fankazmierzch3 23.07.10, 21:26 Jakie jest lub są wasze ulubione przysłowia? Bo moje to "Nie oceniaj książki po okładce" a wasze? PS.Nie wiem czy taki wątek już był bo prawdę mówiąc nie sprawdzałam.Jeśli był to kosz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free Re: Ulubione przysłowia 23.07.10, 21:32 moje to `You are that what you belive you are`. Czyli po polsku `Jesteś tym w czym wierzysz, że jesteś` Odpowiedz Link Zgłoś
karriiinna7665 Re: Ulubione przysłowia 23.07.10, 21:34 "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" "Nie mów hop puki nie przeskoczysz" "Nadzieja matką głupich"- o tym sie przekonałam i to nie raz i to chyba na tyle chyba że mi sie coś przypomni to dopisze! Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: Ulubione przysłowia 23.07.10, 23:32 "Co z oczu to z serca" "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" "Nie oceniaj książki po okładce" "Tylko w chorobie, ceni się zdrowie" "Aby osiągnąć szczęście, trzeba znać cierpienie" "Nadzieją matką głupich" "Nie życz drugiemu, co Tobie nie miłe" "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" "Mowa jest srebrem, a milczenie złotem" "Cierpienie czas łagodzi" "Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz" "Naważyłeś piwa, to teraz je wypij" "Przezorny zawsze ubezpieczony" "Lepiej dmuchać na zimne, niż się sparzyć" "Poznasz głupiego po śmiechu jego" xD Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Ulubione przysłowia 24.07.10, 10:22 " Nadzieja umiera ostatnia " " Nie oceniaj książki po okładce " " gdyby kózka nie skakała to by nóżki nie złamała " Odpowiedz Link Zgłoś
lalula005 ulubionego może nie, ale najczęsciej używane... 24.07.10, 21:23 "nie oceniaj książki po okładce" "nie mów hop...." Odpowiedz Link Zgłoś