Dodaj do ulubionych

Czy według was muzyka w naszych czasach...

• evanescence24 Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 13:48
      jasne, że jest. i totalnie zgadzam się z wypowiedzią jane_ (gdzieś tam wyżej ;p).

kocham zarówno tę "nową" muzykę, jak i tę "starą". :3
    • lov_aa Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 13:55
      nie wiem nie słucham tego typu tylko innych ;]
    • piratka13 Zależy 11.10.10, 14:08
      Nie koniecznie dzisiejsza muzyka jest gorsza od tej z przed kilkunastu lat .

Owszem zdarza się jakaś tandeta ,ale nie wszystko . . .

• werix3 Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 14:31
      wydaje mi się że dzisiejsza muzyka wcale nie jest gorsza od tej dawnej . fakt że
      są zespoły komercyjne -,- . ( coraz częściej się zdarza ) .ale jakby tak każdy
      głębiej czegoś poszukał to myśle że mało znane zespoły bardzo by im się
      spodobały . ja sama gustuje ogólnie w rocku ... ale to nie znaczy że ograniczam
      się tylko do niego ... szukam czegoś nowego ... np. teraz ' testuje ' metal ...
      i powiem że metal wcale nie oznacza jakiś hałas ... czy szum . trzeba się
      wsłuchać ... iii jakiś wniosek płynący ze słów . ; )) .
      a tak wgl to zapomniałam dodać że każdy ma inny gust . jedni słuchają rocka ,
      inni popu , hip-hopu , itp .
      pozdrawiam : werix3
    • extraordinary . 11.10.10, 14:52
      aj tam, kto co lubi. Zawsze można znaleźć zajebisstą muzykę, tylko trzeba szukać, bo narzekaniem się nie znajdzie.
    • najli. Sprzedają byle gó..., a ludzie to kupują. 11.10.10, 15:02
      buuu..
    • green_alien Moja opinia. 11.10.10, 15:03
      Kiedyś przebojów nie słuchało się miesiąc,lecz kilkadziesiąt lat.Teraz już nie
      ma takich artystów.Listy przebojów są na jeden tydzień, na czołówce nowe utwory
      z tego miesiąca.Nie ma już wielu prawdziwych artystów,takich,którzy tworzą coś
      naprawdę nowego i zmieniają historię muzyki.Ostatnim zespołem który coś zmienił
      była Metalica.
    • mweezy . 11.10.10, 15:09
      uważam, że muzyka zarówno w naszych czasach jak i dawniej jest i była dobra
      jeśli natrafiło się na taką, która nam się podoba. niektórzy z was mają na
      prawdę dziwne myślenie. nie ma jednej dobrej muzyki, dla każdego dobra
      muzyka będzie tak na prawdę znaczyła coś zupełnie innego, każdy w muzyce szuka
      czegoś wyjątkowego, każdy ma swoją ulubioną muzykę dzięki której coś może
      wynieść dla siebie, nawet jeśli dla niektórych to niezrozumiałe. trzeba to
      uszanować. i uszanować osoby, dzięki którym jakaś grupa odbiorców stanie się
      choć na chwilę dzięki ich muzyce kimś lepszym, weselszym, zadowolonym,
      spokojniejszym. tak na prawdę te wszystkie gatunki muzyczne ukształtowały się w
      XX wieku, owszem, należy się szacunek wykonawcom, którzy reprezentowali jako
      pierwsi czy jedni z pierwszych dany gatunek czy podgatunek, ale dzisiejsi
      artyści nie są gorsi dlatego, że chcą coś od siebie dołożyć do muzyki. po prostu
      każdy ma inny gust. a ja ponownie apeluję o odrobinę zastanowienia się przed
      napisaniem czegokolwiek.
    • nusska Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 15:13
      Jest dobra.
      Chociaż i tak czasami lubię posłuchać "starej" muzyki ,polskich wykonawców.
    • agnes_ Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 14.10.10, 09:46
      oczywiście, że jest dobra.
      nie narzekam.
    • bad_alex kiedyś była lepsza. 14.10.10, 10:28
      są przypadki, że piosenka teraz jest ok. , ale patrząc na ogół .. kiedyś tworzyło się lepsze rzeczy.
    • mamcyckipotacie Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 14.10.10, 11:47
      Tak, tylko mało jest takich perełek. Całe szczęście że takie zespoły jak KSU,
      Kwasożłopy, czy inne działające raczej w podziemiach bo rynek muzyczny jest
      komercyjny i ubogi, nie sprzedały dupy za kasę i swoją nutę w radiu. Szkoda
      tylko że idioci tworzący komercyjny shit profanują te gatunki nazywając swoje
      wypociny np. punkiem.
    • mileymandy Dla porównania to jest fatalna! 14.10.10, 11:57
      Są niektóre zespoły,które grają muzykę rockową na poziomie,np.The Pretty
      Reckless.Ale większość to masakra jednym słowem.Najbardziej mimo wszystko
      wku...a mnie,jak Jonasski,Hańcia i Sreelencia mówią,że grają rocka.Jonasski to w
      ogóle uważają się za rockstar,tak przeczytałam w jednym wywiadzie,a Hańcia nawet
      śpiewa piosenkę o tym,że jest gwiazdą rocka.Moim zdaniem rock w dzisiejszych
      czasach umarł.Pozostaje nam słuchać płyt kultowych i dawnych zespołów,jak
      AC/DC,Iron Maiden,Nirvana czy Guns'N'Rosesuncertain
      • saphirka Re: Dla porównania to jest fatalna! 06.11.10, 21:43
        Może mi ktoś wytłumaczyć podział muzyki na "lepszą" i gorszą", "prawdziwą" i "sztuczną", bo
        ja po prostu tego nie ogarniam. NIEKTÓRE użytkowniczki bardzo często dają takie określenia,
        w ogóle istnieje taki podział? Bo dla mnie nie ma czegoś takiego.... muzyka to muzyka i
        koniec.

ps. wiem trochę chaotyczne . Pozdrawiam smile
    • blondi.xd Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 21:47
      niektóre zespoły mają fajne piosenki. lecz w kilka lat temu było duzo dobrych
      zespołów z niezłymi piosenkami. smirk
    • fuck_the_system Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 21:47
      jest dobra , ale ta muzyka z lat wcześniejszych niezastąpiona !
      serio , posłuchaj sobie teraźniejszego rocka np : Paramore , a tego dawniejszego
      np : AC/DC , i porównaj .
      nie mam nic do Paramore , bo bardzo lubię ten zespół i słucham go cały czas ,
      ale moim zdaniem nie dorasta do pięt AC/DC czy innym zespołom tych lat .
      • elisss92 fuck_the_system 06.11.10, 22:20
        Ale ac/dc i paramore grają inną muzykę przecież.

Lubię raczej nową muzykę (tak od 2003 w górę), bo wcześniej nie było np. Escape The Fate
        czy innych zespołów, które kocham. A to, że niby rock był lepszy czy coś to mam w
        głębokim poważaniu ;]
    • light Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 23:13
      Jest dobra, tylko trzeba znaleźć coś dla siebie.
      Chociaż tak szczerze, to teraz karierę opiera się głównie na skandalach i nie mówcie, że tak
      nie jest. Wystarczy spojrzeć na te gwiazdy, które osiągnęły światową karierę... Tak, myślę
      tutaj głównie o Lady Gaga [gadze? nie, nie chcę odmieniać, bo może mi nie wyjść].
      Według mnie nie ma ona fenomenalnego głosu, muzykę tworzy... jaką tworzy. No ja bym
      tego sztuką nie nazwała, ale są gusta i... Ale spójrzmy prawdziwe w oczy: czy gdyby nie
      ubierała się w tak kontrowersyjny sposób i nagrywałaby normalne teledyski, osiągnęłaby
      tak wiele? Nie, nie sądzę.
      Cały czas mam wrażenie, że po prostu piramida wartości z dawnych lat się obróciła. Kiedyś
      cenione i wielbione były teksty z sensem, przyznajcie sami - ludzie woleli słuchać i myśleć,
      niż tylko słuchać. Oczywiście były takie pojedyncze przypadki, które nagrywały muzykę stricte pod zabawę, ale jak niewiele z nich jest wspominanych do dziś, prawda? Teraz mówi
      się o tym 'starym, dobrym rocku', mało osób powie słówko o Modern Talking, czy czymś
      w tym stylu.
      Więc idąc tym tropem - co zostanie po naszym pokoleniu? Lady Gaga? Rihanna? Bo to
      one i podobne gwiazdy jak na razie tworzą tą światową elitę - no, chyba że jestem
      niedoinformowana, ale jak tak słucham radio czasami, to najczęściej napotykam na nie. No
      i parę technojebnych piosenek.
      Ale ok, nie przejmujmy się naszą reputacją w oczach naszych dzieci i cieszmy się tym, co
      znajdziemy sami.
      Przepraszam, jeśli piszę bezsensu - trochę niedobrze się dziś czuję i mogę pisać głupoty.
      Nie, to nie jest usprawiedliwienie... chociaż po części to tak. z resztą wątpię, aby ktokolwiek
      przeczytał ten post.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka