Dodaj do ulubionych

The sims 3 - porada

28.10.10, 15:55
Niedawno dostałam grę the sims 3. Jeszcze nie za bardzo znam się na
tych wszystkich guzikach. Stworzyłam sima, kupiłam dom i znalazłam pracę.
Chciałabym dowiedzieć się czy do tej gry co mam (stworzonego przeze mnie
świata) da się stworzyć jeszcze kilku simów. Chciałabym stworzyć partnera dla
mojej simki, czy to da się zrobić?

Proszę o pomoc i z góry dziękismile
Obserwuj wątek
    • laura_327 Jeśli się da to jak to zrobić??? 28.10.10, 16:02
      Pppppppoooooooommmmmmmooooooooocccccccyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!
      • wercia_vanessa Re: Jeśli się da to jak to zrobić??? 28.10.10, 16:51
        odpisałam ci w tamyty .zrób i daj do tego domusmile
    • vaniney Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:03
      haha,a czemu nie?co ty nigdy w simsy nie grałaś XD?
      • nika_xddd Ja próbowałam i...... 28.10.10, 16:38
        Ja próbowałam i mi się nie udało crying ale powodzienia wink
    • star_is_best Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:04
      sądzę ,że tak trudno mi to wyjaśnić ( może inni kotkowicze pomogą ) ale
      znajdziesz tę opcję w edytuj sima czy jakoś tak a jak nie to jak kupowałaś to
      powinnaś mieć instrukcję
      drugie rozwiązanie - uwieść wolnego sima , wziąć z nim ślub i przejmiesz jego
      rodzinę
      • pola16 skąd ty się urwałaś?! 28.10.10, 16:08
        Pamiętam w podstawówce tylko w tą grę się grało. Tylko w 2, a nie 3. JEśli na prawdę nie
        wiesz to odszukaj w instrukcji haha, albo poszperaj tu ;D.
    • szalony_chomik Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:05
      Można. Wejdź w opcje i klikasz "edytuj okolice" (coś w tym stylu). I tam możesz
      sworzyć nowych simków do miasteczka irobić nowe parcele.
    • simsowa_pani Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:06
      laura_327 napisał(a):

> Niedawno dostałam grę the sims 3. Jeszcze nie za bardzo znam się na
      > tych wszystkich guzikach. Stworzyłam sima, kupiłam dom i znalazłam pracę.
      > Chciałabym dowiedzieć się czy do tej gry co mam (stworzonego przeze mnie
      > świata) da się stworzyć jeszcze kilku simów. Chciałabym stworzyć partnera dla
      > mojej simki, czy to da się zrobić?
      >
      > Proszę o pomoc i z góry dziękismile

No pewnie smile Tam gdzie wychodzisz z gry ( w lewym dlnym rogu) masz 3 kropki, czy
      dwie, nie pamiętam. I klikasz na te kropki i masz opcję 'Edytuj miasto' i tam
      klikasz i potem zaznaczasz po prostu kontynuuj i tak jak simkę zrobiłaś to
      kliknij na ten obrazek rodzinki na dole i stworzysz mężczyznę a potem jeszcze
      zatwierdzasz go i wprowadzasz do tego domu co tamtą simkę (potem zaznaczasz
      'tak') no i u góry masz taki napis 'powrót do gry' i klikasz na niego i potem
      zaznaczasz opcję 'tak zapisz'

Pozdrawiam Simsomaniaraaa<3
    • klama_kcmil Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:13
      Jak już go zrobiłas itd, to teraz jedynie możesz polączyc dwa domy, albo znaleźć mu
      jakiegos partnera na mieście. Przed gra najlepiej poczytaj porady, tam wszystko lepiej i
      dokładniej jest wyjaśnione.
    • wuwcia Re: The sims 3 - porada 28.10.10, 16:26
      Oczywiście, że się da.
      Niestety nie mogę zerknąć w tej chwili co dokładnie musisz zrobić, więc będę
      lecieć z pamięci...^^
      Musisz zapisać grę (lewy dolny róg - trzykropek) a następnie wejść w "Moje
      miasto", bądź "Edycję mojego miasta" (to też powinno być w lewym dolnym rogu -
      "trzykropku" ;>wink. Tam na pewo jest coś w stylu "Stwórz nową rodzinę". Tam
      stwarzasz partnera dla simki i znajduje się on w "panelu rodzin", który możesz
      przeglądać na dole po prawej. Jeśli chcesz, żeby zaistniał w grze, musisz go
      gdzieś osiedlić. Wybierasz go w panelu i wybierasz odpowiedni dla niego dom.
      To się może trochę mylić z tym, że zmieniasz swoją "aktywną rodzinę" (czy coś w
      tym stylu). Bez obaw - Twoją aktywną rodziną będzie Twoja simka (z resztą można
      to zobaczyć, bo wówczas nad domem Twojej rodziny jest zielony diament... Bądź
      zielony domek... Nie pamiętam...^^). W edycji Twojego miasta oczywiście można to
      zmienić, ale zakładamy, że tego nie chcesz...;>
      Aby wrócić do swojej simki klikasz "Powrót do gry" i szukasz partnera, tam gdzie
      go umieściłaś...;P

Mam nadzieję, że te chaotyczne zdania scaliły się w logiczną poradę i wraz z
      instrukcją w Twojej ręce zaprowadzią do towarzyskiego sukcesu Twoją simkę wink.
      Powodzenia!
    • szalona_fanka46 Nie da się ! 28.10.10, 16:42
      To jest właśnie jedna z wad trójki. W jednym świecie możesz mieć tylko jednego sima.
      No chyba, że stworzysz jakiegoś. Wejdziesz do świata tej simki i klikniesz 'Edytuj Miasto',
      ale wtedy tamten sim, którego stworzysz jako partnera, nie jest pod twoją kontrolą czyli