Dodaj do ulubionych

Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód ;)

05.11.10, 13:54

Zastanawiałyście się już co chcecie robić w przyszłości? Jakie studia wybrać?

Ja np. zastanawiam się czy da się jednocześnie ciągnąć studia reżyserskie i wokalne.

Czekam na odpowiedzi wink
Obserwuj wątek
    • smacznegooo Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 15:02
      ja bym chciała iść do liceum fotograficznego i potem na fotografabig_grin
    • nicoole Ja medycyna:) albo nauczycielka wf:) 05.11.10, 15:32
    • lolisia_xdd Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 15:37
      fotografia big_grin
    • bouche2 kierunek, który jest dla mnie idealny: 05.11.10, 15:42
      dziennikarstwo i komunikacja społeczna z językiem i kulturą niemiecką (;

tylko polski rozszerzony musi mi pójść genialnie. o niemiecki się nie martwię,
      bo już teraz mam 98% z podstawy :]

a samej filologii niemieckiej nie wyobrażam sobie studiować, bo nie chce być
      nauczycielem.
      tłumacz sądowy/dziennikarz, głównie chodzi mi o radio/ mogłabym sobie podróżować
      po świecie i relacjonować to w faktach big_grin -wymarzone zawody, no ale trzeba się
      brać do roboty
    • aileen Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 15:46
      dziennikarstwo/PR/socjologia/politologia/lingwistyka.
      któreś z powyżej wymienionych.
      • milk.a Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 01.01.11, 21:55
        Ja chcę się uczyć na architekturę krajobrazu lub wnętrz;]
        Myślę , że te plany są realne gdyż z przedmiotów ścisłych jestem lepsza niż z humanistycznym, prócz tego pani od plastyki mi mówi, że mam bardzo dobrą kreskę więc bez problemu sobie poradzę z rysunkiem. Będzie się w to włączać trochę łaciny to chyba jedyny minus.
        W rezerwie chcę być geodetą lub nauczycielką biologii cool

Oczywiście prócz tego planuję chodzić na wszelkie kursy artystyczne, rysunku.Potraktuję jedynie to jako i hobby. coolcool
    • ley Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 15:55
      dziennikarstwo stawiam na pierwszym miejscu, potem pod uwagę biorę bhp. na końcu
      architektura. (;
    • peaceandloveex3 :D 05.11.10, 16:00
      Ja sie zastanawiam nad aktorka i fotografem . ; d
    • miastowa. Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 16:03
      moje kierunki wymarzone ;
      socjologia/politologia/fotografia/dziennikarstwo/historia/anglistyka , zobaczę
      jeszcze.
      • kawaiikimie Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 26.02.11, 10:57
        Zauważyłam, e dużo osób teraz idzie na fotografa, szczerze mówiąc, nie rozumiem tego, ale ok.

Ja wyjadę gdzieś świat np.do UK, Hiszpanii lub do Włoch i tam znajdę jakąś pracę. Nie wiem co dokładnie, zobaczy się... Bo nie mam innych pomysłów, bo nie jestem z żadnego przedmiotu dobra ;p Mam jeszcze dużo czasu, na pewno Wam- jeszcze 100 razy będzie zmieniał się zawód. wink
    • czarownica_xd Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 16:08
      chirurg dziecięcy
      • allie. Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 16:11
        Był już taki temat. Mój, jakby nie patrzeć.
      • lieb_de_sekunde Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 27.11.10, 16:21
        chciałabym mieć wytwórnię muzyczną/ pracowac w takowej, albo tłumacz przysięgły big_grin
        a chcialabym pojsc na jezyki
    • vanessa_ Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 16:12
      też-aktorka/fotograf xd
      Takie...pospolite,ale kto wie...;p
    • muse_fan Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 16:52
      architekt wnętrz lub domów :dd
    • kitty Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 17:00
      nie wiem dokładnie
      ale wiem, że dwóch tak trudnych kierunków nie dasz rasy zrobić jednocześnie.

też myślałam o reżyserii, jednak może spróbuję na akademię teatralną. jak się nie dostanę na
      100% zostanę artystką plastykiem lub prawniczką.
      mam też chęci na architekta, filozofa lub kulturoznawcę.
      jednak z drugiej strony marzy mi się politechnika, co jest do zrealizowania, bo również jestem
      dobra i z matmy i z fizyki.
    • mellyx3 Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 17:06
      ja jeszcze do końca nie wiem, w sumie mam czas big_grin
      ale jak na razie to chciałabym być farmaceutką ;>
      albo grać w jakimś zespole rockowym na gitarze prowadzącej.. ale to już raczej z
      kręgu tych nieosiągalnych big_grin
    • colaxdd Chemik czy artysta - czyli wasz przyszły zawód. 05.11.10, 17:45
      Będę psychologiem, lub psychiatrą, lubię rozmawiać z ludźmi i próbować im pomagać.
      • nikt. Re: Chemik czy artysta - czyli wasz przyszły zawó 05.11.10, 19:02
        ogólnie to moje wymarzone przyszłe zawody:

1. kucharz.
        2. modelka.
        3. aktorka.
        4. dekorator wnętrz.
        5. psycholog.

ogólnie to uważam też, że zawód piosenkarki i zawodowej łyżwiarki figurowej jest
        magiczny, niesamowity. chciałabym też nimi zostać, ale śpiewanie nie do końca mi
        idzie, a łyżwiarka - ałć. i trzeba być rozciągniętym, ja nawet szpagatu nie
        umiem zrobić, i szybko się męczę jeżdżąc na łyżwach. ; d
    • karmel_ Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 19:11
      chcę być policjantem/strażakiem , pójdę do szkoły policyjnej.
    • eweel95 Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 20:21
      ja myślałam o filozofii, ale pod wpływem mojego szwagra i tego, że właśnie
      zdzieram lakier z gitary żeby potem położyć lepszy wymyśliłam sobie, że pójdę na
      technologię drewna, a potem będę robić gitary, jeśli nie wyjdzie zawsze mogę
      robić ze szwagrem szafki. ;D
    • katyk cóż, 05.11.10, 20:22
      Muszę mieć pieniądze na życie, dlatego najlepiej wybrać dobrze opłacany zawód -
      zostanę informatykiem, posadę będę miała na pewno zapewnioną (mój tata ma firmę).

Z zamiłowania chciałabym być pisarką i poetką, wydać swoją twórczość. Chętnie
      zostałabym tłumaczem z niemieckiego i angielskiego oraz pisywała czasem do
      gazet. Myślałam również o zawodzie krytyka sztuki.

Moim nikłym marzeniem jest również zostanie muzykiem eksperymentalnym ;d
    • chocolatex Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 05.11.10, 21:57
      Ja jeszcze mam czas. Żeby dostać się na studia trzeba być wzorowym uczniem, zeby
      być wzorowym uczniem trzeba dużo się uczyć, a mi się nie chce.Ale planowała
      jakieś tam studia.
    • devenirfou ... 06.11.10, 15:48
      no wlasnie tez tak mysle ze nie dam rady, a bardzo bym chciala. Zastanawialam sie nad tym czy nie studiować najpierw wokalu,popracowac i pozniej rezyserka.
      • vivienne. Re: ... 06.11.10, 15:51
        lekarz pediatra bądź kardiolog/immunolog
    • zakochanie Zapraszam na wątek dla architektów :) 06.11.10, 17:54
      www.kotek.pl/forum/02,3057,118409057,118409057,Architekt_topic_.html
      zachęcam do dyskusji brawo
    • paulla1872 Prawnik albo główny księgowy 06.11.10, 18:02
    • phraine Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 23.11.10, 22:44
      fotografia ew. coś ze sztuką c:
      • alexrusso Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 24.11.10, 13:21
        projektant , fotograf , coś ze sztuką , praca w laboratorium ,
        hmmm , a może lekarz ? smile
    • by_moonlight Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 24.11.10, 15:05
      Ja też chciałabym iść na studia reżyserskie. wink Reżyser lub fotograf - ciągle się zastanawiam.
    • trufla Re: Chemik czy artysta-czyli wasz przyszły zawód 25.11.10, 16:16
      Chciałabym zostać muzykiem (flecistką dokłądnie)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka