urszulka2691 14.07.10, 15:09 Mam takie pytania: Czy wogóle robią wam sie przyszcze? Jak z nimi walczycie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truskawkooowaa. Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:16 oczywiście że tak ! różne kosmetyki stosuje, codziennie myje twarz Nivea visage young (...). Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:19 Nie mi nie wyskakują nigdy. Może czasem pojedyncze, ale to bardzo bardzo rzadko x p Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:22 Niestety na mojej buzi często pojawiają się pryszcze. Codziennie przemywam twarz tonikiem, piję dużo wody, nie jem tłustych i ostrych potraw. Odpowiedz Link Zgłoś
patti_ Re: pryszcze.... 11.08.10, 08:06 ja niestety czasami mam,ale po 2 dniach mi nikną,bo smaruję się żelem clindacne i to w 100% pomaga - jest na receptę. i oprócz tego codziennie myję twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
asska95 Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:29 Mi tak , jak prawie każdemu Używam żel i peeling z Garniera To mi pomaga Ale długo szukałam czegoś co by mi pomogło. Żele, kremy, maści, nawet mazidła ( że tak powiem) które polecał mi lekarz nie pomagały Wkońcu coś dla siebie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
asska95 Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:33 O ... I słyszałam, że jak czujesz, że zrobi ci się pryszcz, to trzeba na niego nałożyć jakąś maź. Chyba pół albo całą tabletke na ból głowy(albo czegoś innego) zmieszać z pastą do zębów. Ale nie wiem czy to działa Odpowiedz Link Zgłoś
katherine456 Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:37 Tak mam pryszcze ale mało i używam toniku. Odpowiedz Link Zgłoś
squash tak. zakrywam grzywką ^^ 14.07.10, 17:37 po zastosowaniu miliona żelów, toników antybakteryjnych, maseczek, kremów poddałam się i ścięłam grzywkę. i nie widać, o. a jakbyś chciała walczyć, to polecam żel, peeling i maseczkę 3 w 1 z Garniera, dość skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1215242 Re: tak. zakrywam grzywką ^^ 14.07.10, 19:55 squash napisał(a): > po zastosowaniu miliona żelów, toników antybakteryjnych, maseczek, kremów podda > łam > się i ścięłam grzywkę. i nie widać, o. > > a jakbyś chciała walczyć, to polecam żel, peeling i maseczkę 3 w 1 z Garniera, > dość > skuteczne. ja tak samo zakrywam grzywką, bo mam dość dużo blizn a co do kosmetyków to lubie z Ziaji, bo są łagodne i nie wysuszają Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:38 robią, ale ostatnio zaprzestały. mam od lekarza przepisany jakiś preparat biały. nie wiem jak się nazywa, ale `usuwa` je nieźle c; Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: pryszcze.... 14.07.10, 17:41 Kiedyś miałam ich więcej, teraz mam pojedyncze i rzadko. Stosowałam SUDOCREM. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxewelinka14 no i to jak!!!TU jakby co!!! 14.07.10, 18:14 ale nie mam takiego stanu alergicznego tak jakby ja przemywam tonikiem i kremem z ZIAJI są Superrrr!!!!!!!! polecam..... a jak masz stan zapalny to idż do dermatologa kiedyś moja kumpela taki miała ale dał jakiś antybiotyk i już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
wika123 Re: pryszcze.... 14.07.10, 18:25 Bardzo rzadko ;d Teraz mam dwa takie tyci-tyci na nosie, ale nieźle mnie to wkurza. Mimo, że nie mam jakichś większych problemów ze skórą mam obsesje na punkcie jej gładkości ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek Re: pryszcze.... 28.07.10, 00:03 Eh... mam ale zakryte grzywką Przez moją mamę uzależniłam się od wyciskania przyszczy Chciałabym odwyknąć ale to straasznie trudnee noo i poprostu nie umiem Ale stosuje jakiś tonik i krem perfecta no problem i nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
screeney DZiewczyny! 28.07.10, 00:20 Zakrywając grzywkę jeszcze bardziej będą pojawiać się wam pryszcze, gdy nie miałam grzywki miałam świetną gładką twarz (xd) a gdy zrobiłam sobie grzywę od razu dostałam pryszcze, jednym słowem masakra.. A jeśli chodzi o mnie - mam. Używam tonika, mleczka na dzień i mam od dermatologa mleczko, które się zamawia w aptece oni robią i się przyjeżdża po odbiór następnego dnia.O i jeszcze mam żel .. Czasami zdarza mi się umyć żelem.. haha :d Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka9 Re: DZiewczyny! 28.07.10, 00:41 Ja miałam grzywkę i wyskakiwały, teraz nie mam i nic ^^ Nie używam żadnych kremów... Raz na miesiąc tonik.. I jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
misqaaaa Re: pryszcze.... 28.07.10, 00:34 Tribiotic na pryszcze podskórne i duze...na drugi dzień juz polowa znika jak nie cały ! do kupienia w aptece taka mała saszeta ok. 2 zł. POLECAM!!! genialne! i maść cynkowa na takie male nie owycisniecia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
olka973 Re: pryszcze.... 10.08.10, 22:42 Tk od czasu do czasu mam Uzywam żel benzacne xD<nie wiem czy na 100% się to tak pisze jest dostępna w aptece jeśli zapytasz farmaceutki o nią da Ci ja xD a i ja wole 10 <jest jeszcze 5 ale słabsza> Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 Re: pryszcze.... 10.08.10, 22:49 myję twarz żelem, potem przecieram tonikiem a potem spirytusem salicylowym kosmetycznym. i po tygodniu znikają wszystkie pryszcze, a potem wystarczy używać tylko żelu i tonika a gdy wyskoczy pryszcz, to przetrzyj spirytusem rano i wieczorem i będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: pryszcze.... 10.08.10, 22:53 1. Mam pryszcze. 2. Idę do lekarza dermatologa, po specjalne smarowidło i kłopot z głowki Odpowiedz Link Zgłoś
milejdi Re: pryszcze.... 10.08.10, 23:01 idź do lekarza, do dermatologa. trądzik trzeba leczyc, a kosmetyki w drogeriach nie leczą, tylko łagodzą. Nie wierz, że peeling z garniera czyni cuda ;/ ;/ te firmy chcą tylko zarobić....naprawde, idź do dermatologa. Chyba nie chcesz, żeby trądzik znowu pokazał ci się w wieku 22 lat????!!! W 1000x gorszej postaci? No własnie. Dlatego trzeba go wyleczyć, a nie łagodzić. Proste? dermatolog spróbuje dobrać ci jakies leki do twarzy. Czasem może po nich wystąpić podrażnienie, i to bardzo duże-to znak, że lek trzeba zmienić, ale nie przejmuj się, to sie zdarza. lekarz nie jest Pytią i nie wie, jak może zareagować twoja skóra. Zdarza sie to rzadko, ale jednak. natomiast lekkie zaostrzenie zmian trądzikowych na początku leczenia jest jak najzupełniej normalne. Polecam słoneczko na wysuszanie^^ Tylko uważaj-jesli skóra za bardzo ci się przesuszy, to pory się zatkają i będziesz miała gorzej, dlatego podczas opalania psikaj twarz wodą termalną albo jakąś zwyczajną lekko schłodzoną. Sprawdziłam ten sposób-jest ok^^ No i nie wyciskaj...bo wtedy roznosisz bakterie po całej twarzy. i zadnych zabiegów u kosmetyczki, bo to podrażnia skórę i po chwilowej poprawie wszystko wraca znowu...dobrą rzeczą jest matujacy krem z garniera, bo on nawilża-a nawilżanie i natłuszczanie to nie to samo. Ale oprócz kosmetyków wspomagajacych powinnaś mieć też leki. Odpowiedz Link Zgłoś
inka13 Re: pryszcze.... 10.08.10, 23:07 Niestety tak . I chciałabym się dowiedzieć jakich uzywacie żelów, toników.... Jakie polecacie? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
fragezeichen Re: pryszcze.... 10.08.10, 23:11 Tak, niestety się robią;-( Trzeba jeść mniej tłustych rzeczy, np. żółty ser. Koleżanka mówiła, że trzeba aspirynę Bayera rozpuścić i nałożyć na pryszcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: pryszcze.... 11.08.10, 08:19 Niestety tak Używam toniku z Clean&Clere(czy coś w tym stylu) i różne żele. Odpowiedz Link Zgłoś