Dodaj do ulubionych

Duże zmiany ;]

27.06.10, 18:40
Suchajcie,
Są wakacje a po nich liceum...wow.
Chciałabym wprwadzić zmiany w sobie.
Mam 164 wzrostu, nie za gruba ale i nie szczupla.
Włosy brązowe, falowane za ramiona.
oczy duże bardzo ciemne.
Chciałabym się was poradzić w jakim stylu mogłabym zacząć się ubierać.
Zawsze nosiłam ciuchy ciemne bardziej chłopięce.
Zazwyczaj łącze wszystko tak jak mi sie podoba...stylowo
a nie to co modne.
Chciałabym wiedzieć jakie ciuchy byłyby fajne do liceum <I klasa>
Jakie uczesania itp. ;]
Co mogę w sobie zmienic.
Obserwuj wątek
    • sweet94 Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 18:50
      malować chociaż rzęsy, ubierać się luźnie ale z dozą laluni. chodzi mi o to aby
      były to ubrania wzorzyste i kolorowe. chodzić na takim tycim obcasiku.
      francuskim lub klocku. tł. igiełka lub taki gruby. pamiętaj że musisz w nich
      ładnie chodzić. stawiaj jedną stopę za drugą. oczywiście w miarę możliwości aby
      się nie wywrócić. tak jak to robią modelki. aby nie wyglądać jak gwiazdka to
      ramiona tylko trochę ściągnij i się uśmiechaj. nie wydymaj ust i nie patrz na
      innych. najlepiej jak w tym czasie będziesz rozmawiać. trochę nie na temat ale
      zawsze to jakaś pomoc. powodzenia!winksmile
      • nick_jonas_jb Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 19:04

Nie wiem za bardzo co Ci poradzić ale POWODZENIA.
    • delicious ......... 27.06.10, 18:57
      Też idę do liceumwink
      Przede wszystkim nie bój się wysokich obcasów. Możesz pozwolić sobie na odrobinę
      bardziej eleganckie i "dorosłe" rzeczy. Robić delikatny makijaż, jeśli do tej
      pory nie miałaś, układać włosy w coś bardziej foremnego. Ale nie przesadzaj,
      ważne żebyś dobrze się czuła. Sama mam nadzieję, że lepiej będzie po już kilku
      dniach w szkolekiss
    • chupachuck Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 19:07
      ja jeszcze nie chodze do liceuma, ale może ci jakoś pomoge:
      włosy: bezwarunkowo grzywka, jak masz takie włosy
      www.badz-ladna.pl/images/wlosy/falowaneWlosy.jpg to nic najlepiej z nimi
      nie rób, lecz jak masz coś takiego
      (www.hairfinder.com/hair/wavy-hair.jpg) to je prostuj.

makijaż: lekki taki dziewczęcy żeby zakryć niedoskonałości ;d oczywiście tusz
      cień pokład puder itp. bi.gazeta.pl/im/9/6831/z6831489X.jpg

ciuchy: w tych w których najlepiej się czujesz (stylu nie możena nikomu
      podyktować ;d)

Mam nadzieje że w jakimś stopniu pomogła ;d smile
    • nuna_ Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 19:10
      Kategorycznie zabraniam Ci ścinania włosów ! Długie są piękne, a już szczególnie brązowe i
      falowane.
      Ja mam jeszcze rok gimnazjum przed sobą, ale wyobrażam sobie, brrr.... liceum.
      Myślę, że uczesania do liceum są wg. uznania, jakie kto lubi.
      Twierdzisz, że zawsze nosiłaś ciuchy bardziej chłopięce i ciemne, więc nie bardzo można Cię
      wciskac w słodkie spudniczki i sukienki, bo nie zależnie od tego jak one będą ładne,
      poprostu mogą Ci się nie spodobac, ponieważ to ewidentnie nie twój styl.
      Moim zdaniem mogłabyś zacząc nosic kolorowe koszulki, a do tego zwykłe dżinsy-rurki,
      lub te zwykłe proste albo legginsy. Kolorowe torby, kraciaste koszule, trampki itp.
      Wprowadź drobne zmiany w makijażu, możesz zacząc stosowac kolorowe kredki do oczu,
      lub coś takiego.
      Tak naprawdę styl każdy ma inny, więc ta oferta może Ci się nie spodobac, mimo
      wszystko powodzenia smile
    • paniveronika Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 19:36
      ja w 1 gim. przemalowałam włosy na blond i jestem zadowolona ;d
    • unborn_ Duże zmiany ;] 27.06.10, 20:30

włosy - napisałaś, że są brązowe, falowane. proponuję Ci wyprostowanie ich.
      będziesz mogła zrobić sobie wysokiego kucyka.

oczy - jeśli chodzi o oczka, to możesz pomalować powieki na beżowy odcień i
      pomalować lekko rzęsy. usta pociągnąć bezbarwnym błyszczykiem. pełna naturalność.

styl ubierania się - napisałaś, że ubierasz się w ciemne, bardziej chłopięce
      rzeczy. w liceum możesz zacząć nosić bardziej eleganckie ubrania, oczywiście
      jeśli tylko będziesz chciała. to tylko taka moja mała propozycja.

myślę, że troszkę pomogłam. wink

• anja_ Re: Duże zmiany ;] 27.06.10, 21:14
      Napisałaś, że nosiłaś ciemne i bardziej chłopięce ubrania, więc ja nad tym zastanowiłabym się. Liceum mi się kojarzy z dojrzałością i...kobiecością. Ja wybrałabym kwiatki, rurki, bransoletki, baleriny itp.
    • truskawkooowaa. Re: Duże zmiany ;] 28.06.10, 23:05
      co do fryzury ;

moim zdaniem najbardziej dziewczęco, elegancko i ładnie wyglądają spięte, a nie
      rozpszczone włosy . kucyki rządzą . x dd
    • renooo17 Re: Duże zmiany ;] 28.06.10, 23:22
      Doradzić to ci nie doradzę. Mogę natomiast podzielić się moimi doświadczeniami z
      technikum. W pierwszej klasie wszystkie dziewczyny ubierały sie tak nijak.
      Rzadko która nosiła obcasy i nie wszystkie się malowały. Ja byłam jedną z tych
      ze stylem chłopczycy. Luźne bluzy, krótkie włosy, kolczyk w brwi xD Teraz jak
      patrze na zdjęcie klasowe z ostatniej 4 klasy, wszystko strasznie się zmieniło
      tongue_out Na zdjęciu nie ma już głupich dziewczynek, a są dorosłe kobiety xP Strasznie
      widać tą różnię. Więc nie martw się, na zmiany masz jeszcze czas smile I jeśli
      wygodnie ci tak jak się ubierasz to nic nie musisz zmieniać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka