nuskadee jest taka św Weridiana :) To ułatwia sprawę 26.09.10, 19:03 chciałam najpierw bardzo Adrianna no ale ANNA ADRIANNA ... chyba wezmę Weridianę Odpowiedz Link Zgłoś
honeey Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:08 ja bym sobie wzięła na twoim miejscu Wiktoria osobiście mam jeszcze rok do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
anciaa Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:09 ja bym wybrała wiktoria, a czemu? po prostu mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kaley033 Re: I czego są patronkami? 26.09.10, 19:11 Czego patronkami są Adrianna i Weridianna? Bo jakoś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:15 Jakbym już miała przystępować do bierzmowania tam kiedyś ;DDD to bym chciała Patrycję. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin__ Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:21 ja biorę Magdalena. c: Odpowiedz Link Zgłoś
pokochaj_mnie Imię na bierzmowanie. 26.09.10, 19:23 Łucja. na pewno jeszcze jakieś wymyślę. daleko jeszcze to kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka4 Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:24 hmm... wiktorie bym wybrala a ja mam na trzecie hilda Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Na bierzmowanie trzeba mieć imię świętego:/ 26.09.10, 19:27 A nie kojarzę świętej Adrianny i Wiktorii. Ja mam dopiero za rok bierzmowanie,więc jeszcze nie zastanawiałam się nad imieniem.Jednak chcę mieć w końcu jakieś normalne.Może po mamie,Weronika?Myślałam też nad Magdalena.Podoba mi się strasznie dużo polskich imion,jednak niestety moi rodzice musieli być oryginalni i dać mi na imię Alexis Wirginia Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka_ Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:34 orinalnie : Scholastyka Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee Nie ma św Adrianny szkoda .. Wiktoria jest 26.09.10, 19:36 Weridiana jest Ewy nie mogę znaleść Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:40 ja miałam na bierzmowanie Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 ale z tego co wiem to ty masz... 26.09.10, 19:41 dopiero 14 lat a bierzmowanie jest w wieku 16 ( jeśli chcesz wiedzieć z kąd to wiem to u ciebie na profilu jest napisane ) jeśli możesz odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee @riki 26.09.10, 20:18 tak ale teraz powinnam być w 2 klasie gim. a jestem w 3 (nie wiem dlaczego więc ci nie odpowiem po prostu w nowej szkole tak jakby przeskoczyłam) więc bierz. mam w tym roku i mam 11 list. 115 lat więc jestem młodsza o rok od rówieśniczek z klasy ale mało kto o tym wie Odpowiedz Link Zgłoś
enqu Re: Imiona na bierzmowanie :) 26.09.10, 19:57 ja dumam nad : AGNIESZKĄ WIKTORIĄ też mam bierzmowanie w tym roku ;d Odpowiedz Link Zgłoś
dacey przede wszystkim. 27.09.10, 14:04 Okej patrzysz na to jakie jest to imię - jak większość . Skoro nie możesz się zdecydować , to zwróć uwagę na to , czy ktoś bliski nosi jedno z tych imion , lub przeczytaj sobie życiorys świętych o wybranych imionach i wybierz tę patronkę , która najbardziej pasuje do Ciebie . Bo pamiętaj ! Nie wybierasz imienia , tylko patronkę. Ja mam Weronika . Odpowiedz Link Zgłoś
madzianick Re: Imiona na bierzmowanie :) 28.09.10, 14:38 ja mam Weronika i bardzo mi się podoba, ale w sumie i tak tego imienia się nie używa;p Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Imiona na bierzmowanie :) 28.09.10, 16:51 Mhm, a wiesz może do czego ma służyć to trzecie imię? Jeżeli jakieś wybierasz to tylko tej osoby którą chcesz naśladować. Od bierzmowania ona będzie twoim patronem w życiu. Nie chodzi o to jak ono będzie brzmieć tylko co znaczyć, symbolika ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
larabingx96 Re: Imiona na bierzmowanie :) 30.09.10, 21:07 Ja bym ci poradziła imię jakiejś świętej, o której się więcej słyszy. Np. Weronika, albo Estera . Odpowiedz Link Zgłoś
ellacolvey Re: Imiona na bierzmowanie :) 30.09.10, 21:16 Ja mam Zuzanna Helena a trzecie?...chciałam po mamie ale nie można bo to nie jest święte "Jarmila" mi się podoba moja Milka Odpowiedz Link Zgłoś
wondergirl ja bym wzieła coś innego xd dalej>> 30.09.10, 22:08 bo ja dla siebie wybieram imię KINGA tak jest takie !! INFO ja bym na swoim miejscu wybrala jakies "lepsze" i zwykłe imię a nie długie jak napisałaś Adrianna o lol xD Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilovethat Re: Imiona na bierzmowanie :) 02.10.10, 18:12 o imieniu takim jak WERIDIANA w żyiu nie słyszałam, ale nawet mi się podoba. ;dd ja w 2011 idę do bierzmowania i zastanawiałam się nad imieniem Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 02.10.10, 18:15 ja biorę Weronika , Maria albo Helena (saint Weronika - Billy Talent , Buddha for Mary - 30 STM , Helena- MCR C(: ) Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 hm. 02.10.10, 19:15 weridiana , jest fajne. Ja jeszcze mam rok, ale planuję coś super, wykwintnie oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś