karolinax3 31.08.10, 16:42 dziewczyny, co polecacie na trądzik ,wągry i te inne niedoskonałości.! jakies metody ? domowe i nie domowe ? pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hektor18 Re: Trądzik !! 31.08.10, 16:53 ja mam od lekarza taki specjalny płyn antybiotyk, nie ma to żadnej nazwy bo to jest robione w aptece ale to jest takie śmierdzące jakimś spirytusie, ale na prawdę pomaga już po kilku dniach używania zauważyłam sporą poprawę, stosuje też obecie żel ziaja nuno i wcześniej żel perfecta mango coś tam i to też jest dobre do tej kuracji Odpowiedz Link Zgłoś
schuylervanalen Re: Trądzik !! 01.09.10, 21:18 1) Żel do mycia twarzy, według mnie najlepszy Garniera ( jest to żel i peeling razem, co jest dodatkową zaletą). Lubię też żel Nivea Young, lecz miałam na niego uczulenie, które na szczęście po jakimś czasie przeszło. 2) Używaj toniku, rodzaj i firma zależą od rodzaju skóry, ale ja najbardziej lubię firmy Garnier, Nivea Young i Clean & Clear. Te z apteki są droższe i śmierdzą, a wcale nie są o wiele lepsze. 3) Krem / żel punktowy. Według mnie te z popularnych firm typu Nivea/ Garnier słabo działają. Najlepiej kup w aptece krem Maxibiotic lub Tribiotic (bez recepty), ale pamiętaj, że można ich używać najwyżej 2 razy dziennie i nie smarować jednej krostki przez więcej niż 5 dni. Chociaż mi bo Maxibioticu przechodzi po max. 2 dniach. Wadą jest jedynie to, że mam dużo wyprysków i nie nadążam, bo tą maść trzeba nakładać na każdą krostę oddzielnie. 4) Krem na noc. Ja go od jakiegoś czasu nie używam i nie widzę dużych zmian niż wtedy, kiedy go stosowałam. Za to na noc nakładam sobie bezpośrednio na wyprysk maść Maxibiotic. 5) Podkład/ puder antybakteryjny. Ja używam tylko takiego, nie używam zwykłego fluidu, bo według mnie w tym wieku można sobie nim najwyżej zniszczyć skórę. Najbardziej lubię 2 w 1 - podkład i krem nawilżający przeciw wypryskom Under20 a na 2 miejscu jest podkład antybakteryjny Nivea Young. Długo się trzymają, lecz Under20 lepiej się rozprowadza i według mnie skóra jest bardziej rozświetlona. Maskują niedoskonałości i pomagają cerze. 6) Korektor! Jak dla mnie obowiązkowy. Antybakteryjny na krosty, zwykły na zaczerwienienia. Nakładasz na wyprysk, trochę 'uklepujesz' opuszkami palców i już nie widać. Sprawdza się też przy bliznach na twarzy. 7) Nie dotykaj rękami twarzy! To bardzo ważne, bo w ten sposób najszybciej przemieszczają się zarazki! 8) Kosmetyczka. Ja, kiedy mam wyjątkowo duże problemy z trądzikiem, idę do kosmetyczki na oczyszcanie twarzy. Zabieg ywgląda tak: leżysz trochę pod taką jakby parą, potem masz na sobie ok.2 maseczek i jakiś krem. Później do akcji wkracza trochę bólu: kosmetyczka wyciska Ci krosty ( nie rób tego sama!). Czasem aż mam łzy w oczach, ale nie jest tak źle. Potem znowu kilka maseczek i koniec. Nie wiem dokładnie ile to kosztuje, bo za mnie płaci mama, ale to na pewno zależy od gabinetu. Najlepiej idź do kosmetyczki w weekend, kiedy nie idziesz dużo między ludzi, bo przez ok 1,5 dnia masz widoczne zaczerwienienia, lecz to przechodzi po max. 2 dniach i u mnie prawie wgl nie widać już pryszczy. Wraca po ok.2 tygodniach, ale mniej widoczne. Wydaje się tak dużo, bo się rozpisałam, ale wcale tak nie jest. Rano: żel ( nie zawsze), tonik, podkład, korektor. wieczorem: żel, tonik, krem. raz na 2 tygodnie lub rzadziej, czasem raz na kilka miesięcy, w zależności od tego, jak rozwinięte są krosty, oczyszczanie. I już. A, no i często zmieniaj ręcznik do twarzy, bo na nim osadzają się bakterie. Mam nadzieję, że pomogłam chociaż trochę Życzę powodzenia, szczególnie że ja też mam z tym problem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwusiasta Re: Trądzik !! 01.09.10, 21:26 najlepsza jest maść cynkowa,kupisz w aptece. Nie jakies chemikalie,bo wiesz np. jak na mnie dział tonic z nivea to na moja koleżankę nie ,bo mamy różne cere,a maść cynkowa na kazdą. Dajesz troche maści na trądzi,nie wmasowywujesz i idzesz spać ,a ranoalbo masz połwoe mniejszy ,ablo znika Odpowiedz Link Zgłoś
sylwusiasta Re: Trądzik !! 01.09.10, 21:27 sylwusiasta napisał(a): > najlepsza jest maść cynkowa,kupisz w aptece. Nie jakies chemikalie,bo wiesz np. > jak na > mnie działał tonic z nivea to na moja koleżankę nie ,bo mamy różne cere,a maść cy > nkowa > na kazdą. Dajesz troche maści na trądzi,nie wmasowywujesz i idzesz spać ,a rano > albo masz > połwoe mniejszy ,ablo znika sory za literówki :d Odpowiedz Link Zgłoś
rose_alie Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:21 Ja nic nie używam... szkoda skóry!! Sam mi schodzi bez żadnej chemii... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
suoik tuuu. ;] 01.09.10, 21:26 na niedoskonałości jakiś roll-on czy coś w tym stylu. na wągry clean&clear przeciw wągrom ;d i przejdź się do apteki. zapytaj o jakieś tabletki, albo takie toniki, nie toniki, coś do przemywania twarzy przeciw trądzikowe. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1995 tutaj...;) 03.09.10, 21:36 ja mam antybiotyk nazywa się Davercin a drugi Acne-Derm...polecam i dobra jest maseczka z perfecty z gruszki... i jest tania ;] Odpowiedz Link Zgłoś
invisible_95 . 01.09.10, 21:36 najlepiej , żebyś miała kilka produktów tej samej firmy , teraz chyba niedawno , wyszedł na rynek fajny komplet clean&clear . ja używałam toników na bazie alkoholu , które odradzam . bardzo fajny jest krem firmy Kolastyna chyba się nazywa nastolatki czy jakośtak , taki niebieski , mi pomógł , a na wągry jest dobry garnier czysta skóra 3w1 bo używam obecnie i jestem dość zadowolona, chociaż na trądzik to działa tak sobie , ale matuje i wygładza skórę , no i masz dodatkowy plus, że działasz naraz żelem , peelingiem i maseczką pozdrawiam ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
colorova. Re: Trądzik !! 03.09.10, 20:54 ja ide do dermatologa 11 .11 masc cynkowa uzywalam i jeszcze zel clean and clean i mydlo antybakteryjne.. to na serio pomaga ale strasznie skore wysusza dlatego na noc mam krem taki ogorkowy ziaja.. na poczatku to mialam jjakiss witaminy .. visaxinium czy cos skrzypowita zel nivea[ten co wczesniej napisalam] mydlo krem pudry korektory.. i jeszce maseczka DERMAMASK OCZYSZCZAJACA w aptece naprawde polecam po pierwszym uzyciu jest duuuzo mniej wagrow a jeszcze rok temu mialam la rouge posay zel i krem zek kosztuje ok. 45 zl a krem ok 25. babka w aptece powiedziala ze na poczatek mnie wypypie a potem odejdzie jak reka odJą .. i tak byla wyskoczylo mi duzo krost i odlozylam ten zel poczekalam z pol roku i znow zaczelam go uzywac i wtedy podzialalo.. za to moje kolezanki mowia ze u dermatologa jest najlepsza taka masc duo.. cos tam w niebieskiej tubce.. ze od razu wysusza i znika.. ;>> Odpowiedz Link Zgłoś
hilaryn Do colorova. 03.09.10, 21:08 Ja mam tą maść dokładnie nazywa się Epiduo, droga jest, ale twoje koleżanki mają rację, ta maść naprawdę pomaga, więc jak coś to ja ją polecam. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kika1702 Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:15 hmm.. ja używam kosmetyków under twenty i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:28 Ja byłam u dermatologa... Przepisała mi jakiś Zineryt... Nawet pomaga, ale strasznie śmierdzi I jeszcze mydło siarkowe itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:19 sposoby na walkę z trądzikiem zna dermatolog. ja używam jakiegoś żelu peelingującego i toniku z garniera, bo nie mam większych problemów z cerą, thank god. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:45 Idź do kosmetyczki na oczyszczenie twarzy. Po każdym prysznicu polewaj zimnym (naprawdę zimnym) strumieniem twarz, potem lekko osusz ją ręcznikiem (za żadne skarby nie wycieraj) i posmaruj twarz kremem nawilżającym. Mi to jakoś pomaga. Ale co najważniejsze - odpowiednia dieta i dużo słońca (no, tego to już w następnym roku ^^). Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:50 mam z avonu płyn przeciwko wągrom. mnie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
piano tu ło xD 03.09.10, 21:53 benzacne (maść, znajdziesz w aptece) i herbata z pokrzywy! Na mnie świetnie działa ;d Wypróbuj . Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana Re: Trądzik !! 03.09.10, 21:54 Ja mam Skinoren krem, kosztuje prawie 52 zł, ale naprawdę się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Trądzik !! 03.09.10, 22:15 Ja uzywam granier peeling brusher, hmmm, trochę pomoga, na co dzień stosuję under20 2w1 lekki krem+ puder antybakteryjny, i jescze benzacne, a no i idź do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy, ja to robię , mniej więcej co pół roku lub siedem miesięcy, a jak byłam u kosmetyczki, to mam już mniej tylko wykakuje mi coś kiedy mam miesiączkę, ale to tylko wtedy, a no i jeszcze chyba za niedługo ide do dermatologa.... Odpowiedz Link Zgłoś
smykalka Re: Trądzik !! 03.09.10, 22:22 Nivea visage young clean deeper Under Twenty Anti acne intense tonik jakiś tam ;D Pomaga polecam smykalka . Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Trądzik !! 03.09.10, 22:31 nie wiem . mseczki rozne czy coś , a najlepiej dermatolog. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 clean&clear i arbuza;-) 04.09.10, 10:22 używam kosmetyków do twarzy clean&clear niebieski nie pamiętam teraz na co on dokładnie jest ale chyba właśnie na pryszcze i nie doskonalości no i jeszcze toniku z tej samej firmy używam A no i jeszcze arbuz ma jakies takie właściwości...ja jak jadam arbuza to praktycznie wogóle nie mam pryszczy...No i tez zawsze potem mam taka ładną cere Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_28_94 Re: Trądzik !! 04.09.10, 17:35 dermatolog! to jest najpewniejsza metoda i skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
martha_ . 04.09.10, 17:39 Ja używam kosmetyków Ziaja z serii Nuno. Mi pomogły, trądzik znikł i póki co nie powraca. Przed wyżej wymienionymi kosmetykami używałam żelu + toniku z Perfecta No Problem Bacteria Killer - również polecam. Trądzik zniknął, ale wągry nie : ( Jednakże wszystko zależy od typu skóry < 3 Odpowiedz Link Zgłoś