Dodaj do ulubionych

Laaast Christmass .<#

• invasionn Re: Laaast Christmass .<# 20.10.10, 17:20
      O matko, widzę, że nie jestem sama z moją teorią co do świąt. ; ) Również bardzo KOCHAM
      święta. Najbardziej właśnie Bożo Narodzeniowa. Masz właśnie rację, ten okres czasu, ta
      atmosfera świąteczna, krzątanie się po domu, wprawia człowieka w nastrój, pop prostu nie
      do opisania. ;D Nie ze względu na prezenty. Ale np. wstajesz rano w dzień Wigilii i
      spąglądasz przez okno, a tam kupa śniegu, a w domu cieplutko, przyjemnie i zaraz się
      zaczną wszystkie przygotowania. Potem ta atmosfera rodzinna, płakanie przy dzieleniu się
      opłatkiem... :]
      Oczywiście, Kevin - standardowo. W ogóle, ja kocham wszystkie filmy związane ze świętami
      Bożego Narodzenia. Taki film jak np. Śnięty Mikołaj.
      A ta piosenka jest świetna! Również ją uwielbiam! Kojarzy mi się z takimi
      najprawdziwszymi świętami.
      To jest niesamowite.
    • leesh Re:63dni.!!! ;)) 21.10.10, 09:59
      • niebieskaa :OOOO 21.10.10, 15:58
        nie było mnie tu kilka dni, oo jak blisko święta już tylko 63 dni .
    • brand.of.heroin Re: Laaast Christmass .<# 21.10.10, 11:23
      Kevin.
      Śnieg.

Nie mogę doczekać się świąt. !!!!
      • stay_away Re: Laaast Christmass .<# 21.10.10, 11:48
        Miasto nocą. No i spacery nocą, kiedy każdy dom jest tak ślicznie oświetlony <3
    • magda1997.12 dziekuje ci że zrobiłas taki wątek;* 21.10.10, 14:12
      po prostu ta piosenka to kawał histori kocham ją,wsponiałas równiez o Kevinie,to
      normalnie tradycja glądanie Kevina
      po prostu kocham atmosfere świąt,kiedy to mój tata przyjeżdża i o 12 w nocy robimy
      żarcie
      Ta piosenka która leci w reklamie coca coli-uwielbiam ją
      jeżdzic do całej famili i żryć wszystko to co przygotowali,kocham kiedy to rodzina sie
      zjeżdża tata otwira wóde i słychac cały czas śmiech,no i oczywisć co ja z kuzynkami czy z
      kuzynami z siostrami wykombinujemy,zeszłego roku oglądaliśmy piłe 2 hehe boskoxD
      • free 63 dni! A jutro moje urodziny! (22 październik) 21.10.10, 16:16

Świętujemy !
        • free 62 dni i moje urodziny c; 22.10.10, 14:34
          Tak, wiem, że się chwalę ; D
    • leesh Re: 61dni.!!! ;)) 23.10.10, 11:16
    • nickaa Re: Laaast Christmass .<# 23.10.10, 11:31
      ze świętami kojarzy mi się Kevin oczywiście ! znam to na pamięć ale i tak to
      oglądam i się śmieje ! reklama coca coli te ciężarówki i wgl big_grin hmm dekoracje w
      domu ubieranie choinki prezenty ;D dekoracje w sklepach ;D kocham zupę grzybową
      na Wigilię! i oczywiście Pasterkę wink)) święta są fajne ogólnie wole Boże
      Narodzenie niż Wielkanoc wink))
      • only_exception Re: Laaast Christmass .<# 23.10.10, 14:28
        haha a ja muszę się pochwalić < no i odświeżyć wątek przy okazji > U mnie
        sypał ŚNIEG
        !! NO nie dziś, ale sypał w ŚRODĘ big_grinbig_grin
        no i co z tego że z deszczem ale to też śnieg big_grinbig_grin

santasantasanta

CORAZ BLIŻEJ ŚWIĘTA serce
        • answer 61 dni!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.10, 17:25
          Kocham, kocham, kocham święta!

Uwielbiam wszystko co z nimi związane a do świąt równe dwa miesiące ; -)
    • albama Re: Laaast Christmass .<# 23.10.10, 17:41
      też nie mogę się już doczekać świąt : D tej atmosfery i co ważniejsze wolnego od
      szkoły xd
      u mnie w domu jest tak samo - jest kevin są święta < 3
    • truskawka159 Re: Laaast Christmass .<# 23.10.10, 18:02
      MASZ rację, też uwielbiam ten czas ale i tak w listpadzie zaczną się te reklamy i ja myślę
      już o liście do rodziców (św. Mikołaja)hahaha...niemogę się czekac!!!!
      • sylwiaaa Re: Laaast Christmass .<# 24.10.10, 11:22
        juz tylko 2 miechy ! smile <33
    • leesh Re:60dni.!!! ;)) 24.10.10, 12:13
      • free Re:60dni.!!! ;)) 24.10.10, 14:40
    • miastowa. Re: Laaast Christmass .<# 24.10.10, 15:26
      hej Free kocham święta , mam tak jak ty no wiesz z reklamą coli i kevinem ; pp ,
      poza tym śnieg , prezenty,i ten niepowtarzalny klimat. kocham moje masto przed
      świętami ; PP prezent
    • lace Re: Laaast Christmass .<# 24.10.10, 19:59
      Uszzzzzzzka! I Kevin. A piosenki to We Wish you a merry christmas i Ashlee
      Simpson "Christmas: Past, Present and Future" no i oczywiście Last Christmas.
      • marszalinka Szczerze 25.10.10, 15:02
        Nigdy w swieta nie ogladalam Kevina w calosci xD
        • leesh Re:59dni.!!! ;)) 25.10.10, 17:07
          • free Re:59dni.!!! ;)) 25.10.10, 19:00
            @leesh, to ja mam pierwsza podawać dni ;pp Jestem zła ;D
            Żart.c;
            • leesh Re:58dni.!!! ;)) 26.10.10, 09:34
              @free,sorry ale to jest silniejsze ode mnie ;PP

'Coraz bliżej święta,coraz bliżej święta'
      • donottouchme Re: Laaast Christmass .<# 26.10.10, 11:04
        ubieranie choinki , dużo ludzi xd , i ten zapach jak wraca sie z dworu bo czegoś zabrakło no i
        się wchodzi i tu pachnie ciastami potrawami etc , no i te klimaty w supermarketach miesiąc
        przed wiszą świąteczne ozdoby xd
        • nikt. Re: Laaast Christmass .<# 26.10.10, 12:43
          jeszcze tylko 59 dni do Wigilii. santa

święta to najlepszy czas w roku, nieporównywalny do wakacji. co z tego, że tamte to 2 miesiące, ale święta to magia. rodzina, prezenty, atmosfera, śnieg, kolędy, miłość. razem tworzy prawdziwą magię. coś niesamowitego.

chciałabym już grudzień, żeby kupić sobie kalendarz adwentowy, i w końcu zjeść go nie od razu, tylko każdego dnia. choinka
          i co roku kupuję sobie takie 6 mikołajów z czekolady z Kauflanda, na patyku. dobre są. XD

w tym roku święta będą chyba u cioci, bądź u nas, co roku inaczej, zeszłe święta były u babci.

kocham lepić pierogi, piec makowca i piernik, oglądać karpie, które zaraz zginą, żeby je zjeść [ taka mroczna wstawka. XD ] a potem zdejmować z nich łuski, ubierać choinkę, stroić swój pokój, pakować prezenty, rozpakowywać je, i w dodatku jestem rodzinnym donosicielem prezentów, rozdaję je z pod choinki. o, i zapomniałam dodać, że UWIELBIAM groch z kapustą. ;d i jeszcze te mandarynki, które są zawsze zimą, kiedy je jem, i czuję ich zapach, cały czas myślę o świętach. i bardzo lubię chorować w święta. ;q chodzić na lodowisko, kiedy już o 16 jest ciemno, ŚNIEG, ŚNIEG, ŚNIEG, i jeszcze raz ŚNIEG! prezent

mam taką składankę 4 płyt ze świątecznymi piosenkami. kiedyś dostałam ją nią święta, puszczam ją sobie grudniowymi wieczorami, i myślę nad prezentami, które chciałabym dostać. : )

pamiętacie, jak kilka lat temu [ tak z 7-8 ] w Wigilię około godziny 19-20 leciała Barbie ? Roszpunka, Dziadek do orzechów ? zawsze oglądałam : )

jakie potrawy 'zasiądą' na Waszym wigilijnym stole ? jecie wszystkie 12 ? choinka
          u mnie jest tak..

1. karp smażony.
          2. oczywiście barszcz czerwony.
          3. uszka do niego. ; )
          4. ryba po grecku.
          5. karp w galarecie.
          6. groch z kapustą.
          7. smażone pierogi z kapustą i grzybami.
          8. sałatka ze śledziem, ziemniakami, majonezem, cebulą, jajkiem i bodajże ananasem, nie jestem pewna. ale jest dobra, ja wyjadam tylko z góry marchewkę, jajko, majonez i odrobinę cebuli i śledzia.
          9. czasem jest kutia, ale za nią nie przepadam specjalnie.
          10. bigos.
          11. śledzie w śmietanie.
          12. coś także ze śledziami. XD

JA CHCĘ JUŻ ŚWIĘTA. takie ze śneigiem! santa
          • nikt. Re: Laaast Christmass .<# 26.10.10, 12:59
            a właściwie to: do Świąt pozostało 58 dni, 11 godzin.
          • vivienne. Re: Laaast Christmass .<# 26.10.10, 13:06
            ja chce juz grudzien ! <333

reklama coca-coli , piosenki - last christmas, baby please come home, all i want
            for christmas is you, etc.. ^.^

nie moge sie doczekac (:
            • dream Laaast Christmass .<# 26.10.10, 13:12
              Ha.. ja też..
              Święta to cudowny czas, który daje mi siły na cały rok..
              Poza tym święta = zapładnianie suni w hodowli = szczeniaki = happy dream.
              • free 58DNI! 26.10.10, 18:27
    • unthinkable Re: Laaast Christmass .<# 26.10.10, 21:22
      odliczanie.swiateczne.info/
      • nikt. 57 dni ! 27.10.10, 15:58
        jeszcze tylko 57 dni i 9 godzin. santa
    • marszalinka Makówki 27.10.10, 15:54
      Juz sie nie doczekam !big_grin
    • leesh 57dni.!!! ;)) 27.10.10, 16:27
      • sylwiaaa Re: 57dni.!!! ;)) 27.10.10, 16:30
        wiecie ze juz jest reklama swiateczna avonu !?;dsantasanta
    • demily33 Re: Laaast Christmass .<# 27.10.10, 16:31
      oj tak , zgodzę się wink
      czym by były święta bez tej super reklamy Coca Coli albo Kevina big_grin
      i pamiętam że w każdą Wigilię leci na polsacie Księżniczka na lodzie kiss
      • answer Laaast Christmass .<# 27.10.10, 19:20
        57 dni!
        My z przyjaciółkami będziemy łazic po sklepach jak zwykle przed wigilią i na
        spacery nocą kiedy świecą lampki ....

Rodzinna krzątanina - sprzatanie , gotowanie, szczere, ciepłe rozmowy....

Już marzę i nie mogę przestać słuchać Laaast Christmass .<#
        • free 57 dni! 27.10.10, 23:37
    • leesh Re: 56dni.!!! ;)) 28.10.10, 14:59
      choinkachoinkachoinka

santasantasanta

prezentprezentprezent
      • nikt. Re: 56dni.!!! ;)) 28.10.10, 15:40
        w te święta moja rodzina nie będzie w komplecie.. : c

zawsze było tak :
        1. babcia.
        2. dziadek.
        3. mama.
        4. tata.
        5. ciocia.
        6. wujek.
        7. kuzynka.
        8. i druga kuzynka.
        9. moja siostra.
        10. ja.

no w zeszłym roku był jeszcze mąż jednej z kuzynek, ale teraz obie spędzają święta z rodziną swoich mężów. sad
    • kontrastowa Re: Laaast Christmass .<# 28.10.10, 16:32
      ja kocham Świeta ! . serce
      kocham tą atmosfere i wgl .. To kiedy jest choinka i cała rodzina przy stole .
      Opłatek , koledy ... No i prezenty ; ))
      najbardziej ze świetami kojarzy mi sie piosenka z coca-coli .
      Zawsze (tak jak ty ) wiem że świeta tuż tuż . !
      a potem Sylwester ... ; ]] jaa już chce tenn czas < 3 big_grin
    • leesh Re:55dni.!!! ;)) 29.10.10, 14:25
      kiss
      • hellokiciara Re:55dni.!!! ;)) 29.10.10, 17:19
        te 55 dni , oby szybko zleciały .
        szybko mijają tygodnie , ale tylko oczekuję jedno , święta = miła świąteczna atmosfera
    • klauduska_ Re: Laaast Christmass .<# 30.10.10, 11:13
      i jeszcze ulotki z biedronki i w ogóle z innych sklepów i mówienie jak się było
      małym ''ja chcę to , a nie to'' ;d Albo szukanie prezentów wink)) Ja jeszcze
      zawsze nadaje imiona karpiom xd I siedze sobie z nimi w łazience haha wcześniej
      było to częściej gdy byłam mniejsza jeszcze z nimi rozmawiałam *_*
      • majka04 54 dni :DD 30.10.10, 11:39
        ja wręcz uwielbiam święta ! < 33 po prostu ten klimat , te piosenki i filmy świąteczne ! smile
        a jeśli chodzi o szczegóły to po pierwsze telewizja same świąteczne/zimowe reklamy oraz
        pełno filmów o świątecznej/zimowej tematyce - które po prostu kocham ... są takie hmm
        magiczne ? ;P moją ulubioną reklamą jest reklama coca-coli i reklama jakiejś kawy już nie
        pamiętam jakiej ale też mi się bardzo podoba ! ;D potem są filmy rzecz jasna Kevin sam w
        domu , w tym roku zamierzam obejrzeć bo tak się składa że nigdy nie oglądałam kevina od
        początku do końca smile trochę dziecinna ale i tak mi się podoba Miki : Bardziej Bajkowa Święta
        , Jack Foster, Santa Baby, Córka Mikołaja 1 i 2 , Wesołych Świąt - no to na tyle z filmów . a
        jak u babci w wannie pływają sobie karpie to zawsze ja nazywam w zeszłym roku była
        Juzia i Zenon . ; x
    • jo. Re: Laaast Christmass .<# 30.10.10, 11:49
      myślałam, że tylko ja jestem taka głupia i już podniecam się świątami.
      kocham, kocham, kocham absolutnie wszystko, co wypisałaś. <3 ja uwielbiam jeszcze
      rodzinne ciastkowanie przed świętami. wiele zabawy, super zapachy, a jak już słodycze są
      gotowe, to jest totalnie świątecznie! a najwspanialsze w tym jest to, że te ciastka robimy tylko
      raz w roku, właśnie na boże narodzenie, przez to ten smak jest taki cudowny.
      oszz, jeszcze bardziej nie mogę doczekać się świąt! <3
      • sandrolaxd Re:tuu <33 30.10.10, 12:34
        Hah.Nie mogę uwierzyć że to tak blisko już.Kurde koniec pierwszego pólrocza z
        tym przychodzi ...;p
        -
        Chyba nie muszę nic dodawać.xD
        oprócz prezentów oczywiście.Właśnie.Co chcecie dostać w tym roku ?
        • malowana. 54 dni ! ; D 30.10.10, 12:51
          jescze tylko 54 dni ! ;D a pamiętam jak było jeszcze 79 dni ! ;D
          zanim się obejrzymy będzie 1 dzień ! big_grinbig_grin

santachoinkaprezentsantaprezentsantachoinkaprezentsantachoinkaprezentsantachoinkaprezentsantachoinkaprezentsantachoinkaprezentsantachoinkasantachoinkaserce
          • currant_ 54 dni ! ; D 30.10.10, 13:05
            ja już czekam , czekam i się doczekać nie mogę!
            zobaczycie jak listopad zleci , a potem to już ten okres przed świąteczny , reklamy <3

ja chcę święta!

santa

• accidenti Re: Laaast Christmass .<# 30.10.10, 13:18
      Święta, Święta, Święta! Już czuję ich magię smile Uwielbiam przynosić do
      zamrażarki kulki śniegu, piec ciasta, które potem służą jedynie jako ozdoba wink
      Pomimo, iż w mikołaja przestałam wierzyć już dawno temu, to wciąż piszę list,
      otwieram okno i pozwalam mu polecieć ku rozgwieżdżonemu niebu ^ ^ Kolędy
      puszczam od momentu, kiedy ktoś mi przypomni o świętach, więc dziękuję smile W tym
      roku zamierzam udekorować dom sztucznym śniegiem, tysiącem śnieżnych obrazków i
      ogólnie ożywić tą atmosferę którą rozkręca reklama coli tongue_out

Wesołych Świąt big_grin choinka
    • leesh Re:54dni.!!! ;)) 30.10.10, 13:46
      choinka
      • free Dzisiaj ja bd pierwsza ;D 51 DNI LUDZIE ! 31.10.10, 09:26
        Cieszycie się ? Mi się śniło, że padał śnieg.
        • malowana. 50 dni ! ii ......... 01.11.10, 10:01
          ja czekam na to ;D

santa
    • leesh Re:53dni.!!! ;)) 31.10.10, 12:32
      santa
    • aileen Re: Laaast Christmass .<# 31.10.10, 12:45
      z czym kojarzą mi się święta? z utworem Last Christmas, zapachem żywej choinki,
      ubieraniem drzewka z tatą w wieczór wigilijny, z zapachami z kuchni, rodzinnymi
      kłótniami. z Kevinem, ale nie w pozytywnym sensie. mam dosyć tego filmu. z czym
      jeszcze? z polskimi kolędami, oczywiście i stosem płyt z świątecznymi utworami.
      lubię wspominać czasy dzieciństwa, kiedy to czuło się magiczną atmosferę świąt.
      z roku na rok święta tracą dla mnie urok i pozostaje ponura rzeczywistość.
      • spontaniczna Re: Laaast Christmass .<# 31.10.10, 12:59
        święta kojarzą mi się z Kevinem, ofc , ze słodyczami, a mianowicie cukierkami na
        choince, takimi truskawkowymi < 33 , z hurtownią, w której mama zawsze kupuje
        bańki i ozdoby świąteczne, ze świecącym mikołajem w naszym oknie, a najbardziej
        to z piosenką Mariah Carey - All I want for christmas is you ! < 3333

O! i zapomniałam o kolędach śpiewanych przez mojego dziadka ! usłyszeć to -
        bezcenne .
        xd

ja chce święta !
    • rosalie11 Re: Laaast Christmass .<# 01.11.10, 10:07
      Dokładnie to samo no i jeszcze śnieg choinka i prezent
      • answer Re: Laaast Christmass .<# 01.11.10, 15:18
        JUż się nie moge doczekać!

Moja mama się nademną znęca i nie chce upiec pierniczków juz teraz smilesmirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka