Dodaj do ulubionych

Pomocyy... !!

11.09.10, 15:42
Więc chodzi mi o praktyki, poszłam do szkoły na fryzjerke i mam problem... mianowicie powinnam miec dwa dni praktyki (w tyg.) jak tego wymagaja w szkole a moj pracodawca wymaga zebym chodzila tez w soboty, niewiem czy to jest nawet legalne !? Bo jak podpisywałam umowe to dostałam taki jakgdyby dzienniczek w ktorym mam pisac kazdego dnia co robilam w zakładzie ( czyli w pon. i wt. ). Byłam dzisiaj na tych nieszczesnych praktykach i mój Mistrz sie zpytał czy pisze w tym dzienniczku a ja tak... a ona w tedy powiedziala "tylko przypadkiem niewpisuj tam co robiłaś w soboty". sciana Noto zaczęłam sie zastanawac czy prawo wymaga zebych chodziła na te praktyki w soboty? A i jeszcze jedno szefowa i fryzjerki robia z nas jakieś kopciuszki, bo my zamiast sie uczyc zawodu to uczymy sie: zamiatac podłogi, myć je, sprzatac !!

Pomocy dziewczyny może ktoras z was juz to przezywała ? tongue_out Poradźcie co mam zrobić bo ja długo niewytrzymam bycia popychadłem i sprzątaczką !!!sercekiss
Obserwuj wątek
    • linda Joluu.... 11.09.10, 15:48
      musze ci powiedziec ze masz powazny problem i wydaje mi sie ze to nie jest legalnee.... nie wiem jak ci pomoc zapytam mojej mamay bo jak wiesz ona tez uczeszczala na praktyki ( i chyba tez tam sprzatala ) ale uczyc sie uczyla na tych glowach co mowilas ..... i jeszcze coo

Chodzmy gdzies na pole bo zwariujee scianasciana
      • linda Re: Joluu.... 11.09.10, 15:52
        ej no alee ..przeciez to jest niepowaznee !!! scianasciana

one musza cie uczyc a nieeee... to jest nienormalne zeby kazywaly ci przychodzic w soboty jezeli to jest w ramach szkoly .. a jak kazdy wie w soboty szkoly nie maa sciana
      • kicia121210 Re: Joluu.... 11.09.10, 15:52
        niemam narazie siły ale za jaką godzinke możesz przyjść i gdzies pujdziemy kiss
    • valhalla Re: Pomocyy... !! 11.09.10, 23:18
      nie wiem, jak jest z pracowaniem w soboty, ale to, że musisz sprzątać i zmywać
      jest całkowicie normalne.
    • rosalie15 Re: Pomocyy... !! 11.09.10, 23:27
      Ehh... moja kuzynka i kilka koleżanek też na takowe praktyki chodzą. Również
      muszą pracować w soboty ;p I sprzątanie także należy do ich tymczasowych
      obowiązków ;p
    • werka197 Ile masz lat ? 11.09.10, 23:29
    • klaudia2081 Re: Pomocyy... !! 12.09.10, 00:50
      moja mama jest fryzjerką i uczy też . ale u niej nie chodzą w soboty . a co do sprzątania to to
      jest normalne , chociaż nie powinna Ci dawać dużo sprzątać . ja jak chodzę do mojej mamy
      pracy to na początku te dziewczyny patrzą na to co robi fryzjerka , a z czasem będziesz sama
      czesać inne osoby : ) na początku to się myje głowy , suszy i wgl . później się ścina , no a
      później chyba czesze . XD będzie dobrze , trzymam kciuki : )
      a . i apropo tej soboty , to zapytam się mamy czy to jest legalne : ]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka