selana.x3 31.08.10, 23:06 Cześć mam problem strasznie boję się pająków. Czasami mam zwidy że łażą po mnie albo że jestem przez nie osaczona itp. Co mam zrobić ? Tylko nie piszcie że żal i wg ! Czy można jakoś przestać się bać pająków .? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legallyblonde arachnofobia. 31.08.10, 23:09 Byc może masz arachnofobie. Znam kilka osób, którym dolega ta choroba. Musisz zgłosić się do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1995 mam podobny problem 31.08.10, 23:19 ja boję się owadów, wszystkiego co lata i też mi się czasem wydaję że coś lata...boję się nawet muchy chociaż wiem że nic mi nie zrobi...szczerze? wszyscy się ze mnie śmieją, a to tak na prawdę nie jest zależne ode mnie i myślę, że po prostu po pewnym czasie jakoś się to uspokaja (mam taką nadzieję), bo szczerze w tym roku tyle tych owadów jest że miałam dość ...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
selana.x3 Re: mam podobny problem 31.08.10, 23:25 aha, ja tylko boję się pająków i nie wiem dlaczego : | Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja_ Re: mam podobny problem 01.09.10, 10:50 mam tak samo. jak tylko widzę coś co lata to od razu w pisk, niezależnie czy to mucha osa czy nawet motyl! od razu myślę że to pszczoła albo szerszeń i zaraz mnie użądli. Ale nawet jak ktoś się śmieje to ja sobie nic z tego nie robię. Wiem, że jest taka choroba (arachnofobia właśnie) ale nie zamierzam zgłosić się do specjalisty. Będę z tym żyła. U mnie nie jest to takie poważne, że na przykład płaczę albo mdleję jak widzę pająki. Po prostu krzyczę ile sił w płucach powodzenia w chorobie ci życzę, z tym da się żyć, ja przynajmniej żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_989 Re: ja też! 01.09.10, 13:14 Ja też się strasznie boję pająków. ale chyba tej choroby nie mam. bo jak widzę pająka to uciekam albo zabijam albo wołam brata żeby zabił jak jest duże bydle . ale nie zdarza mi się że widzę że chodzą po mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka11 Pająki .. 31.08.10, 23:24 Wiesz co ? A może udaj się do jakiegoś (dobrego !) psychologa ? Mógłby Ci pomóc przełamać strach i pokonać swoje wszystkie lęki dotyczące pająków Może powinnaś spróbować ?. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
selana.x3 Re: Pająki .. 31.08.10, 23:28 może , widzę że nie jestem sama z tymi pająkami . ostatnio bracia cioteczni straszyli mnie pająkami .! Odpowiedz Link Zgłoś
green_day_love Masz arachnofobię. 01.09.10, 00:10 Hm, też ją w sumie mam, nie cierpię pająków. Wiesz, chyba na to nie ma żadnego leku, to nie jest groźna 'choroba', jesli w ogóle można to tak nazwać. Po prostu nie myśl o nich i staraj się ich unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 Arachnofobia :) 01.09.10, 00:12 Arachnofobia Też to mam i nie potrafię ani nie mam zamiaru z tym walczyć. Po prostu krzyczę, uciekam i każe komuś zabić pająka jak go zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
linda chyba niee 01.09.10, 07:15 chyba nic nie mozesz z tym zrobic ja tez boje sie pajakow ale nie az do tego stopniaa i tez czesto mamwrazenie ze cos po mnie lazi Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: pająki ! 01.09.10, 07:31 Mam dokładnie to samo. Nie wiem jak sobie z tym poradzić Więc nie doradzę nic Odpowiedz Link Zgłoś
mileymiley Tez tak mam.. 01.09.10, 07:32 Ale coraz mniej się ich boję.. Wczoraj mialam pająka na podlodze (takiego duzego) i nie krzyczalam jak zwykle: 'Mamo, zabij mi pająka!' Tylko wziełam buta i go zabiłam sama.. Co prawda to pierwsza taka reakcja ale ten lęk przechodzi więc o nic się nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
nastka501 Re: pająki ! 01.09.10, 13:02 Ja też strasznie boję się pająków jak zobaczę od razu krzyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Też mam arachnofobię... 01.09.10, 13:07 Raz w nocy wypadłam z krzykiem z pokoju, bo wydawało mi się, że nad łóżkiem po firance szedł wielki włochaty pająk -.- Ale nie było, bo mama sprawdziła. Są jakieś leczenia, ale mnie nie interesuje, bo już nie boję się tak bardzo jak kiedyś pająków. Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Też się boję! 02.09.10, 19:26 Ja mam straszne lęki przed tym syfem. Jak tylko widzę że pająk znajduje się blisko mnie (Jakieś minimum 6 m) to zaraz zbiera mi się na płacz, trzęsę się i piszczę żeby zabrać tego pająka, wtedy do akcji wkracza Asia (lubie_babcie) to ona zabija pająki kiedy ja się ich boję xD Odpowiedz Link Zgłoś
aga4815 Re: pająki ! aaaaaaa 02.09.10, 20:22 jak widze pająka to od razu w krzyk Odpowiedz Link Zgłoś
happens Re: pająki ! 03.09.10, 17:28 też się boje panicznie pająków, jak je widzę to krzyczę i nie ma na to środków, chyba że je weźmiesz na rękę to podobno się przyzwyczaisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_sweet Re: pająki ! 03.09.10, 17:46 a ja się boję szkolnej pielęgniarki ...uuu...uuu... a tak wogóle to ŻaL Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: pająki ! 03.09.10, 19:20 To się nazywa arachnofobia. Johnny Depp też na to choruje. Może idź do psychologa? Nie wiem czy to ci pomoże ale warto spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: pająki ! 04.09.10, 12:30 Ja się nie boję pająków, ale za to strasznie ptaków. Nie takich jak wróbel albo gołąb, tylko kruków, wron itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fano__x w podstawówce zemdlałam. 03.09.10, 19:25 panicznie boję się pająków, zdarza się że na ich widok płaczę ze strachu -.- brzydzę się i boję. w 6 klasie podstawówki na przyrodę kolega z klasy przyniósł zdechłego ptasznika i żywego, a ja zemdlałam XD Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ Re: pająki ! 03.09.10, 19:29 Nie wiem co możesz zrobić.. Ja nigdy nie bałam się pająków, wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ Re: pająki ! 03.09.10, 19:33 Też mam fobię na ich punkcie, od kiedy jeden, gruby czarny łaził mi po ramieniu. Panicznie się ich boję i dre się gdy jakiegoś widzę. Nawet ich sama nie zabijam, ktoś musi to zrobić.:x Odpowiedz Link Zgłoś