Dodaj do ulubionych

Miłość, czy to odpowiedni moment?

11.11.10, 12:12
Ja nie chce się zakochać nie chce mieć chłopaka, dla mnie teraz ważna jest szkoła i dobre oceny. Ale niestety chyba się zakochałam, bo gdy na niego popatrzę mam tzw. motylki w brzuchu a kiedy jeszcze razem popatrzymy na siebie... A miłość nauce przeszkadza?
Czy mam go unikać ? Co mam zrobić ?

Ps: Za błędy polonistyczne przepraszam smile

Z góry Dzięki.
Obserwuj wątek
    • linda Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 12:22
      wiesz ? nie mam pojęcia co masz robić ! myślę , że nie koniecznie miłość musi przeszkadzać w nauce ..... zależy jak do tego podejdziecie oby dwoje wink
      • szatynka. Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 12:27
        a motylki to nie jest zwykła przenośnia ? o 0
        ale zgadzam się, zależy od Waszego podejścia, jeśli jesteś ' gotowa na miłość ' to w niczym Ci nie będzie przeszkadzać, wystarczy że podjedziesz do tego odpowiedzialnie i dojrzale .
      • anieluska ajj 11.11.10, 12:48
        no wiesztongue_out mam podobne podejscie ale mam słabość do tego mojegoo całusnikabig_grin
        ale spotykam sie z przyjaciółmi z nim też a oceny mam dobre wiec mysle ze to zalezy od ciebie w pełni
      • virginkaa Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 13:57
        Ja uważam, że zależy od Cb czy zauroczenie przeszkodzi Ci w nauce, każdy inaczej podchodzi do tego. Niektórzy chodzą głową w chmurach i ciągle myślą o nim, niektórzy podchodzą do tego spokojnie.

Spróbuj, a się przekonasz. wink
      • patimari22 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 16:50
        Ja już mam to za sobą ale wiem co przeżywasz ja powiedziała bym mu to wprost może Cię odżuci a może nie kiedy mu to powiesz będzie Ci raźniej a jeśli nie chcesz mu powiedzieć to postaraj o nim nie myśleć albo zwieżyć się przyjaciółce mamie czy komuś bliskiemu
    • lady_cat Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 12:27
      nie rozśmieszaj innych .

po pierwsze, to nie ' miłośc ' , to nie ' zakochanie ' .
      a po drugie : jesli on jest porządny . . . można mieć i chłopaka i dobre oceny w skzole. bo niby, czemu nie ? ; x
      • sylwek11 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 10:29
        lady_cat napisał(a):

> nie rozśmieszaj innych .
        >
        > po pierwsze, to nie ' miłośc ' , to nie ' zakochanie ' .
        > a po drugie : jesli on jest porządny . . . można mieć i chłopaka i dobre oceny
        > w skzole. bo niby, czemu nie ? ; x

zgadzam się w 100%. xD
    • para_moreee Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 12:31
      Przecież to zależy od ciebie. Czy tego chcesz czy nie. ?

~Zadaj sobie takie pytaniee. I zastanów się nad tym. serce?
      • blondi_girl Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 12:34
        Jeśli uważasz, że narazie jest dla ciebie najważniejsza szkoła i sama nie wiesz czy chłopak przeszkadza w nauce, to chyba nie jesteś jeszcze na tyle dojrzała aby mieć chłopaka, nie jest to dla ciebie odpowiedni moment...
    • corba ® 11.11.10, 12:46
      Jesteś jeszcze młoda.. Daj sobie spokój..
      Zakochać się a kochać to dwa różne terminy ..
      Więc poczekaj jeszcze, bo z pewnością nie jest to prawdziwa miłość.
      Zajmij się ocenami, dobrze Ci radzę . ; )
    • nearlaify Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 13:50
      Przed miłością nie da się uciec... Gdziekolwiek i cokolwiek byś nie robiła i tak Cię dopadnie. Daj sobie szansę. Chłopak może okazać się naprawdę fajny i możesz spędzić z nim wiele wspaniałych chwil. Chciałabyś to przegapić przez jakieś głupie książki? smile Powinnaś trochę odpuścić, pierwsza miłość to super sprawa, młodość zdarza się tylko raz...
      • kasiekk2 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 13:54
        Ja bym na twoim miejscu narazie dała sobie spokój . Młoda jeszcze jesteś .
        A co do nauki , to niby czemu chłopak miałby ci w niej przeszkadzać.
        To tylko od ciebie zalezy . Jeżeli chcesz być w przyszłości mądra to będziesz sie uczyć mimo co . Chłopak w tym przypadku nie gra większej roli .
    • nataszka tu! :] 11.11.10, 14:02
      Moim skromnym zdaniem to nie przeszkadza, dopóki wszystko w waszym związku jest w porządku, tj. kiedy jesteście ze sobą szczęśliwi i się kochacie. smile
      Natomiast, gdy coś zacznie się psuć nie myślisz o nauce tylko o tym co zrobić , aby było tak jak dawniej.

P.S. Wiem to ze swojego doświadczenia smile kiss

Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłam. cool
    • czekoladowa_14 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 14:06
      Jak dla mnie, miłość w niczym nie przeszkadza.
    • naomi. Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 14:13
      rób , co chcesz.
      kiedy , masz chłopaka to oczywiste , że musisz mu poświęcać trochę czasu bo ta kto bez sensu z nim być.
      • szalonaaaa Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 11.11.10, 22:42
        jeśli tak bardzo zależy ci na nauce i dobrych ocenach to myślę, że chodząc z kimś nadal starałabyś się dobrze uczyć i wgl.
        gdyby to faktycznie była miłość a nie tylko zwykłe zauroczenie to szkoda byłoby chyba ją zmarnować. Nie wszędzie możemy znaleźć kogoś kto będzie nam taki bliski. Chodzenie z chłopakiem nie musi oznaczać tego, że spędzasz z nim dosłownie każdą chwilę. Można znaleźć czas zarówno na naukę jak i na spotkania z nim. Na początku może być tak, że świata byś poza nim nie widziała ale z czasem pewnie byś się przyzwyczaiła do tego, że masz taką kochaną osobę i stałoby się już to dla ciebie normalne
    • renooo17 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 00:39
      jeśli umie się zachować umiar to miłość w nauce nie przeszkadza smile
      mi niestety przeszkadzała bo każdą chwilkę chciałam spędzać z ukochanym xD
    • mileymandy Nie wiem,nie znam się 12.11.10, 00:48
      Nigdy nie byłam zakochana/zauroczona,więc jestem ostatnią osobą,która powinna ci udzielać poradwink.Jednak sądzę,że nie jesteś zakochana tylko zauroczona.Miłość w nauce przeszkadza?Na to pytanie nie znam odpowiedzi,choć sądząc po obecnych sytuacjach moich koleżanek to TAK.
    • kolusia1997 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 09:11
      Nie musisz się o to martwic smile
      Ja mam chłopaka i wcale mi to nie przeszkadza w nauce. Po prostu nie rób sobie w szkole zaległości wink
      Tego chłpaka w rzadnym wypadku nie unikaj!! Miłość to wspaniała rzecz. Jeśli pójdzie ok to sama się o tym przekonasz big_grin
      Pozdrawiam kiss
    • szalona_fanka46 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 09:33
      Jest wiele sposobów jak można pogodzić miłość z nauką. Przecież nie musisz cały dzień kuć.! A jeżeli chłopak ci się podoba i ty mu się podobasz, to na co czekasz.!? Albo przyjmiesz jego gesty/ruchy, albo sama zaczniesz działać.!
    • sandrolaxd Re: . 12.11.10, 10:32
      Weź po się zleje.
      Taa. Jak będziesz zakochana to będziesz mieć gorsze oceny...Proszę cię .
      A no i to nie jest miłość tylko zauroczenie.
      Miłość jest wtedy kiedy dwie osoby się kochają,spotykają itepe. No i tak na poważnie a nie
      ,,znamy się dwa dni kocham ją ."
    • katsuumi_17 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 12.11.10, 10:34
      Może przeszkadzać w nauce, ale myślę, że unikając go nie pozbędziesz się tego problemu. Nauka i miłość naprawdę się nie wyklucza, wystarczy trochę dobrej woli. To zależy od ciebie, jak podejdziesz do obu tych spraw smile
    • morphine_ Miłość nauce przeszkadza? 12.11.10, 10:38
      Po pierwsze jesteś tylko Zauroczona, więc nie warto nazywać tego miłością ; >
      A po drugie w jaki sposób twoje zauroczenie może przeszkadzać Ci w nauce? Jeśli tylko zachowasz się dojrzale to dasz radę ; ) Przecież wiesz, że nauka jest dla ciebie ważna i nie chcesz tego zaprzepaścić, więc chłopak Ci w tym nie przeszkodzi ; ) Moim zdaniem powinnaś coś z tym zrobić. Umów się z nim.
    • andzia_28_94 Re: Miłość, czy to odpowiedni moment? 13.11.10, 11:28
      Jeżeli macie sie ku sobie i coś z tego wyjdzie to spróbuj pogodzić miłość z nauką wink ja też z jednej strony chciałabym mieć chłopaka ,ale z drugiej boje sie ,że opuszcze się w nauce albo nie bede miała czasu dla chłopaka;/słuchaj głosu serca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka