andxz Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 09:58 ja tam wolę Pottera. ; ) Nie lubię ani książki ani filmu z Sagi Zmierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. HP. 25.06.10, 10:04 Zmierzch ? Pff.. nigdy. przeczytałam może z 90 stron, i bez komentarza. Harry Potter to istne cudo. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa . 25.06.10, 10:15 Ja nie lubię ani tego, ani tego. Ale przeczytałam, wszystkie książki z serii Zmierzch, i Harry Potter i obejrzałam wszystkie dotychczasowe filmy. Tak więc na Zaćmienie się wybiorę. Jednak, jak wspomniałam, za żadną z sag nie szaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
in_the_dark_xd Re: . 25.06.10, 10:27 Dokładnie, HP królował do chwili, gdy wkroczyła saga książek Pani Meyer. Przeczytałam i sagę 'Zmierzch', a także 'HP'. Uważam, że te dwie serie są bardzo ciekawe i gdybym miała wybrać pomiędzy nimi, nie wiedziałabym na jaką postawić. : D Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 10:53 ja kocham zmierzch ale kocham też HP , odkąd pamiętam oglądałam te filmy , czytałam książki , zbierałam plakaty etc. Również jestem jego fanką ... I czekam na premierę Insygni Śmierci ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
muffy_x3 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 11:01 Żartujesz sobie? Żadna banalna romantyczna historyjka nie wygryzie Harry' ego Pottera. Jak dla mnie, 'Zmierzch' nie dorasta do pięt filmowi jakim jest Harry Potter, a o książce już nawet nie mówiąc. Jest to na tyle oryginalna opowieść, że będzie się ją pamiętać bardzo długo. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xizax95 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 11:13 ja tez go uwielbialam, ale przyznam ze po przeczytaniu zmierzchu, nie byłam juz jego wielką fanką Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuunia_11 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 11:26 Ja też chociaż uwielbiam Zmierzch, to i tak Potter jest dla mnie czymś ważnym, bo tak jak ty czytam go od dzieciństwa. Miałam ta punkcie tej książki wielkiego świra xDD Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaaa_x3 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 11:33 To moja ulubiona saga teraz zaczęłam czytać od początku wszytskie części , i właśnie kończe 3 część . u mnie tej HP zawsze będzie na pierwszym miejscu , żądna książka go nie przebije ;d Odpowiedz Link Zgłoś
pruci Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 25.06.10, 11:39 tez lubie harry'ego potter'a czytałam wszystkie części i ogladalam filmy tak samo jak zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy TEAM POTTER. <3 26.06.10, 17:18 Zmierzch w porównaniu z HP wypada blado i to bardzo, taka prawda. książki pani Rowling posiadają tak wiele splatających się ze sobą wątków, mają ciekawą akcję, a świat przedstawiony jest ukazany z dbałością o najmniejsze szczegóły, to wspaniałe! i mimo, że jest tam RÓWNIEŻ wątek miłosny to wcale nie jest jakieś pseudomroczne romansidło. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 26.06.10, 18:48 Mnie nigdy nie interesował ani Potter, ani Zmierzch. : > Odpowiedz Link Zgłoś
alice120 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 26.06.10, 19:15 Kocham Harry'ego Pottera!!! Zmierzch jest mi obojętny! Odpowiedz Link Zgłoś
castiela Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 29.06.10, 00:05 Ja tak samo xD I o ile Zmierzch mi się przejadł, tak Potter jest dla mnie nieśmiertelny Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 29.06.10, 00:12 więc z całym szacunkiem, ale HP ,,, Odpowiedz Link Zgłoś
cukierek_ Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 29.06.10, 14:34 Oczywiście, że Harry. Zmierzch to tylko chwilowy sukces, a Potter jest znany od dawna. Zmierzch mnie zachwycił jak czytałam książkę, ale po filmie mi przeszło. A Harry'ego mogę czytać i oglądać ciągle. Odpowiedz Link Zgłoś
the_lia Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 14:58 Ja także jestem wielką fanką Pottera ^^ Książki te znam już od dzieciństwa i choć troszkę lubię zmierzch to i tak Harry Potter góruje w moim sercu TEAM POTTER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katka30 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 15:03 Zmierzch jest fajny, ale nigdy nie pobije Harrego. Książka jest o wiele ciekawsza, a w filmie są chociażby lepsze efekty specjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
buniaczek541 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 15:08 Harry Potter jest o wiele lepszy od tego całego zmierzchu . Odpowiedz Link Zgłoś
elen to porównanie to jakieś nieporozumienie 04.07.10, 15:26 obie sagi lubię, ale za to, że każda jest o czymś innym. innym językiem pisana, w inny sposób, inny narrator, no i jak wspomniałam inna TEMATYKA. może i fantasy, ale no ludzie, czemu się tak uwzięliście, żeby to ze sobą porównywać? a co do tego fenomenu to się nie dziwię, głównie ze względu na to, że HP ma 7 części, a do tego każda część ekranizacji kręci się conajmniej rok, a nawet więcej. a Zmierzch? tylko 4 części, pomiędzy premierami poszczególnych części nie mija nawet rok, więc jest o czym gadać, mówić, plotkować. poczekajmy teraz, gdy będziemy musieli czekać na ostatnia część Sagi Zmierzch prawie półtora roku, a w tym czasie wejdzie do kin ostatnia część HP podzielona na dwa filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Harry Potter jest 50 razy lepszy niż Zmierzch. 04.07.10, 15:41 ...ale to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
szajbussskaaa. Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 15:52 A co to lub kto to jest ten cały Potter.? Normalnie nie kojażę kolesia Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:29 A ja uwielbiam i Zmierzch i Harr;ego Pottera i wcale nie dlatego lubię zmierzch bo wszyscy czytają i wgl. Przeczytałam wszystkie książki i o Harrym i o Zmierzchu i oglądnęłam tez filmy. A o Harrym zapominają, bo on nie jest już nowy itd., więc sądzą, że ludzie już o nim zapomnieli i dją coś nowego. Nie mogą ciągle trzymać się jednego za jakiś czas Zmierzch też przestanie być brane do nominacji Odpowiedz Link Zgłoś
dirty Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:32 lubie obie sagi. mam na punkcie zmierzchu i harrym całkowitą obsesję ! no cóż. ale tak bywa. ludzie ostatnio podążają za nowościami. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_luna julcia284 04.07.10, 16:37 A zmierzch to nie bajeczka???? A tak poza tym to kocham obie książki choć bliższy mi jest Harry Odpowiedz Link Zgłoś
nevermind_ Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:38 O Harrym było głośno swego czasu, teraz swoje "pięć minut" ma Zmierzch. On też odejdzie niedługo na drugi plan, gdy pojawi się coś nowego. W zasadzie to dobrze, że nie mówią tyle o Potterze. Pozostał i pozostanie nieprzereklamowaną sagą, w okół której nie robiono niepotrzebnie tyle szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:35 pewnie... Harry również był ze mną od dzieciństwa Moja pierwsze 'miłość'.. na wszystkich rodzinnych nagraniach jedyne co robię to stoję z plakatem i gadam' harry potter! heheheheh haaaryyy potter' Miłość do sagi Zmierzch nie wyklucza Harrego... Poprostu już nie mam na jego punkcie takiej szajby... ;p Pozdrawiam ;* Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczkii Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:42 Kocham Harrego Pottera ! <3333 Odpowiedz Link Zgłoś
blackconverse Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:47 Ze mną HP też jest od dzieciństwa. Zmierzch też lubię, ale HP nic nie przebije <333 Odpowiedz Link Zgłoś
cranberri Zapomnieć Pottera to popełnić grzech !!!!!!!!!!!!! 04.07.10, 16:49 Bo Pottera nikt nie zapomni dla tego zmierzchu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Re: Ktoś o tym w ogóle pamieta >? 04.07.10, 16:59 HP jest bez porównania lepszy od Zmierzchu sam pomysł czarodzieje,magia jest w sam raz dla młodzieży proszę ten Zmierzch jest naprawdę kiepski,badziewie dla naiwnych nastolatek kompletnie nie rozumiem szumu koło tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś