14.09.10, 17:42
Za tydzień kupuję świnkę morską ,
podobają mi się te długowłose. Chciałabym zakupić samiczkę. Wiem już że nazwę ją Majka
^^ Pomóżcie mi w kilku kwestiach

*jaką rasę wybrać ?
*chciałabym własnoręcznie zbudować jej "plac zabaw" (tzn. kupić różne przedmioty i
ułożyć je ) macie jakieś pomysły czego użyć ?
*do jakich wymiarów rosną świnki ? uncertain chciałabym jakąć dużąąą
*jeśli macie świnki ,podzielcie się jakimiś info.
*W jakim wieku można zabierać świnkę na spacer na smyczce (szelkach) ???
*co ile czeba obcinać pazurki ?
suspicious

Z góry dzięki ,
jak macie czas to napiszcie coś ciekawego o tych pupilkach smile piwokiss
Obserwuj wątek
    • pizza_girl Re: Świnka 14.09.10, 17:58
      Ja osobiście posiadam rozetkę, świnkę o imieniu Peppa, która ma 4 lata. Jeśli
      chcesz świnkę długowłosą czyli Angorską to muszę cię ostrzec, że wymagają o
      wiele więcej pielęgnacji.
      Co tam jeszcze...np. moja świnka bardzo lubi warzywa np. ogórki zielone
      marchewki kapustę sałatę, czy liście mlecza, aczkolwiek uważaj aby ogórki
      marchewki były itp. była zawsze czyste i obrane ze skórki, gdyż na skórce mogą
      znajdować się nieszkodliwe dla nas chemikalia, dla świnki oznaczają śmierć. Kup
      jej także kuwetkę i żeby nauczyć ją korzystania z niej musisz patrzec uważnie i
      jeśli zrobi to co trzeba wziąć łopatkę i przełożyc do kuwetki, ona poczuję
      zapach i i będzie załatwiała się właśnie tam. Świnki bardzo lubią też siano, ale
      uważąj, najlepiej kupić specjalny pojemniczek na nie gyż świnka może się ukłuć w
      oko i umrzeć. Nie zapomnij również o poidle, to ważne by świnka miła pod
      dostatkiem wodę. Zmieniaj jej wyściółkę w klatce co 3-5 dni, gdy ma czysto,
      mniej piszczy i marudzi. No to chyba tyle. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to
      śmiało.
    • oliwciamysia9 Re: Świnka 14.09.10, 18:12
      google

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka