Dodaj do ulubionych

Mother Love Bone

10.06.10, 18:04
Mother Love Bone – amerykański zespół grunge'owy z Seattle aktywny od 1988
do 1990.

Grupa zapisała się w dziejach muzyki głównie dzięki osobowości i kompozycjom
lidera, Andrew Wooda. Przed wydaniem pierwszej płyty - Apple, Wood zmarł z
powodu przedawkowania heroiny. Po jego śmierci koledzy z innych zespołów ze
Seattle m.in. Temple of the Dog (Reach Down, Say Hello To Heaven) oraz Alice
in Chains (Would?) napisali utwory ku pamięci zmarłego muzyka.

Znacie? Lubicie? smile

Dla niewtajemniczonych dwie piosenki do przesłuchania:
szebron.wrzuta.pl/audio/2YfRNdAC5YY/mother_love_bone_-_thru_fade_away
szebron.wrzuta.pl/audio/6IaTkf4sj7a/mother_love_bone_-_this_is_shangrila
Obserwuj wątek
    • ewka15 Re: Mother Love Bone 11.06.10, 17:07
      No nie wierzę - naprawdę nikt nie zna tego zespołu? tongue_out Pisać.
    • grammarnazi Re: Mother Love Bone 11.06.10, 17:28
      Mother Love Bone na kotku? Nie wierzę. Lubię, bardzo wink
      • ewka15 Re: Mother Love Bone 11.06.10, 17:33
        Cieszę się bardzo wink
    • musztarda Re: Mother Love Bone 13.06.10, 11:51
      uwielbiam mother love bone. strasznie się cieszę, że pojawił się jakiś wątek o tym zespole,
      chociaż zbyt dużą popularnością to on się cieszyć niestety nie będzie. MLB
      zainteresowałam się po przeczytaniu biografi nirvany "Nirvana.Prawdziwa historia". w
      książce tej, autor opisał między innymi jak bardzo wstrząsnęła środowiskiem grunge'owym
      ( seattle) śmierć andrew wooda, spowodowana przedawkowaniem. czytając tę książkę, nie
      miałąm zielonego pojęcia kim był ten andrew, więc postanowiłam chociaż sprawdzić jaką
      muzykę grał jego zespół. weszłam na wrzutę, włączyłam "bone china" i totalnie
      odleciałam. potem siedziałam do późna w nocy i przesłuchałam wszystkie piosenki jakie
      tylko były na wrzucie. to było coś niesamowitego. właściwie cały czas poznaję jakieś nowe
      zespoły, ale mało który jest w stanie wywrzeć na mnie takie wrażenie jak mother love
      bone. ich muzyka jest niesamowita, ma w sobie coś "takiego". jeśli słyszałyście którąś z ich
      piosenek to pewnie wiecie co mam na myśli. bardzo żałuję, że działali tak krótko. narkotyki
      robią z ludźmi okropne rzeczy. nigdy, przeniegdy nie będę brała.nigdy.
    • musztarda Re: Mother Love Bone 21.06.10, 20:58
      z kilkuset dziewczyn mających konta na kotku, tylko my trzy znamy mother love bone ?!
      masakra. dziewczyny, nawet niewiecie jak wielki pływ na nirvanę czy inne zespoły
      grunge'owe miało mother love bone. naprawdę, warto poznać podstawy, to od nich
      wszystko się zaczyna
      • ewka15 Re: Mother Love Bone 13.07.10, 09:53
        Zgadzam się. Skoro tyle z was słucha Nirvany, niektóre Alice in Chains czy Pearl
        Jam, to Mother Love Bone, który po części ukształtował te zespoły (płyta
        "Facelift'' + utwór ''Would'' z płyty ''Dirt'' jest zadedykowana Andrew Woodowi,
        a Jeff Ament i Stone Gossard z Perl Jam grali wcześniej w MLB) powinien być wam
        znany. To naprawdę kawał dobrej muzyki, z którym fani ''brzmienia Seattle''
        powinni się zapoznać. sad No cóż, jeśli choć jedna osoba dzięki mnie
        zainteresuje się tym zespołem to będę szczęśliwa smile
    • leah. Re: Mother Love Bone 21.06.10, 21:03
      znam, lubię, słucham. c:
    • muffy_x3 Re: Mother Love Bone 24.06.10, 15:04
      Ja znam! Znam, słucham i uwielbiam. Świetny zespół i ciężko jest znaleźć ludzi, którzy go znają czy pamiętają. Moim zdaniem takich wspaniałych utworów jakie stworzyła ta genialna kapela nie powinno się zapominać. Jeden z najlepszych, moim zdaniem zespołów grunge' owych.
      • ewka15 Re: Mother Love Bone 24.06.10, 20:52
        Wow, jest nas już 5. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka