seneka4 Re: Babcia tyran :( 05.09.10, 19:07 Powiedz swojemu drugiemu bratu Oskarowi. Może jeśli on pogada z Twoją mamą coś pomoże. Twoja babcia jest straszna! Nagrywaj każdą taką rozmowę na dyktafon - i potem pokaż mamie. Tylko rób to dyskretnie. Niech Filip też pogada z mamą. Lepiej by było gdyby babcia się wyprowadziła ,to straszne ,że tak się rządzi. albo jak w niektórych filmach komediowych też zepsuj jej życie. ;> dosyp jej do herbaty sól ,albo coś w tym stylu. ;> hie. Odpowiedz Link Zgłoś
pudel TUTAJ!!! NO WŁAŹ... 05.09.10, 19:17 masz jakąś psychiczną babcie... włącz dyktafon w telefonie obojętnie co włóż do kieszeni i nagrywaj Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_girl.xd Re: Babcia tyran :( 05.09.10, 19:18 miałam podobny problem. tyle, że babcia mieszkała koło nas. nagrałam na telefon, pokazałam mamie i teraz już jest wszystko okey. c; Odpowiedz Link Zgłoś
famous_ash Re: Babcia tyran :( 05.09.10, 20:39 pudel ma dobry pomysł. A na taką babcię to bym wrzeszczała ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Babcia tyran :( 05.09.10, 20:46 Bardzo ci współczuję.... poradzę ci to co kilka dziewczyn napisało. Mianowicie kiedy zostaniesz sama z bratem w domu i babcia zacznie się rządzić to włącz w komórce dyktafon i nagraj to wszystko (bądź włącz nagrywanie i ustaw telefon tak żeby babcia nie widziała). Kiedy mama wróci pokaż jej to. Mam nadzieję ,że pomogłam Trzymaj się, na pewno dasz sobie radę z babcią Odpowiedz Link Zgłoś
samo_zlo look 05.09.10, 20:44 Nie umiesz się jej postawić? No wiesz, ja mam taki charakterek że jak mi ktoś coś każe, to mówię nie. Jeżeli bym miała taką sytuację z bratem jak Ty, to ja bym zrobiła taką awanturę tej babci ( nie ważne czy by mnie uderzyła cyz nie ) że by zapamiętała. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Babcia tyran :( 05.09.10, 21:27 o ja nie umiem ci pomóc ale szczerze współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 -------- wow 06.09.10, 16:12 masz babcię hardcora ;D ostrrrro ;D a tak serio, to wyślij ją do paki ;D fuck yea chyba ze oglądałaś film "starsza pani musi zniknąć" no wiec to cos podobnego ;P a jeszce bardziej serio to nie mam bladego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
aguskaa_ Re: babcia tyran :( 06.09.10, 16:17 a więc ja na twoim miejscu ;d pogadałabym szczerze z mamą. lub nagrałabym rozmowę bo mam dobrą jakość na telefonie haha ;D nie no, z dobrą jakością czy bez - zrobiłabym tak. Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: babcia tyran :( 06.09.10, 16:20 Faktycznie tyran -,- Powiedz komuś w szkole... To chyba bd najlepsze rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: babcia tyran :( 06.09.10, 16:28 nagraj ja a jak zakupy byly ciezkie to zawsze mogliscie isc 2 razy Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 16:20 Na prawdę nie wiem jak ci pomóc. Trzeba sobie radzić i sprzeciwiać się jeśli faktycznie stykasz się z czymś niesprawiedliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy Nagraj 06.09.10, 16:22 Masz telefon - z kamerą lub dykrafonem ?? Jesli tak to prosta sprawa - nagraj Jak nie masz to pozycz od dobrej znajomej na 3 h jak twojej mamy nie bd Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka96 Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 16:22 No nieźle!! Jak bym była na twoim miejscu to bym nagrała ją kamerą albo telefonem i pokazała mamie Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 16:26 osz kurde, naprawdę Ci współczuje, ale może spróbuj to wszystko nagrać ? albo coś w tym stylu ? Odpowiedz Link Zgłoś
queenb. Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 16:24 To jest nie poważne. Sorry że to mówie nie obraź sie ale twoja babcia to zwykła chmka, Jakbym była tobą to bym jej wygarneła !!!!! Ale nic. Trzeba ją przyłapać na gorącym uczynku...Opowiadałaś o tym mamie jeżeli ci nie wierzy to może Filipkowi uwierzy. ale ajk coś napisz na moje gg.[jest na moim profilu] to coś wymyślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Wspóółczuję takiej babci . 06.09.10, 16:24 I chciałabym Ci pomóc ,ale nie mam pojęcia jak . Odpowiedz Link Zgłoś
aniulkaa Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 16:50 spakuj siebie i braciszka i ucieknijcie do Oskara. porozmawiaj z nim , i może razem coś wykombinujecie. Po za tym , to gdyby ktoś uderzył mojego 6 - letniego braciszka w twarz to chyba bym jej dwa razy mocniej oddała i wyszła razem z nim z domu. Trzymaj się ;** Odpowiedz Link Zgłoś
fanka7137 Hmm... 06.09.10, 16:47 Od razu odradzam rzeczy typu zostawianie pamiętnika otwartego w centralnej części domu na stronie z wpisem co robi twoja babcia albo obrażanie twojej babci. Na takie rzeczy zostaw sobie zeszyt w czaszki. Powiedz mamie, co się stało, możesz nawet poprosić brata o wsparcie. A jeżeli to nie poskutkuje, to następnym razem kiedy mama wyjdzie z domu idź to koleżanki najlepiej z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
keshablabla Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 17:01 Jeśli babcia,ci nie wieży.. To opowiedz to osobie,której możesz zaufać. Np. Bratu starszemu. Albo razem z drugim 5-letnim bratem opowiedz mamie to,co sie działo.. No,albo zrób zdj. jak niesie twój brat zakupy.. Nw. popros koleżnke,aby była twoim świadkiem.. Najlepiej przyda tu się brat; ** Powodzenia życzę.<3 Odpowiedz Link Zgłoś
lily_95 hellloł!! lejdi patrz tu. DAJ JEJ W SKÓRĘ!!!! 06.09.10, 17:04 postaw się babci, jak twojej mamy nie będzie, zadzwoń do brata jak zostaniecie sami w domu z babcią, żeby do was przyjechał, wtedy może twoja babcia przestanie się tak na ciebie i bratu wyżywać. jak nie przestanie, skrzycz ją, wiem to starsza osoba i w dodatku jest Twoją babcią i nie powinno tak się robić, ale jeśli ona może was męczyć to wy też. wierz mi, wiem co mówię, bo sama mam głupią babcię, jak była mała a nie chciałam zjeść rosołu ciągła mnie za włosy, było tak do czasu, aż się jej postawiłam, wtedy zrozumiała,że wyrządza mi na prawdę bolesną krzywdę i przestała. jeśli znów naskarży się Twojej mamie,że jestes nie znośna, powiedz mamie, że pomagałaś babci <mów spokojnie> i starałaś się nie wchodzić jej pod skórę. jeśli mama ci nie uwierzy, <masz aparat? > nagraj <tak po kryjomu> zachowanie waszej babci, przy nieobecność waszej mamy. I UDOWODNIJ JEJ TO!! Odpowiedz Link Zgłoś
guza_xd TUUU :) 06.09.10, 17:24 kurde ... tak jak dziewczyny nagraj to na dyktafonie w telefonie albo kaz bratu jakos kamere w telefonie trzymac i kamerować to co ona robi .. albo schowac ja gdzies .... POWIEDZ BRARTU a jak nie uwierzy to tak jak wyżej.. mozesz tez pow pani wychowawczyni jak juz sprawa sie pogorszy ,... ile masz lat ? nie mozesz sie postawić babci .. chociaz moze lepiej ja złapac na gorącym uczynku ... jak co to pisz jak sie sprawa dalej toczy ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
nicoole Re: Babcia tyran :( 06.09.10, 17:57 współczuję Ci... może porozmawiaj z mamą na spokojnie, bo tak nie może być. Naprawdę... dobrze, że postanowiłaś coś z tym zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
andxz Re: Babcia tyran :( 18.09.10, 10:06 o kurw.. współczuje Ci, ale nie wiem co mogę Ci poradzić.. ;c Odpowiedz Link Zgłoś
selena_disney Re: Babcia tyran :( 18.09.10, 15:23 kurde dziwisz się babci to portfela zaglądasz, jesteś ogółem wścibska, a ponieważ sama mam małego brata to wiem... i ja TEŻ dźwigam takie zakupy i mi jeszcze ramiona nie sflaczały, znam tę tendencję do dramatyzowania, a to niewątpliwie jest to: celowe usprawiedliwienie się, udawanie pokrzywdzonego, specjalne gapienie się w portfel (wiecie szukanie sztucznych powodów) a ja bd psychologiem możee.., Odpowiedz Link Zgłoś
ignorance... Re: Babcia tyran :( 19.09.10, 15:15 Pogadaj z mamą na spokojnie i poproś brata ,żeby też przyznał Ci rację.A tak poza tym to babcia nie powinna od twojej mamy kasy wyciągać ,bo mieszka u was i wy jeszcze macie jej kasę dawać??? Odpowiedz Link Zgłoś
butelka128 Re: Babcia tyran :( 19.09.10, 16:40 twoja babcia pewnie jest za krzyżem ... jebać te staruchy!!! jak większośc osob napisalo pogadaj z Oskarem, on na pewno ci pomoze ! pozdrowionka ! Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: Babcia tyran :( 26.09.10, 14:03 Boże, współczuję. Pogadaj ze swoim starszym bratem i może jeszcze z tatą. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Babcia tyran :( 26.09.10, 14:19 sprobuj wszystkiego co sie daa....najpierw sprobuj nagrac to na dyktafon czy chociazby telefon...tylko tak zeby bylo slychac jak kaze ci sprzatac.... potem porozmawiaj z mama i jak ona cie wysmieje czy cos to pokaz jej to nagranie i wspomnij o tym uderzeniu brata za rozbita szklanke.....jezeli to nie poskutkuje to jak babcia bedzie prosila mame o pieniadze za " posprzatanie domu " to podejdz i strzelaj roniami tak zeby zrobila glupia mine.......no bo ktos przeciez musi ci uwierzyc ... i bardzo wspolczuje powodzeniaa Odpowiedz Link Zgłoś
karoline Re: Babcia tyran :( 26.09.10, 15:50 karoline napisał(a): > Boże, współczuję. Pogadaj ze swoim starszym bratem i może jeszcze z tatą. tzn. z mamą, pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Biedna jesteś...:( 26.09.10, 14:10 OMG! Bardzo ci współczuję Nie bardzo wiem co ci poradzić Odpowiedz Link Zgłoś