dar24 Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 08.07.10, 21:56 czasami pomagają ale zawsze obchodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
karcia354 Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 08.07.10, 22:00 wiesz co to raczej chodzi o to o jaką przysługę chodzi ale mi zazwyczaj pomagają ale wolę być bardziej samodzielna Odpowiedz Link Zgłoś
julcia284 Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 08.07.10, 22:02 pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
squash nie. 08.07.10, 22:20 wisi im to. przykład? w czerwcu dostałam ze szkoły kartkę ze skierowaniem do poradni, ale w pozytywnym sensie. miałam mieć indywidualny tok nauczania z polskiego, żeby się rozwijać w tym kierunku. mojemu tacie nie chciało się pojechać zawieźć tych dokumentów - termin minął. i dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2097 Re: nie.-ma gdzies moje marzenia 08.07.10, 22:35 lubię śpiewać ale to tak wiadomo na razie w domu więc z tym nie ma problemu ale tańczę... odkąd pamiętam taniec zawsze był w moim życiu wiadomo kiedys taniec towarzyski przez 3 lata od 8 do 11 roku życia ale od 2 lat hip-hop a mama nie za bardzo chce mnie puścić na obóz taneczny ani zapisać na zajęcia bo dla niej najważniejsza nauka a średnią miałam 5,1 Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek Poł na pół 08.07.10, 22:25 Moich marzeń nie bardzo da się spełnić Ale cuż jak marzyć to nie realnie Te możliwe pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
joluskak Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 08.07.10, 22:34 Rodzice kompletnie mnie olewają, i sama do wszystkiego muszę dojść i jeszcze im pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
guitaristd raczej nie 08.07.10, 22:36 wiekszosc marzen zalezy od kasy niestety, wiec moi rodzice nie moga mi za bardzo pomóc. w sumie to nawet psychicznie mnie nie wspieraja, chociaz czesto jak jestem strasznie wkurzona ze nie moge czegos mniec to mama cos w tym stylu:"wiesz, ze gdybym miala to bym ci dala, ale nie moge bo nie mam" xD. chcialabym wiele rzeczy gram na gitarze akustycznej, ale chcialabym na basowej elektrycznej, perkusji i klawiszu i jeszcze wokal, ale nawet na jedno z tych rzeczy nie moge sobie pozwolic. oczywiscie jest jeszcze mnostwo rzeczy jak super aparat zeby robic dobre zdjecia czy wycieczki po calym swiecie, jak narazie najdalej bylam w danii ;/. chcialabym do stanow, angli albo australi czy chin, ale dupa. podsumowujac NIE MASZ KASY TO SE MOZESZ NAGWIZDAC^^. zaloze sie ze gdyby moi rodzice byli bogaci to spelnila bym wiekszosc z tych marzen i napewno kazda osoba miala by tak samo, ale gdybac to sobie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
sportmenka Takkkkk i to bardzooo <3 08.07.10, 22:52 Gdyby nie rodzice nie zaszłabym tak daleko.. Przez ich determinacje mam czarny pas w judo, trenuje teraz kosza i tez mi dopingują.. Jestem im bardzo wdzięczna.. Bardzo interesują mnie podróże. Dzięki nim zwiedzialam prawie caly świat.. Gdy ich o cos prosze nie zawsze to odrazu dostane ale przeważnie robią co mogą żebym to miała.. I dziękuje im za to wspaniale życie jakie od nich dostałam.. Więc dziewczyny jeśli wasi rodzice nie interesują się wami możecie zawsze z nimi o tym pogadac.. Rozmowa na pewno coś pomoze. Pozdrawiam z Jamajki bo teraz mnie tak wzieli;** Odpowiedz Link Zgłoś
musicxstar Stanowczo nie . 08.07.10, 23:39 Nie, nie pomagają. Wychodzą z założenia, że na wszystko trzeba samemu zapracować i nie przyczyniać sie do szczęścia innych. Sama wolę spełniać marzenia, ponieważ później masz większą satysfakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
replaceable Re: Stanowczo nie . 09.07.10, 00:01 najpierw to oddzielę cele od marzeń. cele - tak. marzenia - nie, wszystko zależy ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mydeafsenses Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 04:11 nie , nie za bardzo..jesli im mowie o tym czego bym chciala albo o czym marze to..zbywaja mnie ..jakimis glupimi rzeczami np "a jak w szkole?" , "posprzatalas juz u siebie?" , " wychodzisz dzisiaj?" , "co bys zjadla na obiad?" bardzo mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
xxmilaaaaxx Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 07:08 Moich raczej nie obchodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena13072 Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 08:40 Hm nie Odpowiedz Link Zgłoś
ugh. Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 08:46 Jasne, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
monikajb Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 08:49 Hmm. Nie za bardzo xd Ale i tak ich kocham Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 08:53 Kiedy kupowałam pierwszą lustrzankę, tata jakoś nie był za. Z czasem jednak zmienił zdanie i sam mi dołożył kasy. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 09:33 zależy o co chodzi,bo jak bym chciała lecieć w kosmos to raczej chyba nie,haha. ale w mniejszych rzeczach tak : ) Odpowiedz Link Zgłoś
justalota Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 09:42 mi tam zabraniają tego co chce robic ale to raczej nie dziwne bo chce isc do policji kryminalnej Odpowiedz Link Zgłoś
sagaznierzch Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 10:18 Mi tam pomagają jak to będzie dla mnie pożteczne Odpowiedz Link Zgłoś
ta_anka Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 10:22 czasami tak. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka02 tak i za to ich kocham 09.07.10, 10:47 moi rodzice wychowują mnie w wierze ze trzeba spełniać marzenia nawet takie najmniejsze!! bo nikt mi nie powie ze mazanie się nie spełniają!! bo codziennie się spełniają. A teraz wróćmy do tematu!! Jestem typem marzycielki moja mama tez wiec jak mam jakieś marzenie to pisze na karteczce i jej podaje (wiem ze to dziecinne i głupie ,ale marzeń nie mówi się bo się nie spełnia) i wtedy zaczyna się cala szopka jak je spełnić np. usłyszałam Biebera w radiu i nagle zapragnęłam go zobaczyć a mama mówi tak: Musisz sprawdzić kiedy ma koncert i w jakim mieście! a ja do mamy ze to jest kosztowne i szkoda kasy na takie głupoty a mama się na mnie popatrzyła jak by nie wierzyła ze ja coś takiego powiedziałam: to po co do mnie przychodzisz i mówisz ze chcesz go spotkać a mi zrobiło się głupio i powiedziałam : niech ci będzie już idę sprawdzać i w tym sposobem byłam na koncercie Biebera i nawet go spotkałam na ulicy nie mogłam uwierzyć ze moje marzenia się spełniają to co ja tutaj napisałam sama w to bym nie uwierzyła jak bym przeczytała u kogoś ale to się naprawdę stało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 10:51 taak ! Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 11:05 Hmm... Na pewno wspierają mnie finansowo. Np. płacą mi za jakieś dodatkowe zajęcia czy coś. Ale jest jedno ale... Mianowicie moja mama nie chce mnie puścić do szkoły muzycznej, bo uważa, że nie dam sobie rady ze szkołą, dodatkowymi zajęciami i szkołą muzyczną Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 14.11.10, 16:44 oni nawet nie wiedzą jakie mam marzenia. gdybym im powiedziała, zapewne uznaliby mnie za głupią nastolatkę, która się z choinki urwała. moje marzenia raczej się nie spełnią, a szkoda... ; / Odpowiedz Link Zgłoś
thecure_ Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 11:20 moi mnie jeszcze demotywują. ciągle słyszę tylko " nie uda ci się", " a po co ci to", " to nie ma sensu". absolutnie mi nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
dem_cia Re: Rodzice pomagają wam w spełnieniu marzeń? 09.07.10, 11:20 Moi?starają się jak mogą Odpowiedz Link Zgłoś