kasia88 16.07.10, 11:05 We wrześniu idę do 2gim i nie wiem co wybrać do noszenia książek: torbę czy plecak. Bo u mnie w szkole wszystkie starsze dziewczyny noszą torby i nie wiem czy mnie nie wyśmieją jak będę mieć plecak...Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia741 Re: co lepsze? 16.07.10, 11:12 Ja jestem teraz idę do 3 liceum i w mojej klasie jest kilka dziewczyn które mają plecaki, a ich nie wyśmiewają. A Twoje koleżanki jak są na tyle ''dorosłe'' aby to zrozumieć nic nie będą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pynia Re: co lepsze? 16.07.10, 11:12 Ja noszę plecak. Moje koleżanki noszą torby i nic sie nie dzieje, nie śmieją sie ze mnie. Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
lexi55 Re: co lepsze? 16.07.10, 11:14 tak kurde. zmieszają cie z błotem dlatego że nosisz plecak. weź się dziewczyno zastanów co ty gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: co lepsze? 16.07.10, 11:14 kup jakiś fajny, oryginalny plecak, albo sama zrób go takim :3 kupienie torby w jakiejś sieciówce to nic trudnego, ale stworzenie czegoś ceikawego to sztuka i wcale nie kosztuje tak wiele Odpowiedz Link Zgłoś
cathylinton Re: co lepsze? 16.07.10, 11:15 ja noszę torbę chociaż niektórzy noszą plecaki ; p i to wcale nie wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
whyduckxoo torby sa okropne. 16.07.10, 11:15 to sie tylko wydaje ze sa fajne. Ja sobie kupilam, i do tej pory boli mmnie ramie. Plecaki tez sa fajne, a ty wolisz isc za moda, czy za wygoda? Odpowiedz Link Zgłoś
dusssia Re: co lepsze? 16.07.10, 11:19 noś to w czym ci bedzie wygodniej, mają sie z ciebie śmiac bo bedziesz miec plecak ? bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: co lepsze? 16.07.10, 11:28 cóż... plecaki są lepsze dla zdrowia. twój kręgosłup nie jest jeszcze w pełni ukształtowany, noszenie torby może być niezbyt korzystne dla twojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
sandika001 Re: według mnie.. 16.07.10, 13:37 Ja ide do 3 gimnazjum i nosze plecak, ale mam też torbe... Odpowiedz Link Zgłoś
paulla_13 Re: co lepsze? 16.07.10, 11:38 Ja tez idę do drugiej gimnazjum U nas w szkole jest tak pół na pół... Jak kupisz jakiś fajny plecak to będzie dobrze. Ja np nie lubię nosić toreb Odpowiedz Link Zgłoś
wyimaginowana_ Re: co lepsze? 16.07.10, 11:39 Ja teraz też idę do drugiej i kupuje plecak bo w 1 miałam torbę i to było straszne -.- Bolą cię ramiona i wg. Tobie też radzę kupić plecak i nie przejmuj się co pomyślą o tobie inni. Gdybym ja tak przez cały czas się przejmowała to byłabym taką szarą myszką której nikt nie zna bo wtapia się w tłum, a tak to mam swój styl i nie jestem zależna od innych ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
olianna nie przejmuj się . 16.07.10, 11:47 dlaczego miałyby cię wyśmiać ? noś to , co jest ci wygodniejsze . Gdy masz mało książek korzystaj z torby , a gdy jest ci potrzebne więcej miejsca bierz plecak . , * Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: co lepsze? 16.07.10, 13:18 zależy od tego w jakim jesteś towarzystwie ,co wolisz i jak plecak/torebka bedzie wyglądał. zobacz co wybiorą Twoje koleżanki. Chociaż ja bym wolała torbe, od chyba 1 gimnazjum chodze zamiast z plecakiem to z torebką. Odpowiedz Link Zgłoś
mika292 Re: co lepsze? 16.07.10, 13:26 Musisz się zastanowić. Ja tak czy siak muszę mieć torbę, bo gram na wiolonczeli i gdy mam i plecak i nią w futerale, nie mogę chodzić, a jeżdżę autobusem 20 km do domu... To zależy, co Ci się bardziej podoba. I na pewno nie będą się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
green_day_love A co się przejmujesz nimi ? 16.07.10, 15:42 Miej w czterech literach to, co te dziewczyny mogą powiedzieć. Wybierz, to co będzie dla Ciebie lepsze i wygodniejsze. Choć jeśli chodzi o plecaki to niby są praktyczne i wygodne, ale w upał to w plecy będzie Ci gorąco i po prostu on będzie się niemal do skóry przyklejał. Torba z kolei będzie wisieć na ramieniu, więc nieco lżej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nosugartonight Re: A co się przejmujesz nimi ? 16.07.10, 15:48 nie no...jak Ci wygodniej i nie patrz sie na innych... Odpowiedz Link Zgłoś
miirinda666 Re: A co się przejmujesz nimi ? 16.07.10, 15:54 Noś to w czym będzie Ci wygodnie, nikt cie nie wyśjmieje Odpowiedz Link Zgłoś
pussy_ co lepsze? 16.07.10, 15:58 a z czym Ci jest wygodniej? ja polecam plecak - pojemny, jak nie na jedno, to na dwa ramiona. teraz chciałabym plecak kostkę, ale.. hm, nie chcę wydawać kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 no to. 16.07.10, 15:59 chcesz być krzywa- wybierz torbę na ramię. nie chesz byc krzywa na bok?-wybierz torbe na plecy. ja bym wybrała torbę. sama wgl mam rtorbę i jest lepsza niż taka na ramię. taką na ramie to na wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
squash torba. 16.07.10, 16:02 jeśli kupisz sobie dobrą, firmową, to noszenie książek nie będzie żadnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
united12 Re: co lepsze? 16.07.10, 16:04 one nie mają nic do gadania na ten temat Twoja decyzja czy bierzesz plecak czy torbę Odpowiedz Link Zgłoś