Dodaj do ulubionych

Super Polska ;)

• pingwin Re: Super Polska ;) 31.08.10, 15:17
      Kocham Polskę. Nie chcę wyjeżdżać do innych krajów, aby tam mieszkać, gdy mogę
      mieszkać w naszej przepięknej RP. Wiele narodów (zwłaszcza Amerykanie- dobrze,
      Amerykanie których znam oraz ich znajomi, którzy mieli przyjemność odwiedzić
      Polskę) zazdrości nam naszej historii i naszego kraju. Gdyby nie polityka nasz
      kraj można by nazwać rajem na ziemi. Kraków- najpiękniejsze polskie miasto- dla
      wielu najpiękniejsze miasto na świecie (nie tylko Polaków, ale również jak już
      wspomniałam niektórych Amerykanów i Niemców, z innymi narodami niestety nie
      miałam nigdy możliwości rozmawiać). W Polsce jest wiele miejsc, pięknych miejsc,
      które nie są tak popularne jak Kraków czy Warszawa, jednak można informacje o
      nich znaleźć w Internecie a wycieczka w takie miejsce na pewno nie będzie
      zmarnowanym czasem.
      Kto jeszcze może pochwalić się taką historią, wspaniałym morzem i pięknymi górami?
      To prawda, przysłowie swego nie znacie, cudze chwalicie, opisuje stosunek wielu
      Polaków (zwłaszcza młodych) do naszej Ojczyzny. Mówią, że nie kochają Polski, a
      ja się pytam: jak można nie kochać matki?
    • baloonowa Re: Super Polska ;) 31.08.10, 15:19
      NIENAWIDZĘ POLSKI , WOLE MIESZKAĆ W USA ALBO KANADZIE !
      • nimfa_wodna OK OK 31.08.10, 15:24
        Nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie wink
      • karolisia2211 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 19:53
        co żeby bibierka spotkać jak mnie denerwują tacy ludzie którzy nie potrafią
        docenić tego co maja i chcą się jeszcze pałętać po świecie
    • lady_cat Re: Super Polska ;) 31.08.10, 15:22
      doceniam Polskę i jej piękno . . .

ale i tak marze o tym by mieszkac w Hiszpani. < 3
    • nimfa_wodna Prosze, prosze ;) 31.08.10, 15:23
      Nie wiedziałam, ze soptkam tu tak wielu patriotów wink Tak trzymać.
    • kotek14 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 15:47
      jakie jest moje zdanie o Polsce?
      odp: uważam że jeżeli się człowiek urodził lub mieszka w danym kraju to jest to
      miejsce które kocha wspomina i zawsze do niego wraca więc mimo takiego
      opóźnienia we wszystkich dziedzinach kocham ten kraj i będę całym sercem za nim
      i za jego mieszkańcami
      big_grin polka!
    • noveen Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:02
      Mnie nigdy nikt nie przekona do tego kraju. Im dłużej żyję tym bardziej chcę stąd uciec.
    • theklaudia Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:06
      ja nie za bardzo jestem za tym że nasza polska jest taka piekna i wogóle wolała
      bym mieszkać w USA smile
    • w_paski nic dodać nic ujiąć 31.08.10, 16:12
      popieram cię w 100 %
    • madzix1604 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:18
      Ja byłam oczarowana krajobrazem Bieszczad. Jeżeli ktoś wam powie że był w
      Bieszczadach, wy się zapytacie gdzie a on odpowie że nad Soliną lub w Polańczyku
      to tak na prawdę nie widział najpiękniejszego. Byłam w małej miejscowości -
      Wetlina. Na początku jak tam przyjechałam to myślałam ,że będzie nudno - myliłam
      się. Przede wszystkim są tam wspaniałe widoki. Miałam szczęście bo z balkonu
      miałam widok na całą panoramę gór. Prawie codziennie chodziłam po górach, byłam
      w najdalej wysuniętej miejscowości na południu oraz zwiedzałam różne stare
      obiekty. Jeżeli nadarzy się taka możliwość, to pojadę tam jeszcze raz xD

ps. trochę się rozpisałam tongue_out
    • iloveusa Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:18
      Zgadzam sie Polska jest pięknym krajem Zakopane, Kraków, Mazury są cudowne ale nie
      tylko one wiele innych miast w naszym kraju sa godne powdziwu. Ale to nie wystarczy żeby
      zostac w tym kraju, ja nie lubie Polaków nie chodzi mi tu tylko o dziwne zachowaninia ludzi,
      ich zazdrość , nieuprzejmość w urzedach , sklepach i innych miejscach publicznych ale
      również o ludzi którzy reprezentuja Polske. Oczywiście nie pisze tu o wszystkich są
      naszczeście też osoby bardzo sympatyczne i uprzejme smile Mam nadzieje że takich osób będzie
      jeszcze wiecej smile
      Ja uwielbiam Stany Zjednoczone i Francje smile
      Pozdrawiam wszystkich Polaków smile
    • buhahaha ... 31.08.10, 16:30
      Nie powiedziałabym że Polska jest piękna, ale czuję respekt do Patriotów którzy zginęli za ten naród. Jednak tak szczerze chciałabym zamieszkać w Bognor Regis w W.Brytaniimpiwo
    • kateflue moje zdanie . 31.08.10, 16:33
      trudno się wypowiadać , ale wolę zabrać głos w tej sprawie ; ) ok . moim zdaniem
      powiedzenie "Cudze chwalicie, swego nie znacie..." jest całkowitą racją , ponieważ zawsze
      chwalimy wszystko to , co znajduję się poza granicami naszego państwa . i taka jest
      prawda ! Made in USA , China . A Poland , Polska ? Zero . W Polsce zamykane są fabryki ,
      gdzie powinny być tworzone rzeczy itp. czyli produkcja ! zaś coraz bardziej na nasz rynek
      wkracza wszystko co jest nie od "nas" . dla mnie to jest chore i dziwne . nie będę się tu
      wypowiadać o polityce , bo po co , jak i tak niewiele wiem , chociaż na pewno do tego
      wszystkiego przyczynia się polityka naszego kraju . Ja osobiście nie wyobrażam sobie życia
      w Polsce , bo jak ? Gdzie człowiek kończący studia pracuje w spożywczaku ? taka jest
      codzienna Polska rzeczywistość . Człowiek ma wykształcenie , ale miejsc pracy brak . Ja
      osobiście pochwalam w.w przysłowie , ale w pełni nie zgadzam się z tym , że Polska jest
      taka jak inne zagraniczne kraje . Każdy kto wyjeżdża z Polski ma powód . a tych powodów
      jest coraz więcej . dla mnie Polska jest Ojczyzną , ale moją przyszłość wiąże z np. Ameryką
      . Koniec ! indifferentindifferent sciana cry crying confused
    • selena1709 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:41
      Polska jest fajna, a powiedzenie prawdziwe i się sprawdza
    • love__my Re: Super Polska ;) 31.08.10, 16:47
      1.Sa lepsze kraje od Polski ktore by z chceciol odwiedzila ale ona jest taka jak
      ma byc jest.
      2.Taki miejs jest wiele np. Karaków byłam tam chyba tylko 2 razy,i wydaje mie
      sie ze tez takim miejscem jest Warszawa chodz nigdy tam nie bylam
      3.sama nie wiem czy sie zgadzam
      tongue_out
      • asiula39 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 17:11
        chciałabym wyjechać do Anglii, ale tylko na jakieś 3-4 lata. Później obowiązkowo wracam.
    • hektor18 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 17:05
      też miałam takie podejście do naszego kraju ale je trochę już zmieniłam wink
      Polska to naprawdę historyczny kraj i teraz już nie jest wcale taki zacofany -
      różne gadżety, moda, filmy czy inne trafiają do nas równie szybko jak do innych
      krajów. Teraz można zobaczyć film w dzień premiery światowej lub kilka dni po
      niej ! zawsze chciałam wyjechać i mieszkać w USA to było moje największe
      marzenie teraz nadal chciałabym tam mieszkać ale może nie na stałe... Polska też
      dzięki Euro 2012 też się trochę ulepszy wink
    • rasberry Re: Super Polska ;) 31.08.10, 18:36
      www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8 jestem dumna ze swojego
      pochodzenia.Niektórzy uważają że "Polska to dno"!!! wstydźcie się !scianauncertain
    • miss_yaa Re: Super Polska ;) 31.08.10, 19:07
      jeśli uważasz że te zdjęcia sa piękne to nie wiem jakie ty oglądałaś zdjęcia
      hiszpanii i irlandii. to najzwyczajniejsze rzeczy. i tak wyjade tuz po studiach
      ale trochę żal mi zostawiać rodziców samych w polsce bo moje rodzeństwo też
      wyjedzie. będziemy porozrzucani po ruznych zakądkach świata smile
      • nimfa_wodna Re: Super Polska ;) 31.08.10, 19:22
        Tak, uważam, że te zdjęcia są piękne, co nie oznacza, że nie podoba mi się Hiszpania.
        Polska, Hiszpania i Irlandia, to kraje, które uważam za najpiękniejsze, jednak w moim sercu
        zawsze będzie Polska, którą po prostu kocham wink I tu zostanę, jestem tego pewna.
    • fanka_th Re: Super Polska ;) 31.08.10, 19:29
      Jakie jest mije zdanie o Polsce???To fajny kraj,kocham polskie Tatry oraz Bałtykbig_grin
      Ale jeśli chodzi o kulturę Polaków to już nie jest tak fajnie...crying
      Niektórzy mają wszystko gdzieś,nie zwracają uwagi na drugiego człowieka....No cóż,tak już
      jest,ale cieszę się,i jestem dumna z tego że jestem Polkąpiwo
    • unrealizable__ !!!!!!! 31.08.10, 20:00
      ; ))

każdy kraj ma coś pięknego .. jakbyś nie wiedziała

a co do hiszpanii to kazdy m marzenia . .
      • nimfa_wodna Re: !!!!!!! 31.08.10, 21:14
        > każdy kraj ma coś pięknego .. jakbyś nie wiedziała

Wiem suspicious

• blyszczaca Re: Super Polska ;) 31.08.10, 20:03
      ja jestem dumna z tego że jestem polką smile
      Tyle mam do powiedzenia ..
    • klaudia_1996 Re: Super Polska ;) 31.08.10, 20:24
      Ja polski nie znoszę! A już całkiem nie trawię polskiej polityki, to samo tyczy się muzyki,
      kina i...wszystkiego! No, może z wyjątkiem niektórych książeksuspicious
    • madalena Re: Super Polska ;) 31.08.10, 20:58
      oj tak Polska to piękny kraj! warta polecenia a jeśli jest zaśmiecona to wina
      nas i tylko nas. oczywiście, ze inne kraje są piękne, ale chyba każdy powie, ze
      jest co zwiedzać w Polsce.
    • 7angie7 Ogladnijcie!!! 31.08.10, 22:05
      www.youtube.com/watch?v=2DrXgj1NwN8 <br />
      Polecam wink To niby historia Polski, ale z niej też powinniśmy być dumni.<br />
      <br />
      A co do naszej ojczyzny- kocham ją.
    • aishiteru Re: Super Polska ;) 31.08.10, 23:09
      Nie cierpię Polski. Fakt, ładne miejsca są... ale i tak. Marzę, żeby urodzić się
      i żyć w Ameryce Północnej... Albo chociażby w Niemczech. Byłam tam dwa razy, ale
      pokochałam je całym sercem już od pierwszego!
      Oczywiście, są to marzenia nie do spełnienia, jest jak jest, przeszłości się nie
      zmieni :p
      Nie zgadzam się z powiedzeniem "Cudze chwalicie, swojego nie znacie...". Mam
      świadomośc, że w Polsce też jest pięknie. Ale wolę jednak inne kraje...smirk
    • najli. I love Poland! < 3 01.09.10, 07:34
      Ja miałam tak samo. Wcześniej nienawidziłam Polski. Chciałam mieszkać w USA, bo
      tam tyle gwiazd i wgl.
      Ale po 10 kwietnia nie wiem dlaczego pokochałam Polskę. Pokochałam naszą
      historię i zaczęłam interesować się polityką.
      Z jednej strony jest mi przykro, że zdarzyła się ta katastrofa w Smoleńsku, ale
      z drugiej dziękuję, że to się stało, bo uświadomiłam sobie jak bardzo kocham
      nasz kraj.
      Cieszę się, że jestem Polką. Gdybym mogła wybierać gdzie mam się urodzić to nic
      bym nie zmieniała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka