Dodaj do ulubionych

Laaast Christmass .<#

10.10.10, 21:20
Dużo było wątków o świętach, wiem . Ale tu chodzi o odliczanie do tej
wyjątkowej atmosfery, dzielenie się z nami swoimi domowymi tradycjami,
codzienne opisywanie zbliżania się do tych wyjątkowych dni c;
____
Zacznijmy od piosenek. Kocham, po prostu KOCHAM, Last christmas w wykonaniu
oryginalnym czyli Wham. Kocham teledysk, który leci co roku o 17-18 na vivie,
w czasie kiedy przygotowuje się do Wigilii. Kocham tą nutę, chociaż piosenka
ma wspólnego ze świętami tyle, co ja z masłem ( ee ? ) .

Reklama coca-coli. Jak pojawia się w TV wiem, że święta NADCHODZĄ ! Ta
ciężarówka, odgłos otwierania napoju. Nie mogę się doczekać !

Następnie powinniśmy oczywiście wspomnieć o Kevinie. To tradycja. Jest Kevin -
są święta. Rok temu leciały różne części, których wcześniej nie widziałam np.
3, 4 i 5. Szczerze ? Nawet nie wiedziałam, że takowe istnieją dopóki nie
zobaczyłam reklamy na polsacie, czy tam na TVN.

Co jeszcze? To już należy od was. Opiszcie, co kojarzycie ze świętami, co
kochacie w tych dniach i w ogóle. Piszmy tu aż do 26 grudnia. Potem
może odnowimy wątek za rok. Co wy na to ? Piszcie; )

PS: Wątek wcześnie bo jeszcze 2 miesiące do świąt, ale nie mogę się
powstrzymać. Ten wyjątkowy czas, ymhh. Jeżeli nie podoba ci się temat, proste
nie komentuj. santa
Obserwuj wątek
    • free Jak mogłam zapomnieć oo .. 10.10.10, 21:22
      ŚNIEGU ! Bez tego nie wyobrażam sobie świąt. santachoinkaprezent
      • lisaxx Re: 10.10.10, 21:26
        ijeee prezenty ;DD
        miasta slicznie wygladaja nocą gdy jest ciemno i swieca sie takie swiatelka na drzewach ;d
        no i oczywiscie snieg , co to za swieta bez sniegu ;d
        ja juz chce barszcz z uszkami ;D
        • virginkaa Re: 10.10.10, 21:41
          Ciężarówka z coca colą - "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..." big_grin
          Kevin big_grin
          Śnieg!
      • mileymandy Chyba trochę za wcześnie 11.10.10, 17:15
        Nie uważaszwink?Do tych świąt jakoś mi się nie spieszy,są dla mnie po prostu
        nijakie.Owszem,fajnie byłoby gdyby był śnieg,ale musiałby zdarzyć się prawdziwy
        cud,bo od jakiś 4 lat towarzyszy nam deszcz i błoto na drogachconfused
        Tak,więc do świąt mi się nie spieszy,a wątków na ten temat było,niech
        pomyślę...Tysiąc?
        • sakura134 Re: ;) 12.11.10, 13:49
          W zeszłym roku padał śnieg wink Jakbyś zapomniała XD Uważam, że warto myśleć o świętach, bo wtedy się robi miło nawet jeżeli to dopiero za 2 miesiące smile
          Może i było z tysiąc wątków, ale każdy jest inny, że tak napiszę big_grin
      • sims Re: Jak mogłam zapomnieć oo .. 14.10.10, 18:40
        Ja dokładnie to samo co ty free ; ) ale jeszcze choinkachoinka i prezentyprezent ; ) i móstwo lampk na choince ; ) santa
        • luflee. ;> 28.11.10, 10:46
          mi ze świetami najbardziej kojarzy się piosenka Britney Spears 'My only wish' XD.
      • leesh Re: Święta.! <333 15.10.10, 13:27
        Kocham święta.!

Nie wiem jak wytrzymam jeszcze ponad 2 miesiące. Święta to najlepszy czas w roku.!
        Uwielbiam śnieg,ubieranie choinki i obdarowywanie się prezentami, a najbardziej
        spędzanie z rodziną świątecznych dni.!serce
        Święta zawsze spędzam u babci i u drugiej babci i dziadka.Uwielbiam kszątanine
        przed wigilijną kolacją oraz czekanie na pierwszą gwiazdke, jedzenie
        świątecznych potraw,dzielenie się opłatkiem i śpiewanie kolęd oraz
        rozpakowywanie prezentów.

Oczywiście czekam z wyczekiwaniem na pierwszy śnieg oraz reklame Coli z
        Mikołajem.!big_grin Gdy ktoś u mnie w domu zobaczy w telewizji tą reklame od razu
        woła reszte rodziny by też zobaczyła.!santa To jest dla nas znak że zbliżają
        sie święta.!serce
        Brdzo lubie także świąteczny wystruj sklepów, to również przypomina mj o świętach wink

Kevina obowiązkowo też oglądam, uwielbiam ten film, a szczególnie 2 pierwsze
        części.!kiss
        W ogóle uwielbiam wszystkie świąteczne filmy i staram się oglądać jak najwięcej.!kiss

Uwielbiam również świąteczne piosenki i kolędy(właśnie ich
        słuchamwink).serceJednak nie napisze ubionych, ponieważ za dużo ich jest big_grin

Wspaniały blog o świętachchoinka

PS:Do Świąt pozostało: 69 dni, 11 godzin

https://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2010/10/33.gif
        • carino Oczywiście że kocham ;> 20.10.10, 16:14
          za kevinem nie przepadam,
          Kocham reklamę coca coli,
          moja ulubiona wink
          i miasta tak ślicznie wyglądają,

Magia wink
      • ola363 Re: Jak mogłam zapomnieć oo .. 23.12.10, 11:29
        śnieg i oczywiście magie świąt
        Wesołych świątsmilesantachoinkaprezent
      • juulek Święta ;pp 23.12.10, 14:24
        Zgadzam się ze wszystkim :p
        Po pierwsze : Ta reklama Coca-Coli i "Coraz bliżej święta"
        teraz akurat sobie słucham "Coraz bliżej święta" i "Kto wie czy za rogiem". Uwielbiam te 2 piosenki w polskim wykonaniu smile
        Po drugie : Miało nie być Kevina! Jak dzisiaj na Polsacie zobaczyłam reklamę to się wydarłam na cały regulator ;p
        Po trzecie : Szkolne jasełka - aniołki, Józef, Maryja itp. to zawsze wprowadza mnie w świąteczny nastrój
        Po czwarte : Ubieranie choinki - łańcuchy, lampki, bombki smile itd.
        Po piąte : Potrawy - uwielbiam pichcić w kuchni smile
        Pozdrawiam smile
    • marsjanka115 x__x 10.10.10, 21:24
      taak big_grin
      a i piosenka genialna big_grin
      santa
      • klaudia_25 ;D 07.11.10, 13:00
        Śnieg , lepienie bałwana i ... PREZENTY brawo
    • dorr Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:25
      uwielbiam święta, ale jak dla mnie zrobiły się jakieś inne w tamtym roku. mam
      nadzieję, że w tym będą takie jak powinny być. zawsze jak zaczyna się okres
      świąteczny to mam zajawkę na ta piosenkę Wham i słucham jej jeszcze chyba do
      sylwestra. xD
      to taki magiczny czas. ohh, mogłabym pisać bez końca, ale nie wiem od czego
      zacząć. ; d
      • dorr Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:28
        noo, racja! śniego jest ważny, w któreś święta martwiłam się, bo przez długi
        czas śniegu nie było, ale na szczęście zaczelo padać jakoś w dzień przed wigilią.
      • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:30
        dorr napisał(a):

> uwielbiam święta, ale jak dla mnie zrobiły się jakieś inne w tamtym roku. mam
        > nadzieję, że w tym będą takie jak powinny być. zawsze jak zaczyna się okres
        > świąteczny to mam zajawkę na ta piosenkę Wham i słucham jej jeszcze chyba do
        > sylwestra. xD
        > to taki magiczny czas. ohh, mogłabym pisać bez końca, ale nie wiem od czego
        > zacząć. ; d

Też kocham tę piosenkę, chociaż jak pisałam jest tam zawarte słowo "christmas" i
        od razu wszyscy, słuchają święta. Ale cóż, tak to się przyjęło i nie wyobrażam
        sobie słuchania tej nuty np. w wakacje. ŚNIEGGG <3
      • dolores_love115 a ja nie lubię spowiedzi przedświątecznej. 16.10.10, 14:10
        crying
    • justus Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:32
      Jeszcze uszka < mniam >

Może ktoś mi się trafi pod jemiołą w tym roku ( jeszcze tego nie próbowałam ; ] )

Zapomniałaś jeszcze o Tytanicu co roku przed świętami.

O przypominam też sobie jak mojej mamie wybuchły w ręku lampki choinkowe, na
      szczęście nic się jej nie stało.

A co do reklam: zawsze sobie przypominam reklamy zabawek. Jak byłam mniejsza
      siedziałam z otwartą buzią przed tv i mówiłam do rodziców:
      " Tą chcę ".
      Była kolejna reklama decydowałam się na inną lalkę big_grin

Odliczajmy też do sylwestra big_grin devil

• colette111 <3 Lovvam Święta <3 10.10.10, 21:48
        Uwielbiam święta.A co mi się z nimi kojarzy.?Hmm.Reklamy - różne takie "świąteczne",typu:
        Kawa Nescafe idealna na święta xd Moje wyprawy z tatą w poszukiwaniu choinki.No i
        ta "atmosfera" przed wyjściem do Babci (każde święta spędzamy z rodziną u Babci).No i
        oczywiście kościół i...prezenty kiss Hejj Dziewczyny,co chciałybyście dostać od Mikołaja
        (Hahaha).? ;D santachoinkaprezent
      • wercia01105 Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 19:55
        Mnie też w tamtym roku wybuchły lampki big_grin
        Włączyłam z 5 do jednego przedłużacza i Bum.! .. Hehe.
        Efekt ?
        W Wigilię rano popaliłam kable w domu....
        Ma się to coś, nie ? tongue_out
      • xxxpeacexxx KliK 12.10.10, 19:58
        Jejku, przypomniałaś mi o tym i teraz będę tak przez 2 miesiące oczekiwac na święta.
        Oczywiście święta są cudowne. Zawsze święta kojarzą mi się i już zawsze będą się kojarzyc z
        moim najukochańszym na świecie kotkiem Luką. 2 lata temu w wigilię o godz. 18 i kilka
        minut, kiedy dzililiśmy się opłatkiem pod drzwiami od domu moja mama usłyszała pisk.
        Weszła pod drzwi i zobaczyła miesięcznego, małego kotka. Leżał i piszczał. Wzięliśmy go na
        noc i mama postanowiła, że z nami zostanie. To był najcudowniejszy prezent jaki dostałam
        w święta. Jej (bo to jest kotka ) imię pochodzi od '' luki w sercu''. Zapełniła ona lukę nam w
        sercu po śmierci naszego szczeniaka Furii. W tym roku Luka dochowała się kociąt, ale
        niestety zostały już oddane. Jednak została jedna mała kotka o złotych oczach i na razie z
        nami zostanie. Też w tym roku Luka złamała łapę i to dosłownie, normalnie złamała całą na
        pół. Miała operację i już nigdy nie będzie normalnie chodzic crying

Pozdrawiam
    • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:33
      ŚWIĘTA. Prezeenty.
      • kasix_14 Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:39
        weź narobiłaś mi smaka tymi świętami xD razem z wami nie mogę się doczekać xD!!!
        • free @kasix_14 10.10.10, 21:42
          Taa, dzisiaj cały dzień słucham Last christmas, i nie mogę się
          powstrzymać, żeby teraz nie włączyć.
      • pudel Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:44
        piosenka - cudo
        ja też lubię reklamy coca-coli (chociaż jej nie trawię. wolę pepsi)
        no i oczywiście prezentybig_grin
        zażyczyłyście sobie już może coś na święta, czy może dopiero się zastanawiacie? co prawda jeszcze kilka miesięcy, ale ja już mam prezent zaklepany
        • free @pudel 10.10.10, 21:47
          pudel napisał(a):

> piosenka - cudo
          > ja też lubię reklamy coca-coli (chociaż jej nie trawię. wolę pepsi)
          > no i oczywiście prezentybig_grin
          > zażyczyłyście sobie już może coś na święta, czy może dopiero się zastanawiacie?
          > co prawda jeszcze kilka miesięcy, ale ja już mam prezent zaklepany

Szczerze mówiąc, jeszcze chce nad tym pomyśleć. Bo aparat rodzice mi już kupili
          na urodziny, które będę dopiero miała 22 października iii nie wiem co chcę
          dostać c;
          a ty ?
    • free @Justus Kocham cię noramalnie . 10.10.10, 21:39
      Tak odliczajmy do sylwestra i do świąt. ; )

Taak, reklamy zabawek to też było coś.
      Albo jak bałam się Mikołaja <hahah>. Do dzisiaj nie zapomnę, jak przychodził a
      ja się bałam jak cholera.
      • bellzia Re: @Justus Kocham cię noramalnie . 10.10.10, 21:47
        ja chce święta big_grin
        • free ;) 10.10.10, 21:48
          bellzia napisał(a):

> ja chce święta big_grin

ja też . santa
      • justus Re: @Justus Kocham cię noramalnie . 10.10.10, 21:53
        Albo pochowani za ścianą, tato z szampanem w ręku. Odliczanie. I nagle.. Huk.
        Tego się nie spodziewałaś, że szampan już otwarty. smile

Później petardy. Pies biegający z wystawionym językiem, cały trzepiący się
        (panicznie boi się petard)

O jeszcze przypominam sobie jedno sylwestra jak była pokłócona z kuzynkami i moi
        rodzice urządzali sylwestra. Tylko rodzice i wujek z ciotką. Nagle pukanie do
        drzwi a tutaj nagle prawie cała rodzina. Zabawa była lepsza niż by była z
        kuzynkami. big_grin

Albo przypominam sobie jak byłyśmy z kuzynką same na pasterce i zasnęłyśmy w
        kościele ale obudziłyśmy się na koniec big_grin Miałyśmy ok. 10 lat.

Heh ale się wkręciłam w ten temat. piwo

Peace & Love
        Też Cię kochać free cool
      • ilovemusic_ @free 11.10.10, 14:59
        free napisał(a):

> Tak odliczajmy do sylwestra i do świąt. ; )
        >
        > Taak, reklamy zabawek to też było coś.
        > Albo jak bałam się Mikołaja <hahah>. Do dzisiaj nie zapomnę, jak przych
        > odził a
        > ja się bałam jak cholera.

do mnie raz przyszedł z diabłem , to ja się schowałam za mamę a moja bliźniaczka
        za tatę i tak się bała że się rozpłakała big_grin
        kocham święta !!!! XD
        last chrismas a gew ju maj hard xd
        czy coś , ja zawsze śpiewam piosenki po swojemu serce

dzisiaj zastanawiałyśmy się z kolezankami nas kolędami jakie będziemy śpiewać big_grin
        haha xd wiem że się pośpieszyłyśmy i śpiewałyśmy jeszcze na przyrodzie i wf xd
      • victoriaselena I jak co święta.. 16.10.10, 17:10
        Kevin sam w domu i w Nowym Jorku smile

Ja też już się nie mogę doczekać świąt. To trochę dziwne bo w tamtym roku aż
        takiej obsesji nie miałam a teraz ...
        Hehe...

• marszalinka Re: I jak co święta.. 16.10.10, 17:33
          Jakos nie mam takiego zamiłowania do świąt aby odliczać dni wink Może dlatego, że
          są w środku zimy, którą średnio lubie ...
    • lubisz_ser last chrimstas 10.10.10, 21:48
      jeeee kocham swietaa; )
      i jeszcze song. all i want for christmas is youu
    • colette111 <333 10.10.10, 21:49
      Uwielbiam święta.A co mi się z nimi kojarzy.?Hmm.Reklamy - różne
      takie "świąteczne",typu:
      Kawa Nescafe idealna na święta xd Moje wyprawy z tatą w poszukiwaniu choinki.No i
      ta "atmosfera" przed wyjściem do Babci (każde święta spędzamy z rodziną u Babci).No i
      oczywiście kościół i...prezenty Hejj Dziewczyny,co chciałybyście dostać od Mikołaja
      (Hahaha).? ;D santachoinkaprezent
      • free Re: <333 10.10.10, 21:52
        Jeszcze nie wiem. A ty ?

Muszę niedługo zabrać się za list do Mikołaja ;d
        • pudel Re: <333 10.10.10, 21:56
          @Free - ja już od kilku lat nie piszę listów do Świętego Mikołajawinkz tego powodu , że kiedyś pisałam i moi rodzice przez przypadek zostawili kiedyś na stole i ja jako mała dziewczynka się rozpłakałam i powiedziałam że od tego czasu nie będe pisać listówbig_grin
        • colette111 Re: <333 10.10.10, 22:04
          mm...nową deske ;d
      • pudel @colette111 10.10.10, 21:52
        Hejj Dziewczyny,co chciałybyście dostać od Mikołaja
        ja mam prezent zaklepany. jadę na koncert Marsów na Torwarze. trochę drogo wyszło bo daleko od Warszawy mieszkam...no i oczywiście słodycze. co roku dostaję wielką torbę z żelkami (moje ulubione słodycze)... no i jakieś czekoladki, cukierki i tego typu słodkości, które psują zębybig_grin
        • justus Re: @colette111 10.10.10, 21:58
          pudel napisał(a):

> Hejj Dziewczyny,co chciałybyście dostać od Mikołaja
          > ja mam prezent zaklepany. jadę na koncert Marsów na Torwarze. trochę drogo wysz
          > ło bo daleko od Warszawy mieszkam...no i oczywiście słodycze. co roku dostaję w
          > ielką torbę z żelkami (moje ulubione słodycze)... no i jakieś czekoladki, cukie
          > rki i tego typu słodkości, które psują zębybig_grin

eh.. moja mama mówi, że jestem za stara na prezenty, ale podwójny wyjazd na
          wakacje w tym roku zaliczam jako prezent : )
      • rudejestwredne Re: <333 10.10.10, 21:55
        ja uwielbiam też to jak jest szaro na dworze <3 i kocham kupować prezenty, chociaż
        przeważnie męczę się nad ich wyborem. I uwielbiam to jak jest czerwono w sklepach i
        wszędzie pełno Mikołajów, Reniferów i Bałwanów. I domy przystrojone są i taka atmosfera.
        Do szkoły nie trzeba chodzić... Okres świąteczny - cudowny.
        • free Re: <333 10.10.10, 21:59
          wyjełaś mi to z ust
    • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 21:55
      A co do sylwestra, wiecie już gdzie będziecie ? co bd robiły ?
      • justus Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:01
        Hmm.. Sylwester będę obchodziła z rodzicami, w Zakopanym. A jak nie wypali to
        w domu z przyjaciółmi. A Ty? : - ***
        • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:03
          Ja jeszcze nie wiem. W sumie ciągle ulegam mojej kuzynce, i to z nią spędzam
          sylwester, ale w tym roku chcę z koleżankami z gimnazjum i podstawówki . ; )
      • pudel Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:04
        sylwester- jak co roku w domu urządzam. zapraszam kilka koleżanek (zazwyczajte najblizsze) i tańczymy do około 4 nad ranem i później w kimy (raz się nawet napodłodze obudziłam z poduszką pod głową). rodziców jak co roku nie będzie, siostra na imprezce, tylko w pokoju obok dziadek z 70 na karku będzie trawił jajka z sosem. raz na jakiś czas zaprasza sobie jakiegoś kolege. w sumie nie przeszkadza mi to bo siedzi u siebie w pokoju i ogląda sylwester z polsatem big_grin no co jakieś 2 godziny zaglądam do pokoju sprawdzić czy jeszcze żyje, bo strasznie cicho siedzi. albo to ja z kumpelami się głośno zachowujebig_grin... nie jednak ta pierwsza opcja
    • vaniney Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:02
      na święta zawsze żałuję,że nie mieszkam na wsi,w domu.tam zawsze domki tak ładnie
      wyglądają.są tak fajnie przystrojone i wgl.no i jakoś bardziej podoba mi się perspektywa
      obchodzenia świąt w domu,a nie w mieszkaniu.nie wiem konkretnie dlaczego.i lubię dużo
      zjeść,stroić choinkę,sprzątać,słuchać piosenek świątecznych,chodzić na sanki,lepić
      bałwana,oglądać kolejki w sklepach itp. :3 i chociaż uważam się za ateistkę to lubię święta.w
      końcu to nie tylko boże narodzenie,ale też tradycja,prezenty i spędzanie czasu z rodziną.to
      czy odmówię modlitwę,położę siano pod obrusem,czy postawię szopkę pod choinką jest
      akurat dla mnie mało ważne.
      • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:06

vaniney napisał(a):

> na święta zawsze żałuję,że nie mieszkam na wsi,w domu.tam zawsze domki tak ładn
        > ie
        > wyglądają.są tak fajnie przystrojone i wgl.no i jakoś bardziej podoba mi się pe
        > rspektywa
        > obchodzenia świąt w domu,a nie w mieszkaniu.nie wiem konkretnie dlaczego.i lubi
        > ę dużo
        > zjeść,stroić choinkę,sprzątać,słuchać piosenek świątecznych,chodzić na sanki,le
        > pić
        > bałwana,oglądać kolejki w sklepach itp. :3 i chociaż uważam się za ateistkę to
        > lubię święta.w
        > końcu to nie tylko boże narodzenie,ale też tradycja,prezenty i spędzanie czasu
        > z rodziną.to
        > czy odmówię modlitwę,położę siano pod obrusem,czy postawię szopkę pod choinką j
        > est
        > akurat dla mnie mało ważne.

A właśnie święta są z okazji narodzin Jezusa.

Dobra nie wgłębiajmy się w ten temat. Razem przeżywajmy święta, czy jesteśmy
        wierzącymi czy nie.
        • pudel Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:15
          vanineynapisał(a):
          oglądać kolejki w sklepach
          takie przy kasie czy zabawkowe? bo uwierz ja w tamte święta stałam w kolejce z 1 godzinę... przyjemne to nie jest, ale może się przyjemnie ogląda. jeszcze nie próbowałam
          mam do Was pytanie:
          Kiedy dowiedziałyście się że Święty Mikołaj nie istnieje? (wiek, okoliczności)
          • free Re: Laaast Christmass .<# 10.10.10, 22:19
            Domyślałam, się długo tego, że nie istnieje, ale przełom był kiedy miałam 10
            lat. Mój wujek, który przebrał się za Mikołaja zapomniał czapki i kiedy
            wybiegłam mu ją zanieść on zdejmował brodę i hoop.. tak oto dowiedziałam się tej
            smutnej prawdy. ;/ A ty ?
            • kasix_14 jaaaa też 10.10.10, 22:25
              chyba zaraz włączę Last Christmas big_grin
            • ashley_miley Kocham święta :)... 10.10.10, 22:27
              Ja tez uwiebilam ta pisoenkę wgl, czytajc to co napisals to jakby czytala to co
              jest w mojej glowie xDDD doslownie smile Ta reklama coca-coli tak natchnia do
              tej atmosfery itd.. ahh.
              Co jeszcze no snieg tak, kocham ten nastroj :wieczor ,choinka, i Kevin sam w
              domu oo takk xD to chyba tradycja telewizji. xD choinka

prezent

• szpila. nom, ja też jak widzę reklamę coca-coli.. 10.10.10, 22:37
                to wiem, że niedługo święta! smile
                • olcissia_1998 Re: nom, ja też jak widzę reklamę coca-coli.. 06.11.10, 12:44
                  Kevin, świąteczny nastrój i reklama coca-coli...
            • pudel Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 12:46
              kiedyś moi rodzice zostawili mój list do Świętego Mikołaja na stole. Wpadłam w histerię, miałam jakoś około 9 lat
    • piratka13 Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 14:24
      Dokładnie to samo co ty . ale jeszcze choinka i rodzinka ,nie tylko rodzice i
      rodzeństwo ,ale cała reszta wink Ohh ....
      już się nie mogę doczekać jak pada śnieg wieczorkiem i palą się lampki ;D
      • ilovemusic_ Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 14:52
        co roku kewin sam w nowym yorku i domu : D
        choinka , mój ulubiony placek xd
        uszka z barszczem , śnieg , kolędy , opłatek big_grin
        cała rodzina , telewizor : 3
        i też uwielbiam tą reklamę co ty xdd
        kocham serceserce
        santachoinkaprezent
        dla mnie już czuję że zbliżają się święta bo gdy tylko wyjdę na dwór to jest ten
        zimny wiatr
        serceserce
        • ilovemusic_ Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 15:02
          free napisał(a):

> Tak odliczajmy do sylwestra i do świąt. ; )
          >
          > Taak, reklamy zabawek to też było coś.
          > Albo jak bałam się Mikołaja <hahah>. Do dzisiaj nie zapomnę, jak przych
          > odził a
          > ja się bałam jak cholera.

do mnie raz przyszedł z diabłem , to ja się schowałam za mamę a moja bliźniaczka
          za tatę i tak się bała że się rozpłakała big_grin
          kocham święta !!!! XD
          last chrismas a gew ju maj hard xd
          czy coś , ja zawsze śpiewam piosenki po swojemu serce

dzisiaj zastanawiałyśmy się z kolezankami nas kolędami jakie będziemy śpiewać
          big_grin
          haha xd wiem że się pośpieszyłyśmy i śpiewałyśmy jeszcze na przyrodzie i wf xd
          • geniaaa Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 15:12
            reklama coca - coli rządzi ! XD
    • malowana. jeszcze 73 dni ! :* kocham świąta !!! :D 11.10.10, 15:15
      UWIELBIAMale za co tego nie da się wyrazić. jest tyle rzeczy, dzięki
      którym kocham święta !!!!

co do muzyki kto właśnie kocham Last Christams i inne świąteczne piosenki
      (np. Santa Claus is comin' to town-miley cyrus, grates time of year - aly & aj)

to jest po prostu magia której nie da się opisać. ona po prostu
      jest... santasantasantasantasantasantasantachoinkaprezent

tak, w ogóle słucham już świątecznej muzy. ! santa
      • justus Re: Całowałyście się pod jemiołą? 11.10.10, 16:24
        Tylko to mnie tak ciekawi : >
        Ja jeszcze nie big_grin
        • malowana. całowałyście się pod jemiołą ? - nie. : > 11.10.10, 17:14
    • chocolatex Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 15:27
      Mhm, świetny wątek! To tak na początek.
      Rzeczywiście te rzeczy które już wypisałaś też kojarzą mi się ze świętami. ta
      reklama coca coli to tak na rozpoczęcie tych przygotowywań. Kevin rlz. Tyle
      ludzi co roku na niego narzeka, że znowu puszczają go w telewizji, że jest
      nudny, puściliby coś innego, a mimo to oglądają go ponownie. I to jest właśnie
      fajne, kolejna święta tradycja. Dla mnie święta to również roraty. Codzienna
      obecność na mszy, oglądanie jak dzieci idą z latarkami, no i zbieranie obrazków.
    • truuu Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 15:39
      baaardzo pozytywny wątek, podoba mi się. czuję że dopiero tu będzie miła
      atmosfera suspicious
      wróćmy do tematu:
      Ja też kocham takie piosenki, są cudowne wręcz.
      Ale żadne prawdziwe święta nie obejdą się bez śniegu big_grin
      i oczywiście ten świąteczny nastrój, patrzenie na choinkę i takie tam xd oprócz
      tego Kevin jest obowiązkowy, taka tradycja big_grin
    • laura.pl Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 16:09
      "Last Christmas"! Ta piosenka bardzo kojarzy mi się za Świętami,chociaż słusznie
      piszesz - ona ma z nimi niewiele wspólnego.
      Kevin...Nie wiem,dla mnie po prostu nie ma Świąt bez Kevina!

• malowana. przypomnijmy sobie coca-cole !! :) 11.10.10, 16:11
      coraz bliżej święta,coraz bliżej
      święta !

Ohh, nie mogę się doczekać !!!
      santasantasantasantasantachoinkachoinkaprezentprezentsantasanta
    • savannah95 Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 16:28
      oczywiście że samochód z coca-colą ta reklama podajże pojawia się już w listopadzie
      a co więcej w wigilie co roku na VH1 leci w telewizji kominek "dla tych którzy
      go w domu nie mają" transmitowany jest kominek z rozpalonym w nim ogniem a w tle
      lecą kolędy
      a co do Kevina to święta bez niego to nie święta uwielbiam pierwszą
      częśc!!santachoinkaprezent
    • lady_cat ja chcem świętaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. 11.10.10, 16:53
    • super_star Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:23
      to prawda, każdy uważa , że ta piosenka last christmass jest taka mega
      świątyeczna, a posłuchajcie tłumaczenia:

W zeszłe święta
      Ofiarowałem ci swoje serce
      Lecz już następnego dnia
      Zawiodłaś je
      W tym roku
      By uchronić się od łez
      Ofiaruję je komuś wyjątkowemu

W zeszłe święta
      Ofiarowałem ci moje serce
      Lecz już następnego dnia
      Zdradziłaś je
      (Zdradziłaś je)
      W tym roku
      By oszczędzić sobie łez
      (Wyjątkowemu)

Nauczony przykrym doświadczeniem
      Trzymam się z dala
      Lecz wciąż przykuwasz mój wzrok
      Powiedz mi, kochanie
      Czy poznajesz mnie?
      Cóż
      Minął rok
      Nie dziwi mnie to
      (Wesołych Świąt)
      Zawinąłem to i wysłałem
      Z notką mówiącą: "Kocham cię"
      Naprawdę tak myślałem
      Teraz już wiem jakim byłem głupcem
      Ale gdybyś mnie teraz pocałowała
      Wiem, że znów byś mnie nabrała

W zeszłe święta
      Lecz już następnego dnia
      Porzuciłaś je
      (Porzuciłaś je)
      W tym roku
      By uchronić się od łez
      (Wyjątkowemu)

W zeszłe święta
      Lecz już następnego dnia
      Zdradziłaś je
      W tym roku
      By oszczędzić sobie łez
      (Wyjątkowemu)

Pokój pełen ludzi
      Przyjaciele o zmęczonych oczach
      Ukrywam się przed tobą
      I twoją oziębłą duszą
      Mój Boże, myślałem, że jesteś
      Kimś, na kim można polegać
      A ja?
      Chyba byłem ramieniem, na którym mogłaś się wypłakać

Fałszywa mina na twarzy kochanka
      Z żarem w sercu
      Facet udający kogoś innego
      Lecz ty rozdarłaś moje serce
      Teraz, kiedy odnalazłem prawdziwą miłość
      Już nigdy więcej mnie nie ogłupisz

W zeszłe święta
      Lecz już następnego dnia
      Porzuciłaś je
      (Porzuciłaś je)
      W tym roku
      By uchronić się od łez
      (Wyjątkowemu)

W zeszłe święta
      Lecz już następnego dnia
      Zdradziłaś je
      W tym roku
      By oszczędzić sobie łez
      Wyjątkowemu

Fałszywa mina na twarzy kochanka
      Z żarem w sercu
      (Ofiarowałem ci swoje serce)
      Facet udający kogoś innego
      Lecz ty rozdarłaś mu serce
      Może za rok
      Ofiaruję je komuś
      Wyjątkowemu
      Komuś

• blondzia Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:28
      Ja mam w przerwie świąteczne urodzinki a po moich urodzinkach za kilka dni jest
      Sylwester smile

Przed świętami fajna atmosfera panuje w szkole i te choinki w klasach bomba !big_grin
    • blondzia Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:32
      Zapomniałam na pisać ,że uwielbiam piosenkę Last Christmas w wykonaniu Ashley
      Tisdale ten jej słodki głos pasuje do tej piosenki kocham to piosenkę w
      wykonaniu Ash smile

Jak ktoś ma ochotę zobaczyć piosenkę Ash :
      Last Christmas
    • hayleys Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:34
      Mi kojarzy się z tym wszystkim o czym napisałaś, ale najbardziej z reklamą
      Coca-Coli, normalnie nie wyobrażam sobie świąt bez niej! Coraz bliżej święta,
      coraz bliżej święta... Coraz bliżej nas ;D No i jeszcze mi się kojarzy z tymi
      ozdobami na lampach ulicznych, z wystawami sklepowymi smile
      • beniaxd Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:42
        mi się kojarzy najbardziej z wielkim brzuchem Świętego Mikołaja ;D
    • karmel_ Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:42
      kurczę przez ciebie teraz cały czas myślę o świętach. kurczę tak bardzo bym
      chciała :c.
    • olciaaa03 Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 17:51
      oczywiście Kevin sam w domu
      Moje wieczorne spacery z psem wyobraźcie sobie:
      palą się te wszystkie lampki dzwonki itp. pruszy śnieg pod latarniami fajnie to wygląda
      ide ja pies i on..ani jednej żywej duszy na ulicy ani jedengo samochodu.. tylko my
      ahh <3
      A pozatym mój pierwszy pocałunek był w zime także to też mie się kojarzy.. ahh
      oczywiście prezenty
      piosenka last christmass
      i barszcz z uszkami babci ..
      ojoj kiss
      dziękuje że założyłaś ten wątek
      • olciaaa03 Re: Laaast Christmass .<# 11.10.10, 18:04
        czy całowałaś się pod jemiołą->
        tak raz i to dłuugooo ;******
        było cudownie..mmm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka