Dodaj do ulubionych

TYLKO dla `okularnic` !

• joshka 4 oczy i widzisz wiecej ^ ^ 29.08.10, 11:55
      Ja mam okulary od ponad roku. Z początku było ciężko, ale teraz wszyscy mnie
      akceptują. A chłopakom to wcale nie przeszkadza. Tyle że jak to chłopaki czasem
      ich głupie żarty mogą urazić ale najlepiej się nie przejmować. Mi pomaga ;D
      pozdrawiam wszystkie okularnice ; **wink
    • cameron Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 13:49
      Dla mnie to BYLA udreka, ale już rok noszę soczewki, wiec problem zniknął częściowo.
      Na wieczór mam tylko okulary, ale myśle nad usunięciem wady całkowicie po 18stce. Ale
      na razie nie wiem.

Eeee? Dlaczego soczewki po 18stce ?! Twoi rodzice nie wiedza, ze zakłada się je nawet
      noworodkom ?? >.<
      • avrilkaskate Tak, noszę okulary ... 29.08.10, 13:58
        Od 4 roku życia i muszę przyznac, że w okularach jest mi dużo ładniej co mi przyznało już wiele osób i ja się z nimi zgadzam ; ) A bez okularów czuje się dziwnie, bo się do nich tak przyzwyczaiłam i ściągam je tylko kiedy jest taka potrzeba . ; dd
    • tokiwa :P:P:P 29.08.10, 17:07
      Hey! Ja nosze okulary od połowy 3 klasy podstawówki, czy już prawie 7 lat tongue_out I mam je na
      stałe. Okulary noszę cały dzień i nie ściągam ich gdy tańczę, czy ćwiczę na wf - je. Jak miałam
      chłopka też nie przeszkadzało mi to jakoś specjalnie w całowaniu, czy mu. Zawsze możesz je
      ściągnąć, w razie potrzeby. A co do samych okularów... to każdy twierdzi, że dodają mi
      uroku, ale też podoba im się jak je czasem ściągnę , bo wyglądam zupełnie inaczej. Jeżeli
      ludzie się z Ciebie śmieją, to może masz nieodpowiednie ramki ?! Pamiętaj w sklepie masz
      możliwość przymierzenia i zobaczenia jak wyglądasz,a także o spytanie się jakie by były dla
      Ciebie najlepsze... !!! skorzystaj z tego , a na pewno znajdziesz ramki idealne do Twojej
      twarzy. I po problemie tongue_out Pozdrawiam kiss
    • paulinkakc Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 17:09
      ja mam okulary i bardzo mi pasują ... teraz to bez moich gogelków dziwnie
      wyglądam ....
    • lovelena Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:15
      O zal mi cie. Masz wielkie kompleksy zwiazane z okularami. Ja okulary nosiłam
      non stop od 4 roku życia, aż do tego lata, bo teraz muszę zakładać jedynie do
      czytani, komputera itd. Wczesniej nosilam i wszystko bylo ok. To zalezy
      wylacznie od cb. Ja zawsze bylam wgronie najbardziej lubianych osob w klasie i
      jakos okulary mi wniczym nie przeszkodzily. W mlodsszych klasach podstawowki mi
      to troche przeszkadzalo, ze inni nie musza nosic okularow, a ja tak. Przestan
      myslec wreszcie, że nosisz okulary i bądź sobą. Idz do optyka i tam na pewno
      jakiś specjalista pomoze ci dopasowac okluary, tak zebys wygladala atrakcyjnie.
      U mnie w klais eparu chlopakow tez nosi okulary i nikt nie zwraca na to uwagi. I
      szczerze mowiac, to oni sa najfajniejsi w klasie. Albo idz po prostu do
      psychloga, niech ci pomoze zwalczyc kompleksy
      • lovelena Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:18
        aaa... i jak ktos bd prul do cb to cos odpowiedz. ja zawsze tak robie. Co ci
        bedzie jakis debil podskakiwal!
    • selena_disney Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 19:18
      moja siostra ma 16 lat nosi oksy i mówi że są fajne, spoko luz i w dodatku
      dodają jej powagi gdy się wydurnia . a to że ktoś jest kujonem bo nosi okulary
      to stereotyp bo okularnicy są zazwyczaj mądrzy , nie kujonowaci i śmieszni
      smilesmile wiem co mówię.
    • dochuu. Kup sobie RayBany jak ja.+50 do szpanu. 29.08.10, 21:05
    • nikawika Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 21:26
      od roku noszę okulary . smileale tak je sobie dobrałam że wyglądam lepiej niż bez . smile i nadal
      dostaje komplementy od chłopaków . smile a całować ci się w nich nie radzę . ;d
      idż z rodzicami do okulisty i wybierz te oprawki które będą ci pasować do owalu twarzy . smile
      może jakieś kolorowe , duże , podłożne , z grubymi porawkami , z cienkimi , lub moze
      całkowicie normalne.??? wybieraj . smile i nie martw się , nosisz bo musisz . a chłopaków
      ignoruj . smile
    • puzzle_piece Re: TYLKO dla `okularnic` ! 29.08.10, 21:26
      ja też noszę okulary i ich nie znoszę ;|
      wszyscy mi mówia, że wyglądam w nich ślicznie. ty napewno teżwink
      moi rodzice są niechętni na soczewki, ale w końcu po miesiącach starań ich do
      nich przekonałam.

smile
    • paula130398 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 18:08
      Ja też noszę okulary już od 3 lat .Jest mi w nich nawet wygodnie(lecz
      przeszkadzają w wielu sytuacjach).Chłopaki mówią,że jest mi w nich extra.

Brzydko Ci w nich może,dlatego,że są źle dobrane.Głowa do góry!big_grinsmirk
      • jonas1139 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 18:12
        Od 2 lat ,
        Dla mnie to jest masakra .
        Miałam juz kilka par
        ciągle mi sie wzrok niszczy .
        I zadne mi nie pasują .
        -.-
        chociaz wszyscy mowią ze ślicznie wyglądam ..
    • gorzata.14 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:23
      Noszę okulary. Ale nie lubię ich. Chcę soczewki i przekonuje do nich rodziców. Jak narazie powiedzieli że przemyślą. Mnie w klasie akceptują. Nie mają nic przeciwko okularom. U mnie w klasie kilka osób nosi okulary to może tym jest spowodowane. wink
      • forgotten. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:29
        Nosiłam okulary przez rok, ale rodzice w końcu zgodzili się na soczewki . smile)
        Choć i tak czasem muszę okulary założyć, jak np.: rodzice mi nie kupią soczewek.
    • pingwin Re: TYLKO dla `okularnic` ! 03.09.10, 20:28
      Okulary mam, chodzę w nich raczej rzadko, bo wadę mam niewielką a okulary mi
      przeszkadzają, jednak nie widzę, problemu w noszeniu okularów. Okulary są bardzo
      modne- zwłaszcza w widocznych, klasycznych oprawkach. Okulary nie powinny ci
      przeszkadzać w całowaniu się z chłopakiemsmile
    • sexy_girl TYLKO dla ' okularnic ' ! 03.09.10, 21:03
      ja mam okulary ale ich nie noszę -,- . nie lubię i nie chce chodzić . choć
      wydaje mi się że kiedyś będe żałować . Chce soczewki moja mama się zgodziła
      ale ja się boję jak mam je zakładać i że sobie coś zrobie z oczami xD .
    • trufla Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 13:33
      Już nie przesadzaj kochana wcale nie jest tak źle :3
      Dobierz sobie fajne oprawki i od razu poczujesz się lepiej i pewniej. Chłopcom raczej
      nie przeszkadzają - wielu moich znajomych umawia się z "okularnicami"...
    • niebieskaa Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 15:57
      nosiłam okulary, na szczęście już nie nosze.
      da się w nich całować xd
      jeśli jakiś chłopak naprawde lubi dziewczyne to nie bd nabijał się z jej okularów, po za tym oni też noszą.
      pozdrawiam : )
    • vanesskaxdd Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 17:53
      No nie wiem jak ty, ale ja lubię swoje okUlaryy ha haa
      Musisz sie przyzwyczaić do chodzenia w nich, ja chodze od 3 roku zycia a mam
      traz lat 155...
      Myślę że nie długo chodzisz w okularach i mysli że nie są fajnee poczekaj kilka
      miesięcy przyzywaczisz siee
      Chłopcy jak chłopcy mogą nie tolerowac ale u mnie w klasie są fajnii ;ddd
      nie smieją sni inne tego typu sprawy..;D
      Akurat ja czuje si wyrózniona w sql przez bryle, w koncu nie każdy może je
      miećć..;DD
      A teraz bryłki sa modne nie maa..;D
      • vanesskaxdd Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 17:54
        jeśli choidzi o wiek to 15 sorki za pomyłkęę
    • qinna Re: TYLKO dla `okularnic` ! 04.09.10, 23:27
      A właśnie mi dodają urody, mam wiele znajomych, nikt z tego u mnie nie robi
      problemów.Najważniejsze żeby nie mieć niskiej samooceny bo jeśli ciągle masz
      kompleksy z tego powodu a to dla złośników najlepsza zachęta na umilenie*
      życia.Moim zdaniem nawet lepiej z nimi wyglądam niż bez nich wink .
    • somebody. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 10:56
      noszę okulary od dwóch lat i nie jest źle. czasem tylko mi przeszkadzają. moim
      znajomym w ogóle to nie przeszkadza nie wiem czemu komuś to miało przeszkadzać.
      to jest normalne. moim kolegą nie przeszkadzają okulary, a czasem podczas
      całowania trochę przeszkadzają, mi przeszkadzają. wink
    • x.pati.x Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:11
      Ja nosiłam okulary.
      I to nie jest tak, że źle, brzydko czy głupio w nich wyglądasz.
      Musisz tylko je dopasować. Zobaczyć w których ładniej wyglądasz.

Czemu Twoi rodzice pozwolą Ci nosić soczewki dopiero po 18?
      Moja koleżanka nosi już od 5 lat soczewki.

• brenda123 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:17
        ja nosze i tylko czasami mi przeszkadzaja. ale tak po za tym wole cos widziec niz sie potykac i miec wszystko zamazane
    • mileycyrus13 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 05.09.10, 11:19
      Ja nosiłam, ale było dawno miałam zeza, ale bardzo ich nienawidziłam. To był
      koszmar.
    • smola :D 05.09.10, 16:09
      Ja noszę i bardzo ładnie w nich wyglądam nikt się z mnie nie śmieje nawet raz
      słyszałam na przerwie że chłopacy o mnie mówili że mi ładnie w tych okularach smile
      jestem akceptowana przez wszystkich wink Moim zdaniem tylko musisz sobie dobrać, a
      już będzie z górki smile
      • olusia... Re: ;) 05.09.10, 16:31
        Wybierz ładne oprawki.
        Ja noszę soczewki bo mi wygodniej, ale jak jestem w okularach to nikt sie nie smieje
        • geniaaa Re: TYLKO dla `okularnic` ! 12.09.10, 21:49
          ja nosze okulary i szczerze mówiąc lepiej wyglądam bez ale jak nie nosze ich to
          boli mnie głowa ... (nikt się ze mnie nie śmieje) teraz jadę do okulisty i pytam
          się o soczewki miejmy nadzieję że będę mogła je mieć ... ;>
    • misio Re: >>>klick<<< 13.09.10, 12:45
      jak mi się żyję? hihi ciekawe pytanie...
      a więc okulary trochę mi przeszkadzają, np: na w-f'ie musiałam je zdejmować -.-
      a wtedy nic nie widziałam, jakoś wyglądem się nie przejmuję, przyzwyczaiłam się,
      zresztą nie tylko ja w klasie je noszę. Namówiłam mamę na soczewki już rok temu
      ^^ także teraz do szkoły w nich chodzę i jest lepiej. Tylko jak jestem w domu to
      nie zakładam...

No proszę cię, tracisz wiarę w siebie i poczucie wartości? moja rada: to nie
      trać! przestań się tym przejmować, nawet jeśli to dla ciebie trudne. Jesteś
      jedyna w klasie która nosi okulary? A może jedyna w szkole? na pewno nie.
      Niektóre gwiazdy też noszą, może nawet twoi idole? Nie łam się!

Jeśli chłopak nie zaakceptuje ciebie w okularach, to go olej! Jeśli masz fajny
      charakter, jesteś miła, zabawna, nie masz się co zamartwiać. Nie wszyscy
      chłopacy patrzą na wygląd...

Chcesz soczewki? One trochę ułatwiają. Powiedz rodzicom, że w twoim wieku wiele
      osób nosi soczewki, idź z mamą do okulisty i jego się spytaj czy w twoim wieku
      można, tylko jeśli się rodzice zgodzą to musisz się nauczyć je wkładać i
      zdejmować...

Mam nadzieję, że pomogłam.
      3maj się! kiss
    • jade Nie przesadzaj! 13.09.10, 13:02
      Ja noszę od dawna okulary i ładnie w nich wyglądam. Co prawda, jest z nimi
      trochę kłopotu, szybko się brudzą, rysują no i czasem przeszkadzają.
      W mojej klasie kilka osób nosi okulary i nikt się z nich nie śmieje. Teraz nawet
      jest modne noszenie okularów.
      Mam 15 lat i w te dni kiedy mam wf w szkole zakładam szkła kontaktowe. Bo na
      wfie nie mogę ćwiczyć w okularach no i źle na nim widzę bez. Tylko że te szkła
      mam jednodniowe - zaraz po powrocie ze szkoły ściągam je i wyrzucam. I w kolejny
      dzień gdy mam wf powtarzam czynność. Albo jak jest jakaś wielka impreza czy coś
      to wtedy też zakładam kontakty. Jak będę miała 16,17 lat to będę już mogła nosić
      miesięczne.
      I uwierz: okulary wcale nie są takie złe! Jak ci się obecne nie podobają to kup
      sobie inne, albo wymień oprawki na modne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka