Dodaj do ulubionych

Wszystkich Świętych .

29.10.10, 15:10
W poniedziałek Dzień Wszystkich Świętych .
lubicie obchodzić to święto czy raczej za nim nie przepadacie ?
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:20
      ja lubię. to skłania do refleksji, poznania historii osób, których z nami już nie ma. jest melancholijnie, ale pięknie.
      • pola16 Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:26
        Skłania mnie do dłuższego rozmyślania o tym kim była dana osoba, ale również dobija mnie,
        bo wiem, że też kiedyś umrę...
    • wikuuusss Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:27
      Nie lubię. W ten dzień czuję się taka przymulona, smutna. Jest zimno, ponuro,
      brzydko. Ogólnie to nie lubię takich świąt. Chociaż bardzo lubię wieczorem
      chodzić po cmentarzu gdy te znicze się tak ładnie palą.
      • karmel_ Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:29
        obojętne w sumie bo i tak nie jeżdżę po cmentarzach bo nie mam do nikogo .
    • monik4 Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:29
      MI tam obojetnie wink
    • avril993 Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:29
      Ja również je lubię. W sumie to nie mam jakiegoś sensownego uzasadnienia. Po prostu
      uwielbiam atmosferę wszytskich świętych. A najbardziej podoba mi się wszytskich świętych
      jak pada deszcz, jest szaroburo i ponuro/ Wtedy do takiej pogody ubieram się na czarno,
      patrzę w okno, rozmyślam itd., a wieczorem jak już jest ciemno, idę na cmentarz i tam
      siedzę w ciszy...

Po prostu lubię to święto, bo jest takie według mnie tajemnicze, ciemne, ponure...
      • love_sick Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:35
        kocham <3 sama nie wiem czemu. lubię chodzić po cmentarzu, szczególnie jak się
        już robi ciemno, kocham zapach palących się zniczy. ; > i ubóstwiam pańskie
        skórki. < 33
    • kamusia99 lubiea czkolwiek mój wujek rok temu sie w to s. .. 29.10.10, 15:44
      swieto powiesił///sciana
    • stfu ^^ 29.10.10, 15:50
      Na cmentarzach wtedy jest pięknie. Kolorowe światełka od zniczy, oh. : )
    • madalena Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:52
      uwielbiam smile serce
    • bbom lubię . 29.10.10, 15:52
      • geniaaa . 29.10.10, 15:59
        raczej lubię.
    • blyszczaca Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 15:59
      Święto jak święto ja traktuje go tak jak każde oczywiście nie za bardzo lubię odwiedzać
      cmentarz ale powinno się modlić za zmarłych i odwiedzać ich może oni kiedyś odwdzięczą się
      nam za to .. Kto wie...
    • wampiruska Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:07
      bardzo lubię to święto,gdyż wieczorem lampki na cmentarzu tak ładnie wyglądają,ponieważ
      jest ich dużo i stwarzają taką niezwykłą atmosferęsmile
      • hellokiciara Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:13
        oczywiście . z rana zawsze zabieramy się z mamą na cmentarz .
        po drodze widzimy tłumy ludzi , sprzedawane znicze , i oczywiście długie w kształcie świdra

lizaki . a na koniec chodzimy po cmentarzu i przypominamy zmarłych .
    • lady_cat Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:12
      sama nie wie. lubię ten zapach palącej się zniczy, lekki mrozek, dmuchanie , a potem
      robienie takiego ' dymku', bo jest, aż tak zimno. lubię też te pieśni. atmosfere, możliwośc
      spotkania się wszystkich bliskich przy grobie.

ale te świeto . . . sama nie wiem, wierze w reinkarację, a więc . . .
      • kc_m Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:17
        hahahahaha wierzy w reinkarnacje hahahahaha
        hhahahahahahahaha
        • alexis69 Re: Wszystkich Świętych . 30.10.10, 13:55
          kocham ;o

serce
    • enqu Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:15
      nawetsmile
    • linda Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:16
      uwielbiam zapach palących się zniczy......nocą wink xD
    • agnes_ Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:17
      chyba nie lubię.
    • iga18 d-.-b 29.10.10, 16:20
      Zbytnio tego święta nie lubię. Zawsze wtedy jest u mnie zimno, muszę zakładać
      czapkę (której nienawidzę nosić -.-), rękawiczki, szalik..
      No i chodzić po całym dużym cmentarzu i zatrzymywać się co drugim grobie sciana

Jeszcze nie wiem, czy w tym roku idę (mama powiedziała rok temu, że nie będę
      musiała iść w tym roku).. Jeszcze się zobaczy big_grinD
    • andzias Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 16:22
      lubię chodzić nocą w ten dzień na cmentarz i patrzeć się, jak znicze płoną. naprawdę, piękny
      widok.
    • naomi. ah, nie lubię. 29.10.10, 16:36
    • kiwi Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 21:18
      nie za bardzo lubię, bo na cmentarzu jest wtedy taka obłuda i każdy pokazuje się
      w najlepszych ciuchach i różnych futrach.

poza tym w poniedziałek na cmentarz nie wybywam, bo jestem chora.
    • caterina97 Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 21:22
      uwielbiam podziwiać widok cmentarza nocą . gdy wszystkie znicze się palą , taki ładny
      widok ; *
    • ilovehis Re: Wszystkich Świętych . 29.10.10, 21:26
      Nie lubię opłakiwać zmarłych i patrzeć na ich groby...to smutne.
      Ale wiem, że trzeba, szczególnie tego dnia.
    • miastowa. Re: Wszystkich Świętych . 30.10.10, 18:23
      tak , to takie specyficzne , lubię zapach zniczy, i cmentarz nocą . lubię
      zapalone znicze . myślę wtedy wiele o życiu,zapalam znicza. tęsknie za pewną
      osobą której już przy mnie nie ma : ( , wracam przez miasto , jest ciemno,
      jednak czuje jakby ten ktoś się mną opiekował . po drodze zajadam pierniki
      sprzedawane przy cmentarzu , zaraz po powrocie do domu ubieram mój przytulny
      dres i słucham smutnej muzyki, czasem płaczę , wyglądam przez okno , moje miasto
      wydaję się wtedy inne , ale mino wszystko lubię 1 listopada.
    • miastowa. Re: Wszystkich Świętych . 30.10.10, 18:32
      lubię jest takie refleksyjne, lubię gdy jest zimno i ponuro gdy aura ,
      kontrastuje z zapalonymi zniczami,lubię jak się palą , lubię ich aromat, w tym
      roku te święto z pewnego powodu jest dla mnie smutniejsze niż zwykle. w ten
      dzień strasznie tęsknie za osobą której już tu nie ma ze mną od dawna : ( ,
      siedzę trochę na cmentarzu, przy wyjściu kupuję pierniki, jem je po drodze do
      domu, jestem zawsze wtedy ciepło ubrana , nie boję się ciemnych i ponurych
      zakątków miasta . czuję że ktoś nade mną czuwa. po powrocie do domu piję gorącą
      czekoladę, ubieram miły dres , słucham smutnych piosenek . dużo myślę , wyglądam
      przez okno choć widzę moje miasto,wydaje się one inne, uśpione .
      • chocolatex Wszystkich Świętych . 30.10.10, 19:37
        Lubię to święto ale dopiero wieczorem kiedy przychodzi się na cmentarz a tam
        tysiące zapalonych zniczy.. Piękny widok na który umiałabym patrzeć godzinami.
    • caterina97 Re: Wszystkich Świętych . 30.10.10, 20:55
      mam mieszane uczucia co do tego. to smutne święto, bo wtedy przypominamy sobie
      wszystkie wspólnie spędzone chwile z osobami, które zmarły. z drugiej strony cała rodzina
      się spotyka...
    • pudel nie nawidzę tego święta 30.10.10, 21:03
      to bezsensowne. raz do roku wszyscy sobie przypominają o zamarłych i jeżdżą po cmentarzach. jak w walentynki. miłość powinno się okazywać na codzień tej drugiej połówce i tak samo z pamięcią. jeżeli już obchodzimy to święto to mam skromną propozycję:obchódźcie je ludzie co tydzień jeżdżąc na cmentarze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka