sunshine16 06.10.10, 17:37 zastanawiam się czy jechać na wymianę uczniowską na Węgry? Czy warto? Byłyście kiedyś na takiej wymianie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kararock Re: wymiana? 06.10.10, 18:50 sunshine16 napisał(a): > zastanawiam się czy jechać na wymianę uczniowską na Węgry? Czy warto? > Byłyście kiedyś na takiej wymianie? warto, nie byłam, ale na pewno jest super poznajesz nowych ludzi, tradycje i przede wszystkim jak żyją u nas w tym roku jest wymiana z Izraelem, ale ja raczej nie pojade, bo ma pojechać 15-30 osób z gimnazjumi to takich najlepszych z angielskiego i wogóle, więc marne szanse Odpowiedz Link Zgłoś
maadziaaa TAKKK 15.10.10, 18:47 JA wlasnie bylam 2 tygodnie temu oni juz odjechali do Niemiec i wrazenia i zycia bezcenne poprostu bylo tak super ze to chyba najlepsze o w zyciu przeylam bylo super JEDZZZ DZIEWCZYNO NIE ZASTANAWIAJ SIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
malowana_lala Re: wymiana? 13.10.10, 14:44 ja byłam w tym roku na wymianie w niemczech, było zajebiscie - JEDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: wymiana? 13.10.10, 14:41 Nie byłam, ale warto, zawsze to nowe dośiwaczenie i możesz poznać fajnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marzka Re: wymiana? 13.10.10, 15:14 u nas też byla wymiana ;D ja nie pojechałam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana14 Re: wymiana? 13.10.10, 15:21 warto my ja byłam na wymianie uczniowskiej na Ukrainie i było super na prawde warto jechać Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 A czy ktoś mi powie... 13.10.10, 15:23 co to jest ta wymiana uczniowska? Odpowiedz Link Zgłoś
muse_fan Re: A czy ktoś mi powie... 14.10.10, 19:54 U nas było tak: w pierwszej gim każdy dostał swojego Duńczyka i od tamtej pory pisaliśmy z nimi maile i czasem nasza pani we wspólnej kopercie wysyłała im nasze listy. W lutym rozpoczęliśmy przygotowania do prezentacji-przedstawienia o Polsce. W maju oni przyjechali do nas i w pierwszym dniu wieczorem (środa) przedstawiliśmy im naszą prezentację. Duńczycy mieszkali u nas w domach i wgl rozmawialiśmy oczywiście po angielsku. Byli u nas do soboty i jak odjechali już się nie mogliśmy doczekać września kiedy to my polecieliśmy do Danii. W Danii było super, domy różniło się dużo od naszych i wgl. Moja Rikke ma farmę Codziennie były jakieś wspólne imprezy, i fajne miejsca zwiedzaliśmy np. Aarhus, Legoland Odpowiedz Link Zgłoś
maadziaaa Re: A czy ktoś mi powie... 15.10.10, 18:51 tY DAJAC PRZYKLAD JEDZIESZ NA TYDZIEN DO NIEMIEC A ZA JAKIS CZAS OSOBA U KTOREJ MIESZKLAS PRZYJEZDZA DO CIEBIE I MIESZKA W TWOIM DOMU TEZ PRZE 1 TYDZIEC SA TEZ WYMIANY PRZYKLADOWO NA ROK ALE WTEDY TO JUZ SA INNE ZASADY TZ TY JEDZIESZ DO NIEMIEC DAJAC PRZYKLAD I MIESZKASZ TAM PRZEZ ROK UCZYSZ SIE A TA OSOBA DO KTOREJ JEDZIESZ TO W TYM SAMYM CZASIE JEDZIE DO CIEBIE I U CIEBIE MIESZKA Odpowiedz Link Zgłoś
andzias Re: wymiana? 13.10.10, 15:24 ja na Twoim miejscu bym pojechała, możesz poznać dużo nowych ludzi. ja niestety nie miałam nigdy takiej okazji, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
muse_fan Re: wymiana? 14.10.10, 16:13 ja byłam w tym roku w Danii, zajebiście było jak masz okazję to pewnie, że jedź ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ashley_miley Re: wymiana? 14.10.10, 16:24 U mnie niedawno jeszcze byla wymiana z Niemczech ,ale dzieciaki od nas jadą do nich w maju ja w przyszlym roku postaram się pojechac Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Byłam w ramach konkursu 14.10.10, 16:30 Żeby mieć 6 z angielskiego w 6 klasie pojechałam na wymianę do Londynu.Moim zdaniem to było nieporozumienie,ale rób,jak uważasz Odpowiedz Link Zgłoś
ultra_fiolet Re: wymiana? 14.10.10, 16:37 Kurcze ile bym dała żeby mieć w szkole taką wymianę i na nią pojechać!! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę! Jedź, mówię ci JEDŹ ;D Na pewno ci się spodoba, poznasz nowych ludzi, może zacieśnisz więzi z osobami które pojadą wraz z tobą?? W każdym razie nie będziesz żałować. napisz nam później czy się zdecydowałaś;d no i po powrocie opisz jak było Pozdrawiam.! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 14.10.10, 16:46 jeśli masz możliwość, to czemu nie? myślę, że takie wymiany to fajna sprawa, ja sama osobiście chciałabym wyjechać w średniej szkole na wymianę do Francji, fajnie by było jakby mi się udało, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
sagaznierzch Warto 14.10.10, 16:47 Poznasz nawy kraj ... obyczaje ... ludzi ... i wg. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nrulezzzzz Re: wymiana? 14.10.10, 16:50 no jasne! nawet, kiedy kraj z którym prowadzimy wymianę jest blisko! w lutym jadę do Turcji. do największego miasta Turcji- Istambułu! i wiesz co? jestem mega happy: poznam ich kulturę, tradycję, religię, architekturę! i to wielkie miasto! już nie mogę się doczekać! w przyszłym roku szkolnym być może pojadę do Włoch, bo ta wymiana, którą prowadzi moja szkoła jest taka większa. ale jedź, bo warto! polecam nrulezzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
amazinga Re: wymiana? 14.10.10, 17:28 Turcja wymiata Byłam tam, ale z rodzicami i chcę jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
ironic_ Re: wymiana? 14.10.10, 17:09 nie byłam, lecz w tym roku zamierzam się wybrać. warto, oczywiście, że warto. zresztą, chyba każdy powie Ci to samo. jlubisz poznawać nowych ludzi i wzbogacać się o nowe doświadczenia, to jedź! Odpowiedz Link Zgłoś
savannah95 Re: wymiana? 14.10.10, 17:15 dobrze się zastanów ja byłam, było strasznie nudno i w ogóle trafiłam do bardzo konserwatywnej rodziny źle patrzyli na to że się maluję i takie tam jednak nie wszyscy są równi moja kumpela była u innej rodziny i tam to dopiero się bawiła po prostu nigdy nie wiadomo co ci się przytrafi A zresztą spróbuj czegoś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: wymiana? 14.10.10, 20:51 Warto, to jest pewne, bo to oczywiste, poznasz nowych ludzi, inną kulturę. i na pewno się czegoś nauczysz. Wymiany są fajne. Ja byłam kiedyś na wymianie w Niemczech, i mam miłe wspomnienia z tamtego okresu, z dziewczyną u której mieszkałam, do dziś utrzymuje kontakt mailowy Odpowiedz Link Zgłoś
slonia122 Re: wymiana? 14.10.10, 20:57 wymiany sa swietne i mozna sie posmiac z ludzii Odpowiedz Link Zgłoś
nevermind_ Re: wymiana? 14.10.10, 21:12 ja jadę w tym miesiącu na taką wymianę, też na węgry. szczerze mówiąc to w ogóle się nie wahałam :q czy warto? pewnie, że warto. u nas licealiści jak spotykają gdzieś na mieście historyka z gimnazjum który się tym opiekuje, to go zaczepiają i pytają, kiedy jedziemy znowu, bo nawiązali już przyjaźnie i za sobą tęsknią c: Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: wymiana? 15.10.10, 17:34 Nigdy nie byłam, ale to musi być super doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś