joshka 4 oczy i widzisz wiecej ^ ^ 29.08.10, 11:55 Ja mam okulary od ponad roku. Z początku było ciężko, ale teraz wszyscy mnie akceptują. A chłopakom to wcale nie przeszkadza. Tyle że jak to chłopaki czasem ich głupie żarty mogą urazić ale najlepiej się nie przejmować. Mi pomaga ;D pozdrawiam wszystkie okularnice ; ** Odpowiedz Link Zgłoś
cameron Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 13:49 Dla mnie to BYLA udreka, ale już rok noszę soczewki, wiec problem zniknął częściowo. Na wieczór mam tylko okulary, ale myśle nad usunięciem wady całkowicie po 18stce. Ale na razie nie wiem. Eeee? Dlaczego soczewki po 18stce ?! Twoi rodzice nie wiedza, ze zakłada się je nawet noworodkom ?? >.< Odpowiedz Link Zgłoś
avrilkaskate Tak, noszę okulary ... 29.08.10, 13:58 Od 4 roku życia i muszę przyznac, że w okularach jest mi dużo ładniej co mi przyznało już wiele osób i ja się z nimi zgadzam ; ) A bez okularów czuje się dziwnie, bo się do nich tak przyzwyczaiłam i ściągam je tylko kiedy jest taka potrzeba . ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
tokiwa :P:P:P 29.08.10, 17:07 Hey! Ja nosze okulary od połowy 3 klasy podstawówki, czy już prawie 7 lat I mam je na stałe. Okulary noszę cały dzień i nie ściągam ich gdy tańczę, czy ćwiczę na wf - je. Jak miałam chłopka też nie przeszkadzało mi to jakoś specjalnie w całowaniu, czy mu. Zawsze możesz je ściągnąć, w razie potrzeby. A co do samych okularów... to każdy twierdzi, że dodają mi uroku, ale też podoba im się jak je czasem ściągnę , bo wyglądam zupełnie inaczej. Jeżeli ludzie się z Ciebie śmieją, to może masz nieodpowiednie ramki ?! Pamiętaj w sklepie masz możliwość przymierzenia i zobaczenia jak wyglądasz,a także o spytanie się jakie by były dla Ciebie najlepsze... !!! skorzystaj z tego , a na pewno znajdziesz ramki idealne do Twojej twarzy. I po problemie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkakc Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 17:09 ja mam okulary i bardzo mi pasują ... teraz to bez moich gogelków dziwnie wyglądam .... Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:15 O zal mi cie. Masz wielkie kompleksy zwiazane z okularami. Ja okulary nosiłam non stop od 4 roku życia, aż do tego lata, bo teraz muszę zakładać jedynie do czytani, komputera itd. Wczesniej nosilam i wszystko bylo ok. To zalezy wylacznie od cb. Ja zawsze bylam wgronie najbardziej lubianych osob w klasie i jakos okulary mi wniczym nie przeszkodzily. W mlodsszych klasach podstawowki mi to troche przeszkadzalo, ze inni nie musza nosic okularow, a ja tak. Przestan myslec wreszcie, że nosisz okulary i bądź sobą. Idz do optyka i tam na pewno jakiś specjalista pomoze ci dopasowac okluary, tak zebys wygladala atrakcyjnie. U mnie w klais eparu chlopakow tez nosi okulary i nikt nie zwraca na to uwagi. I szczerze mowiac, to oni sa najfajniejsi w klasie. Albo idz po prostu do psychloga, niech ci pomoze zwalczyc kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:18 aaa... i jak ktos bd prul do cb to cos odpowiedz. ja zawsze tak robie. Co ci bedzie jakis debil podskakiwal! Odpowiedz Link Zgłoś
selena_disney Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:18 moja siostra ma 16 lat nosi oksy i mówi że są fajne, spoko luz i w dodatku dodają jej powagi gdy się wydurnia . a to że ktoś jest kujonem bo nosi okulary to stereotyp bo okularnicy są zazwyczaj mądrzy , nie kujonowaci i śmieszni wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 21:26 od roku noszę okulary . ale tak je sobie dobrałam że wyglądam lepiej niż bez . i nadal dostaje komplementy od chłopaków . a całować ci się w nich nie radzę . ;d idż z rodzicami do okulisty i wybierz te oprawki które będą ci pasować do owalu twarzy . może jakieś kolorowe , duże , podłożne , z grubymi porawkami , z cienkimi , lub moze całkowicie normalne.??? wybieraj . i nie martw się , nosisz bo musisz . a chłopaków ignoruj . Odpowiedz Link Zgłoś
puzzle_piece Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 21:26 ja też noszę okulary i ich nie znoszę ;| wszyscy mi mówia, że wyglądam w nich ślicznie. ty napewno też moi rodzice są niechętni na soczewki, ale w końcu po miesiącach starań ich do nich przekonałam. Odpowiedz Link Zgłoś
paula130398 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 18:08 Ja też noszę okulary już od 3 lat .Jest mi w nich nawet wygodnie(lecz przeszkadzają w wielu sytuacjach).Chłopaki mówią,że jest mi w nich extra. Brzydko Ci w nich może,dlatego,że są źle dobrane.Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
jonas1139 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 18:12 Od 2 lat , Dla mnie to jest masakra . Miałam juz kilka par ciągle mi sie wzrok niszczy . I zadne mi nie pasują . -.- chociaz wszyscy mowią ze ślicznie wyglądam .. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:23 Noszę okulary. Ale nie lubię ich. Chcę soczewki i przekonuje do nich rodziców. Jak narazie powiedzieli że przemyślą. Mnie w klasie akceptują. Nie mają nic przeciwko okularom. U mnie w klasie kilka osób nosi okulary to może tym jest spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
forgotten. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:29 Nosiłam okulary przez rok, ale rodzice w końcu zgodzili się na soczewki . ) Choć i tak czasem muszę okulary założyć, jak np.: rodzice mi nie kupią soczewek. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:28 Okulary mam, chodzę w nich raczej rzadko, bo wadę mam niewielką a okulary mi przeszkadzają, jednak nie widzę, problemu w noszeniu okularów. Okulary są bardzo modne- zwłaszcza w widocznych, klasycznych oprawkach. Okulary nie powinny ci przeszkadzać w całowaniu się z chłopakiem Odpowiedz Link Zgłoś
sexy_girl TYLKO dla ' okularnic ' ! 03.09.10, 21:03 ja mam okulary ale ich nie noszę -,- . nie lubię i nie chce chodzić . choć wydaje mi się że kiedyś będe żałować . Chce soczewki moja mama się zgodziła ale ja się boję jak mam je zakładać i że sobie coś zrobie z oczami xD . Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 13:33 Już nie przesadzaj kochana wcale nie jest tak źle :3 Dobierz sobie fajne oprawki i od razu poczujesz się lepiej i pewniej. Chłopcom raczej nie przeszkadzają - wielu moich znajomych umawia się z "okularnicami"... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 15:57 nosiłam okulary, na szczęście już nie nosze. da się w nich całować xd jeśli jakiś chłopak naprawde lubi dziewczyne to nie bd nabijał się z jej okularów, po za tym oni też noszą. pozdrawiam : ) Odpowiedz Link Zgłoś
vanesskaxdd Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 17:53 No nie wiem jak ty, ale ja lubię swoje okUlaryy ha haa Musisz sie przyzwyczaić do chodzenia w nich, ja chodze od 3 roku zycia a mam traz lat 155... Myślę że nie długo chodzisz w okularach i mysli że nie są fajnee poczekaj kilka miesięcy przyzywaczisz siee Chłopcy jak chłopcy mogą nie tolerowac ale u mnie w klasie są fajnii ;ddd nie smieją sni inne tego typu sprawy..;D Akurat ja czuje si wyrózniona w sql przez bryle, w koncu nie każdy może je miećć..;DD A teraz bryłki sa modne nie maa..;D Odpowiedz Link Zgłoś
vanesskaxdd Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 17:54 jeśli choidzi o wiek to 15 sorki za pomyłkęę Odpowiedz Link Zgłoś
qinna Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 23:27 A właśnie mi dodają urody, mam wiele znajomych, nikt z tego u mnie nie robi problemów.Najważniejsze żeby nie mieć niskiej samooceny bo jeśli ciągle masz kompleksy z tego powodu a to dla złośników najlepsza zachęta na umilenie* życia.Moim zdaniem nawet lepiej z nimi wyglądam niż bez nich . Odpowiedz Link Zgłoś
somebody. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 10:56 noszę okulary od dwóch lat i nie jest źle. czasem tylko mi przeszkadzają. moim znajomym w ogóle to nie przeszkadza nie wiem czemu komuś to miało przeszkadzać. to jest normalne. moim kolegą nie przeszkadzają okulary, a czasem podczas całowania trochę przeszkadzają, mi przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
x.pati.x Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:11 Ja nosiłam okulary. I to nie jest tak, że źle, brzydko czy głupio w nich wyglądasz. Musisz tylko je dopasować. Zobaczyć w których ładniej wyglądasz. Czemu Twoi rodzice pozwolą Ci nosić soczewki dopiero po 18? Moja koleżanka nosi już od 5 lat soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda123 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:17 ja nosze i tylko czasami mi przeszkadzaja. ale tak po za tym wole cos widziec niz sie potykac i miec wszystko zamazane Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus13 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:19 Ja nosiłam, ale było dawno miałam zeza, ale bardzo ich nienawidziłam. To był koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
smola :D 05.09.10, 16:09 Ja noszę i bardzo ładnie w nich wyglądam nikt się z mnie nie śmieje nawet raz słyszałam na przerwie że chłopacy o mnie mówili że mi ładnie w tych okularach jestem akceptowana przez wszystkich Moim zdaniem tylko musisz sobie dobrać, a już będzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
olusia... Re: ;) 05.09.10, 16:31 Wybierz ładne oprawki. Ja noszę soczewki bo mi wygodniej, ale jak jestem w okularach to nikt sie nie smieje Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: TYLKO dla `okularnic` ! 12.09.10, 21:49 ja nosze okulary i szczerze mówiąc lepiej wyglądam bez ale jak nie nosze ich to boli mnie głowa ... (nikt się ze mnie nie śmieje) teraz jadę do okulisty i pytam się o soczewki miejmy nadzieję że będę mogła je mieć ... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
misio Re: >>>klick<<< 13.09.10, 12:45 jak mi się żyję? hihi ciekawe pytanie... a więc okulary trochę mi przeszkadzają, np: na w-f'ie musiałam je zdejmować -.- a wtedy nic nie widziałam, jakoś wyglądem się nie przejmuję, przyzwyczaiłam się, zresztą nie tylko ja w klasie je noszę. Namówiłam mamę na soczewki już rok temu ^^ także teraz do szkoły w nich chodzę i jest lepiej. Tylko jak jestem w domu to nie zakładam... No proszę cię, tracisz wiarę w siebie i poczucie wartości? moja rada: to nie trać! przestań się tym przejmować, nawet jeśli to dla ciebie trudne. Jesteś jedyna w klasie która nosi okulary? A może jedyna w szkole? na pewno nie. Niektóre gwiazdy też noszą, może nawet twoi idole? Nie łam się! Jeśli chłopak nie zaakceptuje ciebie w okularach, to go olej! Jeśli masz fajny charakter, jesteś miła, zabawna, nie masz się co zamartwiać. Nie wszyscy chłopacy patrzą na wygląd... Chcesz soczewki? One trochę ułatwiają. Powiedz rodzicom, że w twoim wieku wiele osób nosi soczewki, idź z mamą do okulisty i jego się spytaj czy w twoim wieku można, tylko jeśli się rodzice zgodzą to musisz się nauczyć je wkładać i zdejmować... Mam nadzieję, że pomogłam. 3maj się! Odpowiedz Link Zgłoś
jade Nie przesadzaj! 13.09.10, 13:02 Ja noszę od dawna okulary i ładnie w nich wyglądam. Co prawda, jest z nimi trochę kłopotu, szybko się brudzą, rysują no i czasem przeszkadzają. W mojej klasie kilka osób nosi okulary i nikt się z nich nie śmieje. Teraz nawet jest modne noszenie okularów. Mam 15 lat i w te dni kiedy mam wf w szkole zakładam szkła kontaktowe. Bo na wfie nie mogę ćwiczyć w okularach no i źle na nim widzę bez. Tylko że te szkła mam jednodniowe - zaraz po powrocie ze szkoły ściągam je i wyrzucam. I w kolejny dzień gdy mam wf powtarzam czynność. Albo jak jest jakaś wielka impreza czy coś to wtedy też zakładam kontakty. Jak będę miała 16,17 lat to będę już mogła nosić miesięczne. I uwierz: okulary wcale nie są takie złe! Jak ci się obecne nie podobają to kup sobie inne, albo wymień oprawki na modne. Odpowiedz Link Zgłoś