Dodaj do ulubionych

Świadomy sen

29.06.10, 12:14
Miałyście kiedyś? tongue_out
Ja parę lat temu big_grin To było suuuper ! Na początku śniło mi się że obudziłam się rano,
wstałam z łóżka i poszłam do salonu. A tam co? Impreza urodzinowa xD Na początku się
ucieszyłam itp. ale po chwili przypomniałam sobie że moje urodziny są we wrześniu a
wtedy był luty. I jakoś tak do mnie dotarło że śnie, nawet czułam że leżę surprised Potem
spróbowałam ciasta ale nie miało smaku ;/ I mi się znudziło więc poszłam do pokoju i
próbowałam się obudzić xD Starałam się po prostu otworzyć oczy. Za 2 razem udało się.
Normalnie byłam w szoku.
Nigdy więcej już mi się tak nie przytrafiło uncertain Ale znalazłam w necie sposoby na taki sen więc
będe próbować big_grin Jak ktoś chce to proszę:

Przerwanie snu - ustaw sobie budzik, który obudzi cię w nocy. Po przebudzeniu zajmij się
czymś, co wymaga pełnego skupienia. Na przykład poczytaj jakąś książkę. Po pół godzinie
połóż się spać.

Autosugestia - ta metoda jest bardzo łatwa, ale i mało skuteczna. Połóż się do łóżka z
myślą, że doświadczysz świadomego snu.

Utrzymanie świadomości - połóż się i zrelaksuj się. Skup się na jakimś punkcie. Staraj się
utrzymywać świadomość. Po jakimś czasie zaczną się pojawiać obrazy senne. To może
być trudne i możesz zasnąć, więc nie zniechęcaj się.

P.S.
Jak ktoś jeszcze nie wie czym jest świadomy sen to wklejam info ;P

Świadomy sen (Lucid Dreams) - to sen, w którym możemy kontrolować wszystko, co się
dzieję. Człowiek śniący zdaje sobie sprawę, z tego że śni. Około 25% ludzkości miało
przynajmniej jeden taki sen, nie stosując żadnych metod.
Obserwuj wątek
    • roksanaroxana Ciągle tak mam:) 29.06.10, 12:31
      • eileen... Re: Ciągle tak mam:) 29.06.10, 12:45
        Eeej... Tylko jedna osoba miała taki sen? xD
        • justynamatula Re: Ciągle tak mam:) 02.07.10, 18:27
    • bellacullenx Re: Świadomy sen 29.06.10, 12:59
      mam tak..
      Ale za to dziś miałam najpiękniejszy sen... jeszcze nigdy coś takiego mi się nie śniło..
      Gdy rano sie obudziłam i zrozumiałam że to był tylko sen aż się rozpłakałam...
      Życzę każdemu takiego snu wink

A co do takich normalnych to np. umiem sobie powiedzieć że to bezsensu; jak mogę lecieć samolotem z moją klasą nad jakaś tam wyspą i spadać... i się budzę wink

Pozdrawiam ;**
      • thespragniona Cały czas miewam świadome sny : 3 02.07.10, 22:52
        one po prostu same przychodzą. mam świadomość w tym śnie, że śnię i w
        każdej chwili mogę się obudzić . To jest boskie, robię co chcę, kiedy chcę. xD
    • anne05 Re: Świadomy sen 02.07.10, 18:10
      Miałam tak kiedyś, śnił mi się Hogwart. ;p
    • caterina97 Re: Świadomy sen 02.07.10, 18:21
      Ja też tak miałam , ale tylko raz . : ( a szkoda , bo było fajnie . xd
      śniło mi się , że mój pokój był moim starym przedszkolem . byłam w piżamie i chodziłam
      po nim , wszystko było tak jak dawniej . : D nagle zobaczyłam że przy biurku stoją 3
      dziewczynki i rozmawiają z panią - rozpoznałam w nich siebie i dwie dziewczynki , z którymi
      przyjaźniłam się w przedszkolu . podeszłam do nich [ może lepiej użyć słowa nas ? xd ] i
      słuchałam o czym rozmawiają . Po chwili zamknęłam oczy , za jakimś 3 razem udało mi się
      obudzić . Gdy się obudziłam stałam na środku pokoju . : D
    • bella_swan_12 Re: Świadomy sen 02.07.10, 18:30
      Ta miałam kiedyś taki , ale źle się skończył .
      Śniło mi się że chce mi się do toalety i poszłam i zrobiłam siusiu . Zaraz się
      obudziłam i zobaczyłam co tak naprawdę robię XD miałam wtedy chyba 7 lat , ale
      tego nie zapomnę nigdy ;]
      • dooska Re: Świadomy sen 02.07.10, 18:42
        Prawie cały czas mam takie sny...
    • light Hai. 02.07.10, 18:34
      To znaczy, chyba miałam. Był na tyle realistyczny, że ja w tym całym śnie
      zaczęłam sobie to powoli uświadamiać, jak bardzo to wszystko jest bezsensu.
      Najgorsze było to, że nie umiałam się obudzić.
      • light Re: Hai. 02.07.10, 18:34
        nierealistyczny*.
        • avrilka_lavigne Re: Hai. 02.07.10, 18:54
          Jak byłam mała to śniło mi sie ze wstalam raro i przylecialo do mnie takie biale
          cos i wzielo mnie do gory. tam byly takie chmurki i tak rozowo potem podeszla do
          mnie taka dziewczyna i zaczela trzasc mnie za ramiona. potem okazalo sie ze to
          byl moj tata . ale ten sen byl tak realistyczny ze niggy go nie zapomne
    • karolcia741 Re: Świadomy sen 02.07.10, 18:52
      Super chciałabym mieć taki sen smile
    • marsjanka115 ,... 02.07.10, 18:56
      ja mam tak że śni mi się coś , wiem że zaraz przerodzi się w koszmar i wtedy
      chcę (nie wiem czemu ale ja czuję że jakbym spała ale, no nie śpię) i nie mogę
      oczu otworzyć,,, ani nawet sie ruszyć .. wtedy zaczynam powoli głową ruszać
      jeśli sie da a jak nie do palcami u rąk potem ręką i przechodzi... scianasciana
    • agusia254 Nie wiem czy to jest świadomy sen 02.07.10, 19:05
      Ja do końca nie wiem czy to był świadomy sen. Miałam tak:
      Miałam dwa łóżka na dole i na górze. Nie wiem w którym zasnęłam.
      Obudziłam się (chyba) na dole i przeszłam na górę.
      • karola_06 świadomy sen... 02.07.10, 19:18
        nigdy nie miałam...
        szczerze to dowiedziałam się, że coś takiego istnieje dopiero w maju...
        byłam wtedy na Słowacji i pół nocy gadałam o tym z kuzynem...
        muszę przyznać, że zaciekawiło mnie to big_grin
      • thespragniona Re: Nie wiem czy to jest świadomy sen 02.07.10, 22:53
        Być może to był świadomy sen. chodzi glownie o to, czy w śnie wiesz, iż tylko
        śnisz.
    • q. Re: Świadomy sen. 02.07.10, 19:33
      Jej, ja tak mam cały czas. Chciałabym się od tego oderwać. Zna ktoś sposoby? ;b
      • brokatowa_ Re: Świadomy sen. 02.07.10, 22:45
        miałam tak kiedyś , xdd
        i wtedy w śnie się szczypałam w rękę , żeby się obudzić ;D
    • dragonica Re: Świadomy sen 02.07.10, 22:47
      Wow, jak fajnie. Nie wiedziałam, że to co często mi się zdarza nazywa się
      świadomym snem i inni też tego doświadczają. Po prostu czasem jak idę spać, to
      sobie pomyślę: chciałabym, żeby coś tam mi się przyśniło. Wyłączam się totalnie,
      myślę tylko o tym no i proszę bardzo, sen na zawołanie. Prawie zawsze mi się to
      udaje.
      • kasix_14 Re: Świadomy sen 02.07.10, 22:54
        Też mialam kilka lat temu xD
    • linda Re: Świadomy sen 02.07.10, 22:55
      ja mialam kilka razy ale raz taki dlugi ze chyba przez cala noc on trwal bylo tak ze mialam
      oobe czy oob ? nie wiem jak sie pisze to jest wyjscie duszy z ciala i podruzowanie poza nim
      i ja sie tego strasznie balam i probowalam nie spac a bylam wtedy ardzo zmeczona i cala
      noc snilo mi sie ze nie spie ze cos mnie nawiedza jakies duchy i moja mama pracuje za
      drzwiami przed komputrrem bo zarywala noce pracujac i ona mowila caly czas ze jak
      chcesz to chodz tutaj nie boj sie tam nic nie ma jak chcesz to choc sie poluz u mnie i
      potem jak sie obudzilam to bylam w szoku ze spalam a mamy nie bylo wtedy przy kompie
      heh
    • selenka1996 ... 02.07.10, 22:55
      Ja tak często mam ;P
    • emma_vanessa Re: Świadomy sen 02.07.10, 23:00
      tak uwielbiam to to jest super sprawa chyba raz miałąm tylko taki sen gdzie mogłam
      kontrolować ale tylko troche to co sie dzieje a pare razy wiedziałam ze snie ale nie mogłam
      kontrolowac snu
    • kcjb Re: Świadomy sen 02.07.10, 23:02
      ale fajnie tez tak chce ;d
    • klaudynka24 Re: Świadomy sen 02.07.10, 23:04
      wydaje mi sie ze mialam taki swiadomy sen.. ale nie pamietam do konca
    • mandarynek_smak Re: Świadomy sen 02.07.10, 23:07
      też tak mam. zazwyczaj wtedy gdy śpię w nowym miejscu, np. na wakacjach w hotelu,
      czy też u kuzynki. fajne to jest nawet tongue_out .
    • silllver Re: Świadomy sen 03.07.10, 00:00
      Ja mam często. I się cieszę, bo gdy dzieje się źle wiem że to sen . big_grin
    • ftsx3 Re: Świadomy sen 03.07.10, 18:59
      Ćwiczyłam, a do tego trzeba odpowiedniej ilości snu. Niestety w roku szkolnym, to nie
      możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka