porcelanovelove Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 14:15 pokaz jej inne gwiazdy.. nawet de disneya.. -.- miley to pozerka... Odpowiedz Link Zgłoś
dora019 Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 15:06 Jesteś starsza i nie potrafisz ustawić młodszej siostry...? No proooszę cię.... Powiedz jej, że jeśli jeszcze raz weźmie jakąś twoją rzecz, to... coś tam wymyśl.. Zagroź jej, czy coś w tym stylu... Na pewno ci się uda, jesteś przecież starsza... Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 15:35 Ta twoja siostra to ma chyba na nią jakoś obsesje ... Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 15:36 jakąś* gdybym ja miała taką siostrę to bym ostro z nią pogadała a jakby nic to nie dało to z rodzicami ... Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 15:37 dasz linka do fotki ? Odpowiedz Link Zgłoś
frydka tutaj ;) 03.07.10, 18:28 Hmm. .. .problem i to wielki . Musisz z nią porozmawiać - w końcu to twoja młodsza siostra.No to piszę swoje propozycje ... : ->Może uda się znaleźć jej nowego idola.?Spróbuj .! Nie wiem ... Selena Gomez .? A może ktoś w jej wieku ... poszukaj w necie ... i zrób wszystko ,aby jak najwięcej dowiedziała się o swoim nowym idolu . Może pomoże ;* ->powiedz jej że Miley robi źle , nie jest dla nikogo przykładem . Powiedz jej coś w stylu : Wiesz to nie ty powinnaś naśladować Miley , ty Miley Ciebie .! i powiedz jeszcze coś takiego : Zobacz , teraz Miley źle się zachowuje , a ty jeste sbardzo grzeczna . Ona powinna brać przykład z Ciebie . ->Czy twoja siostra sama sobie ogląda w necie albo w gazetach fotki Miley.?I czyta o niej .?Mogłabyś ... uniedostępnić jej to ... aby przez jakiś czas nie musiała widzieć swojej idolki >poczekałabyś , do momentu ,gdy o życiu Miley by ucichło . I mogłabyś jej tez powiedzieć:Wiesz te strony o Miley zostały usunięte ... Może by się nabrała .? Mam nadzieje że coś pomoże . Trzymaj się. Pozdrowienia Napisz jak poszło . ;] Odpowiedz Link Zgłoś
girl_x33 Re: tutaj ;) 03.07.10, 18:41 no, @frydka dała Tobie dobre rady. trochę dziwi mnie zachowanie Twojej młodej siostry. musisz wytłumaczyć jej to, że tak nie wolno, że to jest złe. ale jeśli Twoja siostra jest w nią tak wpatrzona, nie wiem czy coś to da. ale spróbować możesz. wierzę w Ciebie! ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
luuluu Dzięki za rady ! Podziałało !!! 03.07.10, 20:31 Pogadałam z nią i wytłumaczyłam jej , że lepiej być sobą ... ona mówiła , że chciała być jak Miley - dokładnie jak ona... Ale teraz na serio zrozumiała , że nie warto... Super jesteście ! dzięki wielkie ! @ktoś kto dał pomysł, żeby powiedzieć mojej sis że Hannah nie żyje - to było niezłe i od naszej rozmowy wszystko jest już OK ! dziękuje jeszcze raz !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luuluu do michaela montana i innych !!! 03.07.10, 20:40 nie podam żadnego linka , bo moja sis już to zdjęcie usuneła ! Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: do michaela montana i innych !!! 03.07.10, 21:17 szkoda ;p to moze znajdź na kompie i dodaj sobie na kotka : Odpowiedz Link Zgłoś
roxstar18 Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 21:48 współczuję,ale tak to jest kiedy jakas gwiazdka z serialu staje się autorytetem dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 21:53 Powiedz jej ,że nie może być taka jak Miley może ją kochać ale nie tak zachowywać się jak ona moja sis też kocha Miley w sierpniu skończy 6 lat ma jej plakaty chcę z nią plecak do szkoły no ma wszystko z tą Miley i Hannah ale nie zachowuje się jak ona na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 22:01 nie wiem i tytuł znaczy "Nie mogę się oswoić", a nie jakieś poskromienie Odpowiedz Link Zgłoś
milejdi Mały masz wybór... 03.07.10, 22:04 Możesz pogadac z małą. Wytłumacz jej, ze wolisz ją taką, jaką była dawniej. Albo nawciskaj jakieś kity, coś w stylu-Miley kiedyś powiedziała, że ceni osoby będące soba i nie nasladujace nikogo-wiesz, taki mały podstęp taktyczny I najważniejsze-nie krzycz!!!!!Dziecinka zamknie się w sobie jeszcze bardziej. Powinnaś sie pokzać z jak najlepszej strony, jako starsza siostra. Rozmawiaj spokojnie, nie dogryzaj jej, nie okazuj zlekceważenia, nie krzycz...To może zadziałać, ale tylko wtedy, jeśli masz jakiś autorytet u siostry...uważam też, że nie powinnaś tego ukrywac przed rodzicami-w końcu to nie twoja wina!Jesli zobaczą, jak zmieniła sie ich cóa, na pewno rónież z nią porozmawiają. W tym wieku rodzice jeszcze mają jkaiś autorytet i wpływ na dziecko Może dobrym pomysłem byłoby ograniczenie jej dostepu do internetu i tego co jest związane z Miley...ale myślę, że nie powinno to być zbyt drastyczne, czyli żadnego zabierania od razu bluzek z ryjem Cyrus, zrywania plakatów...może warto to robic stopniowo?Hm...mogłabyś ją też zainteresować kimś innym...ale wtedy moze być też taka sytuacja, że przerzuci się na swoją nową idolkę z takim samym stopniem fanatyzmu jak z Cyrus...a zapisanie jej na przykład do szkoły muzycznej, konie albo taniec?Coś, co zajmie jej trochę czasu i nie pozwoli skupiać cały czas całej uwagi na św Miley Przepraszam za błędy ale odganiam sie od komarów i trochę mnie to rozprasza... Pozdrowionka, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze. Wydaję mi się, że aż takie zafascynowanie czyjąś osobą u dziecka jest trochę niepokojący, ale to tylko mój pogląd na sprawę Z drugiej strony, nie chcesz chyba, zeby twoja siostra zamieniła sie w doskonałego klona Cyrus? 3 maj się Odpowiedz Link Zgłoś
magda1997.12 Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 22:04 nie wiem czemu,ale ta historyjka wydaje mi sie być zmyślona... Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 03.07.10, 22:11 no to problem Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 05.07.10, 13:41 powiedz jej, że Miley nie żyje, może pogrąży się w żałobie i zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
pepu pokaż jej Biebera. 05.07.10, 13:56 to taki slodki chlopak!!!! Jesli sie w niego zamieni to zycze milego pobytu w szpitalu .xddddddddd ZART. hm.. pogadaj z nia. albo wcisnij jej jakis kit . Odpowiedz Link Zgłoś
makabra Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 06.07.10, 13:21 przerób obrazek, napisz newsa o miley( fałszywego) i pokaż zę miley znów hannah, że miley skończyła z biżuterią itp.. działa Odpowiedz Link Zgłoś
glamour Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 09:51 Ja lubię Miley ale jak by my sis też tak się zachowywała to też bym szału dostała! Powiedz jej że Miley tak na prawdę się nie zmieniła. Pokaż jej foty hannah i daj jej troszkę swojej biżu(takiej wiesz nie w stylu "nowej" miley tylko w jej starym stylu) i powiedz że miley takie nosi. Albo jak nie zadziała to powiedz że mil coś złego powiedziała (wymyśl coś okrutnego) i jak nie będzie lubiła mil to powiedz np żeby przeżuciła się na selene gomez i weź kup naszyjnik(jest teraz w bravo) i pokaż jej tą fotęseli ma taki sam!) media.onsugar.com/files/ons/217/2171425/47_2008/af5a418811d4c37b_selena_gomez.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
czekoczeko Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 16:08 luulu koniecznie musisz powiedziec o tym rodzicą... Cyrus nie będzie przez całeżycie chodzić w blond peruce... to trudna sytuacja Moim zdaniem wciśnij jej jakiś kit typu: " Miley powiedziała, że nienawidzi swoich małych fanek, ze takie maluch są niedozniesienia itp." Albo zaiinteresuj ją np. Gomezową.. (ona przynajmniej nie robi z siebie 20latki.) Cięzyko powiedzieć. No wiesz ona bierze z niej przykład... Może postaraj się aby wzięła go z Ciebie... Zajmij jej czas, aby nie miała kiedy oglądać tej Cyruski... Niech Twoi rodzice zakarzą jej oglądania Hannah Montanah i kontrolujcie co robi w necie.. Co to ma byc żeby maluch, 8letnia dziweczynka dodawała takie zdjęcia na nk???? aaa... i co do słownika małej umów się z nią, że za każde słowo typu: siema ziomy itp.. oddaje jeden gadżet związany z Cyrusową.. Napewno jej sie odechce puszczania takich tekstów.... ( a jak skończą się gadżety i będzie jeszcze gadac takimi sloganami to zabroń jej używania komputera i zakaż oglądania telewizji i głupawego serialiku będzie koniec) BĄDŹ KONSEKTENTNA, NATALIA NAPEWNO BĘDZIE SIĘ BUNTOWAC( KRZYK, PŁACZ I WYZWISKA PÓJDĄ W RUCH) NO ALE CUŻ CZEGO NIE ŚCIERPISZ DLA DOBRA SIOSTRY? Psycholog i tak dalejjjjj.. Kasia hehe Odpowiedz Link Zgłoś
czekoczeko Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 18:37 aaa... mam jeszcze jeden, ale nie wiem czy dobry pomysł.. weź jakies zdjęcie cyrus i przerób ją tak, aby wyglądała normalnie (znaczy: jakaś zwykła bluzka, spodnie, żadnej golizny) poxniej podsun je swojej siostrze i powiedz, że Cyrus na codzień chodzi tak ubrana, a tamte stroje ot tylko przebranie.... Troche niekonwencjonalna ta metoda, ale może pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
samo_zlo Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 18:41 Wychowawczego jej. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 18:52 powiedz jej, że hannah montana już nie będzie hanną montaną! xD Moja przyjaciółka powiedziała to swojej kuzynce i ta kuzynka już nie lubi miley/hanny xD Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 19:03 szkoda peruki, chciałabym przymierzyć masz fotki? a tak serio to prędzej czy później z tego wyrośnie, ale może zostać jej co nieco z miley. Pokaż jej lepszy wzór do naśladowania, tylko nie wiem kogo ;p to masz te fotki?? (mogą być pokoju, chciałabym to zobaczyć ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
kocio Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 19:01 wow niezła fanka! może najlepszym rozwiązaniem będzie kompromis Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 19:01 Buahah XD Ale masz siostre ... Szczerze to nie umiem ci poradzić xd Nie znam sie na dzieciach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ola9s Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 22:14 hej! Jak widać twoja siostra to ofiara rozkapryszonej gwiazdeczki- pożal się Boże! Ja też nie dażę Cyrus sympatią, najważniejsze to poważna rozmowa. Nie można rzucać słów typu: "w co ty się znowu bawisz?", "ta cyrus jest nienormalna". Nie wolno zakazywać, czy kategorycznie zabraniać, bo doprowadzi to do jeszcze większego problemu. Trzeba spokojnie usiąść, najlepiej kiedy jest wyciszona np. po południu i zacząć rozmawiać. Wytłumaczyć, nie unosić się, powiedzieć że to jest show-biznes i że ona tak naprawdę udaje dla pieniędzy, że trzeba być orginalnym ,nikogo nie udawać. Najważniejsze to to żeby utrzeć autorytet w tej gwieździe, ale nie można "jej" obrazić czy krytykować, traktować bardziej jako ogół <te gwiazdy, ci celebryci> ale trzeba to zrobić umiejętnie i powiedzieć na początku o co dokładnie chodzi np. <na początku warto spytać jak się czuje itd., a potem lekko zacząć temat ni z tąd ni z owąd> Wiesz, chciałabym porozmawiać o gwieździe, którą tak lubisz , o milej cyrus....<Pamiętaj! ta gwiazda jest dla niej kimś ważnym i trzeba potraktować ją poważnie> zakończ tak, jakbyś wreszcie sie komuś z tego wygadała/ weź głęboki oddech i pójdź do siebie - dasz jej czs do namyślenia To dosyć trudne i skąplikowane, warto porozmawiać o tym z rodzicami, z mamą, ale jeśli i oni nic nie wniosą, można udać się do psychologa - to nie dziwne, psycholodzy są po to aby pomagać w ewentualnych problemach, ale i też po to aby móc zwyczajnie się wygadać, a to przynosi ulgę. Musi być coś co nakłania ją do naśladowania cyrus, a psycholog to odkryje. Kilka sesji, a co najmniej twoja siostra wyleczy się z przebierania i aż tak dużego naśladowania - Ola / trochę się rozpisałam ale mam nadzieję że pomogłam <tylko to czy rozmowa zadziała zależy od jej charakteru i tego jakim ty jesteś dla niej autorytetem> POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ola9s Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 07.07.10, 22:27 A.. I jeszcze pamiętaj że rozmowa lepiej zadziała jeżeli nie będziesz się zwracać bezpośrednio do niej. Mów tak jakbyś głośno myślała... tzn. no tak.. trudno uwieżyć że jeszcze dwa lata temu była "haną", ale muszę przyznać że jest ładną dziewczyną, tylko.. A wiesz że ona jest taka tylko na koncertach i w teledyskach? Przeczytałam z nią ciekawy wywiad i okazało się że ona inna jest w domu. Traktuje śpiewanie jak pracę...<starać się zrozumieć jej występki> No tak... ciekawe co ja bym zrobiła gdybym była na jej miejscu...<zrobić z niej zwykłą dziewczynę> A wiesz że ona też ma idoli? tak jak ty! Wzoruje się na lady gadze i ją wprost uwielbia <no tylko bez przesady.. nie ze skrajności w skrajność> ale najfajniejsze jest to że ma swój styl a nie ubiera się tak dziwnie jak ona. jest orginalna i tworzy swoją muzykę, ale w ostatnim teledysku trochę zgapiła od tej gagai no... dobra to ja już idę, muszę jeszcze coś zrobić ... No i powinno dobrze się skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 09.07.10, 20:25 myślę, że nowy styl cyruski nie jest odpowiedni do naśladowania dla 8-latki! Powyrzucaj jej wszystkie płyty, pilnuj na jakich stronach siedzi w internecie.. <co ja gadam 8-latka?> zrób tak zeby nie oglądała jej zdjęć, teledysków itp .. Odpowiedz Link Zgłoś
zbieramchmury Re: Zmiana Miley Cyrus - zmiana mojej siostry... 09.07.10, 23:02 pokaż jej kogoś innego. wyjaśnij, żeby ubierała, to co lubi, a nie to, co nosi Miley. powiedz, że jej zachowanie jest nieodpowiednie, możesz nawet powiedzieć, że takich osób nikt nie lubi. albo pokaż jej jakiś artykuł, że niby ma taki styl jak kiedyś. sama możesz stworzyć coś takiego c: Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy =.= 09.07.10, 23:15 porozmawiaj z małą, a jeśli to nic nie da, to po prostu porozmawiaj z rodzicami, oni na pewno podejmą stosowne kroki. ewentualnie możesz zainteresować ją jakąś inną gwiazdą, może Nergalem? - żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś