evanescence24 Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 13:48 jasne, że jest. i totalnie zgadzam się z wypowiedzią jane_ (gdzieś tam wyżej ;p). kocham zarówno tę "nową" muzykę, jak i tę "starą". :3 Odpowiedz Link Zgłoś
lov_aa Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 13:55 nie wiem nie słucham tego typu tylko innych ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Zależy 11.10.10, 14:08 Nie koniecznie dzisiejsza muzyka jest gorsza od tej z przed kilkunastu lat . Owszem zdarza się jakaś tandeta ,ale nie wszystko . . . Odpowiedz Link Zgłoś
werix3 Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 14:31 wydaje mi się że dzisiejsza muzyka wcale nie jest gorsza od tej dawnej . fakt że są zespoły komercyjne -,- . ( coraz częściej się zdarza ) .ale jakby tak każdy głębiej czegoś poszukał to myśle że mało znane zespoły bardzo by im się spodobały . ja sama gustuje ogólnie w rocku ... ale to nie znaczy że ograniczam się tylko do niego ... szukam czegoś nowego ... np. teraz ' testuje ' metal ... i powiem że metal wcale nie oznacza jakiś hałas ... czy szum . trzeba się wsłuchać ... iii jakiś wniosek płynący ze słów . ; )) . a tak wgl to zapomniałam dodać że każdy ma inny gust . jedni słuchają rocka , inni popu , hip-hopu , itp . pozdrawiam : werix3 Odpowiedz Link Zgłoś
extraordinary . 11.10.10, 14:52 aj tam, kto co lubi. Zawsze można znaleźć zajebisstą muzykę, tylko trzeba szukać, bo narzekaniem się nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Moja opinia. 11.10.10, 15:03 Kiedyś przebojów nie słuchało się miesiąc,lecz kilkadziesiąt lat.Teraz już nie ma takich artystów.Listy przebojów są na jeden tydzień, na czołówce nowe utwory z tego miesiąca.Nie ma już wielu prawdziwych artystów,takich,którzy tworzą coś naprawdę nowego i zmieniają historię muzyki.Ostatnim zespołem który coś zmienił była Metalica. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 11.10.10, 15:09 uważam, że muzyka zarówno w naszych czasach jak i dawniej jest i była dobra jeśli natrafiło się na taką, która nam się podoba. niektórzy z was mają na prawdę dziwne myślenie. nie ma jednej dobrej muzyki, dla każdego dobra muzyka będzie tak na prawdę znaczyła coś zupełnie innego, każdy w muzyce szuka czegoś wyjątkowego, każdy ma swoją ulubioną muzykę dzięki której coś może wynieść dla siebie, nawet jeśli dla niektórych to niezrozumiałe. trzeba to uszanować. i uszanować osoby, dzięki którym jakaś grupa odbiorców stanie się choć na chwilę dzięki ich muzyce kimś lepszym, weselszym, zadowolonym, spokojniejszym. tak na prawdę te wszystkie gatunki muzyczne ukształtowały się w XX wieku, owszem, należy się szacunek wykonawcom, którzy reprezentowali jako pierwsi czy jedni z pierwszych dany gatunek czy podgatunek, ale dzisiejsi artyści nie są gorsi dlatego, że chcą coś od siebie dołożyć do muzyki. po prostu każdy ma inny gust. a ja ponownie apeluję o odrobinę zastanowienia się przed napisaniem czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nusska Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 11.10.10, 15:13 Jest dobra. Chociaż i tak czasami lubię posłuchać "starej" muzyki ,polskich wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_ Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 14.10.10, 09:46 oczywiście, że jest dobra. nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex kiedyś była lepsza. 14.10.10, 10:28 są przypadki, że piosenka teraz jest ok. , ale patrząc na ogół .. kiedyś tworzyło się lepsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 14.10.10, 11:47 Tak, tylko mało jest takich perełek. Całe szczęście że takie zespoły jak KSU, Kwasożłopy, czy inne działające raczej w podziemiach bo rynek muzyczny jest komercyjny i ubogi, nie sprzedały dupy za kasę i swoją nutę w radiu. Szkoda tylko że idioci tworzący komercyjny shit profanują te gatunki nazywając swoje wypociny np. punkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Dla porównania to jest fatalna! 14.10.10, 11:57 Są niektóre zespoły,które grają muzykę rockową na poziomie,np.The Pretty Reckless.Ale większość to masakra jednym słowem.Najbardziej mimo wszystko wku...a mnie,jak Jonasski,Hańcia i Sreelencia mówią,że grają rocka.Jonasski to w ogóle uważają się za rockstar,tak przeczytałam w jednym wywiadzie,a Hańcia nawet śpiewa piosenkę o tym,że jest gwiazdą rocka.Moim zdaniem rock w dzisiejszych czasach umarł.Pozostaje nam słuchać płyt kultowych i dawnych zespołów,jak AC/DC,Iron Maiden,Nirvana czy Guns'N'Roses Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: Dla porównania to jest fatalna! 06.11.10, 21:43 Może mi ktoś wytłumaczyć podział muzyki na "lepszą" i gorszą", "prawdziwą" i "sztuczną", bo ja po prostu tego nie ogarniam. NIEKTÓRE użytkowniczki bardzo często dają takie określenia, w ogóle istnieje taki podział? Bo dla mnie nie ma czegoś takiego.... muzyka to muzyka i koniec. ps. wiem trochę chaotyczne . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blondi.xd Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 21:47 niektóre zespoły mają fajne piosenki. lecz w kilka lat temu było duzo dobrych zespołów z niezłymi piosenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
fuck_the_system Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 21:47 jest dobra , ale ta muzyka z lat wcześniejszych niezastąpiona ! serio , posłuchaj sobie teraźniejszego rocka np : Paramore , a tego dawniejszego np : AC/DC , i porównaj . nie mam nic do Paramore , bo bardzo lubię ten zespół i słucham go cały czas , ale moim zdaniem nie dorasta do pięt AC/DC czy innym zespołom tych lat . Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 fuck_the_system 06.11.10, 22:20 Ale ac/dc i paramore grają inną muzykę przecież. Lubię raczej nową muzykę (tak od 2003 w górę), bo wcześniej nie było np. Escape The Fate czy innych zespołów, które kocham. A to, że niby rock był lepszy czy coś to mam w głębokim poważaniu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Czy według was muzyka w naszych czasach... 06.11.10, 23:13 Jest dobra, tylko trzeba znaleźć coś dla siebie. Chociaż tak szczerze, to teraz karierę opiera się głównie na skandalach i nie mówcie, że tak nie jest. Wystarczy spojrzeć na te gwiazdy, które osiągnęły światową karierę... Tak, myślę tutaj głównie o Lady Gaga [gadze? nie, nie chcę odmieniać, bo może mi nie wyjść]. Według mnie nie ma ona fenomenalnego głosu, muzykę tworzy... jaką tworzy. No ja bym tego sztuką nie nazwała, ale są gusta i... Ale spójrzmy prawdziwe w oczy: czy gdyby nie ubierała się w tak kontrowersyjny sposób i nagrywałaby normalne teledyski, osiągnęłaby tak wiele? Nie, nie sądzę. Cały czas mam wrażenie, że po prostu piramida wartości z dawnych lat się obróciła. Kiedyś cenione i wielbione były teksty z sensem, przyznajcie sami - ludzie woleli słuchać i myśleć, niż tylko słuchać. Oczywiście były takie pojedyncze przypadki, które nagrywały muzykę stricte pod zabawę, ale jak niewiele z nich jest wspominanych do dziś, prawda? Teraz mówi się o tym 'starym, dobrym rocku', mało osób powie słówko o Modern Talking, czy czymś w tym stylu. Więc idąc tym tropem - co zostanie po naszym pokoleniu? Lady Gaga? Rihanna? Bo to one i podobne gwiazdy jak na razie tworzą tą światową elitę - no, chyba że jestem niedoinformowana, ale jak tak słucham radio czasami, to najczęściej napotykam na nie. No i parę technojebnych piosenek. Ale ok, nie przejmujmy się naszą reputacją w oczach naszych dzieci i cieszmy się tym, co znajdziemy sami. Przepraszam, jeśli piszę bezsensu - trochę niedobrze się dziś czuję i mogę pisać głupoty. Nie, to nie jest usprawiedliwienie... chociaż po części to tak. z resztą wątpię, aby ktokolwiek przeczytał ten post. Odpowiedz Link Zgłoś