Dodaj do ulubionych

Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach magicz.

10.06.10, 16:48
Czy lubicie książki o wampirach i innych istotach "magicznych"?
Ja ostatnio bardzo je polubiłam. A zaczęło się od zmierzchu, gdy go
przeczytałam. I byłam ciekawa jak inni ludzie przedstawiają te "słodkie"
postacie. Okazało się że prawie niczym się nie różnią od ludzi. I że Nie muszą
w niektórych przypadkach żywić krwią, tylko traktują to jako dodatek do diety.
Że w książkach w ogóle nie boją się czosnku i krzyży!
Moimi ulubionymi książkami o wampirach są; Naznaczona(cała saga domu nocy jest
boska) Błękitno-krwiści smile I zmierzch....
Oraz lubię książki o innych istotach magicznych?
Ostatnio przeczytałam super książkę Skrzydlata Laurel... Bardzo polecam i
lubię jeszcze Intruza itp.
Więcej takich książek na www.pozmierzchu.pl/
Obserwuj wątek
    • akira Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 16:59
      Lubię takie książki.
      Najbardziej o aniołach wampirach i elfach.
      W zasadzie teraz czytam serię "Świat Nocy" i muszę przyznać, że bardzo mi się podoba.
      Przedstawione są tam krótkie historie, ale każda jest w jakiś sposób ze sobą powiązana.
      Zmierzch oczywiście czytałam i muszę przyznać że na początku mnie zachwycił.
      Ale teraz, kiedy zapoznałam się z innymi książkami o wampirach, ta spadła do poziomu zero.
      • brand.of.heroin Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:29
        Czytałam Zmierzch już dawno temu, ale przeczytałam już tyle świetnych książek , że zmierzch
        to dno..
        Extra książki to np. "Dary Anioła"- cała saga. "Pamiętniki Wampirów"-cała saga . "Świat
        Nocy"- wszystkie. "Wampiry z Morganville" - cała saga.. i wogóle pełno , ale mi się pisać nie
        chce..smilewink
        • milusia__ Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 12:33
          Uwielbiam książki o wampirach! Zaczeło się od Zmierzchu a teraz czytam wszystkie części sagi Naznaczonej (nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie Nieposkromiona następna część), teraz chcę kupić jeszcze Pamiętnik Wampirów. Pozdrawiam fanów Wampirów xD
      • razorlina :)) SOOKIE 11.06.10, 07:57
        moja ulubiona serią z istotami nadprzyrodzonymi jest cykl Sookie Stackhouse(
        na jej podstawie powstał słynny serial Czysta Krew) smile ale ta seria wydaje mi
        się że bardziej przypada do gustu nieco starszym dziewczętom niż 16 latkąwink
        Ulubiona postacią jest wampir Ericwink po prostu cudowny gościusmile taki zły a za
        razem dobry i odrobinę słodkismile

samą główną bohaterkę też lubię w późniejszych częściach okazuje się że
        Sookie- telepatka nie jest wcale takim zwykłym człowiekiem (i to wyjaśnia jej
        dar...)bo ma pewną domieszkę krwi.... ale nie zdradzę jakiej istotywink

jeśli ktoś chciałby poczytać ten cykl zapraszam na mojego chomikasmile mam na nim
        9 części... muszę tylko uprzedzić 1 część jest najgorszą(co nie znaczy że nie
        wciąga bo mnie osobiści się bardzo podobała) a z każdą akcja jest coraz
        szybsza i poznajemy lepiej wraz z Sookie cały magiczny świat który ją otacza.

https://stateofdenmark2.files.wordpress.com/2009/11/url-3.jpg
        • razorlina Re: :)) SOOKIE 11.06.10, 08:05
          chomiczek z książkami jest w moim profilu (nie umiem dodać tu linka bo wykrywa
          jako spam)smile a tak poza tym...
          jest tam wieeeeele książek z nadprzyrodzonymi istotami a każda książka ma opis i
          okładkę. jeśli na chomiczku są jakieś hasła (bo chyba w grahamie mastertonie
          mam) to WSZYSTKIE hasła brzmią - HIM wink pozdrawiam.
        • kotek4 Re: :)) SOOKIE 18.11.10, 21:19
          a czytałam ale narazie 4 cześci
      • avrilkaxd :)(: 06.09.10, 14:46
        Oczywiście że kocham fantastykę (tak, książki o "istotach magicznych" to fantastyka ) .
        Tyle że booki typu "dom nocy" to najgorszy odpowiednik tego gatunku. Jeśli mówimy o
        takim typie to przeczytaj trylogie Tolkiena... Sapkowskiego... A jeśli chodzi o wampiry do
        przeczytaj "Draculę" Stokera to zobaczysz jak wygląda prawdziwy wampir...
    • olka1 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:01
      też wchodzę na www.pozmierzchu.pl/. Ja również zafascynowałam sie "istotami
      magicznymi" po tym jak skończyłam czytać sagę zmierzch. Polecam Ci również książki z
      seri " magiczny krąg" i "nieśmiertelni"[ pierwsza książka to Ever]big_grin
      • alicesz Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:08
        U mnie też to się zaczęło od Zmierzchu, ale ta saga dzięki nowym książkom spadła do poziomu zero (jak to ujęła osoba powyżej;]) Łatwo można zdać sobie sprawę, że Meyer tak naprawdę niczego naprawdę fajnego nie napisała...
    • katsuumi_17 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:05
      Mnie to jakoś nie fascynuje.
    • niesmaczna Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:09
      Ta lubię.
    • ewafarna Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:16
      Jeśli już to Skrzydła Laurel : PP
      Czytałam fragment i bardzo mi się spodobał .
      Muszę sobie ją kupić.
      Fajna jeszcze jest Piękne Istoty.
      Od niedawna ( ok.roku) najlepszymi książkami są horrory i jakieś fantastyczne (
      chodzi np. o takie jak powyżej ) w tym Gone . surprised
    • krystalicznaa Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:23
      Kocham takie książki Bardzo polecam :
      1. Wampiry z morganville. <3
      2.Czysta krew
      3.Dom nocy
      4.Ever
      5.Pamiętniki wampirów
      6. oczywiście SAGA ZMIERZCH. : D
    • cukierkowa09 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:24
      ja lubię ; )
    • brand.of.heroin Czy lubicie książki o wampirach 10.06.10, 17:25
      O tak ! uwielbiam takie książki , wręcz kocham . Niestety ostatnio nie mam czasu czytać,
      szkoda.
      Cieszę się , że nie tylko ja mam świra na punkcie
      takich książek ; DDD serceserce
    • fanka97 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:40
      ja kocham zmierzch wcześniej nie lubiłam czytać z resztą nadal nie jest to moje
      ulubione zajęcie ale od zmierzchu nie mogłam się oderwać bardzo lubię książki o
      wampirach i w te wakacje planuję przeczytać jeszcze sporo podobnych m.in.
      ,,Pamiętniki wampirów" i ,,Szeptem"
    • lovelena Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:44
      jasne, sa extra
    • blondi727 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:46
      Lubić to mało powiedziane smile
    • pani_bieber Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:49
      Czytam dużo... artykułów mówiących o moim kochanym

Justinku- my heart belong to you serceserceserceserceserceserce
    • butterfly_97 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 17:51
      kocham takie ksiazki...mam takich pelno
    • karola_483_th Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 22:36
      Lubię.
    • 07tofik no ba 10.06.10, 22:53
      zmierzch, szeptem(polecam baardzo)
    • blender Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 22:54
      ogólnie to lubię science-fiction, ale wampiry mnie nie kręcą.
      • dream. Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 23:13
        lubię wampiry, romanse, kryminały, horrory, przygodowe, "magiczne" .. wszystko <
        3 . dużo zależy od autora wink
    • dzagusforever Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 23:24
      poczytaj pamiętnik wampirów ja od tego zaczynałam nawet ciekawe a potem czytalam
      zmierzch i teraz poluje na naznaczoną ;p w wakacje bd czytac ;p pozdrawiam
    • zbieramchmury Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 10.06.10, 23:32
      niee, wolę o chorobach, narkotykach albo kryminały.
    • yourbadream Podstawa: Anna Rice 11.06.10, 00:11
      Anna Rice i jej Kroniki Wampirów to podstawa. Jeśli chodzi o wampirzy światek.

Widzę, że ktoś wspomniał, ale troszkę się kopsnął pisząc "Czysta krew". To
      serial, a nie książki. Charlaine Harris i jej cykl o Sookie Stackhouse.

Ogółem lubię książki, więc czytam. Wolę kryminały, ale o fantastykę też
      zahaczam. Ostatnio nie potrafię znaleźć czasu na czytanie.
    • light Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 00:50
      Nie za bardzo przepadam... Z resztą książki, które wymieniłaś tylko 'liżą'
      wampirzy świat. Bo to zwykła parodia wampirów jest i tyle.
      Wiesz co to wampir? Istota, która żywi się wyłącznie krwią, jest demonem, a
      jeśli podrywa dziewczynę, to tylko dla pożywienia i zaspokojenia potrzeb
      seksualnych, a nie dla miłości...
    • quadesha Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 12:07
      Ja najbardziej lubie sage zmierzch,dom nocy i pamietniki wampirów
    • brand.of.heroin Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 12:29
      takie książki najlepiej z chomikuj .pl ściągać .. ; D
    • marzas12 Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 12:29
      ja też uwielbiam takie książki. kwiat
    • antay Re: Czy lubicie ksiazki o wampirach i istotach ma 11.06.10, 13:00
      Uwielbiam takie książki. Po sadze Zmierzchu czułam niedosyt. Moim zdaniem
      jest przesłodzona, a postacie są przedobrzone. Ale na Chomikuj znalazłam
      Trylogie Dary Anioła, która mnie w zupełności zafascynowała.
      Opowiada o nastoletniej dziewczynie Clarissie Fray, która często wpada w kłopoty
      czyli można powiedziec, że ma pecha wink Całe jej życie staje do góry nogami kiedy
      po przygodzie w klubie Panedmonium dowiaduje się, że na świecie żyją demony.
      Sytuacja staje się dramatyczna kiedy dzień później jej mama tajemniczo zanika. A
      ona ( jeszcze przed zaginięciem jej mamy) trafia na widzianego poprzedniej nocy
      Jace'a. I tak zaczyna się cała przygoda smile Wróżki, demony, wampiry, wilkołaki.
      Polecam tą książkę ze względu na to, że jest niezwykle przyodowa, w niektórych
      miejscach rozśmiesza, a Jace to niesamowice cudowny chłopak ;d Pojawia się
      oczywiście wątek miłosny, i po przeczytaniu końca pierwszej części lepiej się
      nie zniechęcać, bo wszystko się odwróci : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka