Dodaj do ulubionych

Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia?

• mela14 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:06
      U mnie zawsze na wigili jest wujek ,który przywozi jakieś skromne prezenty,ten zapach z kuchni,snieg choinkachoinkachoinkachoinka, coś cudownego .!santasantasantaprezentprezent
    • outcast Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:10
      Choinkę zawsze ubieram z moją rodziną, mój brat dekoruje również nasz dom na zewnątrz, ubiera też różne drzewka, które są w naszym ogrodzie.
      Jeśli chodzi o potrawy to gotuje moja babcia, która jest zdecydowanie królową kuchni.
      W domu pojawiają się różne stroiki, świąteczne świeczki, niesamowity materiałowy napis "Wesołych Świąt" i jednym z ważniejszych elementów jet pluszowy mikołaj który ma już sporo lat i który pojawia się co roku, gdy naciśnie się przycisk to mówi "Merry Christmas" a później gra jakąś świąteczną melodyjkę. Jest bardzo specjalny, ponieważ dostaliśmy go od mojego ukochanego dziadka, który zmarł niestety kilka lat temu [*]
      Święta spędzam z rodzicami, bratem i dwoma babciami. Jak już mówiłam dziadek zmarł, a drugiego po prostu nie ma.
      Co najbardziej lubię w świętach?
      Ogólnie ten niesamowity klimat, który się wytwarza, wszystkie te ozdobione domy, które wyglądają bosko gdy jest ciemno i zapalą się lampki, i przebywanie z rodziną w takim miłym, kochającym gronie. Ważne jest to że podczas tych wyjątkowych świąt zapomina się o wszystkich problemach.
      Czekam z niecierpliwością na Boże Narodzenie santachoinkaprezent
    • trufla Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:14
      Wszystko. Od atmosfery aż po nastrój, choinkę i prezenty...
    • klaudi073 Wszystko! 11.11.10, 12:20
    • ecia95 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:21
      Wigilia i Boże Narodzenie najlepszy czas by spędzić go z rodziną.
      Jak co roku mój brat przyjeżdża z Londynu kilka tygodni wcześniej.;]Dzień przed Wigilią zawsze z mamą ubieramy choinkę.smileNajlepsza frajda.;dd
      Potem pomagam pakować prezenty no i później muszę siedzieć u siebie w pokoju bo pakują dla mnie prezenty.Zawsze jestem ciekawa co dostane.;]Chyba jak każdy.
      No i zaczyna się.Co roku budzona jestem budzona przez rodziców którzy składają mi życzenia imieninowe.;]A mój brat potem mi daje prezent wtedy kiedy wstanie.smilePo zrobieniu herbaty rozdaję prezenty.Potem pakowanie i jedziemy do Tomaszowa Maz.(bo z tamtą pochodzę i tam mam rodzinę.)Po przyjeździe od dziadków życzenia imieninowe i obiad.Na wigilie najpierw do jednych dziadków,a potem do drugich.W tym roku będzie inaczej.Bo jedziemy na obiad do rodziców mojego taty,a na kolacje do mojego chrzestnego do Mińska Maz.smileUwielbiam rozpakowywać prezenty.;d Potem śpiewam kolędy.Oczywiście dostaje dużo SMS-ów od znajomych i przyjaciół.W Boże Narodzenie zazwyczaj jesteśmy na obiedzie i kolacji gdzieś,ale w tym roku nie wiem jak będzie.Oczywiście wieczorek jeździmy oglądać jak domy wyglądają oświetlone.;dd Uwielbiam też spacerować nocą.smileZwłaszcza jak leży śnieg.smile
    • kaate Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:22
      prezenty, chyba tylko to, reszta jest przytłaczająca, ;>
      • festinalente Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:28
        ja nie lubię swiąt.
      • nikt. Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:40
        u mnie jest tak, że choinkę ubieramy tak ok. 2 tygodnie przed świętami. ubieram ją sama z mamą. wraz z otworzeniem szafy z bombkami i lampkami, wyjmuję od razu jakieś mikołaje, ozdóbki świąteczne i takie tam. co roku na święta jedziemy gdzie indziej, w zeszłym roku spędzaliśmy Wigilię u babci, która mieszka w tym samym mieście, w tym roku jedziemy do mojej cioci do Łodzi. pomagam w gotowaniu, pieczeniu smażeniu, ogólnie czynnie spędzam czas świąt, bo chcę, żeby było doskonale. nienawidzę Wigilii od rana do ok. 16, bo dla mnie Wigilia zaczyna się właśnie po 16. XD ale kocham święta. to mój ulubiony okres w roku. są magiczne.
    • para_moreee Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:27
      santasantasanta

ja chyba tylko to że są prezenty.

choinkachoinkachoinka

prezentprezentprezentprezent

i pasterkee . ta cała atmosfera to mną dominuje. zrób to i tamto.

położyc się i przespac świętaaa. a potem sylwester !brawobrawo

i czas siępiwopiwopiwopiwo
      • minji_123 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:29
        ja w Świętach Bożego Narodzenia kocham wszystko... to że jesteśmy całą rodziną przy jednym stole oraz że możemy ten wspaniały czas spędzić wszyscy razem.
    • takjusinek Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:30
      Zdecydowanie PREZENTY!
      Kocham dostawać, no dawać też oczywiście. Piękny zapach choinki w mieszkaniu, śnieg na zewnątrz i mnóstwo dobrego jedzenia, to jest to!big_grin
    • batju11 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:31
      Ja uwielbiam dostawać prezenty ;D prezent
      Kocham wręcz zapach choinki, ale zawsze co roku muszę ją ubierać ;/

W świętach lubię też to że może się wtedy spotkać cała rodzina <3
      W świętach jest poprostu coś takiego magicznegoo smirk
      • kakaa13 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:35
        ja kocham święta ! już się nie mogę doczekać .

uwielbiam prezenty, atmosferę jak chyba każdy, śnieg ! REKLAMĘ coca coli .. coraz blizej świeta .. coraz bliżej święta, ale w tym roku zmienili :<

i wszystko kocham co z świętami związane .
    • karolina1997 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:34
      Kocham w nich prezenty, wspólną kolację, spokój, choinkę, wspólny czas z rodziną...smile
    • vavamuffinka Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:34
      Najbardziej to prezenty i pyszne żarełko smirk
    • romantyczna99 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:36
      Ja kocham święta, bo... je kocham smirk. Jest choinka, są prezenty smile, jest rodzina, atmosfera taka fajna i są raz w roku i się czeka na nie czego wrecz niecirpie sciana
    • zazdrosnakredka kredka^^ 11.11.10, 12:37
      Moje święta z roku na rok są inne.
      Co najbardziej lubię? Moment otwierania prezentów. Szczególnie przez małe dzieciaki.
      I lubię ogólny chaos. To, że jest się razem.
      Lubię chodzić z bratem na spacery, robiąc zdjęcia i rzucając się śnieżkami. I lubię jak gramy przeciwko sobie w FIFĘ, bo nawet jak daje mi fory to nigdy nie mogę wygrać i udaje obrażoną. wink
    • jane16 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:40
      Ja w świętach uwielbiam to,że wszystko tak ładnie wygląda..sklepy przystrojone ,domy,drzewa przed domami,ulice...ludzie też się zdają w tedy milsi dla siebie. Można spędzić czas z rodziną,którą się kocha,powspominać dawne czasy,pośmiać się,pośpiewać kolędy . Zdecydowanie święta to magiczny czas. Ale nie wiem jak wy ja i moja rodzina nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez Kevina Samego w domy i w Nowym Jorku,stało to się naszą tradycją już ; dd
    • malowana. U mnie jest tak ;) ... 11.11.10, 12:41
      Kilka dni przed Wigilią ubieramy choinkę, ja zakładam bombki, łańcuchy itp. ;D Jeden dzień przed świętami ścieram kurzę w pokoju, sprzątam i słucham świątecznych piosenek ;p czasami z moją siostrą śpiewamy piosenki typu Last Christmas :d
      W dzień Wigilii mama siedzi w kuchni i gotuje różne smakołyki, a ja rozstawiam stół, odkurzę pare miejsc ( np.w kuchni zawsze dywan jest upaćkany od potraw ;d ), oglądam święteczne filmy w tv ( Kevin sam w domu - TRADYCJA wink , pakuję prezenty, pomagam mojej mamie również w kuchni. Przeważnie jest tak, że pod wieczór jedziemy do babci, gdzie się rodzinka zjeżdża, ale w tym roku MOŻE być inaczej i pojedziemy do mojego nowo wybudowanego domku ;d <- ale nie jestem pewna big_grinwink
      Ja mojemu pieskowi kupuję dzień przed Wigilią kostkę ( lub inne smakołyki dla psów) albo jakąś zabawkę i przywiązuję do niej kokardkę smile Pamiętam jak co roku moja siostra ( od 10 lat starsza ;p ) wypytuje się mnie co dostanie big_grin z nią jest ciężko.. będzie cię wypytywać aż powiesz jej prawdę ;P ;D Powracając do wyjazdu do babci to zawsze kilka godzinek przed 2/3 godz. szykuję się winkbig_grin Znaczy planuję w coś się ubrać i takie tam bzdety cool Wgl wczoraj wchodzę do sklepu a tam kilku metrowy stół a na nim ozdoby świąteczne, czapki Mikołaja itp. ;D zamurowało mnie shock big_grin
      Są dla mnie szczególnym dniem bo wtedy jest ta magia. santa w TV lecą świąteczne filmy, na VIVIE świąteczne piosenki wink) to jest COŚ czego nie da się opisać słowami .... smilewinksanta

KOCHAM JE !! i przez ciebie ( w dobrym tego słowa znaczeniu ; ] ) zacznę znowu słuchać Last Christas itp. big_grinserce

ŚWIĘTA ŚWIĘTA ŚWIĘTA ŚWIĘTA ŚWIĘTA ! santachoinkaprezent

PS. Widział już ktoś reklame Coca-Coli ? santa
      • malowana. Re: U mnie jest tak ;) ... jeszcze coś ; D 11.11.10, 12:44
        Mi też jest smutno gdy 25 grudnia już jest po wszystkim ... sad

santasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasantasanta
        choinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinkachoinka:choinka:
        :prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent::prezent:
        • inna000 Re: U mnie jest tak ;) ... jeszcze coś ; D 11.11.10, 19:01
          A umnie zawsze jedziemy do rodziny mój tata nie jedzie bo zostaje z moją babcia na miejscu żeby nie była sama przyjeżdzamy tam są dzieci 4 lata 7lat i 8 lat ubieramy choinkę potem bawię się z dzieciakmi z bracmi mama oczywiście siedzi z ciocią w kuchni a wujek zajmuję się gospodarstwem i jeżddzi po sklwpach bracia robią nie wiem co
          jeden pommga w kuchni z żoną oboje pracuja w resauracji znczyw te święta pierwszy raz z żona t tak to z nażeczoną bylo a drogi albo je albo ogląda tv czy coś bon to taki jest smile a ja z dzieciakom pomagam robić ozdoby świateczne ucze ich kolęd bardzo ich lubie albo opowiadam im historie w wiglie masa prezentów uwielbiam je a potem idziemy na pasterke w następne dni świąt jeżdzmiy po rodzinie w tych okolicach
    • brokatowa_ Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:46
      też uwielbiam to całe zamieszanie ;DD .
      i rodzinka się zjeżdża . wink
      i te pyszne potrawy , ubieranie choinki , świąteczny nastrój i całe miasto udekorowane ;D
      kocham święta < 3choinkasantaprezent
    • caterina97 <3 11.11.10, 12:47
      ja zawsze jakoś 21 grudnia ubieram choinkę. 24 grudnia jadę najpierw do jednej babci, a potem do drugiej. wieczorem wracam do domu, koło 21 . wtedy rozpakowujemy prezenty spod swojej choinki ;D potem dwa dni świąt spędzam u babć. najbardziej kocham w świętach to, że można spotkać się całą rodziną, razem dzielić się opłatkiem, to zamieszanie, rozpakowywanie przez dzieci prezentów.. wszystko . uwielbiam te dni .
    • beauty12 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:49
      Ja kocham święta za to, że całą rodziną zbieramy się razem. Jemy pyszną wigilię, barszcz, pierogi, mniam... I ta reklama coca coli wprowadza w taki świąteczny nastrój, jeszcze uwielbiam chodzić na pasterkę, o północy, coś wspaniałego...nie mogę się doczekać świąt wink))
    • misio Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:51
      wszystko! rodzinną atmosferę, śnieg, choinkę, prezenty, jedzenie, kolędy, no po prostu kocham święta i nie mogę się ich doczekać!!! ^^
    • music11 prezenty 11.11.10, 12:51
    • wikiki Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 12:56
      Ja uważam, że wcale nie jest dziwne rozmawianie, pisanie i myślenie o świętach w listopadzie wink Mi mama już kupiła bałwana-misia, a na choinkę mamy nowe bombki w których są cukierki big_grin
      Ja z ze starsza siostrą ubieramy choinkę, a mama z babcią gotują jedzonko ( jedna z rzeczy które kocham w świętach jest właśnie jedzonko ). Nigdzie tez nie może zabraknąć mojej młodszej, dwuletniej siostry, która nam zżera cukierki na choinkę i wiesza swoje plastikowe bombki, a mamie i babci zjada to co stoi gotowe na blacie big_grin . Gdy choinka jest gotowa, ja lece na górę do swojego pokoju pakować prezenty. Tak samo robi reszta rodziny surprised . Jak skończymy to nakladamy do stołu i przyjeżdża ciocia z wujkiem i kuzynem. Teraz wszyscy kładą prezenty pod choinkę, a gdy skończą to dzielimy się opłatkiem. Później wszyscy zasiadają na miejsca, lecz narazie nikt nie zajmuje miejsca dla tajemniczego gościa. Jemy barszcz z uszkami, pierogi z mięsem i kapustą, ryby, żurek i nie pamiętam co jeszcze wink W telewizji idą kolendy, a jak mój kot poczuje rybę to od razu przychodi i siada na miejsce tajemniczego goscia big_grin I oczywiscie dajemu mu trochę ryby bo by wylazl na stół i tez dlatego ze nie lubi oplataka smile Jak skończymy jesć to otwieramy prezenty i idziemy się nimi bawic lub je oglądac na góre, a starsi romawiają i piją wino.

Podsumowując naj bardziej w swieta lubie rodzine, prezenty, nastrój, choinkę, zamieszanie, jedzonko, brak szkoły i chyba oczywiscie prezenty prezentprezentchoinkaserceserceserceserce
    • sandy Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 13:00
      Jak byłam młodsza to uwielbiałam święta. Teraz przez to że już panuje "jazda na święta" i już czuje się ten klimat to przed samymi świętami już tego nie czuć przez przyzwyczajenie. No ale święta same w sobie bardzo lubię. Uwielbiam piosenkę Last Christmas Wham! Lubię przygotowania do świąt w kuchni jest pełno roboty(ja robię sałatki a mama z żoną brata piecze ciasta i resztę)
    • demi4ever Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 13:00
      To magię!serce

• nisia237 Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 13:02
      wszystko! święta są superserce a teraz tak: do mnie Mikołaj ''przychodzi" 6 grudnia a 24 grudnia czyli w Wigilię "przychodzi no przylatuje" Dzieciątko z prezentami prezent
    • czekoladovaaa Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 13:05
      Uwielbiam święta smirk
      Za rodzinny klimat, za śnieg na dworze, za ciepło[kominek] w domu, za jedzenie, za prezenty, za opłatek, za choinkę, za dekorowanie domu, za to że wszyscy są mili, za składanie życzeń... i za wiele więcej. santasercekiss
      • czekoladovaaa Re: Co kochacie w Świętach Bożego Narodzenia? 11.11.10, 13:15
        no i
        + za reklamę coca coli. suspiciousserce
        + za ten cały klimaaat ;serce;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka