sayuri 05.07.10, 13:22 Taj jak w temacie na czym łatwiej jest się nauczyć grać na gitarze czy perkusji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 13:54 Wydaje mi się, że na gitarze. Na perkusji musisz umieć wszystko ze sobą zsynchronizować, a to nie jest łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 13:58 chyba na gitarze choć właściwie oby dwa instrumenty nie są takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 14:05 1.Na perkusji tylko walisz w różne "bębenki" a na gitarze musisz znać chwyty. 2.Na perkusji łatwiej się wyżyć, tak by to brzmiało jak piosenka, a nie brzdękanie. Jedno i drugie łatwe, zależy co grasz. Chciałaś sobie jakiś instrument kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
thecure_ Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 22:19 Po co radzisz, jak absolutnie się na tym nie znasz. Tylko walisz w różne bębenki? A z jaką szybkością, precyzją trzeba to robić? Grałaś kiedyś? -,- Odpowiedz Link Zgłoś
wonderland Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 21:42 Łatwiej jest grac chyba na gitarze, ale ja wybrałabym perkusję . Odpowiedz Link Zgłoś
greendayfan95 Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 14:20 zdecydowanie łatwiej na perkusji, wierz mi. mysle ze osoby co sie tu wypowiadają nie grają na zadnym z tych ionnstrumentow i tak sądzą. a ja ci mowie, ze na gtarze bardzo trudno sie gra, musissz znac chwyty, umiec w pol sekundy zlapac inny chwyt, zmieniac ulozenie palców, juz nie mowiac o tym ze w pierwszych miesiącach grania strasznie puchną i bolą opuszki palców niekiedy leci krew. na perkusji natomiast uderzasz w bębny - nic dodać nic ująć. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a perkusja 05.07.10, 18:12 ja zawsze marzyłam żeby na perkusji grać. dlaczego? teraz wszyscy na gitarze grają a ja jestem raczej tą co lubi się wyłamać i robić coś innego. zresztą zajebiście jest wybijać rytm no i można pałeczkami poszpanować trening czyni mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 perkusja [2] 14.07.10, 21:45 e.m.m.a napisał(a): ja zawsze marzyłam żeby na perkusji grać. dlaczego? teraz wszyscy na gitarze grają a ja jestem raczej tą co lubi się wyłamać i robić coś innego. zresztą zajebiście jest wybijać rytm no i można pałeczkami poszpanować trening czyni mistrza tak samo ! Odpowiedz Link Zgłoś
thecure_ Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 22:17 I na tym trudno i na tym. + żeby grać na perkusji trzeba mieć cholernie dobra wyczucie rytmu. Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Gitara czy perkusja ? 06.07.10, 14:03 a żebyś wiedziała, że grałam i jakbyś nie zauważyła "bębenki" wsadziłam w cudzysłów -.-' jak się gra na gitarze to też trzeba wszystko robić w rytmie, z odpowiednią szybkością i precyzją - szczególnie gdy grasz kostką Odpowiedz Link Zgłoś
thecure_ Re: Gitara czy perkusja ? 06.07.10, 16:29 ale na gitarze nie musisz mieć aż tak skoordynowanych ruchów. wiem to po swoim przypadku. na elektryku umiem lepiej to wszystko zgrać, a na perkusji taty trudniejszych partii już nie mogę " połączyć". a odnosząc się do twojego wcześniejszego wpisu " Na perkusji łatwiej się wyżyć, tak by to brzmiało jak piosenka, a nie brzdękanie.". śmiać mi się chce. wiem, ze wsadziłaś w cudzysłów, ślepa jeszcze nie jestem, tylko po prostu nie chciałam się rozdrabniać -,- Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 13:39 Ja niedługo będę się uczyć grać na perkusji <juuuupi!> na gitarze nigdy nie chciałam i nie chcę. Nie ciągnie mnie do tego instrumentu, wręcz uważam że jest nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 22:25 dzastinbimber napisał(a): > dupa lol2. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
taewunia8 Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 22:27 łatwiej na gitarze, znasz kilka akordów i jazda . Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Gitara czy perkusja ? 05.07.10, 22:28 żadne nie jest łatwiejsze. zależy od predyspozycji. do perkusji trzeba mieć bardzo dobre wyczucie rytmu, przydaje się też podzielna uwaga, ale nie jest obowiązkowa, bo przecież żaden facet jej nie ma, a większość perkusistów to facie. jednak na przeciętnego człowieka chyba lepsza jest gitara, bo tańsza, łatwiej przenosić i znaleźć nauczyciela i wgl wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Gitara czy perkusja ? 06.07.10, 08:59 Nie wiem, bo nie umiem grać na perkusji. Odpowiedz Link Zgłoś
cocacolaa Re: Gitara czy perkusja ? 06.07.10, 16:31 Na gitarze się prościej gra moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
emilka11 Re: Gitara czy perkusja ? 07.07.10, 01:35 Na gitarze Jeśli chciałabys sie podjąć nauki gry na perkusji, musiałabyś miec niezwykle dobre poczucie rytmu ^^ Ale jeśli się wachasz, to nie rezygnuj z perkusji, tylko dlatego, że jest ona trudniejsza w nauce . . . Odpowiedz Link Zgłoś
facegirl Re: Gitara czy perkusja ? 07.07.10, 01:41 Moim zdaniem zdecydowanie na gitarze ;d Odpowiedz Link Zgłoś
niusia_mala Re: Gitara czy perkusja ? 07.07.10, 18:28 Na gitarze szybciej sie nauczysz grać! Wiem bo sama gram i trochę komponuję Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 14:40 Gitara to najłatwiejszy instrument muzyczny do nauczenia. Podobno. Ja osobiście tak nie twierdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 21:36 Gram na gitarze, na perkusji się dopiero uczę. Myślę że jeśli chodzi o perkusję trzeba mieć dobre wyczucie rytmu. Mnie osobiście łatwiej się było nauczyć grać na gitarze. Ale początki zawsze trudnee. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzunia Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 21:38 nie wiem czy łatwiej ale ja bym wybra la perkusje Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkakc Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 21:46 Na gitarze się jest łatwiej nauczyć ! mam to za sobą ! Szpan hehe ! Ale kolega mojego kolegi umie grać na perkusji ! Super sprawa ! Sama chciałam się uczyć grać... ale nie wypaliło, ponieważ musiałam się przeprowadzić i tak dale, i tak dalej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Gitara czy perkusja ? 14.07.10, 22:13 łątwiej na perkusji ;p tego sie nie trzeba uczyć. to masz albo nie masz Odpowiedz Link Zgłoś