Dodaj do ulubionych

'to nie jest muzyka...'

• gabrielle97 nie no , ale zastanówmy się...? 06.07.10, 23:17
      właśnie jane ma racje...
      tolerancja, ludzie TOLERANCJA
      wiecie co to znaczy ?
      bo czasami to denerwujące że dziewczynka która słucha biebiera i miley , gada na
      nią po kryjomu... mówiąc że to baddziew...no sorry
      • cranberri Re: nie no , ale zastanówmy się...? 06.07.10, 23:22
        Bo one wiedzą, że teraz wszyscy jego czy ją wyzywają no to nie chce się przyznać
        do tego, że ich słucha... to jest oburzające !
    • pauleska0 Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 23:30
      nie rób problemu..
      matka polka się odezwała ;p
      sama tolerancyjna nie jesteś;/
      • cranberri Ale ona jest tolerancyjna ludzie -_- 06.07.10, 23:34
        • fantabuu yhm ... 06.07.10, 23:36
      • lovejustin_ Re: 'to nie jest muzyka...' 06.07.10, 23:38
        popieram ten twój wątek, ponieważ dość już mam tego że antyfani Biebera
        najeżdżają na nas, fanki nawet nas nie znając. niekoniecznie musicie go lubić,
        ale do cholery jasnej opanujcie się trochę! nie pomyśleliście, że to może nam
        sprawiać przykrość? jak wy byście się czuli gdybyście lubiły jakiś zespól, ale
        miałby on także dużo antyfanów i oni by jeździli po was? jestem przekonana, że
        nie byłoby wam wtedy miło... mam nadzieję, że w końcu przyhamujecie choć trochę
        z tym obrażaniem nas i Justina.
      • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 09:44
        kolejna, której nie znam, a wie najlepiej, jaka jestem, a jaka nie jestem. ;*
        • ciastko_kremik Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 10:11
          zgadzam się z tobą w 100% Też nie rozumiem dlaczego niektóre dziewczyny napadaja na
          fanki Biebera i Miley(bogłównie na nich) albo starają przekonać innych do ich muzyki
          mówiac ze to jest prawdziwa muzyka a nie jakiś szit

serceserceserce
    • kasiuunia_11 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 14:04
      Ja jestem tolerancyjna. Niech każdy słucha czego chce. Ja np. słucham Paramore, Rihanny,
      Muse, Lady GaGi i... Miley. Co z tego?! Ci co lubią Bibera, niech słuchają Bibera i koniec smile
      Pozdro
    • beztroska Muzyka nie jest wyznacznikiem naszej inteligencji. 07.07.10, 14:21
      Denerwuje mnie to, że ludzie słuchający popu, rapu czy muzyki klubowej są
      uważani przez fanów tej "prawdziwej" muzyki jako mniej inteligentni ludzie.
      Dlaczego? Czy muzyka, jakiej słuchamy jest wyznacznikiem naszej inteligencji?
      Przecież to głupota. Nie rozumiem obrażania fanów Justina Biebera przez ludzi,
      którzy "słuchają" Paramore i uważają to za nie wiadomo jak dobrą muzykę. Ja,
      mimo tego, iż lubię zespoły typu Pink Floyd czy The Beatles, staram się być
      otwarta na inne gatunki muzyczne. Dla zabawy lubię posłuchać disco-polo. Za
      muzyką słynnego tutaj Justina Biebera nie przepadam, ale mam do niego szacunek.
      Staram się go mieć dla każdego człowieka. Nie wiem, jaki Justin Bieber jest z
      charakteru. Nie będę go oceniać, bo go nie znam. Żadna użytkowniczka na tym
      portalu nie powinna tego robić. Skąd niby wiemy, jak on się zachowuje? Po
      artykułach przeczytanych na kozaczku czy plotku? Bo on jest głupi, gwiazdorzy,
      zachowuje się jak grecki bóg etc. Skąd wiecie, czy byście go nie polubiły? Czy
      nie jest sympatyczny, miły, zabawny? No właśnie. A może to właśnie Hayley
      Williams czy kto tam inny, okazałaby się pustą gwiazdeczką, której zależy tylko
      i wyłącznie na pieniądzach? Muzyka nie może świadczyć o tym, jakimi ludźmi jesteśmy!

To wszystko jest kwestią tolerancji. Widać, że wielu z was jej brakuje.
      • vivienne. Re: Muzyka nie jest wyznacznikiem naszej intelige 07.07.10, 14:53
        Dżejni, ubóstwiam cię. < 3

To jest to co najbardziej działa mi na nerwy wśród kotkowiczek. Ten absurdalny
        podział, który wyznacza ludzi 'fajnych' i tych 'niefajnych'. Niestety, ale
        bardzo duży odsetek użytkowników próbuje za wszelką cenę, wbrew swojej woli i
        upodobaniom przystosować się do aktualnych trendów muzycznych, które tak
        naprawdę...? nie wiem kto wyznacza. Nie mam zamiaru pisać tu całego wypracowania
        na ten temat, ale mam nadzieję, że po tym wątku wiele ludzi przestanie ulegać
        sugestii innych. Nie warto.
      • szatynka Re: Muzyka nie jest wyznacznikiem naszej intelige 07.07.10, 15:56
        > Dlaczego? Czy muzyka, jakiej słuchamy jest wyznacznikiem naszej inteligencji?

Powiem tak, nie mam stałego gustu muzycznego. Nie potrafię określić ''o lubię
        to, a tamto jest fuj''. Ale mi to nie przeszkadza. Nie udzielam się za wiele
        tutaj, ale akurat kwestia innych zdań i narzucania sobie wzajemnych
        wyznaczników jest powszechnym na tym portalu zjawiskiem. Beztroska ma
        racje
        . Zdecydowanie to czego słuchamy nie świadczy o naszej inteligencji.
        Mieszamy kogoś z błotem za ''gust, styl ubierania, subkulturę, religię''. W domu
        mnie wychowali, że to wszystko jest ważne, ale nie na tyle by po tym oceniać
        człowieka
        . Każdy tu ma jakieś swoje ''zboczenie''. Ileż konkluzji można
        wysunąć po tym jak tu piszemy, jaki mamy poziom, a mimo to i tak się nie znamy
        bo pamiętajmy, że to jacy jesteś tu - w sieci, w irracjonalnym świecie - nie
        zawsze ma ugruntowanie w rzeczywistości. Muzyka jest od A do Z po to, by każdy
        odnalazł w niej cząstkę siebie, a nie po to by miażdżyć za upodobanie brzmień
        XXI wieku,a nie jakiś wielkich sławą wyjadaczy. Szacunek musi być zawsze bo
        inaczej nic nie będzie miało ładu i składu.

Świata nie zbawimy.
        ''Łódź się, łódź jak mówi bajka o łodzi''.

• iniaxd zgadzam się, ale... 07.07.10, 20:16
          nie zmienisz swiata takim wątkiem. Załoze się ze wieksząsc z powyzej osób ktore przyznały
          tobie racje, napisały to tylko po to, abyś ich polubiła (To też jest dla mnie idiotyczne,
          podlizują się nie wiadomo po co). Ale wracając do tego co napisałam wyżej... Zapewne za
          jakieś pare godzin powstanie nowy wątek o Justinie , Cyrus (lub o innym Disneyu) to i tak
          będą pisać jaki to on/ona jest...
    • lady_secret. 'O gustach się nie dyskutuje'... 07.07.10, 20:25
      ... no ale nic.

'zakurzone dinozaury' tak?
      a nie sądzisz jane_ że określając bodajże, no nie wiem Beatlesów (to tylko przykład)
      'zakurzonymi dinozaurami' i ty nie wykazujesz 'tylko resztek kultury'.

Rozumiem twoją interwencję w naszym kierunku i wgl.,
      ale no....
      Proszę cię, zastanów się trochę.
    • lady_secret. And... 07.07.10, 20:33
      Chyba nie sądzisz że jakąś durną papkę (nie będę tu strzelać przykładami, żeby nikogo nie
      urazić.) można nazywać 'prawdziwą muzyką' !?
      Ok. Może i można nazwać to 'muzyką' (yhhh...)
      No ale bez jaj...
      Nie no ludzie, ...
      • jane_ Re: And... 07.07.10, 20:35
        oh, dinozaury to bardzo pieszczotliwe określenie, nie bierz wszystkiego tak poważnie.

wszystko co ma dźwięk i jest muzyką nia po porostu jest. o to chodzi, żeby bez względu na to, czy nam się to podoba, czy nie, uważać to jednak za muzykę. bo muzyka jest muzyką. nie wymagam lubienia wszystkiego, tylko tolerancji, a jak krytyki - to konstuktywnej.
        • lady_secret. Re: And... 07.07.10, 20:42
          No ok.
          Zgadzam się co do tego, że czasami zbyt agresywnie reagujemy na muzykę której nie lubimy.
          I oczywiście, wszystko co posiada nutę jest muzyką, lepszą lub gorszą.
          Ale każdy ma chyba prawo wyrazić własną opinię, tak?
          • jane_ Re: And... 07.07.10, 20:49
            jasne. tylko tak jak pisałam: w granicach dobrego smaku. własnym zdaniem nie są komentarze typu: ten i ten to pedał, a ta to dziwka.
            • lady_secret. Re: And... 07.07.10, 21:01
              Dobra jest już...
              Bo i tak ile razy będę się starać to i tak, i tak będziesz twierdziła że nie masz sobie nic do
              zarzucenia, lub coś w tym guście...
              Wiesz co, podziwiam cię za pewność siebie i wiarę w swoje racje.

No to PA; * !
    • coldprincess . 07.07.10, 20:33
      Zgadzam się.
      Niektórzy lubią muzykę jaką tworzy Justin Bieber a inni jaką tworzy Avril Lavinge.
      I to jest normalne bo gdyby każdy lubił to samo wtedy świat byłby nudny <3
    • angie2 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:34
      Prawda
    • schab_na_goraco Zgadzam się.. W końcu ktoś to zauważył! 07.07.10, 20:35
      Ale to nie dotyczy się tylko muzyki. Filmów, aktorstwa także.

Strasznie denerwujące jest jak jedna osoba najeżdża na drugą, bo ta druga lubi
      Biebera, a pierwsza nie. Albo druga ogląda Hannah Montana, a to przecież
      Disney'a, czyli dla dzieci! Oj, trzeba ją skarcić! -.- Chyba już wiele osób
      zapomniało, że Disney jest klasyką, to on tworzył najwspanialsze filmy animowane
      naszego dzieciństwa. Wiele osób wychowało się na Disney'u (ja także), a teraz
      przeklina, wyzywa, bo dla dzieci!

Pewnie Twoje 'przemówienie' dotrze do niektórych na jakiś czas, a potem znów
      będzie to samo. Ale raczej nic nie da się z tym zrobić.

Fajnie, że próbowałaś wink
    • zaczarowana__ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:38
      Tak . Też tak myślę . ; ]
    • jonasofanka podam na przykładzie zje.bera 07.07.10, 20:38
      .... aha , ok, ja go nienawidzę, to najgorszy osobnik na świecie. Cii! To moje zdanie!
      Ja im nie zabraniam słuchać, nie, nie! Tylko wiesz... dla mnie to tylko strata zdrowia uszu
      jak i wzroku[gdy oglądasz teledysk] . Zauważ, że on w Polsce to ma więcej antyfanów[tak
      mi się wydaje] . Ty masz swoje zdnaie ja również.
      Amen .
      • lady_secret. @jonasfanka 07.07.10, 20:48
        Mniej więcej o to mi chodziło.
        Ale staram się ubrać to delikatniejsze słowa,
        żeby się nie czepiali... i wgl.

To co ja słucham, to ja słucham.
        Ci co słuchają Bjebera to niech go sobie słuchają!
        Ale jak dla mnie to po prostu ...
        No, wiecie o co kaman.
      • jane_ Re: podam na przykładzie zje.bera 07.07.10, 20:51
        ja widzę tylko nagłówki w internecie, i jak przegądam demotywatory, komixxy. to jest mój styk z justinem bieberem. jak się nie chce go dostrzegać, to nagle okazuje się, że wcale nie jest go tak wiele. trzeba chcieć.
    • princess132 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:40
      gdybym powiedziała teraz " i kto to mówi ", byłoby to bardzo chamskie ? ;p
      • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:50
        nie mam sobie nic do zarzucenia.
        • princess132 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:53
          najwyraźniej nie zawsze wiesz, co piszesz.
          • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 20:58
            jak inni lubią mi to wypominać, interesujecie się mną bardziej niż ja sama. <3.
            • princess132 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:01
              oczywiście. nie ma nic bardziej interesującego, niż to co napisałaś <33
              • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:04
                o, fajnie, że umiesz używać ironii.

masz na profilu 'fajny' cytat, nie wiem więc, co tu robisz. ;*
                • princess132 droga jane_ 07.07.10, 21:13
                  wyraziłam swoje zdanie i nie mam zamiaru się kłócić, ale ja twojego profilu nie komentuję,
                  kochanie, więc Ty nie komentuj mojego.smile pozdrawiam.
                  • jane_ Re: droga princess132 07.07.10, 21:18
                    gdybyś nie skomentowała moich zachowań, wszystko byłoby spoczko, więc nie miej do mnie pretensji. ;* pozderki. <3 <3 <3.
              • princess132 Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:10
                a co do wątku : osobiście uważam , że muzyka jest wyznacznikiem inteligencji . osoba
                słuchająca MCR, AC/DC, czy Green Day'a z doświadczenia jest bardziej tolerancyjna,
                mądrzejsza i dojrzalsza niż fanka np. Miley Cyrus : )
                ale osobiście nie czepiam się nikogo kto słucha innej muzyki niż ja. mam na tyle kultury
                osobistej.

ave
                • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:17
                  w takim razie dziewczyna słuchająca, nie wiem, alternatywnej alternatywy i muzyki klasycznej to wybryk natury.
    • only_exception Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:10
      Zgadzam się z tym co napisałaś ale jedyne co mi się tu nie podoba Jane to to że
      wszystkich wkładasz do jednego worka .Z tego co piszesz to Fanki Justina i
      Mayley czy jak się to pisze są agresywne , głupie , dziecinne , i kłócą się z
      innymi osobami o innych gustach muzycznych na wątkach i w komentarzach . Ja
      jestem jego fanką Biebera ale toleruje innych i nie przezywam każdego kto źle o
      nim napisze bo każdy ma inny gust i lubi co innego .Osobiście słucham Rocka Rapu
      Klubówki , wszystkiego po trochu .
      • jane_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:16
        nie zrozumiałaś. bardziej chodziło mi o to, że własnie na fanów biebera czy miley się naskakuje, nie oni naskakują.
        • only_exception Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:23
          Aha , no to spoko.
          Sory ;pp
    • drummie_ Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:23
      cóż, masz rację. rzeczywiście nawracanie na "lepszą" muzykę ostatnio jest często
      zauważalne, nie mówię, żeby mi to jakoś strasznie przeszkadzało, ale
      pokazywanie, że jest się lepszym i takim cool, bo słucha się Beatlesów a nie np.
      Biebera zaczyna być denerwujące. przecież ich nawet nie da się porównać. z
      drugiej strony rzeczywiście czasem człowieka krew zalewa, jak się czyta, że
      właśnie Bieberek czy Cyruska mają zostać przyszłymi królami popu czy jak to tam
      gdzieś napisano, ale... tak, chyba masz rację, że taka jest już moda. w każdym
      bądź razie zdecydowanie nie powinno się kogoś dyskryminować z tego powodu, że
      słucha czegoś innego "gorszego" (zaczynam już wybiegać na inne tematy, no
      mniejsza z tym), a tym bardziej próbować zmieniać jego gusta : >
    • satini Zgadzam się w 99% 07.07.10, 21:27
      Nie podoba mi się tylko kawałek Twojej wypowiedzi.

każda z was deklaruje tolerancję. chyba tylko dlatego, żeby być modną. bo jak
      przyjdzie co do czego, to kompletnie nie potraficie jej okazać.

Na pewno nie "każda z nas" jest tolerancyjna, aby być "modna". Ja jestem
      tolerancyjna bo taki mam charakter, bo nie wyobrażam sobie wyśmiewać gustu innej
      osoby, tylko dlatego, że mój jest odmienny. Nie lubię Biebera ale nie obrażam
      jego fanek, za to dostaję szału, gdy ktoś za moją tolerancyjność odwdzięcza się
      jej przeciwieństwem. Poza tym odnoszę wrażenie, że teraz modniejsza jest
      wymuszona ironia i właśnie BRAK tolerancyjności.
    • hayley_williams Re: 'to nie jest muzyka...' 07.07.10, 21:44
      ponieważ dla mnie muzyka to nie półnaga laska śpiewająca z playbacku do syntezatora. to
      naprawdę nie jest muzyka! a to że nie którzy najeżdżają przy tym agresją, ty tylko świadczy
      o ich złym wychowaniu.
      ponieważ dla mnie muzyka to nie półnaga laska śpiewająca z playbacku do syntezatora. to
      naprawdę nie jest muzyka! a to że nie którzy najeżdżają przy tym agresją, ty tylko świadczy
      o ich złym wychowaniu.
      naprawdę nie jest muzyka! a to że niektórzy najeżdżają przy tym agresją, to tylko świadczy o
      ich złym wychowaniu.
    • kararock Re: 'to nie jest muzyka...' 08.07.10, 14:40
      jeden wątek tego nie zmieni
      u niektórych złośliwość jest wrodzona sad
    • abstracion Re: 'to nie jest muzyka...' 08.07.10, 17:47

ja sie na ten temat nie bd wypowiadać bo mnie dzieci zlinczują.
      • vhyf_ Re: 'to nie jest muzyka...' 08.07.10, 19:20
        popieram cię. ale odebrałam to trochę w stylu 'ja wiem najlepiej, jestem taka mega
        tolerancyjna'. nie obraź się, ale w pewnym stopniu tak to zrozumiałam. pozatym ,
        nie napisałam tego dlatego , że cię nie lubię - dużo twoich wypowiedzi popieram , ale
        nie znam cię wogóle , więc nie mi oceniać. btw, nie wiem jak to sformułować, ale
        bardzo 'mądrze i zrozumiale piszesz. nie wiele osób tak pisze na kotku.
        zaraz powiecie , że wstrętny lizodup ze mnie już się wynoszę.
        • chi Re: 'to nie jest muzyka...' 10.07.10, 08:46
          Zgadzam się z jane_. Mnie też to bardzo irytuje. Muzyka to przede wszystkim
          dźwięki więc zarówno i kapela rockowa jak i plastikowa panienka śpiewająca z
          playbacku to muzyka. Co innego z upodobaniami muzycznymi.
          • carlain Re: 'to nie jest muzyka...' 11.07.10, 01:05
            po co mam się wypowiadać? ; x
            bo chyba cenimy zespoły które wniosły do muzyki nowe brzmienia etc. ;d ale za
            tolerancyjną nigdy się nie uważałam, i nie chce się wdawać z nikim w dyskusje
            żeby zjechać tego kogoś lub on mnie. ; x lubię swój gust muzyczny i tyle.
            • mweezy . 11.07.10, 18:33
              co mądrzejsi i wrażliwsi już doskonale o tym wiedzą, nie trzeba być wielkim
              filozofem, aby wysnuć podobne wnioski. mam nadzieję, że choć jedna osoba coś z
              tego wątku wyniesie suspicious

od zawsze powtarzam, że nie ma GORSZEJ czy LEPSZEJ muzyki. dla każdego jego
              ulubiona muzyka będzie tą najlepszą, najambitniejszą, wzbudzającą wiele uczuć i
              to trzeba szanować choćbyśmy się w ogóle nie zgadzali. 2462436 raz apeluję o
              odrobinę tolerancji. i zastanówcie się - wszyscy chcecie, żeby was szanowano,
              tolerowano wasze zdanie na każdy temat, a sami nie umiecie wykrzesać z siebie ni
              krzty szacunku dla drugiej osoby i jej poglądów. ja sama słucham przeróżnej
              muzyki. od tej wg niektórych śmieciowej aż do tej jedynej oraz trÓ
              i nie mam pojęcia czym się tu chwalić czy czego się wstydzić.
    • niejednoznaczna 'to nie jest muzyka...' 11.07.10, 19:03
      Może jestem nietolerancyjna, ale jeśli chodzi o Biebera to on tworzy muzykę (tongue_out), tyle, że
      na bardzo niskim poziomie... Właściwie nie denerwuję mnie to, gdy ktoś deklaruje, że go
      lubi, tylko gdy mówi, że Bieber 'komponuje' (no błagam, chyba nie wierzycie, że to on
      napisał te swoje hity) lepsze piosenki niż M. Jackson (są tacy...).
      • vanell. Re: 'to nie jest muzyka...' 21.08.10, 23:32
        oj, nie jestem przekonana do ilu tak naprawdę osób dotrze ten wątek. o tolerancję coraz
        trudniej. osobiście słucham rocka i metalu, ale wcale przy tym nie twierdzę, że to jedyna
        'prawdziwa muzyka', której należy słuchać. jestem otwarta na inne opinie i jak przychodzi co
        do czego podchodzę z szacunkiem do sądów innych.
    • seneka4 Re: 'to nie jest muzyka...' 22.08.10, 00:47
      Tak ,świetnie. Tylko większość osób mówi ,że techno słuchają plastiki kolesie
      ,którzy się lansują na imprezach etc. A tym co słuchają rocka - niby ten super
      ambitny gatunek muzyczny ,nikt jakoś nic takiego nie mówi. Ja czuję się więc
      krzywdzona jak ktoś wrzuca wszystkich do jednego wora i krytykuje ,że niby
      muzyka klubowa jest dla blachar itd..., przepraszam ja blacharą się nie czuję ,a
      takiej właśnie muzyki najczęściej słucham. ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka