miauczek7890 22.07.10, 20:15 po wakacjach ide do pierwszej gimnazjum, troche sie denerwuje, bo nie znam nikogo a wszyscy sie znają i slyszalam ze w kazdym gimnazjum wciągają w palenie picie i inne. czy to prawda???;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalula005 bzdury. 22.07.10, 20:19 Jeśli nie chcesz to nie pal, nie chcesz pić - nie pij. Umiesz samodzielnie myśleć? Rób co chcesz, na co masz ochotę, nie to co mówią ci inni. Odpowiedz Link Zgłoś
ashley221 Re: nowe otoczenie 22.07.10, 20:23 słuchaj więcej takich pierdół wiesz? ja rok temu poszłam do 1 LO i słyszałam różne straaszne rzeczy i naprawdę się obawiałam. I wiesz co? Ci ludzie co takie rzeczy mówią mogą je sobie w dupę wsadzić bo nic o szkole nie wiedzą! Moja nowa szkoła jest super, fajni ludzie a nie to co mi 'dobrze poinformowani' mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
olaaaaa4 Luzik 22.07.10, 20:23 Słuchaj młoda . po 1 . to są wakacje , nie myśl o szkole po 2 . gimnazjum to normalna szkoła , tylko ludzie bardziej dojrzali po 3. nie wierz w te bzdury po 4. wyluzuj się pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
upsssx3 Eee... 22.07.10, 20:28 Wciągają w palenie i picie ? A co on za cb myślą i tobą sterują ? No chyba nie. Tak, może i w gimnazjum i piją i palą, ale nie wszyscy i to nie znaczy że ty musisz palić. Połowa moich znajomych pali i nawet jak każą mi spróbować odwracam głowę. Nie takie trudne, prawda ? Nie przejmuj się, bd dobrze. Na pewno kogoś poznasz. I są wakacje więc o szkole nie myśl ; ]] Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: nowe otoczenie 22.07.10, 20:26 haha, to wszystko od Ciebie zależy czy będziesz chciała przebywać w takim towarzystwie, bo wiedz, że wciągną Cię w te nawyki.wiem po własny przykładzie, więc radzę unikać, na pewno znajdziesz jakąś odpowiednią towarzyszkę. c; Odpowiedz Link Zgłoś
katherine456 Re: nowe otoczenie 22.07.10, 21:32 Ja idę do 2 gimnazjum i w nic się nie wciągłam. Najlepiej jak znajdziesz sobie takie towarzystwo które nie pije i nie pali. I nie martw się na zapas! Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: nowe otoczenie 22.07.10, 20:26 były miliony takich wątków... gimnazjum to nic strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie007 Re: nowe otoczenie 22.07.10, 20:28 a do jakiego gimnazjum? bo jeśli prywatnego to luźik Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex co wy sie tak boicie tego gimnazjum ? ! 22.07.10, 20:28 to jakaś paranoja . boisz się zapalić jednego papierosa ? no jprdl . życie jest dla ludzi . gimnazjum cię nie zje , to tylko 3 lata . jak parę razy wypijesz czy zapalisz to nikt cię za to nie zabije . ciesz się , że tylko myślisz o piciu i paleniu / Odpowiedz Link Zgłoś
mervelous Bylo, ale... 22.07.10, 20:29 ... nie martw sie, bo bedzie dobrze. Ja szczescie cale bd miala ze soba przyjaciolke i wiele osob, ktorych znam. Jesli zachowasz zdrowy rozsadek, to nikt Cie nie wkreci w zle towarzystwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: nowe otoczenie 22.07.10, 20:41 też idę teraz do gimnazjum, ale na szczęście tylko kilkanaście schodów wyżej. :p podstawówka i gimnazjum u mnie są razem. no i nie sądzę, by było tak tragicznie. skoro się nie chce pić/palić - nic na siłę. zawsze są sposoby na tych 'cwaniaczków'. głowa do góry. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 ---------------> zdecydowanie tak :/ 22.07.10, 20:45 jak w temacie. gimnazjum to okres bachorstwa ;P mysla ze są fajni i pija, palą - bo taki wiek, dojrzewanie w szkole mojej to pewnie 1/6 osób pali (albo 1/4) i szczerze zal mi ich. to tylko szpanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia15 Re: nowe otoczenie 22.07.10, 21:00 Mam tą samą sytuację. Trochę mnie to przerasta ale stwierdziłam że nie ma co się denerwować tylko spróbować się wyluzować. Choć szczerze powiem że nie umiem wogóle nawiązywać nowych znajomości... Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka. Re: nowe otoczenie 22.07.10, 21:03 Mnie jak na razie nie wciągnęli w żaden nałóg xD Odpowiedz Link Zgłoś
doggy . 22.07.10, 21:04 Ludziee, spokojnie. Wy się tak boicie jakby to było nie wiem co -.- Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: . 22.07.10, 21:05 a tak a propos to co widzicie na moim awatarze? xD Bo zmienilam i się nie chce odtegować. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbelajn. Gimnazjum to nie piekło :). 22.07.10, 21:07 Nie jest źle. Naprawde. To był najlepszy okres w moim życiu. Zmieniłam się bardzo i ukształtował się mój charakter, na lepsze. Nie wpadnij tylko w złe środowisko, dasz radę, 3mam kciuki.*: Odpowiedz Link Zgłoś
winia Re: Gimnazjum to nie piekło :). 22.07.10, 21:38 znajdź sobie towarzystwo ktróre nie pali nie pije nie ćpa a będzie dobrze w gimnazjum można poznać naprawdę fajnych ludzi teraz idę do drugiej i poznałam w gimnazjum dwie wspaniałe dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
whyduckxoo nie. 22.07.10, 21:45 to nie jest prawda... Przedrazliwione nastolatki tylko tak pisza.... Nie ma sie czego bac. Odpowiedz Link Zgłoś
cuukierkova Re: nowe otoczenie 22.07.10, 21:48 jest dużo tαkich wątków . no ale spoko , rozumiem cie . bo też idę terαz do gimnαzjum . szczerze mówiąc też się trochę boję . bo idę do zupełnie innego gimnαzjum .. niż wszyscy moi znαjomi . więc wszyscy tαm będą mi obcy . αle mαm nαdzieje , że będzie dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka_10 Re: nowe otoczenie 22.07.10, 22:12 Kolejny wątek o pierwszej gimnazjum i wielkie haloo , nic sie nie dzieje kilka nowych przedmiotów i tyle , poinformowana git. A teraz KOSZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
laura_ Gimnazjum nie jest straszne... 22.07.10, 22:18 I nie w każdym gim. wciągają w picie i palenie. Przecież masz własną wolę i własny rozum, więc nawet jeśli ktoś Ci zaproponuje papierosa możesz odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkakc Re: nowe otoczenie 22.07.10, 22:18 jak masz silną wole to , ani nie będziesz piła, ani paliła ... to zależy tylko od cb . nie ma się czego bać . też teraz będę szła do 1 gim . Odpowiedz Link Zgłoś
lov_aa Re: nowe otoczenie 23.07.10, 16:28 no a jak ma być ? xd nie martw się bo są wakacje ^^ poza tym kto chce niech pali i pije z własnej woli ... Ty akurat nie musisz .. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
5 nowe otoczenie 23.07.10, 16:43 Powstał stereotyp i wszyscy się boją. Nawet lepiej, że nikogo nie znasz. Gdybyś poszła do klasy z dajmy przykład najlepszą przyjaciółką, to trzymałybyście się razem, a tak masz możliwość poznania ludzi i zawarcia nowych znajomości. Gimnazjum nie jest takie złe, jak mówią. Nie chcesz pić czy palić? Po prostu tego nie rób. Nikt Cię nie zmusi. Powodzenia! : ) Odpowiedz Link Zgłoś
join_ niekoniecznie. 24.07.10, 08:30 zależy od gimnazjum. jeżeli poszłaś do dobrego, nie grozi ci palenie i picie. szybko się zaklimatyzujesz, znajdziesz przyjaciół. poza tym nawet jeżeli zaczęłabyś palić i pić to zależy wyłącznie od ciebie. czy masz silną wolę, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś