meggi_13 Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 24.12.10, 15:10 nie mam ulubionych książek, ale lubię ksiązki Meg Cabot Odpowiedz Link Zgłoś
pyskatagowniara Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 24.12.10, 23:13 Moje ulubione książki to : Wszystkie częśći Harrego Pottera , Pamiętniki Wampirów, Saga Zmierzch , " Kokaina" , " Pamiętnik narkomanki " , "Alkohol prochy i ja" A autorzy to : Stephenie Meyer, Barbara Rosiek , J. K. Rowling ..... PS: Wesołych Świąt . Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1997 Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 26.12.10, 09:16 sagę ZMIERZCH i INTRUZA Stephenie Meyer, powieści Nicholasa Sparksa ogółem lubię te romantyczne xD Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 19.03.11, 20:59 najbardziej lubię książki - horrory, dramaty, thillery, thillery medyczne. mogą też być obyczajowe. co do ulubionych autorów- oczywiście Stephen King, Robin Cook, Jodi Picoult, Graham Masterton. Odpowiedz Link Zgłoś
selena_gomez_17 Re: ___ 19.03.11, 22:14 Najbardziej książki fantasyczne, a autora nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia2710 Koniecznie o miłości... 19.03.11, 22:26 I fajne są o wampirach, sukubach, nefilach... Strasznie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
partyinthe_usa Jako romantyczka... 19.03.11, 22:34 ...na pierwszym miejscu stawiam książki z wątkiem miłosnym, ale nie typowe romanse, ale np powieści o aniolach, wampirach, którzy zakochuja sie w ludziach . Takie niemożliwe miłości oczywiście marze o prawdziwej oprócz tego książki Dana Browna są dla mnie arcydzielami, a ostatnio pokochalam (kilka miechow temu) serie Dom Nocy. Jest genialna, i oczywiście są wątki miłosne *. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 20.03.11, 00:39 Wszystkie, które wpadną mi w ręce. ;] Ale ostatnio znudziły mi się już książki o wampirach, wilkołakach, istotach nieśmiertelnych - po prostu jest ich mnóstwo, a większość ma podobną fabułę. Ogólnie mówiąc bardzo lubię thrillery, ale nie ograniczam się tylko do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.m.a Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 20.03.11, 00:41 pochłaniam ogromne ilości książek Kinga. do tego jeszcze thrillery, dramaty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 20.03.11, 15:42 o wampirach lub po prostu o zwyczajnych nastolatkach. xd Bardzo fajne książki napisała Jacqueline Wilson . Seria ,, Dziewczyny ... " i ,,Podwójna rola"/. Odpowiedz Link Zgłoś
szakira Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 21.03.11, 11:03 Moja ulubiona książka to Akademia Wampirów ( Richelle Mead ) . Wspaniała książka POLECAM . Jak coś to torez została wydana 4 część . ( AW - Przysięga Krwi ) Odpowiedz Link Zgłoś
klek Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 21.03.11, 13:04 Stephen King, Nicholas Sparks, Cassandra Clare, Gillian Flynn, Suzanne Collins,Jeff Lindsay, Michael Grant, Becca Fitzpatrick Fantasy,Horrory,Thrillery a nawet romanse Odpowiedz Link Zgłoś
plombrng_mary Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 21.03.11, 15:34 książki o nastolatkach oł jea Odpowiedz Link Zgłoś
wildfire Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 21.03.11, 16:07 Uwielbiam książki fantazy i te pozytywne, i te negatywne z uwzględnieniem wampirów itp. Moimi ulubionymi autorami książek są: Rick Riordan Cornelia Funke Aprillyanne Pike I od niedawna L. Smith (zaczęłam pamiętniki wampirów) Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 21.03.11, 18:32 Lubię takie przy których nie muszę myśleć o tym gów.nianym świecie za przeproszeniem. Lekkie i ciekawe najczęściej fantasy. Cassandra Clare. - Dary Anioła, Diabelskie Maszyny. J.K Rowling - Harry Potter . Odpowiedz Link Zgłoś
milk.a Mały Potwór 21.03.11, 19:21 Od niedawna pokochałam czystym sercem ''Opowieści z Narnii'' Cliva Staplesa Lewisa świetna opowieść. Choć wydaje się dla dzieci ma w sobie drugie dno tylko trzeba je zrozumieć. Lubię książki przygodowo- fantastyczne, dramaty itp. Do ulubionych pisarzy zaliczam na pewno Juliusza Verne oraz Cliva Staplesa Lewisa. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinke13 Re: ja naj lubię... 21.03.11, 19:29 ja najbardziej lubię książkę kwiat pustyni - waris dirie Odpowiedz Link Zgłoś
kropek123 książki 21.03.11, 23:55 ja uwielbiam romanse paranormalne wilkołaki mnie kręcą i tak sobie ostatnio upolowałam Dziedzictwo Mroku świetna książka! czytał ktoś? już bym chciała żeby był maj bo wtedy ma być polskie wydanie kolejnej części i się doczekać nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_myslnik Uwielbiam Palahniuka! 21.03.11, 19:27 Jego cynizm, sposób pisania, poglądy na świat, wszystko. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
azot002 Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 24.03.11, 15:50 Ja lubię najbardziej książki fantastyczne ale z nutką realizmu Lubie także dramaty romantyczne z nutką humoru Odpowiedz Link Zgłoś
balonowa_guma Zwiadowcy 26.03.11, 21:56 Uwielbiam Harry'ego, a jakże. ;d ostatnio czytam "Zwiadowców". Fantastyka, ale nie przytłaczająca. a ogólnie to jakieś lekkie Odpowiedz Link Zgłoś
maadz. Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 07.04.11, 20:03 wszystko zależy od pory roku od maja do połowy września trwa sezon na lekkie książki o tematyce młodzieżowej amerykańskich pisarek. lubię też Nicholasa Sparksa. książki na ten sezon są zazwyczaj zakupywane w nadmorskich namiotach, na przecenach jesień to przede wszystkim szukanie czegokolwiek. czytam wszystko jak leci. łącznie z lekturami lub ich streszczeniem zima to książki o wampirach, jakieś kryminały, horrory. po prostu mroczne historie. wiosna to wprowadzenie w lato. czytam o wakacjach, miłościach, problemach, szkole. nie pogardzę książką w języku angielskim. może kolejny raz przeczytam "Alicję w krainie czarów"? na ten okres lubię też książki sprzed kilkudziesięciu lat lub książki przeznaczone dla kobiety po trzydziestce nienawidzę Grocholi, żeby było jasne Odpowiedz Link Zgłoś
justynka.90 Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 07.04.11, 21:28 oczywiście Harry Potter J.K. Rowling. klasyk. na nim się wychowałam i będę go czytać do końca swoich dni. lubię też książki Ewy Nowak. Wszystko, tylko nie mięta, Krzywe 10, Rezerwat niebieskich ptaków itd. to naprawdę dobre książki. przedstawiają polskie realia, a nie jakieś słodziutkie amerykańskie nastolatki dla których problemem jest brak nowej spódniczki. no i książki Nicholasa Sparksa są świetne. tak samo jak Joanny Chmielewskiej. hmm. lubię naprawdę wiele autorów, wiele książek. nie sposób tu je wymienić. ale o tych najważniejszych wspomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 07.04.11, 21:42 Moją ulubioną pisarką jest Trudi Canavan Odpowiedz Link Zgłoś
milkkaa Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 06.05.11, 19:28 Ja najbardziej lubię książki o nastolatkach ich problemach, życiu itp. Ale ostatnio zakochałam się w Upadłych aniołach, ale to zasługa "Szeptem". Moim ulubionym autorem jest Carlos Ruiz Zafon, oraz Becca Fitzpatrick. Odpowiedz Link Zgłoś
noruwei Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 06.05.11, 19:40 lubię książki opowiadające o dylematach ludzi współczesnego świata, z dozą surrealizmu, psychologii a z pisarzy/pisarek to szczególne miejsce w moim sercu zajmuje Haruki Murakami. poza tym, cenię też Patricka Süskinda, Banana Yoshimoto, Kōbō Abe, Osamu Dazai czy Kenzaburō Ōe. Odpowiedz Link Zgłoś
musicofthelife Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 08.05.11, 16:52 najbardziej lubię książki akcji, kryminalne i fantasy. lubię czytać książki Mary Higgins Clark jej książka Przyjdź i mnie zabij jest super Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 . 08.05.11, 22:21 różnie ,ale najczęściej coś lekkiego ,przyjemnego itd. żeby się oderwać od rzeczywistości, nie mam ulubionych autorów Odpowiedz Link Zgłoś
sammy Re: Jakie najbardziej lubicie książki ? 09.05.11, 09:32 Lubie książki przygodowe, fantasy, kryminały. A moje ulubiona książka to bez wątpienia cała seria Harry Potter Odpowiedz Link Zgłoś