25.10.10, 16:41
właśnie prawdopodobnie padłam ofiarą oszustwa-tak zwanej kradzieży. stało się to gdy szukałam biletów na koncert 30STM w grudniu, lecz za późno się zorientowałam, ale przyjaciółka znalazła mi na forum gościa, który miał do sprzedania. to się z nim skontaktowałam i było ok. wysłałam mu kasę, on potwierdził, że wysłał, myślałam, że będzie dobrze. facet mówił, że bilety dojdą po jakiś 3, 4 dniach. z tym, że dzisiaj mija 1,5 tygodnia od kiedy je ''wysłał''. nie wiem już co mam robić. jak codziennie wraca do domu patrzę czy w skrzynce coś jest-nigdy nie ma. mam zamiar czekać jeszcze do końca tygodnia a potem pójdę chyba na policje, bo to jest przesada. już nawet nie chodzi mi tu o pieniądze, ale o bilety, bo bardzo mi zależy żeby iść na ten koncert...gdybym nawet znalazła bilety na innej stronie, to rodzice nie daliby mi już więcej pieniędzy...co mam robić?

ku......
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: oszustwo 25.10.10, 16:44
      Na pewno masz dane do tego faceta- zgłoś to na policję, nie może mu to ujść płazem.
      • marsjanka115 x__x 25.10.10, 17:48
        no zgłoś na policję !

shock

debil poj***88ny
    • olcissia_1998 Re: oszustwo 25.10.10, 16:48
      moja siostra była "prawie ofiarą"

Bo pare miesięcy temu w wakacje zamówiła sobie na allegro dwie pary okularów
      przeciwsłonecznych- dla siebie i kumpeli.
      Ale okulary nie przychodziły...

Przyszły po miesiącu...
      • liwka120 Re: oszustwo 25.10.10, 17:44
        Mi też kiedyś dopiero po miesiącu przyszedł aparat foto ;//
      • niuniaa olcissia_1998 25.10.10, 19:38
        olcissia_1998 napisał(a):

> moja siostra była "prawie ofiarą"
        >
        > Bo pare miesięcy temu w wakacje zamówiła sobie na allegro dwie pary okularów
        > przeciwsłonecznych- dla siebie i kumpeli.
        > Ale okulary nie przychodziły...
        >
        > Przyszły po miesiącu...

tylko facet mówił, że wysłał priorytetem poleconym, które powinny dochodzić po 3, lub 4 dniach . ale nikt nie wie, czy je wysłał///
    • norrmalna , 25.10.10, 16:48
      zglos na policje, chociaz watpie, ze to cos da, na przyszlosc, umawiaj sie na
      osobisty odbior jesli massz taka mozliwosc
    • linda Re: oszustwo 25.10.10, 16:50
      tak jak mówiłaś ! ić na policje ...znaczy twoi rodzice niech pójdą bo tyś jest dziecko
      • linda Re: oszustwo 25.10.10, 16:59
        idź *
        • kasiath Re: oszustwo 25.10.10, 17:05
          Najpierw napisz do niego. Jeśli ci nie odpisze to wystaw mu negatywa albo dwa.
          Jeśli na to nie zareaguje to zgłoś na allegro. A jeśli to nie pomoże to na
          policję. Walcz o swoje! Poza tym to drogie bilety są. Kasy nie znajduje się na ulicy
          • mamcyckipotacie Re: oszustwo 25.10.10, 17:32
            Primo: Widzę że w cale nie/ ciężko myślisz, WYRAŹNIE napisała że gościu jest z
            forum, nie allegro.
            Secundo: Hahaha, mówisz jakbyś sama je zarabiała, a to Twoi rodzice zapieprzają.
            Jakież to sztuczne.
      • dolores_love115 taaaaaaaaaaaaaa . 25.10.10, 17:47
        mądre to to nie było . na przyszłaść nie ufaj takim podejżanym gościom.
        Ile zapłaciłas ? bo jak dużo to gratuluje .
        • niuniaa @dolores_love115 26.10.10, 20:40
          dolores_love115 napisał(a):

> mądre to to nie było . na przyszłaść nie ufaj takim podejżanym gościom.
          > Ile zapłaciłas ? bo jak dużo to gratuluje .

zapłaciłam 110 zł, tak jak za normalny bilet...
          ja już nie wyrabiam..
    • kasiulec próbuj jeszcze sie z nim skontaktowac jak to ... 25.10.10, 17:08
      nie pomoże to na policję!!!
    • ixxprincessxxi groź mu policją czyt. dalej 25.10.10, 17:10
      Pewnie nie miał biletu, a chciał kase. Z tym trzeba iść na policje!!!
      Ciekawe co by było jak by okradziono osobę, wyznającą JP?? xd
      a co do biletu...niekturym nie można ufać...
    • mamcyckipotacie Re: oszustwo 25.10.10, 17:26
      W ogóle widziałaś chociaż zdjęcie biletów i tego gościa? Jak to potwierdził?
      Wysłał Ci skan potwierdzenia nadania?
      Jeżeli nie, i nadal nie dostałaś to może znaczyć że nie wysłał. Napisz do niego,
      że nie dostałaś biletów, zapytaj czy je na pewno wysłał. Po odpowiedzi/jej braku
      wywnioskuj czy to oszust. Skontaktuj się z pocztą i spróbuj potwierdzić czy
      wysłano. Może gdzieś utknął?
      Jeżeli Cię oszukał, złóż wniosek o ściganie. Powinnaś odzyskać kasę lub bilety.
      Tylko że to może potrwać (Polska). Dokładniej poczytaj o tym w necie.
      • vivienne. Re: oszustwo 25.10.10, 17:36
        przepraszam, ale do cholery, jak mozna byc tak glupim zeby wyslac kase do
        nieznanego czlowieka, w dodatku nie za pobraniem biletow?! :o

idz jak najszybciej na polcje, pozniej moze byc klopot ze zlokalizowaniem
        przestepcy.
    • julka_th ... 25.10.10, 17:40
      czeka się na przesyłkę a dopiero potemw wysyła kasę...; )
    • marcepanka13 hm. 25.10.10, 17:44
      próbuj się skontaktować , jeszcze z jakiś tydzień ,a rodzice wiedzą ? bo mimo
      wszystko, niestety to istotna informacja.
      • marcepanka13 Re: hm. 25.10.10, 17:45
        nie wiem ile masz lat, ale jeżeli jesteś niepełnoletnia to na policji za dużo
        chyba nie zdziałasz, bo wiesz... niby nie pełnoletnia a kasę ma . coś jest nie
        tak . najlepiej to rodzice mogą zdziałać.
    • andzias Re: oszustwo 25.10.10, 17:51
      jeśli nie będzie można się z nim skontaktować - idź na policję .
    • jane_ Re: oszustwo 25.10.10, 17:59
      trzeba było się umówić, że on wysyła bilety, a Ty je dostaniesz od listonosza, jak mu przy odbiorze zapłacisz. ;q bo to trochę niepoważne z Twojej strony.

żeby Cię pocieszyć, opowiem Ci moją historię z wysyłaniem biletów. nie mogłam iść, postanowiłam sprzedać, znalazł się chętny, wysłałam bilety sposobem opisanym wyżej, na trzy dni przed koncertem, priorytetem. facet nie odebrał biletu, oskarżając mnie na dodatek o to, że nie wysłałam i jestem oszustką, a ja zostałam bez pieniędzy i z biletami na koncert, który już się odbył.

trzeba uważać na ludzi. bardzo.
    • lily_95 idź z tym NaTyChMiAsT na policję. 25.10.10, 18:51
      surprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprised
    • kaapelusik Re: oszustwo 25.10.10, 18:59
      ja bym napisała jeszcze raz do tego kolesia, jeżeliby nie odpisywał albo nie przyszły te bilety
      zrobiłabym faktycznie tak jak ty, czyli poszła na policję. oszustów trzeba karac!
      • niuniaa tak, rodzice wiedzą 25.10.10, 19:54
        przecież oni wysłali pieniądze przelewem. Ale na początku miało być to spotkanie, bo to nie jest tak daleko. Ale rodzice nie pozwolili mi jechać, nawet z moją pełnoletnią siostrą, a jak poprosiłam ojca,żeby mnie zawiózł to się nie zgodził...więc przelewem...i mam kontakt do faceta [email i numer gg], już z mamą siedziałyśmy i napisałyśmy mu, że jeżeli nie zwróci pieniędzy albo bilety nie dotrą to zadzwonimy na policje, i takie różne, i teraz czekam na jego odpowiedź. wiem, że to było nieodpowiedzialne ale ja byłam tak zapatrzona w ten koncert, że nie zwarzałam na konsekwencje, no i teraz mam. chociaż nadal jak wracam ze szkoły mam nadzieje, że bilety będą...zrozumcie mnie, gdyby wasz ulubiony zespół przyjechał, też zrobiłybyście to samo na moim miejscu, no może to samo. no nic..teraz czekam na jego odpowiedź, jeżeli nie odpiszę na gg to napiszę mu na maila, a jeżeli nic z tym nie zrobi, to pójdę z rodzicami na policje
        dzięki za pomoc
      • amela Re: oszustwo 25.10.10, 19:58
        powinnaś zrobić tak , jak napisała jane .

poczekaj do końca tygodnia i poważnie , idź na policję . wykiwał Cię ten koleś , dziad .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka