Dodaj do ulubionych

jak schudnąć?

16.10.10, 22:33
hej...może już pojawił się taki wątek ale każdy waży inaczej i ma inny wzrost...więc...ja mam 164-166xm(nie wiem ile dokładniej) wysoko.ści i waże przy tym 70 kilo...mam 14 lat.to dużo dla mnie bo dzisiaj będąc na zakupach w ulubionych sklepach w berlinie nie mogłam kupić sobie ślicznej spódniczki...bo się opinała...:/...chodzi mi głównie o zrzucenie brzucha,ud i pupy.nie mam dużej pupy ale jest wystająca...zna ktoś może jakieś działające sposoby tak żebym mogła schudnąć do 50 kilo??może to trwać nawet 3-4 miesiące ale żeby dizałało...od razu mówie że głodówkom i diecie białkowej mówie nie gdyż moi rodzice tak robili i później mieli problemy z nerkami i żołądkiem.więc za takie diety dizękuję.ćwiczenia mogą być ale nie brzuszkki(mam coś z kręgosłupem i nie moge) ani żadne takie z użyciem kręgosłupa(no chyba że jakieś schylania cyz coś to tak)...moim zdaniem 70 kilo jak na 14 lat i niski wzrost to dużo...powinnam ważyć conajmniej 50 kilo.nie chce mieć jakiś super szupłych nóg i wogóle ale jednak ajnie by było.prosze pomóżcie....jeśli nie znacie takich diet to najepiej nie piszcie bo ja chce jakieś diety i ćwiczenia.a i mam pytanie czy Aerobiczna 6 Weidera na takie coś dizała aby zrzucić zbędnie kilogramy i przy tym wyszczuplić ciało??a i drugie pytanie...czy jak już schudne...nadal na moich udach(od wewnątrz) będzie widać rozstępy??nie są jakoś na maksa widoczne...mają kolor taki jasny iolet-róż...coś w tym stylu.robie kremem VICHY i znikają powoli ale czy będzie je widać??prosze piszcie...bo nie mam gdzie takich rzecyz pisać...a i nie psizcie że takie rzecyz to nie w moim wieku bo nie zamierzam mieć 27 lat i ważyć niewiadomo ilee.chce teraz schudnąć a potem trzymać się ścisłej diety...chciałabym wyglądać mniej więcej tak:
taak!!

a nie tak:
to ja!

to drugie zdjęcie jest moje ale zrobiłam głupią mine więc zasłoniłam...smile
a i nie wyzywajcie mnie od grubasów cyz coś bo ja gubasem ie jestem...jetem przykości po prostu...prosze pomóżcie
Obserwuj wątek
    • michaela_097 Re: jak schudnąć? 16.10.10, 22:41
      po pierwsze nie można jesć żadnych kalorycznych rzeczy typu fast food czy
      czekolada i różnego typu ciasteczka. tylko warzywa, chude mięso, ryby ..
      Jesli chodzi o ćwiczenia możesz biegać, pływać. Jest również pewne ćwiczenie, że
      gdy robisz cokolwiek np. siedzisz czy stoisz, leżysz wciagaj brzuch !. to pomaga
      wink. ja tak cały czas robię i to coś daje ; ). W odchudzaniu liczy się też silna
      wola, która jest chyba najgorsza... Możesz sobie też na youtube włączyć
      ćwiczenia i robić wink powodzenia winksmile
      • myszqa13 dzięki...dzisiaj nietsty maca jadłam...:/ 16.10.10, 23:16
        michaela_097 napisał(a):

> po pierwsze nie można jesć żadnych kalorycznych rzeczy typu fast food czy
        > czekolada i różnego typu ciasteczka. tylko warzywa, chude mięso, ryby ..
        > Jesli chodzi o ćwiczenia możesz biegać, pływać. Jest również pewne ćwiczenie, ż
        > e
        > gdy robisz cokolwiek np. siedzisz czy stoisz, leżysz wciagaj brzuch !. to pomag
        > a
        > wink. ja tak cały czas robię i to coś daje ; ). W odchudzaniu liczy się też silna
        > wola, która jest chyba najgorsza... Możesz sobie też na youtube włączyć
        > ćwiczenia i robić wink powodzenia winksmile
        bo byłam w podróży no i tak jakoś stanęliśmy w berlinie.dawajcie więcej rad...smile
        • koloorowa. Re: dzięki...dzisiaj nietsty maca jadłam...:/ 16.10.10, 23:24
          najlepiej odstaw słodycze. jedz dużo owoców i warzyw. i racja dużo ćwicz. możesz
          na rowerze jeździć. Ja mam taki w domu co stoi w miejscu i sie jeździ, aki
          specjalny ;D wchodze na niego;P pływanie też Ci dobrze zrobi xd i jak siedzisz
          przed kompem albo tv . to nie przegryzaj byle czego co masz w lodówce. bo jak bd
          siedziała i jadła to nic dobrego. możesz patrzeć co ile czego ma kalorii ale nie
          musisz xd
          no to byłoby na wszystko. powodzenia!
          • urszulka2691 Re: dzięki...dzisiaj nietsty maca jadłam...:/ 17.10.10, 10:12
            sercenapewno nie mozesz jadac słodyczy <pozatym one źle wploywaja na cere> no i
            musisz sie wiecej ruszac nawet w takich zwykłych sytuacjach np, jesli masz dosyc blisko
            do domu to zacznij wracac na nogach a nie autobusem, ja w podsywaówce chodziłam
            codziennie 8 km bo do szkoły i ze szkoły...Namów jakas kumpelke która też chce zrzucic
            kilka kilo zebys cie razem spróbowały!!!Zapisz sie na basen raz w tyodniu i na jeszcze jedne
            jakies oddatkowe zajeica!!!Ja na przykład jeżdże konno i to wzmacnia niesamowicie łydki i
            ładnie je kształtuje i wogole na całe nogi działa....Jeśli chodzi o jedzenie to pamiętaj żeby w
            twojej diecie występwało dużo warzyw i owocówwinkJedze też ryby i inne tage typu rzeczy;-
            )
            Wytrwałości życze
          • julcia284 Re: dzięki...dzisiaj nietsty maca jadłam...:/ 17.10.10, 14:31
            koloorowa. napisał(a):

> najlepiej odstaw słodycze. jedz dużo owoców i warzyw. i racja dużo ćwicz. możes
            > z
            > na rowerze jeździć. Ja mam taki w domu co stoi w miejscu i sie jeździ, aki
            > specjalny ;D wchodze na niego;P pływanie też Ci dobrze zrobi xd i jak siedzisz
            > przed kompem albo tv . to nie przegryzaj byle czego co masz w lodówce. bo jak b
            > d
            > siedziała i jadła to nic dobrego. możesz patrzeć co ile czego ma kalorii ale ni
            > e
            > musisz xd
            > no to byłoby na wszystko. powodzenia!
            tak właśnie ja mam tyle wzrostu co ty i ważę jakieś 15 kg mniej i już jest
            dobrze kiss
      • ilolita YYeeeaaahhhh . ! 17.10.10, 19:31
        Polecam moją dietę :
        - rano i wieczorem 50 brzuszków i inne ćw. (nie ma zmiłuj .! )
        - jem tylko śniadanie i obiad jeśli kolacja to koniecznie przed 18 i to music być coś
        lekkiego.
        - jeśli zgłodnieje między śniadaniem i obiadem to popijam smakowe wody , i nie jem
        w tych przerwach miezy śniadaniem a obiadaem .!
        - Jeśli już słodycze to tylko 2 ciastka w tygodniu .. (takie małe )

POLECAM , JA TAK SCHUDŁAM 16 KILO . ; )) serce
    • monikajb Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:10
      Jak jesz np. obiad to zawsze zjadaj o połowę mniej niż zwykle. Nie jedz słodyczy
      i innych niezdrowych rzeczy, zastąp je owocami np. jabłkami, nektarynkami itp.
      Jeżeli będziesz miała ochotę na coś słodkiego, zrób sobie kisiel, bo zaspokaja
      głód i ma mało kalorii.
      Jedz dużo jogurtów i warzyw, a przede wszystkim ćwicz dużo. Na wf-ie bądź
      aktywna, jeździj na rowerze przynajmniej godzinę dziennie, a po tygodniu
      zauważysz już efekty ;]
      kwiat
    • lawenda12 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:21
      No cóż, sposób jest stary jak świat... nie jedz słodyczy!
      Jedz jak najmniej mięsa i grzybów.
      JEdz ciemny chleb i dużo warzyw.
      Nie wierz kremom na odchudzanie, nie działają.
      Nie pij kawy, a jak sie nie możesz powstrzymać to pij zbożową.
      Ćwicz. Ja polecam jogging, jest super. Minimum raz na 2 dni.
      Jak się będziesz do tego stosowała to schudniesz w miesiąc. Ale uwaga, żadnych
      słodyczysmile Wiem, że to trudne, ale pozytywnie wpłynie nie tylko na ciałko ale też na
      zdrowie!
      Powodzeniasmile
      • olciaaa03 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 15:30
        kochanie zero hamburgerów czisburgerów bigmaków nic.
        zero słodyczy nic.
        za to jedz:
        chleb pełonziarnisty <czarne pieczywo>
        warzywa i owoce.
        moje śniadanie wgląda tak:
        2 marchewki i kawa
        obiad:
        dwa jabłka i jedna kromka chleba czarnego..
        kolacji nie jem.
        Ja oczywiście przesadzam ale niestety uprawiam taki sport że musze być chuda
    • mamcyckipotacie ! 17.10.10, 13:28
      Przede wszystkim zrezygnuj ze słodyczy, słodkich gazowanych napoi, cukru i
      produktów z mąki. Możesz kupić AquaSlim (polecam bo wiem że serio pomaga).
      Więcej się ruszaj. Oczywiście nie zaczynaj od parogodzinnego katowania swojego
      ciała, bo to jedynie zaszkodzi. Pół godziny, czy godzina systematycznego
      codziennego treningu znaczy więcej niż pare godzin na bieżni raz w tygodniu.
      Pij dużo wody, najlepiej niegazowanej mineralki. Możesz dodać do niej sok
      domowej roboty, albo ostatecznie pić smakową. Grunt żeby miała mało cukru i
      chemii. Nie jedz po 18. Jedz mniejsze posiłki, ale częściej. Unikaj wszelkiego
      fastfoodu. Raz na tydzień zapomnij o ograniczeniach(bo inaczej długo nie
      wytrzymasz) i wypij np. puszkę coli lub zjedz czekoladę. Ale uwaga! Nie litr
      coli i kilo batonów!
      Jedz więcej owoców i warzyw. Herbatę słódź miodem pszczelim (jest (imho)
      lepsza, a na pewno zdrowsza), sól kuchenną zastąp morską (jest zdrowsza, z
      resztą wpisz w google i poczytaj o tym, warto). No i to chyba były takie
      ważniejsze rady.
      • mamcyckipotacie Re: ! 17.10.10, 13:32
        Btw: na tym zdjęciu z z tym jak chciałabyś wyglądać jest tyle fotoszopki w
        dodatku nieudolnej że aż strach confused
    • meggi_13 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:42
      no normalnie jak byś opisywała mnie XD rób wszystko co koleżanki przede mną
      mówiły smile ja też spróbuje. ostatnio udało mi się wytrzymać 4 dni bez słodyczy,
      co było dla mnie naprawde wielkim wyzwaniem, bo nie mam silnej woli WO-GÓ-LE XD
      powodzenia wink
      • ruda24 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:46
        Jak za dużo zjesz i bedziesz czuła się ciężko spróbuj jakiejs herbatki przeczyszczającej , ;D
        podobno pomaga , xdd
        • ehmm Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:56
          w sumie wszystkie pożyteczne rady zostały już wspomniane może jeszcze dodam ,że
          warto pić herbatki ziołowe np miętową i czerwoną do picia możesz sobie zrobić
          również cos takiego : szklanka wody, sok z jednej cytryny, szczypta chilli pij
          to raz dziennie i to przyśpieszy ci metabolizm ale ostrzegam że do smacznych to
          nie należy. Jeżeli wiesz że możesz nie wytrzymać bez słodyczy to kup sobie
          tabletki z chromem zmniejsza to ochotę na coś słodkiego.

i jeszcze chce ci powiedzieć że jeśli nawet schudniesz tyle ile chcesz to nie
          będziesz wyglądać tak jak na obrazku ponieważ gdy schudniesz 20 kilo to będziesz
          miała duużo zbędnej obwisłej skóry więc musisz dużo ćwiczyć i używać balsamu
          ujędrniającego.
    • olianna Re: jak schudnąć? 17.10.10, 13:51
      może przystopujesz ze słodyczami ? ;]
      - powodzenia .
    • werka197 Tu 17.10.10, 13:51
      wiec jesli chcesz schudnac to ..
      1) Pozytywne nastawienie wink
      2) Jazda na rowerze jest przyjemna i odchudzajaca wiec jak tylko mozesz to pedaloj
      3) Pij duzo wody !
      4) Zapomni o slodyczach .
      5) Plywaj wink
      6) Chcialam Ci poradzic brzuszki ale jesli nie mozesz to poszukaj w necie jakis prostych
      cwiczen o powtarzaj je np. 4 razy dziennie po 25 . To naprawde dziala wink Schudlam 3
      kilko w 2 tygodnie ale jestem szczupla wiec trudniej mi sie odchudza . Bo chcialam sie
      zmiescic w jadna sukienka .. Teraz wzznowu przytylam x)
      7) Wiele pieknych gwiazd trzymaja sie tych zasad aby sie moc prezentowac dobrze
      przed calym swiatem wiec jesli bedzie Ci trudno to .. Pomysl ze jak przez to przejdziesz
      to bedziesz slicznie wygladac wink
      • berry Tylko pozytywna. 17.10.10, 14:24
        Pozytywne nastawienie, niech Twoje myśli mówią za siebie, skoro uważasz, że
        musisz schudnąc, to najwyraźniej twoje dominujące myśli skupiają się na
        otyłości. Skup się więc na idealności , i zachowuj się jakbyś już schudła.
        Pomogłam (-:
        To po prostu prawo przyciągania.
    • insidelia Rady od dziewczyny, która zrzuciła kiedyś 15kg ;-) 17.10.10, 13:56
      Niestety, rozstępy już zostaną. Schudłam 15 kilogramów kilka lat temu i mam je do dzisiaj.
      Można zaradzać na samym początku, kiedy dopiero co się pojawiły - wtedy jest szansa, że
      znikną. W większości wypadków zauważamy je jednak za późno.

Skoro nie możesz robić brzuszków, bo masz problemy z kręgosłupem, automatycznie
      odpada 6 Weidera. To przecież to samo! Znam za to jedno ćwiczenie, przy którym nie
      nadwyrężasz sobie pleców, a ćwiczysz i nogi i brzuch jednocześnie: kładziesz się na plecach i
      podnosisz nogi do góry. Następnie wykonujesz nożyce (nie rowerek) najszerzej jak
      potrafisz. Ja powtarzam to codziennie po 50 razy. wink

Kolejne ćwiczenie na nogi: stań w niewielkim rozkroku (sama później dostosujesz do
      potrzeb własnych) i rób przysiady. To okropnie męczące, ale dzięki temu już po tygodniu
      widzę poprawę na swoich udach! Nie poddawaj się, bo ja zawsze przed tym ćwiczeniem
      mam jakieś dziwne opory. wink

Co do samej diety, ona ma również spory wpływ na nasze ciało. Jedząc zdrowiej
      dostarczasz organizmowi mniej zbędnych kalorii, a więcej witamin i minerałów. Zamiast
      ciasteczka/batonika zjedz owoca, zamiast ogromnego talerza, zjedz tylko połowę w
      wolniejszym tempie - będziesz czuła się nasycona, przed posiłkiem wypij wodę - czasami
      nasz mózg mylnie interpretuje głód z pragnieniem, zamiast dwóch dań na obiad zjedz
      jedno, pij zieloną herbatę dla zwiększenia metabolizmu.

Lepiej jeść częściej, ale w mniejszych porcjach. Nie muszę chyba dodawać, że będziesz
      musiała zrezygnować ze słodyczy? Przynajmniej do czasu osiągnięcia wymarzonej wagi.

Nie załamuj się jak po tygodniu nie zobaczysz efektów. U mnie trwało to 3 tygodnie i kiedy
      już miałam się poddać, coś drgnęło. Dostałam kopa do kontynuowania. Zrzucać wagę
      powinno się miarowo, powoli, żeby organizm nie traktował tego jako szoku - wtedy
      zacząłby panicznie magazynować kalorie i nici z chudnięcia. wink Pół kilo na tydzień jest
      odpowiednie.

Kiedy już osiągniesz wagę marzeń - nie wracaj do starych nawyków! To najczęstszy błąd
      popełniany przez ludzi. A potem dziwią się z efektu jo-jo. Kalorie należy powoli dawkować w
      większych ilościach. Pierwszy tydzień - dodaj 100, w drugim już 150, a po miesiącu nawet
      250-300. Nie martw się, że znowu przytyjesz. Ja postępowałam wg tych zasad i nie
      przytyłam do dziś, pomimo obaw nie wróciła mi dawna waga. smile

Dziewczyny piszą wyżej, żebyś spożywała mniej mięsa - pic na wodę. Ja jadłam codziennie
      normalny obiad, w skład którego wchodziło jakieś mięso i schudłam. Co do kawy to
      prawda - wypłukuje magnez z organizmu.

TRZYMAM KCIUKI I ZDAWAJ RELACJE!

PS. Proszę Cię NIE KUPUJ specyfików do chudnięcia! Żadnych super herbatek, tabletek, bo
      zniszczysz sobie tym wątrobę, a efekt nie będzie długotrwały. To sama chemia i nie
      powoduje, że faktycznie chudniemy - pozbywa nasz organizm z wielu ważnych rzeczy,
      które imitują spadek wagi.
      • myszqa13 dzięki...:** 17.10.10, 14:39

...nie kupie takich rzeczy gdyż również uważam że to jest pic na wode...to nie działa...jakieś alli cyz coś...wole naturalne sposoby a nie chemie...na serio dzięki za twoje rady...jesteś kochana!!kiss
        odchudzanie zaczynam od jutra gdyż dzisiaj jets jeszcze impreza rodiznna więc no...big_grin
    • senseless Re: jak schudnąć? 17.10.10, 14:01
      serio ważysz aż 70 kg? surprised nie wyglądasz na tym zdj na tyle.. tongue_out

wracając do tematu, żeby schudnąć, nie musisz wcale się wcale głodować. jedz z
      umiarem, dużo, ale się nie najadaj. nie jedz słodyczy, tylko sporadycznie.
      najlepiej będzie jak zaczniesz ćwiczyć. jeżeli nie stać Cię na siłownię lub w
      twojej okolicy owej nie ma, zajrzyj do internetu i tam znajdziesz jakieś
      ćwiczenia, aby schudnąć. przede wszystkim zacznij robić brzuszki. z tych
      ćwiczeń, ani z jakiegokolwiek innego sposobu odchudzania nie będziesz wyglądała
      jak ta dziewczyna na zdj, z płaskim brzuchem i zgrabnymi nogami itd., ale na
      pewno schudniesz tyle, na ile Twoje ciało Ci pozwoli.

powodzenia wink
      • myszqa13 przytyłam od wakacji... 17.10.10, 14:41
        senseless napisał(a):

> serio ważysz aż 70 kg? surprised nie wyglądasz na tym zdj na tyle.. tongue_out
        >
        > wracając do tematu, żeby schudnąć, nie musisz wcale się wcale głodować. jedz z
        > umiarem, dużo, ale się nie najadaj. nie jedz słodyczy, tylko sporadycznie.
        > najlepiej będzie jak zaczniesz ćwiczyć. jeżeli nie stać Cię na siłownię lub w
        > twojej okolicy owej nie ma, zajrzyj do internetu i tam znajdziesz jakieś
        > ćwiczenia, aby schudnąć. przede wszystkim zacznij robić brzuszki. z tych
        > ćwiczeń, ani z jakiegokolwiek innego sposobu odchudzania nie będziesz wyglądała
        > jak ta dziewczyna na zdj, z płaskim brzuchem i zgrabnymi nogami itd., ale na
        > pewno schudniesz tyle, na ile Twoje ciało Ci pozwoli.
        >
        > powodzenia wink
        to zdjęcie jest z lipca...wtedy ważyłam jakieś 65 kg a teraz 5 kg przybyło.na siłownie mnie stać(mam nawet w domu) ale mam pełno dodatkowych zajęć w tygoniu no i nie mam czasu na siłke...w domu jakoś znajdzie się czas...np.:leci taniec z gwiazdami(któreog nie lubie ale co mam innego oglądać) to wtedy ćwicze...wiem że nie będę wyglądała jak ta dziewcyzna z obrazka...ale może jeśli będę codziennie ćwiczyła i trzymała się diety będę miała szcuzpłe nogi i brzuych...o takiej figurze marze..
        • senseless Re: przytyłam od wakacji... 17.10.10, 15:17
          yy, no to co za problem skoro masz siłownię w domu? xd
          biegiem do niej! inaczej nie schudniesz!
        • malowana. wejdź, kochana. 17.10.10, 18:56
          napisałaś :
          " to zdjęcie jest z lipca...wtedy ważyłam jakieś 65 kg a teraz 5 kg przybyło.na
          siłownie mnie stać(mam nawet w domu) ale mam pełno dodatkowych zajęć w tygoniu
          no i nie mam czasu na siłke...w domu jakoś znajdzie się czas...np.:leci taniec z
          gwiazdami(któreog nie lubie ale co mam innego oglądać) to wtedy ćwicze...wiem że
          nie będę wyglądała jak ta dziewcyzna z obrazka...ale może jeśli będę codziennie
          ćwiczyła i trzymała się diety będę miała szcuzpłe nogi i brzuych...o takiej
          figurze marze.. "

piszesz, że a siłownie mnie stać(mam nawet w domu) ale mam pełno dodatkowych
          zajęć w tygoniu no i nie mam czasu na siłke...
          . ei, zamiast siedzieć na
          necie idź na siłownie ! siedząc na kotku.pl na pewno nie schudniesz. gdybym ja
          miała siłke w domu to bym baardzo rzadko wchodziła na kompa, gdyż ten czas
          przeznaczałabym na siłownie.
          • myszqa13 Re: wejdź, kochana. 18.10.10, 20:48
            malowana. napisał(a):

> napisałaś :
            > " to zdjęcie jest z lipca...wtedy ważyłam jakieś 65 kg a teraz 5 kg przybyło.na
            > siłownie mnie stać(mam nawet w domu) ale mam pełno dodatkowych zajęć w tygoniu
            > no i nie mam czasu na siłke...w domu jakoś znajdzie się czas...np.:leci taniec
            > z
            > gwiazdami(któreog nie lubie ale co mam innego oglądać) to wtedy ćwicze...wiem ż
            > e
            > nie będę wyglądała jak ta dziewcyzna z obrazka...ale może jeśli będę codziennie
            > ćwiczyła i trzymała się diety będę miała szcuzpłe nogi i brzuych...o takiej
            > figurze marze.. "
            >
            > piszesz, że a siłownie mnie stać(mam nawet w domu) ale mam pełno dodatkowych
            > zajęć w tygoniu no i nie mam czasu na siłke...
            . ei, zamiast siedzieć na
            > necie idź na siłownie ! siedząc na kotku.pl na pewno nie schudniesz. gdybym ja
            > miała siłke w domu to bym baardzo rzadko wchodziła na kompa, gdyż ten czas
            > przeznaczałabym na siłownie.
            na razie nie moge z niej korzystać bo mam problemy zdrowotne małe...
    • paulusia098 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 14:07
      ja robię A6W i pomaga , nie mam grubego brzucha , ale chciałam wyrobić sobie
      mięsnie i pomogło , chociaż nie aż tak jakbym chciała . teraz ćwiczę nad nogami
      .. ale to jest trochę cięższe ; P
    • impressive Re: jak schudnąć? 17.10.10, 14:27
      Dam ci rady :
      -pij nie gazowaną wodę
      -zero słodyczy
      -choc na basen
      -cwicz na wf
      -jeździj na rowerze
      -ogólnie prowac aktywny tryb życia

mam nadzieję że pomogłam < 3
      • sakura134 Klik 17.10.10, 14:29
        Było milion takich wątków!!! KOSZ skarbie!
        • malowana. mam pytanie : 17.10.10, 15:06
          moim problemem jest właśnie brzuch. czytają problem autorki zauważyłam nazwe
          A6W. ZNalazłam na necie i już wiem oco biega. Ale tutaj
          tutaj właśnie. napisali co to
          oznacza cykl i serie. ALe przez to, iż jestem mało kumata big_grin nie rozumiem. Więc
          mam prośbę : Moglibyście mi wyjaśnić oco chodzi w CYKLU i SERII własnymi
          słowami.

z góry dziękuję ! kiss
          • malowana. Re: mam pytanie : = proszę odpowiedzcie ! :-* :) 17.10.10, 15:15
    • tiin55 Re: jak schudnąć? 17.10.10, 15:23
      Jedz wszystko co lubisz, ale w mniejszych ilościach i pamiętaj, żeby kolację
      jeść 4 h przed snem ! ; ))
    • dirty Re: jak schudnąć? 17.10.10, 15:28
      ćwiczyłam weidera, owszem rezultaty jakieś były, ale musisz włączyć w to dietę.
      jedz więcej, ale w mniejszej ilości. skieruj się do dietetyka może ;x
      powodzenia ;]
    • uchiha Re: jak schudnąć? 17.10.10, 15:32
      6 Weidera działa na brzuch... wiem bo sama ćwiczyłam... po jakims tygodniu juz
      było widać efekty... tyle ze przerwałam cwiczenie po jakichs 2 tyg. bo zabrakło
      weny;p
      ale polecam bardzo....
    • nataliagorka hmmm........ 17.10.10, 15:45
      Może zapisz się do CENTRUM LECZENIA OTYŁOŚCI. Nie mówie że masz otyłość ale
      moja kuzynka ważyła 70 kg. w 3 miesięce schudła 25 kg. Tam dostosują ci djete
      dobrą dla twojego organizmu!! A i nie jesteś za młoda kuzynka mówiła mi ze tam
      ostatnio był 8-latek Polecam!!
    • nikawika Re: jak schudnąć? 17.10.10, 20:16
      hmm .
      najważniejsze : DUŻO SIĘ RUSZAJ.!
      do sql , zamiast busem , jedź rowerem , aktywnie ćwicz na w-f , po szkole idż pobiegać z
      kumpelką , idź na basen , porób brzuszki ...
      nie jedz słodyczy , lub np., zamiast czekolady wybieraj żelki , czy paluszki . nie jedz fast-
      foodów . jedz za to do woli warzywa i owoce . wink zamiast np., coli pij wodę . wink
      i dobra rada : wciągaj brzuch.! jak go wciągasz , ćwiczysz mięśnie brzucha . wink
      włącz sobie jakąś płytę w ćwiczeniami , i poćwicz jakąś godzinkę . wink
      życzę powodzenia . wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka