Dodaj do ulubionych

Ubrania od rodziców

27.08.10, 21:15
Chciałabym zmienić styl na coś w stylu czarne luźne koszulki z nadrukami, poprzecierane
rurki (bez dziur ), czarne trampki, jakieś rzemyki, czarne bransoletki itp. problem w tym, że
raz na jakiś czas kupię sobię coś co mi się podoba, ale w większości rodzice kupują mi
ubrania za granicą (taniej) nie wiedząc jakie ja chcę. (nie mogę z nimi lecieć bo to
służbowo). Mówiłam im to 100 razy, ale nie pomaga, a moja szafa pełna jest nowych,
kolorowych, dziewczęcych ubrań, których ja szczerze mówiąc nie chcę nosić. Ale co mam
zrobić, skoro już są i mama "zmusza" mnie do ich noszenia? One są ładne, ale kompletnie
nie w moim stylu... czy mogę jakimiś dodatkami lub czymś trochę "zbuntować" te ubrania.
I od razu mówię NIE CHCĘ BYĆ żadny emo, gotem czy czymś w tym stylu.
Ubrania od rodziców to załóżmy: spódniczki, "grzeczne" spodnie, bluzka jakaś lub t-shirt
kolorowy (niebieski, zielony, żółty) i dopasowany, jakieś kolorowe bransoletki itp...

Obserwuj wątek
    • renooo17 Re: Ubrania od rodziców 27.08.10, 21:26
      może porozmawiaj z nimi że nie chcesz takich ciuchów. I jak wyjeżdżają to dawaj
      im rozpiskę co mogą ci kupić..
      • mweezy . 27.08.10, 22:05
        porozmawiaj z mamą spokojnie na ten temat i po prostu zapisuj co mogą ci kupić,
        w jakich kolorach, w jakim stylu etc. jeśli to nie zadziała to zacznij
        sprzedawać je na allegro i kupuj sobie nowe. :q
        • slodkiporanek Re: . 28.08.10, 19:43
          Dokładnie tak jak pisze mweezy smile
      • olciabuziaczki Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 18:50
        możesz poprzerabiać te ciuchy i jednocześnie będą oryginalne
    • alexis69 Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 17:24
      Powiedz mamie że chcesz zmienić styl i poproś żebyś mogła sama chodzić na zakupy
      po ubrania wink Powiedz żeby nie kupowała Ci nic za granicą, jeżeli nie uzgodni z
      Tobą co konkretnie ma Ci kupić . tongue_out
      • fineaszka Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 19:49
        dziewczyny już Ci doradziły tylko ja jeszcze dodam: Mów spokojnie! tongue_out
    • hannahisthebest Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 19:45
      skoro nie chcesz takich ciuchów to ich nie noś i tyle ile masz lat 5 mamusia ci
      nie bedzie rozkazywała w czym masz chodzić indifferent ja tam chodzę w takich ciuszkach
      ale w różowych...
      • laurilla Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 19:48
        pogadaj z mamą,powiedz jej szczerze że to nie w Twoim stylu,i dawaj jej rozpiske co
        morze ci kupić jak wyjedzie ;p
    • koralina94 Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 19:57
      Współczuję Ci. Nikt nie powinien zmuszać Cię do noszenia czegoś, co on uważa za stosowne.
      Albo jeszcza raz z nimi porozmawiaj, albo się zbuntuj:p
    • soulik. Re: Ubrania od rodziców 28.08.10, 20:42
      Hm..
      Może pokaż rodzicom kilka ubrań w tym stylu ,Żeby wiedzieli jakie mają kupować...?
      • ultra_fiolet Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 18:42
        Ha u mnie było podobnie... tylko mi mama kupuje ciuchy w stonowanych kolorach, a
        ja wolę te żywsze. Moja metoda: zabrałam mamę na zakupy pokazałam jej co mi się
        podoba, jaki jest mój styl i wgl. ;D
        teraz jest już spoko i w miarę dogaduję się z mam ą w sprawie ubrańwink
        oczywiście mama i tak coś dorzuci co jej się podoba 'i fajnie bym w tym wyglądała'.
        ;p życzę powodzenia!!
    • nesca99 Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 18:43
      devil przyciąć spódnice z dołu suspiciousbig_grin
    • greengrass Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 18:51
      Pogadaj z rodzicami o zmianie stylu, o tym, że nie jesteś już małą dziewczynką w
      kolorowych ciuszkach... Pokaż im zdjęcia ubrań, które lubisz.. ;D
    • okay Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 18:58
      może pokaż mamie w gazetach ubrania kture ci sie podobają, moze wtedy twojej mamaie
      bedzie łatwiej kupić cos bardziej w twoim stylu smile mi to pomaga , siadam z mamą przy stole z
      czasopismem i "przypadkiem" pokazuje fajne ciuchy, kture mi sie strasznie podobają, i potem
      jak mnama znajduje taki ciuch w sklepie to robi mi "niespodzianke' i znajduje w szafie właśnie
      to co mi sie podoba winkbig_grin
    • gb Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 19:05
      ja mam dokładnie taki styl jaki ty chcesz miećwink Ja rodzicom postawiłam sprawę
      jasno i teraz mam ciuchy które lubię. Możesz tez wymienić się ciuchami na
      szafa.pl wink
    • linda Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 19:37
      rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa kwiat
      • geniaaa Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 19:49
        osz kurde. już styl, o którym ty mówisz bardziej mi się podoba ; pp
        nie wiem szczerze mówiąc jak możesz 'zbuntować' te ubrania, jeżeli masz jakiś
        jeansy to poprzecieraj je na kolanach - ja w swoich zrobiłam dziure xdd (nie
        celowo) a co do bluzek to nie wiem porozciągaj je, spierz itd.
    • a_vie Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 21:34
      ło matko bosko..
      ja byłam mała miałam ten sam problem. musisz im zrobić awanturę i powiedzieć,
      jakie ciuchy mają Ci kupować. jak nie pomoże, to po prostu nie noś tych ciuchów,
      nie sobie kupują jak chcą, ale nie będziesz ich nosić. ewentualnie możesz je
      przerobić, ale wtedy będą wyglądać za bardzo.. zbuntowanie. jeśli je
      przefarbujesz, zrobić dziury, naszyjesz naszywki, oderwiesz jakieś badziewia itp.
      więc jedynym wyjściem jest przemówienie im do rozumu i nie noszenie tych
      ciuchów. będziesz musiała sobie zbierać kasę i raz na jakiś czas po prostu sama
      kupić coś nowego.
    • anja_ Re: Ubrania od rodziców 29.08.10, 21:51
      Rozumiem, że idziesz do gimnazjum suspicious Zbuntować możesz nakłądając do stroju czarne buty. dodatki przecież możesz sama sobie kupić, więc jakieś bransoletki z ćwiekami czy coś. Wytłumacz im, że nie chcesz żeby Ci kupowali kolorowe ubrania, bo zmienia Ci się styl i chciałabyś ciemnejsze ciuchy.
    • werka197 Potni rzeczy i .. 29.08.10, 21:57
      powiedz mamie zeby ci dala kase na nowe zeczy bo nie masz w co sie ubrac do sq big_grin
      Pewnie sie twoja mama wscieknie ale po kilku dniach jej przejdzie a ty przezyjesz ;pp hah
      <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka