wszystko o świecie muszę wiedzieć.

Jeżeli według religii magia to grzech to niby dlaczego Jezus robił te wszystkie cuda. Według
      mnie chodzenie po wodzie i stwarzanie jakiegoś tam wina to jest magia.
    • magdziaczek Internet i jeszcze raz Internet. 04.06.10, 18:54
      Wejdź na Allegro, jeśli jesteś zarejestrowana to się zaloguj, a jeśli nie to się
      poprostu zarejestruj wink Wpisz sobie (już na stronie Allegro.pl) w pasek
      wyszukiwania pentagram i zobacz co Ci wyjdzie. Proste.
      • claudieea wierze, ja sama rodzinnie jestem... 04.06.10, 20:08
        ... jestem w to zaplątana... moja praprababka wróżyła z kart TAROTA,
        potem babka.. i teraz ja
        ... bo to przechodzi co drugie pokolenie czy
        jakoś tak, że z babki na wnuczkę.. i to musi być najstarszą.. mam stare
        karty TAROTA
        !!! i... postawiłam przez przypadek Tarota mojej kumpeli.. i
        wyszło, że będzie miała wypadek i tak się stało.. więc ja w to wierzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka