kara4454 15.10.10, 15:03 hej!chce dziś zacząć pisać ksiązke i nie wiem czy bohaterów nazwać imionami polskimi czy angielskimi.bardziej mi sie podobają imiona angielskie, ale jednak nie jestem pewna...no więc jak wy uważacie?dzix za wypowiedzi xd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka96 Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:10 przecież mogą byc tez japońskie, włoskie, francuskie.... bardzo ładne imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
girl_x33 . 15.10.10, 15:10 nazwij jak chcesz. ale po mongolsku bedzie najciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:12 ty piszesz to twoja sprawa ale jak dla mnie to angielskie są fajne ale wolałabym polskie w stylu Boguś, Lolek Baśka, Zośka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:13 Ja uważam Twoje podejście za... powiem wprost- głupie. To nie jest tak ''hop- siup'', że mówisz sobie ''Chcę napisać książkę'' i już powstaje Ci arcydzieło. Jeśli nie masz imion wątpię, że zaczniesz pisać dzisiaj. A co z fabułą, wątkami, charakterami bohaterów? Jeśli jeszcze tego nie wiesz, zacznij od przeczytania kilku wskazówek dla pisarzy. Nie chcę Cię zniechęcać, ale większość takich osób jak Ty, kończy po kilku stronach. Co do imion, musisz pamiętać, że jeśli wybierzesz angielskie, dziwnie by było, gdyby akcja rozgrywała się, np. w Polsce. Kiedyś też podobały mi się angielskie imiona, ale przestawiłam się na polskie. Poszperaj w książkach z imionami, a naprawdę nie pożałujesz. Mamy wiele pięknych, nietypowych imion . Życzę wytrwałości i natchnienia w pisaniu ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
alice120 Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:19 Zależy od tego w jakim kraju toczy się akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia071198 Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:23 ja pisze pierwszy rozdział swojej i mam angielskie imona powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
x.pati.x Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:37 ja pisze opowiadanie i wybrałam polskie imiona. bardziej mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
ironia Re: jakie imiona?? 15.10.10, 15:40 to chyba zależy w dużym stopniu od tego, gdzie dzieje się akcja, nieprawdaż? mnie osobiście irytują niektórzy "amatorzy" piszący o innych narodowościach (o których nierzadko nie mają pojęcia), ale jak przypuszczam, nie piszesz tej książki "na poważnie", więc róbta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
kara4454 ta książka nie będzie żadnym arcydziełem 15.10.10, 15:57 pisze ją tak dla siebie żeby se za pare lat przeczytać ją i sie śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
ironia Re: ta książka nie będzie żadnym arcydziełem 15.10.10, 16:04 więc jeżeli piszesz ją tylko dla siebie, nadaj bohaterom takie imiona, które Tobie podobają się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: ta książka nie będzie żadnym arcydziełem 15.10.10, 16:08 w sumie wybrałabym polskie czasami angielskie, twój wybór C: bless. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: jakie imiona?? 15.10.10, 16:11 Z polskich imion to Julia Laura Lena itp A z angielskich to niech nie zabraknie imienia : Isabella czyli Bella to bardzo fajne imię Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception Re: jakie imiona?? 15.10.10, 16:15 zależy w jakim kraju toczy się historia. Aha i nie lepiej zacząć od bloga?? Tam czytelnicy wystawią opinie o tym czy masz talent do pisania czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: jakie imiona?? 15.10.10, 16:22 Jeśli angielskie/amerykańskie, to Cappy, Taylor, Connie, Katie, Brian, Jessica. Polskie: Malwina, Laura, Tosia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie22 Re: jakie imiona?? 15.10.10, 20:49 zdecydowanie imiona angielskie sa lepsze!!! moja przyjaciolka tez pisze ksiazke i tez uzya to tego imion angielskich zachecam cie do przeczytania czterech pierwszych rozdziaow tej ksiazki na stronie: wybrankaaniolow.blog.onet.pl/Rozdzial-IV,2,ID415748443,n Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa jakie imiona?? 15.10.10, 20:57 Powinnaś postawić na imiona nietypowe, takie, aby nimi zachwycić czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś